Στην ιστοσελίδα του καθεστωτικού φιλο-πουτινικού καναλιού Tsargrad εμφανίστηκε άρθρο γνώμης, το οποίο υπογράφει ένας Αντρέι Πέρλα, γνωστός Ρώσος αρθρογράφος, στο οποίο αποκαλύπτονται οι πραγματικές αιτίες για τις οποίες ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε το παιδικό νοσοκομείο Οχματντέτ στο Κίεβο στις 8 Ιουλίου. Σε αυτό το νοσοκομείο νοσηλεύονταν τουλάχιστον 600 παιδιά με βαριά νοσήματα.
Το νοσοκομείο υπέστη σοβαρές ζημιές ενώ παιδάκια που έκαναν θεραπεία κατά του καρκίνου αναγκάστηκαν να τη σταματήσουν και να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία. Την ώρα του χτυπήματος βρισκόταν σε εξέλιξη εγχείρηση ενός παιδιού και ο χειρούργος αναγκάστηκε να καλύψει το παιδί με το σώμα του για να το σώσει. Από το χτύπημα στο νοσοκομείο τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων ένα παιδάκι και μια νεαρή γιατρός.
Το Tsargrad παραδέχεται ότι το χτύπημα ήταν σκόπιμο και είχε ως στόχο να εξαναγκάσει τους Ουκανούς σε παράδοση. Μάλιστα ο αρθρογράφος λέει ότι δεν θεωρεί τους Ουκρανούς ανθρώπους και για αυτό δεν χρειάζεται να θρηνεί κανείς για αυτούς. «Πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας λογαριασμό – απλό και τρομακτικό: Δεν υπάρχουν άνθρωποι στην άλλη πλευρά. Ούτε ένας άνθρωπος. Οι πύραυλοί μας δεν σκοτώνουν ανθρώπους. Ούτε ένα άτομο. Δεν υπάρχουν άνθρωποι εκεί», γράφει ο Αντρέι Πέρλα.
Ο πρώην βοηθός του αντιπροέδρου στα Ουράλια και πολιτικός επιστήμονας Πέρλα παροτρύνει τους Ρώσους να σταματήσουν να λυπούνται για την καταστροφή του νοσοκομείου και τους θανάτους παιδιών. «Έτσι – απλό και τρομακτικό, αλλά δεν χρειάζεται να δικαιολογείστε για να μπείτε σε ένα παιδικό νοσοκομείο. Πρέπει να πούμε: Θέλετε να σταματήσει αυτό; Παραδοθείτε. Συνθηκολογήστε, και τότε ίσως σας τη χαρίσουμε».
Να θυμίσουμε ότι το Tsargrad ανήκει στον «ορθόδοξο ολιγάρχη» Κονσταντίν Μαλοφέεβ, στενό φίλο και υποστηρικτή του Πούτιν όπως επίσης και το γεγονός ότι τέτοια άρθρα δεν δημοσιεύονται σε καθεστωτικά μέσα της Ρωσίας χωρίς να έχουν την «άνωθεν έγκριση». Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Μαλοφέεβ έχει αρκετά στενές σχέσεις με την Ελλάδα, με στελέχη της Εκκλησία και των ελληνικών μίντια.
Περισσότερα για τον Κονσταντίν Μαλοφέεβ και το φιλορωσικό δημοσιογραφικό δίκτυο που επιχείρησε να στήσει το 2015 στην Ελλάδα διαβάστε στο παρακάτω αναλυτικό άρθρο.