Αρχική » Να τεθεί εκτός νόμου η ναζιστική Xρυσή Αυγή

Να τεθεί εκτός νόμου η ναζιστική Xρυσή Αυγή

από Άρδην - Ρήξη

του Γιώργου Καραμπελιά, από το Άρδην τ. 94  Αύγουστος-Οκτώβριος 2013

Έ να μέρος της αριστερής αντιπολίτευσης, με διάφορες απίθανες θεωρίες, αρνείται να κινητοποιήσει τον λαό ώστε να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α. Καταλαβαίνουμε πως η Χρυσή Αυγή είναι χρήσιμη για πολλούς ως μπαμπούλας. Είναι χρήσιμη για τους εθνομηδενιστές, ώστε να λένε ιδού πού οδηγεί ο «πατριωτισμός» –λες και οι χιτλερικοί ναζήδες, απόγονοι των ταγματασφαλιτών, είναι «πατριώτες»– και να απεμπολούν οι ίδιοι πιο εύκολα την πατριωτική παράδοση της ελληνικής Αριστεράς. Στο παρελθόν, ο Ριχάρδος Σωμερίτης είχε ευχηθεί ανοικτά να δημιουργηθεί ένα ακροδεξιό κόμμα, για να εξαφανιστεί η επιρροή των «αριστερών πατριωτών»! Το ίδιο έκαναν και διάφοροι «αντιεθνικιστές» «ιοί», οι οποίοι όχι μόνο συκοφαντούσαν ως φασίστες όλους τους πατριώτες –κατ’ εξοχήν της Αριστεράς– αλλά πρόβαλλαν συστηματικά τη Χρυσή Αυγή, ώστε να κατασκευάσουν τον μπαμπούλα που τους χρειαζόταν. Σήμερα, όμως, ο μπαμπούλας πήρε σάρκα και οστά!

Ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί άλλοι, που επικαλούνται διάφορα έωλα επιχειρήματα ενάντια στην απαγόρευση της Χ.Α. Πρώτο και κυριότερο, ότι οι «ιδέες» δεν απαγορεύονται, αλλά πρέπει να απαντηθούν με άλλες ιδέες! Η θεωρία αυτή είναι απολύτως εσφαλμένη, γιατί η Χ.Α. δεν έχτισε την επιρροή της στηριζόμενη στη δύναμη των «ιδεών» της, τις οποίες προσπαθεί όσο μπορεί να αποκρύπτει, αλλά στη χρήση της βίας. Λένε, λοιπόν, όσοι υποστηρίζουν αυτή την αντίληψη, πως αν διωχθεί και απαγορευτεί η Χ.Α., θα εμφανιστεί με νέο όνομα και μάλιστα ως διωκόμενη. Όμως η Χ.Α. στελεχώνεται από παρακρατικούς, μπράβους, ανθρώπους του υποκόσμου, τμήματα των δυνάμεων καταστολής, και έχει στηριχθεί αποκλειστικά στη βία για να αναπτυχθεί. Αυτή προβάλλει ακόμα και μέσα στη Βουλή, και όχι βέβαια τις ναζιστικές της ιδέες, τις οποίες κρύβει από τον ευρύτερο κύκλο των ανεγκέφαλων ψηφοφόρων της. Επομένως, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο στο επίπεδο των ιδεών, αλλά στο επίπεδο που κατ’ εξοχήν δρα. Και είτε θα τους αντιμετωπίσει η πολιτεία, απαγορεύοντάς τους, είτε θα τους αντιμετωπίσουν άλλες ομάδες και θα οδηγηθούμε σε εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα συρράξεις. Κατά συνέπεια, η καταστολή των δραστηριοτήτων τους και η απαγόρευση είναι το μόνο μέτρο που μπορεί να μειώσει τις συγκρούσεις και όχι το αντίθετο.

Δεύτερο επιχείρημα, που χρησιμοποιείται κατ’ εξοχήν από το ΚΚΕ, είναι πως η απαγόρευση του ναζισμού μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για διώξεις εναντίον της Αριστεράς! Πρόκειται για αστειότητα, διότι δυνάμεις που έχουν ρίζες στον λαό, δεν μπορούν να διωχθούν με απαγορεύσεις, αντίθετα ενισχύονται, αντίθετα το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής έχει ρίζες μόνο στους τραμπούκους και οι υπόλοιποι ψηφοφόροι της είναι περιστασιακοί, επομένως πρέπει να ξεριζωθεί τώρα, πριν αποκτήσει αυτές τις περιβόητες ρίζες.

Το τρίτο επιχείρημα αφορά τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, που προβάλλεται κάποιες στιγμές ακόμα και από μερικούς φίλους μας: «Τι θα γίνει με τους μη φασιστές και αυθεντικούς αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, που συχνά προέρχονται από λαϊκά στρώματα ή ακόμα και την Αριστερά;» Μα ακριβώς η χειρότερη επιλογή είναι να εγκαταλειφθούν τα λαϊκά στρώματα στη ναζιστική προπαγάνδα. Έχει γραφτεί στον Τύπο ότι ο Ρουπακιάς στο παρελθόν ανήκε σε «άλλο πολιτικό χώρο», υπονοώντας ότι βρισκόταν στην επιρροή του ΚΚΕ. Ξέρουμε ότι η επίθεση των Χρυσαυγιτών στο Πέραμα και το Κερατσίνι έγινε γιατί η ΧΑ, μετά τις παραδοσιακά συντηρητικές λαϊκές περιοχές του Ασπροπύργου ή του Θριάσιου Πεδίου, προσπαθεί τώρα να διεισδύσει προνομιακά σε λαϊκές γειτονιές με αριστερή παράδοση. Γι’ αυτό οργάνωσε και τις επιθέσεις στο Πέραμα και το Κερατσίνι. Και για να το κάνει χρειάζεται επίδειξη δύναμης και τραμπουκικές επιθέσεις, ενώ πληρώνει και μερικούς μπράβους, πράγμα που σε συνθήκες ανεργίας και εξαθλίωσης είναι αρκετά εύκολο. Πρέπει μέσα από μια παλλαϊκή κινητοποίηση να πεισθούν οι απλώς αγανακτισμένοι πολίτες να εγκαταλείψουν το ναζιστικό μόρφωμα και βέβαια τόσο το χειρότερο για τη δράκα εκείνων που θα συνεχίσουν να τους στηρίζουν. Εξάλλου, δεν πρέπει να αφήσουμε τους ναζήδες να αλώσουν τη νεολαία και τα σχολειά.
Δεν καταλαβαίνουν, άραγε, όσοι χρησιμοποιούν ανάλογα επιχειρήματα, πως η ΧΑ είναι απολύτως απαραίτητη στο σύστημα, διότι εμποδίζει τις αντιμνημονιακές δυνάμεις να ενωθούν και πως, αν δεν υπήρχε η ΧΑ, οι δωσιλογικές δυνάμεις θα είχαν ήδη καταρρεύσει; Αρκετά αφέθηκε το φαινόμενο της ΧΑ ουσιαστικά στο απυρόβλητο. Ειδικά για τις πατριωτικές δημοκρατικές δυνάμεις αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς. Θα πρέπει μήπως να θυμίσουμε πως μόνο το Άρδην έχει πραγματοποιήσει έναν συστηματικό ιδεολογικό αγώνα ενάντιά της τα προηγούμενα χρόνια;

Πρέπει λοιπόν, εδώ και τώρα, να ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια, με στόχο την απαγόρευση των νεοναζιστικών δραστηριοτήτων και σχημάτων στην Ελλάδα. Όλα τ’ άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις ή, στην καλύτερη περίπτωση, έκφραση μιας βαθύτατης άγνοιας απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο και τον τρόπο αντιμετώπισής του. Οι ναζί στηρίζουν τη δύναμή τους στη βία και με αυτή αιματοκύλησαν όλη την Ευρώπη. Και μόνο με την ένοπλη βία αντιμετωπίστηκαν εν τέλει. Για να μη φτάσουμε εκεί, πρέπει να τεθούν εκτός νόμου τώρα!

Από το εκτενές αφιέρωμα του Άρδην στη Χρυσή Αυγή  (τ. 90, Ιούν.-Αύγ. 2012)

Το Άρδην πραγματοποίησε, για δεύτερη φορά, ένα αφιέρωμα στην Ακροδεξιά στην Ελλάδα, αυτή τη φορά επικεντρωμένο στην Χρυσή Αυγή. Στόχος του αφιερώματος δεν είναι μόνο να εξηγήσει πώς και γιατί η Χ.Α. αναδείχτηκε αιφνίδια σε υπολογίσιμη πολιτική δύναμη στη χώρα μας, αλλά και να πληροφορήσει για τη φύση και τον χαρακτήρα μιας ναζιστικής ομάδας, η οποία κρύβεται πίσω από εθνικιστικές κορώνες και θέλει να εκμεταλλευτεί το ίδιο το κίνημα των Αγανακτισμένων και της απονομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος.

Διότι η Χ.Α. δεν είναι μια οποιαδήποτε ακροδεξιά ομάδα. Δεν είναι κάτι ανάλογο με το ΛΑΟΣ, που αποτέλεσε την προσπάθεια ενός συντηρητικού τυχοδιώκτη να εκμεταλλευτεί την κρίση της Δεξιάς. Η Χ.Α., επί 30 χρόνια, συστηματικά, αδιάκοπα, προωθεί μια ναζιστική πολιτική και ιδεολογική πλατφόρμα και έχει ως αποκλειστική της πρακτική τη χρήση της βίας ενάντια σε μικρές ομάδες της άκρας αριστεράς, των μεταναστών ακόμα και της ίδιας της άκρας δεξιάς, για να μπορέσει να επιβληθεί, όπως δήλωσε και ο ηγέτης της Μιχαλολιάκος, ως μία απαρχή των ταγμάτων εφόδου.

Γι’ αυτό, σήμερα, αποκρύπτει από το ευρύτερο κοινό αυτές τις ιδεολογικές και πολιτικές ρίζες, προσπαθώντας να εμφανιστεί ακόμα και ως εκφραστής της ορθοδοξίας και του πατριωτισμού! Γι’ αυτό και ένα μεγάλο μέρος του αφιερώματός μας στοχεύει στο να καταδείξει, ακόμα και με δικά τους κείμενα, αυτό που οι ίδιοι θέλουν να κρύψουν. Ότι συντάσσονται με τους προδότες της Κατοχής, τους ταγματασφαλίτες και τον φιλότουρκο Παπαδόπουλο, τον άνθρωπο που απέσυρε τον ελληνικό στρατό από την Κύπρο, με τους οπαδούς του Χίτλερ και του Γκέμπελς, σε μια χώρα που ο ναζισμός κόστισε ένα εκατομμύριο θύματα.

Το τέχνασμα που επιχειρεί η Χ.Α., και μέχρι σήμερα το έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό, είναι να εμφανιστεί ως μια ακραία μεν αλλά πατριωτική δύναμη, που αναλαμβάνει να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου που έχει συσσωρεύσει το πολιτικό σύστημα. Γι’ αυτό και αρκετοί άνθρωποι, στην απελπισία τους και μπροστά στα αδιέξοδα της αριστεράς, που αδυνατεί να συνδυάσει την κοινωνική διαμαρτυρία με τον πατριωτισμό, ψήφισαν ελαφρά τη καρδία Χ.Α., όχι γιατί πιστεύουν στα ιδεολογήματά της, αλλά διότι θεωρούν ότι αποτελεί την τιμωρία, μια «μάστιγα του θεού», που αρμόζει στο πολιτικό σύστημα και τους εκφραστές του.

Ιδιαίτερα το μεταναστευτικό –για το οποίο ευθύνονται τόσο η φιλελεύθερη δεξιά, που ήθελε φθηνή εργασία για να κάνει τους Ολυμπιακούς και τα «μεγάλα έργα», όσο και μια ανιστόρητη Αριστερά των ανοικτών συνόρων– αποτέλεσε τη βάση πάνω στην οποία πάτησαν, αρχικώς στον Άγιο Παντελεήμονα, για να μεταβάλουν την αγανάκτηση του ελληνικού λαού σε ρατσιστική λογική και αισθήματα. Και αυτός είναι ο κίνδυνος. Ξεκινώντας από τη λογική της τιμωρίας του συστήματος, ένα μεγάλο κομμάτι του λαού, ιδίως της νεολαίας, να προσχωρήσει εν τέλει στη ρατσιστική και ναζιστική θεωρία των χρυσαυγιτών. Γι’ αυτό και ένα τόσο εκτενές αφιέρωμα, που ίσως αποτελεί το πρώτο μιας σειράς, που θα διερευνήσει ακόμα πιο εξονυχιστικά το φαινόμενο Χ.Α. και δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να μπορεί να λέει αύριο: «δεν γνώριζα και παραπλανήθηκα».

Είναι καιρός οι δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις να αφαιρέσουν το προσωπείο της Χ.Α. και να αποκαλυφθούν τα ναζιστικά σύμβολα που κοσμούν τις ιστοσελίδες τους. Είναι καιρός ο ελληνικός λαός, πιστός στην δημοκρατική, εθνικοαπελευθερωτική παράδοσή του, να κατεβάσει τη μάσκα αυτής της αποτρόπαιης ναζιστικής ομάδας.

Άρδην

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ