Αρχική » H EYA και τα δακρυγόνα

H EYA και τα δακρυγόνα

από admin

του Γιώργου Καραμπελιά

Την στιγμή που το κέντρο της Αθήνας πνίγεται στα δακρυγόνα, τη στιγμή που η κατοχική κυβέρνηση μεθοδεύει τον ενταφιασμό της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας της χώρας μέσα από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την οριστική εκποίηση του εθνικού μας πλούτου, η ηγεσία της «Κίνησης Ανεξαρτήτων(!) Πολιτών» δεν βγάζει ούτε μια τυπική ανακοίνωση συμπαράστασης στις δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους που προβοκάρονται από τους κουκουλοφόρους και πνίγονται από τα δακρυγόνα της Νέας Τάξης· αντίθετα συνεχίζει απτόητη το έργο της συρρίκνωσης της Κίνησης  με τη δημοσιοποίηση ενός ακόμα «οργανωτικού σχήματος».

Το πράττει μάλιστα με έναν εντελώς αυταρχικό τρόπο, που αγγίζει τα όρια του γκροτέσκου, όταν παρουσιάζεται ότι «λήγει» την αέναη συζήτηση για το οργανωτικό στο εσωτερικό της Σπίθας, που η ίδια η ηγεσία τροφοδοτεί επί μήνες, με την δημοσιοποίηση… ενός ακόμα οργανωτικού σχήματος, το οποίο κινείται στην πεπατημένη όλων των προηγούμενων, και το οποίο προφανώς θα έχει το σύντομο τέλος όλων των προηγουμένων:  Διαβάστε ένα απόσπασμα από την νέα «ντιρεκτίβα» της  28ης Ιουνίου:

«Όσοι έχουν άλλη άποψη (που είναι απολύτως σεβαστή) παρακαλούνται να αλλάξουν όχημα και να μετεπιβιβασθούν σ’ ένα κίνημα οργανωτισμού.
Δεν υπάρχει χρόνος για παρεξηγήσεις και χώρος για παρεξηγημένους.
Με τη σκέψη αυτή και μετά τη λήξη της Παν. Συνδιάσκεψης  και τις εσωτερικές εξελίξεις που ακολούθησαν, ο ιδρυτής της ΚΑΠ, λαμβάνοντας υπ’ όψη την τρέχουσα συγκυρία και την ταχύτητα εξέλιξης των γεγονότων στην πολιτική σκηνή της χώρας, αποφάσισε  τα εξής:

Α.   Η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη συνεχίζεται, με την αποστολή τουσχετικού ερωτηματολογίου (η κατάθεση του οποίου εμποδίστηκε κατά πραξικοπηματικό τρόπο, στην ΠΣ) σε κάθε ΣΠΙΘΑ, προς απάντηση.
Β.  Ορίζεται ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, (ΕΥΑ) υπό την εποπτεία των  Γ. Κασιμάτη και Κ. Ζουράρι, της οποίας η θητεία θα λήξει με το τέλος του 1ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της ΚΑΠ και η οποία αποτελείται  από τους εξής Σπιθιστές και Σπιθίστριες»

(Ακολουθούν ονόματα, που μπορείτε να αναγνώσετε στην ιστοσελίδα του «ηγέτη», και που δεν θέλω να αναπαράγω σεβόμενος τη μακρόχρονη φιλία μου με ορισμένους από τους αναγραφόμενους.)

Το σκανδαλώδες δεν περιορίζεται μόνο στο ύφος τον τόνο και τη στιγμή, όπου εξαγγέλλεται αλλά είναι διορισμένο, σε αντίθεση με αυτό που είχε εκλεγεί από την Συνδιάσκεψη, το οποίο ήταν ανοιχτό σε όλες τις Σπίθες, λειτουργούσε με την αρχή της ανακλητότητας και στο οποίο συμμετείχαν πολλοί από τους διορισμένους εκπροσώπους.

Η κατάσταση πλέον εκτροχιάζεται σε φαρσοκωμωδία. Κάποιοι φαίνεται να θυσιάζουν ακόμα και προσωπικές απόψεις και στάσεις με το επιχείρημα της πολιτικής «αναγκαιότητας», όπως κάνουν και οι «διαφωνούντες» του ΠΑΣΟΚ για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου – μήπως για να εξασφαλίσουν μια θέση στο εκλογικό μέλλον του εγχειρήματος; Εξ’ άλλου αυτό το εκλογικό μέλλον εξαγγέλθηκε ήδη από τη Νάουσα, επιβεβαιώνοντας τους φόβους και τις προβλέψεις μας για τους στόχους της συρρίκνωσης της άλλοτε Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών. Επί πλέον από τη Νάουσα επιβεβαιώθηκε για ακόμα φορά η θέση της «ουδετερότητας» της χώρας, δηλαδή του αφοπλισμού της απέναντι στην Τουρκική επιθετικότητα, με προσχήματα περί ολυμπισμού, δελφικής ιδέας και άλλων αστειοτήτων. Η ελληνοτουρκική φιλία, τα βραβεία Ιπεκτσί και ο αρκαντάς Ερντογάν δεν ξεχνιούνται, φαίνεται.

Δυστυχώς, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όμως, όπως στρώνει κανείς έτσι και κοιμάται. Έτσι, ας μην διαμαρτυρηθεί κανένας αύριο – όταν θα ακολουθήσει την κατιούσα που πήραν όλοι οι προηγούμενοι «υπεύθυνοι», Τα παραδείγματα είναι σήμερα αρκετά, για να καταλάβει και ο πιο καλοπροαίρετος που πάει το πράγμα. Και εξ άλλου η τήρηση των δημοκρατικών  αρχών δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά υποχρέωση.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ένα είναι σίγουρο: Οι κινήσεις και τα κινήματα δεν χτίζονται με λάσπη και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Σμιλεύονται από τις πράξεις, το ήθος και τις ιδέες των ανθρώπων που συμμετέχουν.

Εγώ, μετά από μια μέρα και μία νύκτα δακρυγόνων, και αφού περίμενα και το πρωί της 29ης Ιουνίου, για κάποια πιθανή ανακοίνωση για τις φασιστικές επιθέσεις της κυβέρνησης, που συνεχίζονται και σήμερα, νιώθω πως το ποτήρι έχει ξεχειλίσει· εξ άλλου καμία σύγκληση της άλλοτε Συμβουλευτικής δεν εξαγγέλλεται. Έτσι είμαι υποχρεωμένος να αποχωρήσω και από την ίδια την κίνηση, στο βαθμό που δεν υπάρχει καμιά ριζική και ειλικρινής επανόρθωση· μια τέτοια ενέργεια αποτελεί πλέον προϋπόθεση για την οικοδόμηση του κινήματος  στο οποίο όλοι προσβλέπουμε.

29 Ιουνίου, 10,30 π.μ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Λαυρέντης 30 Ιουνίου 2011 - 11:59

Το ΜΠΑΤΣΟΚ μη ον σίγουρο για το εκ δεξιών μαξιλαράκι του (ΛΑΟΣ) και την στάση που θα κρατήσει στις επόμενες εκλογές, πάει να δημιουργήσει ένα ακόμα μαξιλαράκι από τα δήθεν αριστερά με τους Κασιμάτηδες, Μπέηδες, Μαριάδες και άλλα παλιοπασοκικά κατάλοιπα. Ο Θεοδωράκης εύκολος ιστορικά για τέτοιες μεθοδεύσεις…. Αναμενόμενα λοιπόν τα “μέτωπα”, τα “λευκά” και οι “δελφικές” ουδετερότητες. Τα έχει ξανακάνει!

Είτε για να εξαργυρώσει προσωπικά μέσα από μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων (τρομάρα του), είτε μέσω ενός κόμματος “μαξιλάρι” οδηγήθηκε σε αυτές τις αυταρχικές, απίστευτες ενέργειες.

Μας έδιωξε όλους από την κίνηση. Θα την συνεχίσει έστω και με τον Ιακωβίδη μόνον του…

Ερώτημα: Ο καϋμένος ο Καραΐσκος τί κάνει στο διορισμένο συμβούλιο;

Όσο για τον “εκκλησιαστή της Πνυξ”(χαριτολογούμε και μείς…) Ζουράρι, θα τον ακολουθεί για πάντα η φράση του στην συνδιάσκεψη:

“Υπέρτατο καταστατικό ο Μίκης!”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ