Αρχική » Νέα κυκλοφορία: Έθνος και θεσμοί στα χρόνια της Τουρκοκρατίας του Απόστολου Διαμαντή

Νέα κυκλοφορία: Έθνος και θεσμοί στα χρόνια της Τουρκοκρατίας του Απόστολου Διαμαντή

από admin

ΔιαμαντήςΈθνος

Συγγραφέας: Απόστολος Διαμαντής

Σελ. 288

Έτος Έκδοσης: 2013

Εναλλακτικές Εκδόσεις / Δοκίμιο 25

Στο βιβλίο αυτό εκτίθεται συνοπτικά η πορεία του ελληνικού έθνους στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα διερευνάται μια μεθοδολογική εκτροπή στον χώρο της τρέχουσας ιστοριογραφίας, η οποία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην έρευνα, καθώς έχει μεταφέρει το ερευνητικό πεδίο από τη μελέτη των υπαρκτών παραδόσεων, από τη μελέτη των κοινωνικών σχέσεων, στην πολιτική ιδεολογία.
Η εκτροπή αυτή έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται ιστορικές πραγματικότητες, όπως το έθνος, ως ιδέες, ως προϊόντα νοητικά του κράτους, του νομικού κανόνα δηλαδή. Πρόκειται για μια σαφή κανονιστική εκτροπή της ελληνικής ιστοριογραφίας.
Αυτήν ακριβώς την πολιτικολογούσα κανονιστική ιστοριογραφία θα προσπαθήσουμε στο μικρό αυτό δοκίμιο να αντιμετωπίσουμε, πάνω στο αγαπημένο  της έδαφος: την εθνική διάσταση. Και, κυρίως, πάνω στο πιο εκλεκτό της τέκνο, το ελληνικό έθνος, το οποίο κατά ένα περίεργο τρόπο κατέστη τα τελευταία χρόνια ο προσφιλής στόχος κάθε νέου ιστορικού, που ήθελε να δώσει τα διαπιστευτήριά του στο νέο ιστοριογραφικό καθεστώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Common sense 4 Δεκεμβρίου 2013 - 01:50

Μπράβο καλή συνέχεια και καλή δύναμη!
Να κτυπηθεί αλύπητα η αρλουμπολογία των εθνοκτόνων ανθελλήνων “αποδομιστών” και της παρέας τους που νέμονται τα δημόσια πανεπιστήμια και ιδρύματα που με το μόχθο, τον πόνο και το αίμα του συντηρεί ο το Ελληνικός Έθνος κι ο λαός του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ