Σύμφωνα με πληροφορίες και με διαρροές, στο κείμενο προγραμματικής συμφωνίας του νέου ‘Μεγάλου Συνασπισμού’ Σοσιαλδημοκρατών-
Πρώτον, τι καλύτερη απόδειξη για την ύπαρξη μιας ‘ειδικής σχέσης’ μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, το γεγονός ότι ένα εσωτερικό ζήτημα της χώρας μας αναφέρεται στο προγραμματικό κείμενο του μεγάλου Συνασπισμού της Γερμανίας. Είναι δηλαδή σαν να κυβερνάει η γερμανική κυβέρνηση την Ελλάδα.
Δεύτερον, όλως τυχαίως το ζήτημα αυτό αφορά στην μεγαλύτερη λεηλασία που υφίσταται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή, την ληστεία και την απομύζηση του ανθρώπινου της δυναμικού, κύρια από την Γερμανία. Ένα ζήτημα που παραμένει πραγματικά ανέγγιχτο τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Κι ας αποτελεί, όπως είπαμε, την σκληρότερη, πιο αιματηρή ληστεία του μνημονίου. Κι ας είναι, ακόμα χειρότερα, ο παράγοντας εκείνος που δίνει τη χαριστική βολή στην ούτως ή άλλως εύθραυστη δημογραφική ισορροπία της χώρας –απειλώντας να μεταβάλει την Ελλάδα σε μια γερασμένη, ανήμπορη, εξαθλιωμένη χώρα.
Η πρόκληση των Μέρκελ-Γκάμπριελ, του ‘νέου Μεγάλου Συνασπισμού’ είναι απίστευτη. Δίνει μια πρόγευση του τι περιμένει την χώρα μας από τη στιγμή που τα δύο μεγάλα κόμματα της Γερμανίας έδωσαν τα χέρια.
Και αποκαλύπτει πλήρως τον χαρακτήρα και την φυσιογνωμία της σύγχρονης ‘μετανάστευσης των νέων’. Δεν είναι ‘ευλογία‘ όπως έλεγαν κάποτε οι κυβερνήτες της μετεμφυλιακής Ελλάδας, αλλά αντίθετα είναι κατάρα και μεθόδευση, την οποία η ελληνική νεολαία πρέπει να καταγγείλει.
Γιώργος Μιχαήλ
5 ΣΧΟΛΙΑ
Οι νέοι μας σήμερα δεν είναι μαχητικοί. Είναι καλοζωϊσμένοι, δεν ξέρουν να αγωνίζονται αλλά δεν ξέρουν και γιά τί να αγωνισθούν. Τους έχουν φουσκώσει τα μυαλά με τα δήθεν ανοιχτά σύνορα και την δήθεν παγκοσμιοποίηση και δεν καταλαβαίνουν ότι αν δεν έχουν στέρεα γή να πατήσουν, όπως είναι η πατρώα γή, δεν έχουν τίποτα και δεν είναι τίποτα. Θα πάνε λοιπόν εκεί έξω, ξένοι μεταξύ ξένων, άλλοι θα πετύχουν και δεν θα ξαναγυρίσουν πίσω, άλλοι θα εμπλακούν σε καταστάσεις επικίνδυνες και θα αφήσουν τα κοκκαλάκια τους έξω και άλλοι θα επιστρέψουν άπρακτοι και πιό φτωχοί.
Για μένα από καιρό τώρα είναι ξεκάθαρο,ότι η διαμάχη Ελλάδας-Γερμανίας και διεθνούς συστήματος,είναι ακόμα ένα κεφάλαιο της διαμάχης Ρομαντισμού-Διαφωτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Παιδιά του άρδην
Σας αγαπώ σας εκτιμώ και σας διαβάζω στην ξενιτιά.
Έφυγα από Ελλάδα ενώ είχα δουλειά και σπίτι και δεν είχα χρέη. Προσωπικοί λόγοι επίσης δεν υπήρχαν. Αντιλήφθηκα όμως ότι το μόνο που είχα να προσφέρω στον τόπο μου ήταν τα νιάτα μου και τίποτα άλλο. Τίποτα παραγωγικό, καμία καινοτομία, καμιά δημιουργία. Εδώ που είμαι κερδίζω δεξιότητες που μου στερούνται στην Ελλάδα διότι εκεί όλα ακόμη κληρονομουνται:εργασια, περιουσία, κοινωνική θέση. Δεν τα λέω όλα αυτά για να δικαιολογηθώ αλλά αδελφικά για να σας ανοίξω λίγο τα μυαλά. Αν πάρουμε το καλό σενάριο και σε δέκα χρόνια πάρει τα πάνω της η χώρα, θα υπάρξει ανάγκη για εξειδικευμένους Έλληνες που θα καινοτομησουν. Αν μείνω Ελλάδα και μπω στη ναφθαλίνη θα είμαι γέρος σε δέκα χρόνια. Και δεν είμαι της λογικής “σφάξε με πάσα μου ν’αγιασω”.δεν θα προσφέρω τίποτα αν πάω στη μάχη με δεμενα τα χέρια. Και στην Ελλάδα ξένος μεταξύ ξένων είναι όποιος δεν έχει μπάρμπα. Ιστορικά ελληνισμός χωρίς ξενιτιά και αποικίες ήταν στείρος ελληνισμός. Καλά κάνει η Γερμανία και καλοδέχεται τους ξένους που θέλουν να προκόψουν. Αν έλεγε δεν θέλουμε τους Έλληνες γιατί είναι γίδια πάλι θα σκουζατε ότι είναι ρατσιστές. Και εμείς θα πρέπει να ενθαρρυνουμε νέους από πιο καθυστερημένες χώρες να προκόψουν. Σταματήστε να βλέπετε παντού εχθρούς και δείτε τις ευκαιρίες που ανοίγονται αν σοβαρευτούμε. Υπάρχουν και Γερμανοί που δεν θέλουν μια γερμανική Ευρώπη όπως υπάρχουν και Τούρκοι που δεν θέλουν την Αγία Σοφία τζαμί.
Φιλικά
Η συνθήκη της ‘απομύζησης εγκεφάλων’ επαληθεύεται από ένα σημαντικό κομμάτι της διεθνούς και της ελληνικής βιβλιογραφίας -το σοβαρότερο. Βεβαίως, υπάρχουν και ακαδημαϊκές παραλλαγές της λογικής ‘η μετανάστευση είναι ευλογία’ (για να θυμηθούμε και τι δήλωνε ο Π. Κανελλόπουλος το 1949).
Το φαινόμενο δεν έχει να κάνει με την επιχειρηματολογία την οποία αναπτύσσετε εσείς.
Υπάρχει μια διαλεκτική. Λέτε, αν μείνετε στην Ελλάδα, θα μπείτε στην ναφθαλίνη. Από την άλλη πλευρά, αν φύγουμε όλη από την Ελλάδα, θα μπεί η χώρα στη ναφθαλίνη –δηλαδή θα πεθάνει. Το πρόβλημα δεν είναι ατομικό, είναι συλλογικό –δεν γίνεται να απαντάμε σε αυτό με ατομικούς όρους, με όρους ‘ο σώζων εαυτόν σωθήτω’ αν με νοείτε.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Υπάρχουν πάρα πολλές κοινωνικές, δημογραφικές πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις του φαινομένου που ονομάζουμε ‘νέα ξενιτιά’.
Η Γερμανία αυτή τη στιγμή διαπράττει ληστεία ανθρωπίνων πόρων. Τούτο συμβαίνει ανεξάρτητα από το φάσμα των προσωπικών σας επιλογών.
Η σχετική καμπάνια του Άρδην αποσκοπεί ακριβώς στο να καταδείξει αυτήν την πραγματικότητα, και όχι να στοχοποιήσει ή να ενοχοποιήσει όσους εξαναγκάζονται σε φυγή.
Ληστεία ανθρώπινων πόρων είναι το παιδομάζωμα. Το να δίνεις μιαν ανάσα σε δημιουργικούς ανθρώπους που ασφυκτιούν ανάμεσα σε φαύλους και βολεμένους δεν είναι ληστεία. Αν δεν ξεπεταχτεί μια νησίδα δικαιοσύνης μέσα στη μπανανία της Ελλαδιτσας χωρίς αριστερούς ή δεξιούς λοβοτομημενους το να προτείνεις σε έναν νέο να μείνει είναι το ίδιο με το να τον σέρνεις στο χορό του Ζαλόγγου. Θα είχατε άραγε βιβλία του Παπαϊωάννου να τυπώνετε αν είχε μείνει στην Ελλάδα ; Ρητορική φυσικά η ερώτηση.