Μεγαλύτερο κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων και προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνει δημοσκόπηση της ΑLCO που δημοσιεύεται στο περιοδικό Crash.

Στην δημοσκόπηση γίνεται αντιληπτή εκ νέου η πτώση του δικομματισμού και η άνοδος των ποσοστών των μικρότερων κομμάτων.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου και μετά την αναγωγή επί των εγκύρων, η νέα δημοσκόπηση της ALCO δίνει τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Η ΝΔ (με αναγωγή) συγκεντρώνει 25%, το ΠΑΣΟΚ 16,5%, το ΚΚΕ 10% , η ΔΗΜΑΡ 9%οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, ο ΛΑΟΣ 3,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, η Χρυσή Αυγή 2,5%, η Κοινωνική Συμφωνία στο 1,7%, το Άρμα Πολιτών στο 1,3%, άλλο κόμμα 2,3% και όσοι απαντούν δεν ξέρω- δεν απαντώ 9,5%.

 Ως προς το βασικό κριτήριο επιλογής για το τι θα ψηφίσουν το 41% λέει τη διαμαρτυρία για το μνημόνιο και τα κόμματα που το ψηφισαν και το 45% την ανάγκη να παραμείνουμε στο ευρώ και την Ευρώπη.

Για το αν ο Β. Βενιζέλος θα φέρει κάτι νέο στο ΠΑΣΟΚ το 80% λέει Όχι και το 14% Ναι.

Για το αν έχει η Αριστερά ρεαλιστικές λύσεις για να βγούμε από την κρίση το 74% απαντά Όχι και το 16% Ναι.

Κατά τον Κώστα Παναγόπουλο διεύθυνων συμβουλος της ALCO αναδεικνύεται ότι για τους “μισούς κυρίαρχη είναι η διάθεση να τιμωρήσουν τα κόμματα του Μνημονίου, ενώ για τους άλλους μισούς κυριαρχεί η επιθυμία να συνεχίσει η Ελλαδα να είναι μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης. Αυτός είναι ο βασικός διαχωρισμός και είναι τόσο έντονος που ξεπερνά την παραδοσιακή αντίθεση Δεξιάς-Αριστεράς, τέμνοντας τους 2 χώρους” […] “Εαν κάτι δεν αλλάξει, ο χαρακτήρας της ψήφου θα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό “αρνητικός”. Δεν θα επιλέξουμε “το καλύτερο”, αλλά “το λιγότερο κακό“[…]

Ετικέττες:

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

elGreek