Αρχική » Οι μετανάστες, ο Κάρλ Μάρξ και η Αριστερά

Οι μετανάστες, ο Κάρλ Μάρξ και η Αριστερά

από admin
 
του Θόδωρου Κατσανέβα (καθηγητή στο ΠΑ.ΠΕΙ.)

πηγή: filologos10.wordpress.com

Η ιδιωτική φιλανθρωπία σημαία των πολυπολιτισμικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών

«Η μετανάστευση είναι το μέσο για τη διαιώνιση της σκλαβιάς…..Ο Σοσιαλισμός αντιπαθεί την ελεημοσύνη  για την ταπείνωση στην οποία υποβάλλουν τα άτομα που έχουν ανάγκη και γιατί ενσταλάζουνε μέσα τους το μίσος. Και επιπλέον, γιατί σε μια χώρα όπου υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη οι ελεημοσύνες είναι περιττές. Και όσοι αρέσκονται στο ρόλο του καλού Σαμαρείτη, ας μην ξεχνούν ότι δε θα υπήρχαν καλοί Σαμαρείτες, αν δεν υπήρχαν ληστές. Οι σωτήρες και οι ελευθερωτές ίσως είναι λαμπροί για μυθιστορήματα και αγιογραφίες, μια όμως που δεν είναι δυνατόν να υπάρχουνε χωρίς αμαρτωλούς και θύματα, είναι κακά κοινωνικά συμπτώματα…»

 

Τάδε έφη Κάρλ Μάρξ και διακηρύξεις της Σοσιαλιστικούς διεθνούς. Τότε που ο Σοσιαλισμός δεν είχε μαγαριστεί από πολυπολιτισμικούς, ψευδεπίγραφους, ή εν συγχύσει τελούντες αριστερούς.

Οι οποίοι έχουν λησμονήσει  ότι, η ελεημοσύνη και η φιλανθρωπία είναι υποπροϊόν των νεοφιλελεύθερων, πολυπολιτισμικών κοσμοθεωριών και δεν συνάδει  με την πραγματική αριστερά.  Η φιλανθρωπική προσέγγιση της παράνομης μετανάστευσης, φυσικά και δε λύνει το πρόβλημα της παγκόσμιας κατανομής του πλούτου.
Στην πραγματικότητα, κερδισμένη είναι η παγκοσμιοποίηση των αγορών ως μιας μηχανής του κιμά των εθνών και των λαών. Όπως  και το  τεράστιο κύκλωμα των δουλεμπόρων και των συνεργατών τους, που τουλάχιστον στη χώρα μας, εισπράττει ετησίως πάνω από 2 δις ευρώ, σε μαύρο χρήμα φυσικά.  Και είναι τουλάχιστον φαιδρό να πιστεύει κανείς ότι η Ψωροκώσταινα θα λύσει το πρόβλημα του 1 δις. ατόμων που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, λιμοκτονούν πάνω στη γη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά, το ΚΚΕ  και ορισμένοι φορείς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σε αντίθεση με το Άρδην του Καραμπελιά, τους Τροτσκιστές της 4ης Διεθνούς, φαίνεται ότι πιστεύουν πως θα ριζοστικοποιήσουν, θα επηρεάσουν  πολιτικά  και ιδεολογικά τις μάζες των μουσουλμάνων  μεταναστών, προς την κατεύθυνση της δικής τους αριστερής ιδεολογίας  Κάνουν τεράστιο λάθος. Η μουσουλμανική θρησκεία είναι τόσο ισχυρή -και μπράβο της- που καμιά άλλη ιδεολογικοπολιτική θεώρηση δεν είναι σε θέση να την υπερκεράσει. Οι συγκεκριμένοι  μετανάστες, σε αντίθεση με τους προερχόμενους από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ,  θα μεταβληθούν στους μεγαλύτερους πολέμιούς της  αριστεράς αύριο, όταν πληθύνουν, όταν νοιώσουν αρκούντως ισχυροί και αποκτήσουν τους φυσικούς τους ηγέτες. Όπως ακριβώς γίνεται στη Δυτική Θράκη όπου το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μηδενική περίπου πολιτική παρουσία. Όπως γίνεται με τους Γάλους μουσουλμάνους μετανάστες τρίτης γενιάς. Όπως γίνεται παντού όπου υπάρχουν ανάλογα  ιστορικά δεδομένα.

Σήμερα συνεχίζουν να εισβάλλουν καθημερινά 200-300 παράνομοι μουσουλμάνοι μετανάστες από τον Έβρο και κατευθύνονται περίπου ανενόχλητοι στην Αθηναϊκή ζούγκλα. Η επερχόμενη ταχύτατα Βοσνιοποίηση- Λιβανοποίηση της χώρας, αποτελεί βίαιη ανατροπή της εθνολογικής της σύνθεσης,  καταπάτηση των  εργασιακών κατακτήσεων, προπομπό εμφύλιων συγκρούσεων, καταστροφών, φυλετικού μίσους, κλιμάκωσης του ρατσισμού, των δεξιών ανακλαστικών των «ιθαγενών» και ενδυνάμωση του «αυγού του φιδιού». Χαμένοι είναι η ιστορική συνέχεια της χώρας, αυτή η ίδια η ύπαρξή της, οι έλληνες και οι νόμιμοι αλλοδαποί εργαζόμενοι, αλλά  και η αριστερή ιδεολογία και πολιτική  της παρουσία. Κερδισμένοι οι διπλανοί μας Πασάδες και ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός, που σήμερα στοχεύει στην  ισοπέδωση των  εθνικών αναχωμάτων, χρησιμοποιώντας ως Δούρειους ίππους προκεχωρημένα  φυλάκια απανταχού γης.

Οι νόμιμοι μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα σε λογικά αριθμητικά μεγέθη και έχουν αφομοιωτικά χαρακτηριστικά, μέχρι τώρα εντάσσονται ομαλά στον κοινωνικό ιστό της χώρας και δεν αποτελούν μείζων πρόβλημα. Παρ’ όλα τα όποια προβλήματα, έχουν συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και τη δημογραφική της ανόρθωση. Όμως,  οι  200-300.000 υπεργεννητικοί, μη αφομοιώσιμοι μουσουλμάνοι μετανάστες που εισβάλλουν κάθε χρόνο μέσα από άθλια δουλεμπορικά κυκλώματα (υπό την αιγίδα του Τουρκικού κράτους και την ανοχή ή και συμμετοχή ημέτερων κυβερνητικών και μη-κυβερνητικών φορέων, «ανθρωπιστών» «οικονομιστών» και αφελών), είναι πολύ  μεγάλο μέγεθος για να ενταχθεί ομαλά στη γερασμένη και υπογεννητική   Ελλάδα. Το μέλλον της χώρας είναι πολύ ζοφερό, αν αυτή την κοινή λογική  δεν την αντιληφθούν πρώτοι απ’ όλους εκείνοι που  μπορούν να σκέφτονται πολιτικά : οι σωστοί-όχι οι ψευδεπίγραφοι- αριστεροί. Γι΄αυτό και ας σταματήσουν τα αστεία. Εκείνο που απαιτείται άμεσα, είναι το απόλυτο κλείσιμο των συνόρων με κάθε μέσο, η αναθεώρηση του Δουβλίνου ΙΙ, η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας και η σύντομη επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους, η  αμείλικτη πάταξη των δουλεμπορικών κυκλωμάτων και των συνεργατών τους, ο έλεγχος των Μ.Κ.Ο., η επιλεκτική υποδοχή και ασφάλιση αφομοιώσιμων μεταναστών,  η χορήγηση πολιτικού ασύλου στους πραγματικούς και όχι στους δήθεν πολιτικούς πρόσφυγες.

ΣΧΕΤΙΚΑ

4 ΣΧΟΛΙΑ

Common sense 24 Απριλίου 2012 - 00:58

Πέστα χρυσόστομε και μπράβο στο Άρδην και όλους όσους δε φοβούνται να πουν τα πράματα με τ’όνομα τους!

Στο πρακτικό επίπεδο, η προσωπική μου άποψη είναι ότι η Ελλάς πρέπει να εξέλθει του Δουβλίνο ΙΙ τώρα και να πάψει να δέχεται επαναπροωθούμενους μετανάστες. Δεδομένου ότι ο τελικός προορισμός τόσο των συσσωρευμένων αλλά και των νεοεισερχομένων λαθρομεταναστών και μη ΔΕΝ είναι η Ελλάδα της κρίσης αλλά η Εσπερία (Γαλλία, Βρεττανία, Γερμανία κλπ.) εν ονόματι του ψευδοαριστερού ανθρωπισμού ας πάνε στις χώρες που θέλουν να ενωθούν και με τις οικογένειες και τους δικούς τους. Ή αφού είναι κι ευσεβείς κι “αμετανόητοι” μουσουλμάνοι ας τους ξαναπεράσουμε πίσω στην Τουρκία, που και μουσουλμανική χώρα είναι κι ανθούσα οικονομία έχει, με τον ίδιο, λαθραίο τρόπο που ήρθαν αλλά δωρεάν! Τι πιο ανθρωπιστικό κι απλό;

Σε κάθε περίπτωση η χώρα θα αδειάσει από μετανάστες νόμιμους ή μη σε έξι μήνες ή ένα έτος το πολύ.

Ήδη απειλούν να διακόψουν την ισχύ της Σένγκεν αλλά ακόμα και να το κάνουν χ3$τηκ@ αν χρειάζομαι διαβατήριο για να πηγαίνω στη Γαλλία, την Αγγλία, την Ιταλία κλπ. να πάρω παπούτσια, ρούχα και κολώνιες αν είναι να χάσω το σπίτι μου, τη δουλειά μου και εν τέλει την πατρίδα μου!

Να είσθε καλά,
Πέτρος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δημήτρης 17 Μαΐου 2012 - 22:29

Οπότε για το σοσιαλισμό αφού δεν μπορείς να αλλάξεις το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και την κατανομή των αγαθών είναι καλύτερο να αφήνεις το φτωχό να πεθάνει αβοήθητος για να μην τον ταπεινώνεις και για να μην το παίζεις καλός. Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνεύσει τις πράξεις των ανθρώπων. Αυτός που χαρίζει το κάνει από εγωϊσμό, για να φανεί καλός προς τα έξω, δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει επειδή αγαπάει τον πλησίον του (άλλωστε τι είναι η αγάπη παρά μόνο μερικές χημικές αντιδράσεις στον εγκέφαλο;). Και αυτός που δέχεται την ελεημοσύνη αισθάνεται μίσος, αποκλείεται να αισθάνεται μια ελάχιστη ανακούφιση μέσα στον πόνο και τη μοναξιά του. Από την αρχή ο ‘επιστημονικός’ σοσιαλισμός θεωρούσε τον άνθρωπο ένα υλιστικό, εγωϊστικό ον και το καλό ως κάτι υποκειμενικό, που το κάνουμε μόνο για προσωπικό όφελος. Για αυτόν όλες οι σχέσεις είναι σχέσεις συναλλαγής, δούναι και λαβείν, οικονομικές στη βάση τους, δεν υπάρχουν διαπροσωπικές σχέσεις. Κι όμως, εξαπατάει ακόμη τους αφελείς μιλώντας για αλληλεγγύη και προβαλόμενος ως το αντίπαλο δέος του καπιταλισμού ενώ ο πυρήνας της σκέψης του είναι πλήρως συμβατός με τις πρωταρχικές ιδέες του καπιταλισμού. Είδαμε σε πολλές χώρες, και στην Ελλάδα, πώς εννοεί την κοινωνική δικαιοσύνη: εξομοιώστε όλους με όλους, με κάθε μέσο. Όταν όλοι είναι στην ίδια κατάσταση, τότε δεν υπάρχει αδικία.

Αν θέλετε να αντικρούσετε τη λαθρομετανάστευση και τη διάλυση των εθνικών κρατών μην το κάνετε με το μαρξισμό ή με την ιδέα ότι η αριστερά δεν καταλαβαίνει το μαρξισμό. Είναι τραγικό το να μιλάτε για δικαιοσύνη και ταυτόχρονα να ερμηνεύετε τις ανθρώπινες πράξεις με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Όταν δεν έχετε καμιά εμπιστοσύνη στον άνθρωπο, τι κόσμο θα φτιάξετε; Αφήστε, μην το πείτε, το έχουμε ήδη δει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αχιλλέας 9 Ιουνίου 2012 - 18:56

Ξέρει κανείς από που είναι το παράθεμα από το Μαρξ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δημήτρης 3 Ιουλίου 2012 - 00:21

Πολύ ωραίο το κείμενο και η ανάλυση αλλά 1ον καλό θα ήταν να υπήρχε και ακριβής παραπομπή από το χωρίο του Μαρξ και 2ον ο χάρτης ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν είναι ο καταλληλότερος για την περιοχή…
Ελπίζω να με εννοήσατε

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ