ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ:  ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΡΑ!

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση έχει ταυτιστεί με την εξτρεμιστική λιτότητα των Ευρωπαίων Μερκελιστών, ενώ όλες οι οργανωμένες αντιπολιτευόμενες δυνάμεις προχωρούν με κουρασμένο βηματισμό, αφού προέρχονται από τον κόσμο του χθες που ήδη καταρρέει μπροστά στα μάτια μας.

Τούτο μπορεί να το μυριστεί κανείς παντού. Στις αποτυχημένες απεργίες, στις κούφιες υποσχέσεις της υποψήφιας κυβερνώσας αριστερά, στην αρτηριοσκλήρωση του ΚΚΕ, στον μηδενισμό των αντιεξουσιαστών. Γι’  αυτό και σε κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας, όταν παίρνουν αυτές οι δυνάμεις κεφάλι ο κόσμος ‘κόβει λάσπη’, και μένουν μόνοι τους οι τάχα ειδήμονες, φιλόδοξοι εκφραστές της λαϊκής οργής. Γι’ αυτό και όποια διαμαρτυρία ή κίνημα που κατάφερε να μαζικοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα προήλθε απευθείας από τον ίδιο το λαό, που ήταν ενωμένος, και πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Έτσι θα γίνει και τώρα.  Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση αδυνατεί να προχωρήσει στο λαοκτόνο πρόγραμμα που επιβάλλουν οι δανειστές, και η αντιπολίτευση πατάει σε δυο βάρκες –από τη μία να ευχαριστήσει τους Αμερικάνους, και τους Ευρωπαίους μήπως και την αφήσουν να κυβερνήσει, και από την άλλη να ικανοποιήσει την ανάγκη του λαού για αντίσταση και διαμαρτυρία. Φτάνει πια! Ήρθε η ώρα να ξαναβγούμε στους δρόμους. Όχι όπως πριν από δύο χρόνια, που ήμασταν χύμα, απλά αγανακτισμένοι, με τεράστια ιδεολογικά-πολιτικά κενά. Αλλά καλά οργανωμένοι ώστε να αποφύγουμε τις κακοτοπιές, και τα σχέδια όσων επιθυμούν να μας διχάσουν και να αλώσουν τη δυναμική μας. Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε είναι απλά:

1ον Φτάνει πια με τον συντεχνιασμό, τις χωριστικές λογικές την αρρώστια του «καθένας μόνος του, για το δικό του». Η ιδιαίτερη θέση και τα συμφέροντα του καθένα, πρέπει να συγκλίνουν τη συλλογική μας διάσωση. Στην απελευθέρωση της χώρας από την τανάλια των ξένων δανειστών, που τώρα φιλοδοξούν να την εξαγοράσουν για ψίχουλα.

2ον Να οργανωθούμε σε κάθε γειτονιά, σε εργασιακό χώρο, σε κάθε κοινωνικό χώρο. Ανοιχτές συνελεύσεις και συντονιστικά «στο πνεύμα της πλατείας»: Δίχως ταμπέλες, δίχως αποκλεισμούς, με αυξημένη εγρήγορση σε όσους, δεξιούς, αριστερούς ή αντι-εξουσιαστές φιλοδοξούν στ’ όνομα οποιασδήποτε καθαρότητας, να καπελώσουν και να στρεβλώσουν τον χαρακτήρα της παλλαϊκής κινητοποίησης.

3ον Ο αγώνας για την ελευθερία, δεν μπορεί παρά να είναι αγώνας για την Παιδεία. Οδηγηθήκαμε εδώ, γιατί το κατεστημένο μας πήγαινε και μας έφερνε σαν τα πρόβατα. Οδηγηθήκαμε εδώ από την αμάθεια, την ηθική κατάπτωση, τον εθνομηδενισμό και την εγκατάλειψη κάθε συλλογικού οράματος. Η γνώση είναι δύναμη στα χέρια του λαού,  δεν νοείται πολίτες και δημοκρατίες δίχως γνώση, αλλά υπήκοοι και ολιγαρχίες. Γι’ αυτό η πληροφόρηση, η ενημέρωση, η ιδεολογική και εκπαιδευτική ανύψωση του ελληνικού λαού είναι πρωταρχικό στοιχείο του αγώνα.

Εμπρός λοιπόν:

Να οργανωθούμε, δίχως προστάτες

Να μπλοκάρουμε την κατοχική μηχανή του μνημονίου.

Να ακυρώσουμε τις υποσχέσεις της κυβέρνησης στους δανειστές

Να αναγκάσουμε τους αδιάλλακτους δανειστές-κατακτητές σε υποχώρηση

 

ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ: ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΔΗΝ

One Comment

  1. Ζακ Υβ Κουστό says:

    Θέλουμε δεν θέλουμε αυτές οι οργανωμένες καπελώτριες δυνάμεις είναι και οι μοναδικές που διαβάζουν τέτοια κείμενα που μπορούν να το καταλάβουν. Ο λαός σε ανύποπτο χρόνο, θα ξανακλείσει το μπουρδέλο την ΤΙΒΙ και θα πάει να κάψει το μπουρδέλο τη Βουλή. Όπως σοφά διατυπώνεται-ετε κι αλλού, δεν θα υπάρξει ανακοίνωση της εξέγερσης, ούτε η επανάσταση θα στείλει διάγγελμα. Από την άλλη αυτή η εγρήγορση πρέπει να ξεκινήσει από ανθρώπους που έχουν ξεκαθαρίσει καλά μέσα τους ότι δεν θα παριστάνουν τους ηγέτες και ούτε θα ηγεμονεύσει η συσσωμάτωση που ανήκουν. Και ξέρουν ότι το πράγμα θα εξελιχθεί με τις αντιφάσεις του και ότι και αυτοί είναι μέσα στην αντίφαση. Τι άλλο να πεις; Η 5η Μάη είναι εφιάλτης κι απειλή, για όσους παραμένουν σε εγρήγορση. Απειλή από τους πάνω κι από τους “κάτω”. Το τρίτο κομμάτι που γράφετε στην προκήρυξη θα παίξει τον πιο σημαντικό ρόλο. Γιατί και τα δυο έχουν ξανακουστεί και σχεδόν καεί…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

elGreek
elGreek