Αρχική » Η πολιτική μας για τα δημοσιευόμενα σχόλια

Η πολιτική μας για τα δημοσιευόμενα σχόλια

από Άρδην - Ρήξη

Επειδή ορισμένοι αναγνώστες, που στέλνουν σχόλια, διαμαρτύρονται ότι κάποια από τα σχόλιά τους δεν δημοσιεύονται, τους πληροφορούμε ότι στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται όλα τα σχόλια, όσο επικριτικά και να είναι, εκτός από εκείνα που περιλαμβάνουν χυδαιολογίες, ρατσιστικά υπονοούμενα έναντι άλλων φυλών ή μειονοτήτων ή ιδιαιτεροτήτων (για παράδειγμα δεν δημοσιεύουμε αντισημιτικά σχόλια αλλά μόνον αντισιωνιστικά, δεν δημοσιεύουμε αντιομοφυλόφιλα σχόλια, δεχόμαστε μόνο επικριτικά σχόλια ενάντια σε συγκεκριμένες ενέργειες). Επίσης δεν δημοσιεύουμε φασιστικά ή ναζιστικά σχόλια κ.λπ. και θέτουμε ένα όριο στην επιθετικότητα που εκφράζεται μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Γενικότερα θεωρούμε πως αποτελεί κατάντια για τον πολιτισμό μας το υβριστικό και χυδαίο στυλ, που επικρατεί στο διαδίκτυο και τους σχολιασμούς, σε άρθρα ή συμπεριφορές. Και επί πλέον έκφραση δειλίας. Πίσω από την ανωνυμία και την ευκολία της απόστασης που προσφέρει το ηλεκτρονικό μέσο, βγαίνει ένας οχετός χυδαιολογίας και εμφυλιοπολεμικής φρασεολογίας.

Χαρακτηριστικός εξάλλου –που αποδεικνύει του λόγου το αληθές– είναι ο χυδαίος και υβριστικός τρόπος που διαμαρτύρονται ορισμένοι όταν δεν δημοσιεύεται κάποιο σχόλιό τους που ξεπερνάει τα όρια. Το γενικευμένο ξεχείλωμα των συμπεριφορών και της φρασεολογίας που έχει επικρατήσει, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στον λόγο του διαδικτύου και ο κατακλυσμός μας από «έντυπα» – πατσαβούρες που στολίζουν τα περίπτερα της χώρας, αποτελεί φαινόμενο εκφασισμού της πολιτικής και δημόσιας ζωής. Έτσι όσο περνάει από το δικό μας χέρι προσπαθούμε, τουλάχιστον στη δική μας ιστοσελίδα, να μην καλλιεργείται ένα αντίστοιχο κλίμα.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλλονται σε ψυχοθεραπεία μέσω ασκήσεων κοπρολαλίας μπορούν να το κάνουν σε άλλες ιστοσελίδες που τους ανέχονται ή να προσφεύγουν σε ειδικευμένους επιστήμονες. Μέχρι σήμερα ακολουθούμε την τακτική, που την θεωρούμε και παιδευτική, να δημοσιεύουμε, ακόμα και από συνήθως εξημμένους αναγνώστες/σχολιαστές, εκείνα τα σχόλια τους που δεν ξεπερνούν τα όρια, ακόμα και αν τα εγγίζουν, και να “κόβουμε” όσα τα ξεπερνούν. Γνωρίζουμε εξάλλου πως όλοι μπορεί να παραφερθούμε κάποια στιγμή, χωρίς να θέλουμε να είμαστε υβριστικοί. Βέβαια αν κάποιος συστηματικά μας αποστέλλει υβριστικά και μη δημοσιεύσιμα σχόλια, καλό θα είναι, από ένα σημείο και μετά, να αναζητήσει άλλους χώρους «έκφρασης» και όχι τη δική μας ιστοσελίδα.

Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας Αρδην-Ρήξη

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: