Αρχική » Το Estelle πλέει προς την Παλαιστίνη για να σπάσει τον ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό

Το Estelle πλέει προς την Παλαιστίνη για να σπάσει τον ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό

από admin

Αυτή τη στιγμή το ιστιοφόρο του Στόλου της Ελευθερίας “Estelle” βρίσκεται εν πλω για τη Γάζα μεταφέροντας πολίτες από τον Καναδά, την Φινλανδία, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και τη Σουηδία. Ανάμεσα τους βρίσκονται 5 ενεργά μέλη  Εθνικών Κοινοβουλίων, δύο εκ των οποίων Έλληνες, που επιβιβάστηκαν στο Estelle σε μια δράση που έλαβε χώρα νότια της Κρήτης. Αναλυτικά οι βουλευτές είναι:

  Ελλάδα: Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Δημήτρης Κοδέλας

 Νορβηγία: Aksel Hagen

  Ισπανία: Ricardo Sixto Iglesias

 Σουηδία: Sven Britton

 Καναδάς: Jim Manly (τέως μέλος Καναδικού Κοινοβουλίου)

 

Όλοι οι επιβαίνοντες στο Estelle είναι φιλειρηνικοί πολίτες, δεσμευμένοι στην μη-βία.

 

Το Estelle μεταφέρει επίσης ανθρωπιστικό φορτίο στον, αποκλεισμένο από το Ισραήλ, Παλαιστινιακό λαό της Γάζας. Τους προηγούμενους δύο μήνες, κατά τον περίπλου της Ευρώπης, το Estelle πέρασε πολλούς και εξονυχιστικούς ελέγχους από τις Αρχές στα λιμάνια που επισκέφτηκε, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή παρατήρηση εκ μέρους τους. Το φορτίο αυτό, που φορτώθηκε στα διάφορα λιμάνια της διαδρομής, αποτελείται από υλικό απαραίτητο για την επιβίωση, καθώς και αντικείμενα που δίνουν πραγματικό νόημα στη ζωή των ανθρώπων. Πιο συγκεκριμένα, το Estelle μεταφέρει:

 

 2 ελαιόδενδρα

  41 τόνους τσιμέντο

  αναπηρικά καροτσάκια

  ιατρικό εξοπλισμό

  παιδικά βιβλία

 παιχνίδια

  300 μπάλες ποδοσφαίου

  μουσικά όργανα

  θεατρικό εξοπλισμό (κυρίως εξοπλισμό φωτισμού)

 

Επίσης μεταφέρει μια άγκυρα καθώς και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (VHF Radio) που είναι απαραίτητα για την κατασκευή της Κιβωτού της Γάζας (Gaza’s Ark – πληροφορίες στο www.gazaark.org). Ωστόσο το πιο σημαντικό φορτίο πάνω στο Estelle είναι η αλληλεγγύη του κόσμου που το επισκέφθηκε, της κοινωνίας των πολιτών που υποστηρίζει το εγχείρημα και απαιτεί να σπάσει ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας.

Το Estelle αναμένεται να φτάσει στην Γάζα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα” 

Νοταρά 6, Εξάρχεια

Τηλ. 210-3800933

www.shiptogaza.gr

 

  

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΟΥΜΠΑΣ 19 Οκτωβρίου 2012 - 09:03

“Γάζα ερχόμαστε λοιπόν, και θα ερχόμαστε πάντα, μέχρι που η θάλασσα αυτή να είναι η πόρτα σου στον κόσμο κι όχι ένας τοίχος της φυλακής σου.”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μεσσήνιος 19 Οκτωβρίου 2012 - 16:07

Να με συμπαθάτε αξιότιμοι κύριοι, αλλά σε αυτή την διένεξη το Ισραήλ έχει δίκιο. Υπερασπίζει το δικαίωμα υπάρξεως του. Αν νομίζουν κάποιοι ότι έχει άδικο ή ότι είναι αδύνατο κράτος ας δοκιμάσουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
admin 19 Οκτωβρίου 2012 - 16:47

Έίναι δικαίωμα του Ισραήλ; Και οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν δικαίωμα να ζήσουν σε μια ελεύθερη πατρίδα; Με βάση τη λογική σας το 1821 με την ελληνική επανασταση, η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπεράσπιζε το δικαίωμα της υπάρξεώς της. Μην μπλέκετε το δίκιο, αποκαλύπτετε μετά σε τι πιστεύετε, πιστεύετε στο δίκιο του ισχυρού, αλλά επειδή η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα σε ένα εχθρικό περιβάλλον δεν μπορεί να δεχθεί ότι υπάρχει μόνο το δίκιο του ισχυρού, γιατί αν είναι έτσι δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής το κρατίδιο που μας έχει απομείνει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ