Αρχική » Μα ποιοι τελικά εξοπλίζουν τα χέρια των Τζιχαντιστών;

Μα ποιοι τελικά εξοπλίζουν τα χέρια των Τζιχαντιστών;

από Άρδην - Ρήξη

1486607_1446791402228815_8877182810134224585_n

Του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου από το Παρόν

Παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες την ραγδαία εξάπλωση των Ισλαμιστών/ τζιχαντιστών της ΙΚΙΛ (ISIS) στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ και την εγκαθίδρυση του λεγόμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου. Σκόνταψαν βέβαια στις περιοχές όπου ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ο Κούρδικος Λαός και ιδιαίτερα στο ηρωϊκό ΚΟΜΠΑΝΙ. Αλλά, η επέκταση τους είναι ταχύτατη σε άλλες περιοχές αυτών των δύο (πρώην;) Χωρών.

Η τελευταία είδηση αναφέρει ότι η Τουρκία, για να «ισοροπήσει» την επέκταση των «ακραίων» Ισλαμιστών/ Τζιχαντιστών στην Συρία, θα εκπαιδεύσει «μετριοπαθείς» !! μουσουλμάνους… οι ΗΠΑ συμφωνούν με αυτό (παρ’ όλα όσα έπαθαν στο Αφγανιστάν από τους Μουτζαχεντίν και από την Αλ-Κάιντα…που ξεκίνησαν να εξοπλίζουν με παρόμοια σκέψη, τότε ενάντια στους σοβιετικούς).

ΛΑΘΟΣ ΟΛΚΗΣ. Η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μικράς Ασίας και της Μέσης Ανατολής χρειάζεται άλλη αντιμετώπηση: ΟΧΙ ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις-ΟΧΙ Σκοταδισμό. ΚΟΣΜΙΚΑ Κράτη με Δημοκρατία-Ισοπολιτεία-Ισότητα. Κάτι που μέχρι στιγμής συναντάμε μόνο στους αγωνιζόμενους Κούρδους της Συρίας.

Την ίδια στιγμή οι Ισλαμιστές εξαπλώνονται και στην Λιβύη. Μετά από την «απελευθέρωση» του από τους (γνωστούς ιμπεριαλιστές) ΑγγλοΓάλλους που ανέτρεψαν τον «δικτάτορα» Καντάφι, τώρα το «Ισλαμικό κράτος» εξαπλώνεται και στην Λιβύη, όπου ελέγχει πλέον την πόλη της Ντέρνα, η  οποία βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας. H Nτέρνα αποτελεί το μόνο μέρος στον κόσμο όπου το «Ισλαμικό κράτος» κατέχει εκτός από εδάφη στο Ιράκ και στη Συρία.

Η κυριαρχία των τζιχαντιστών σε αυτή την πόλη είναι πρόσφατη. Προφανώς οι τζιχαντιστές σκοπεύουν να συνεχίσουν την εξάπλωση τους και στην Λιβύη αλλά και σε άλλες χώρες….

Μήπως οι Λαοί και οι εθνότητες της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου πρέπει να ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ τάχιστα για την αντιμετώπιση τόσο των Ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων (και των μικρομέγαλων φαντασιώσεων της Άγκυρας) όσο και του αναδυόμενου Τζιχαντιστικού Σκοταδισμού;

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Common sense 26 Νοεμβρίου 2014 - 21:21

κατά την ταπεινή μου άποψη τα χέρια των τζιχαντιστών τα εξοπλίζει πάνω και πρώτα από όλα η μισαλλοδοξία κι οι κρυφοί πόθοι για παγκόσμια κυριαρχία μεγάλης πλειονότητας των απανταχού μουσουλμάνων… Οι υπόλοιποι “παίκτες” προσπαθούν απλά ή έστω νομίζουν ότι μπορούν να ελέγξουν αυτή τη “Μεγάλη Ιδέα” που έχουν οι άνθρωποι αυτοί για τη θρησκεία τους και για την υφήλιο…
Ακόμα κι αν εξαφανισθούν δια μαγείας αύριο οι τζιχαντιστές κάποιο άλλο παρακλάδι και γκρουπούσκουλο θα βγει μπροστά με τους ίδιους ουσιαστικά στόχους που δεν είναι άλλοι από τη θανάτωση ή τον προσηλυτισμό όλων των “απίστων” και η επιβολή του μουσουλμανικού νόμου. Στη Δύση δυστυχώς λόγω του κομφορμισμού, του συγκριτισμού και το εν γένει δόγμα της ανοικτής κοινωνίας κλείνουμε τα μάτια και αρκούμεθα να διαπιστώνουμε ότι όλες οι θρησκείες είναι ίδιες και πως δεν υπάρχει κίνδυνος από το Ισλάμ κλπ. κλπ. Πολύ φοβούμαι όμως ότι θα ξυπνήσουμε αργά από το λήθαργο και με πολύ άσχημο τρόπο…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
-Αργύρης 29 Νοεμβρίου 2014 - 23:31

Με προβληματίζει η συμμετοχή στις τάξεις του ISIS νέων ανθρώπων που προέρχονται από τη Δύση. Ναι μεν το ποσοστό φαντάζομαι είναι μικρό αλλά είναι δηλωτικό νέων αντιλήψεων που διαμορφώνονται στην καρδιά της ίδιας της Δύσης.

Την εβδομάδα που πέρασε, βρέθηκα στη Γερμανία και την Ολλανδία. Παρατηρούσα λοιπόν εκεί νεαρές γυναίκες, εμφανώς μοντέρνες, με την μαντήλα. Υποθέτω ότι δεν οφείλεται στο ότι κάποιοι τους πιέζουν αλλά είναι επιλογή τους.

Στην Δύση εξ΄όσων αντιλαμβάνομαι, έχουμε μια κατεδαφιστική κριτική στο ισχύον κοινωνικοπολιτικό σύστημα. Διαμορφώνεται λοιπόν το κατάλληλο έδαφος για να καρπίσουν οι ισλαμιστικές ιδέες, οι ναζιστικές και δεν ξέρω ποιες άλλες

Παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό τον Ερντογάν και την απαξίωσή του από τους διαφόρους σχολιαστές. Δεν μπαίνουν όμως στον κόπο για να μας εξηγήσουν με πειστικό τρόπο πως μπόρεσε η πολιτική αυτή δύναμη να αποχτήσει την κρατική εξουσία και να εδραιωθεί.

Γενικώς οι διάφοροι σχολιαστές μας εκθέτουν τα πράγματα με όρους “καλοί-κακοί” και σπανίως αποκαλύπτουν τα βαθύτερα αίτια.Δεν είναι αρκετό να τα εικάζουμε. Πρέπει να αποκαλύπτονται και να παίρνουν ευρεία δημοσιότητα ώστε να γίνονται κατά το δυνατόν εμπόδια σε όσους αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των διαφόρων οικονομικών ως επί το πλείστον μειοψηφιών.

Οι Δυτικοί πληρώνουν την αλαζονεία τους αλλά δεν δείχνουν να συνετίζονται.. Περισσότερο όμως πληρώνουν την αλαζονεία των ισχυρών οι λαοί των χωρών όπου συμβαίνουν τα θλιβερά γεγονότα. Όρα Συρία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ