Αρχική » Από τη Γένοβα στις… Σπέτσες

Από τη Γένοβα στις… Σπέτσες

από Άρδην - Ρήξη

Σκίτσο του ΚΥΡ

του Διδύμιου

Τους κάνει ….γυμνάσια μ’ αυτές τις αμερικάνικες χαριτωμενιές ή μήπως θέλει να τους….ξεβλαχέψει ο Κασσελάκης;

Ο αριστερός μάνατζερ καλεί στην βίλα του στις Σπέτσες τους…συνεργάτες του. Έτσι αποκαλεί τους βουλευτές του κόμματος. Ο περφόμερ αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αδιάφορος για τις αντιδράσεις και τα αριστερά…ειωθότα, εισάγει δαιμόνια  και φέρνει απ’ το Αμέρικα τα νέα εταιρικά ήθη στην ελληνική κομματική πρακτική.

Τρεις μέρες στο νησί των εφοπλιστών για….to know us better. Όχι για διακοπές και ξεκούραση αλλά για κομματική δουλειά. Με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Πληροφορίες αναλυτικές αργότερα διεμήνυσε με το αυστηρό μέιλ η κ. Θεοδώρα. Λαρτζιλίκια στους….φουκαράδες. Κι όμως αυτοί….κλωτσάνε. Γιατί; Στο σπίτι του τους κάλεσε. Ευπρόσδεκτος κι ο πρώην αρχηγός, αλλά όλοι πάντα σε ρυθμούς power point.

Κι άρχισαν τα όργανα. Λες και αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Γιατί λένε ότι είναι κοινοβουλευτική ομάδα και όχι λόχος. Μα έτσι γίνεται σ’ όλο τον κόσμο στις εταιρείες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μια εταιρεία  είναι. Με το δάνειο κιόλας της εταιρείας του Κασσελάκη στην εταιρεία του ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως γίνεται πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις τα…στελέχη ειδοποιούνται με μέιλ στερεότυπο και αυστηρά επαγγελματικό, ολίγον  προστακτικό.

Ασυνήθιστα πράγματα είπαν κάποιοι. Για εδώ το Ελλαδιστάν. Ο αρχηγός όμως έχει θητεύσει στο Αμέρικα. Και μάλιστα στην ναυαρχίδα του καπιταλισμού, την Goldman Sachs. Κι εκεί ο αρχηγός αυτά τα έχει φάει με το κουτάλι.

Στις Σπέτσες λοιπόν. Για την επανεκκίνηση. Όπως έκαναν άλλοι στον Αστέρα. Στο νησί των εφοπλιστών, στην βίλα της αριστεράς. Από εκεί ο αρχηγός και οι συνεργάτες του θα βάλουν πλώρη για την νίκη. Μεγαλομέτοχος και μικρομέτοχοι θα έχουν να πουν πολλά. Γιατί λοιπόν φωνάζουν;  Τους ενόχλησε το προστακτικό της κ. Θεοδώρας ή το νησί των εφοπλιστών ως τόπος συνάντησης που δεν ταιριάζει με τα ήθη και την εικόνα της αριστερά;  Ή μήπως που ο αρχηγός θα βάλει πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη;

Τρία πουλάκια κάθονται ….έγραψαν οι επικριτές του Στέφανου. Όμως αυτός δεν χαμπαριάζει. Και large τύπος που είναι απάντησε στις αιτιάσεις ότι έτσι ανοίγονται νέοι δρόμοι. Ξέρει ότι ενοχλεί, ότι κάνει ασυνήθιστα πράγματα, το ομολογεί δεν έχει κόμπλεξ. Όμως όλοι κόμμα και ψηφοφόροι δεν ξέρουν πώς να τα δουν όλα αυτά. Να γελάσουν ή να κλάψουν; Κάποιοι μουρμούρισαν, η Ακρίτα ξεσπάθωσε, κάποια άλλη…μίλησε. Ο αρχηγός όμως δεν κάνει βήμα πίσω στον σχεδιασμό του. Οι εκπλήξεις Κασσελάκη δεν έχουν τελειωμό, δεν αφήνει κανέναν τους να πλήξει.

Η κοινωνία πάντως περιμένει με αγωνία τις παρουσιάσεις σε power point και ιδίως του Πολάκη. Εκείνο το τριήμερο τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα εκεί, στο σπίτι του αρχηγού, εκεί που θα σπάσουν στερεότυπα, στους νέους δρόμους καινοτομίας. Τυχεροί όλοι τους. Που πληρώνει ο αρχηγός- εργοδότης. Που βρέθηκε ένας μπρούκλης αρχηγός και θα τους πάει business trip που θα τους μείνει αξέχαστο. Απ’ την Γένοβα στις Σπέτσες. Απ’ τα τσίπουρα στα Εξάρχεια, στις Σπέτσες. Χαράς Ευαγγέλια.

Άτιμη κοινωνία. Συμμάζωξη στο ιδιωτικό κόμμα του…παράξενου ταξιδιώτη, του πρώην υπαλλήλου της Goldman Sachs. Πως τα φέρνει ο καιρός.

Τα ταμεία του κόμματος είναι άδεια, ο κιμπάρης Κασσελάκης …καθαρίζει ποιος  να κάνει φασαρία;  Το δάνειο κλείνει στόματα. Εξ άλλου θα πέσουν με τα μούτρα στην δουλειά, την εξαιρετικά παραγωγική διαδικασία όπως τους είπε.

Δεν θα ξινίσει η σούπα αν γίνει κάτι διαφορετικό είπε και ελάλησε η κ.Θεοδώρα. Απ’ την οποία όλοι τους περιμένουν αναλυτικά πληροφόρηση και οδηγίες.

Μαγιό θα επιτρέπεται; Η εκδρομή θα είναι με ή άνευ συζύγων και συντρόφων;

                                                                                                     

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ