Αρχική » Τα όρια της τιμωρητικής ψήφου

Τα όρια της τιμωρητικής ψήφου

από Άρδην - Ρήξη

oldphotos131125402144

Της Ευγενίας Γραικού 

Και τώρα τι κάνουμε; Τι κάνουμε εμείς ο απλός λαός; Ποιες είναι οι ευθύνες μας; Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όποιο και να ναι, θα γίνει άλλοθι για τους κυβερνώντες, τους νυν ή τους πρώην αναλόγως. Το ΟΧΙ άλλωστε, το επέβαλλε μόνος του ο κ. Τσίπρας τη στιγμή που ανακοίνωσε αυτό το δημοψήφισμα, προκαλώντας την επίσημη πλέον χρεωκοπία της χώρας. Η χρονική στιγμή κατά την οποία ανακοινώθηκε και όχι το ίδιο το δημοψήφισμα είναι το κρίσιμο σημείο. Επί πέντε μήνες έκανε φιγούρα στην Ευρώπη και την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά, έριξε τη φωτοβολίδα. Οι συνέπειες του ΟΧΙ άρχισαν πριν να γίνει το δημοψήφισμα και θα συνεχιστούν και μετά ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Μπορούμε ίσως να διακρίνουμε κάποια κομβικά σημεία στο δράμα αυτό της καταστροφής της χώρας μας. Το πρώτο είναι η είσοδός μας στην ΟΝΕ και το ευρώ που έγινε με μαγειρεμένα στοιχεία. Στο μαγείρεμα συμμετείχε και η Goldman Sachs, δεν έγινε δηλαδή εν αγνοία των εταίρων, όπως πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν. Το δεύτερο είναι η υπαγωγή μας στα μνημόνια και το ΔΝΤ που έγινε και πάλι με μαγειρεμένα στοιχεία, όπως είναι γνωστό. Το τρίτο είναι η έναρξη της χρεωκοπίας που έγινε ήδη και το δημοψήφισμα δεν μπορεί να την ανατρέψει, διότι η χρεωκοπία δεν εξαρτάται από την ψήφο μας. Το τέταρτο ποιο θα είναι; Μήπως η πλήρης διάλυση του ελληνικού κράτους, μήπως ο διαμελισμός της χώρας μας, πράγματα που συμβαίνουν ήδη στην ευρύτερη περιοχή μας;

Τι μας συμβαίνει λοιπόν; Ένα πραξικόπημα σε δόσεις; Μήπως τελείωσε ο διαφωτισμός που διέλυσε τις πολυεθνικές αυτοκρατορίες και δημιούργησε τα σύγχρονα δημοκρατικά έθνη κράτη και έχει αρχίσει η αντίστροφη πορεία; Σ΄ αυτές τις νέες μεγάλες ομοσπονδίες, όπως είναι η ΕΕ που θα ενωθεί πιθανόν με τις ΗΠΑ, η δημοκρατία είναι ελεγχόμενη. Υπάρχει ένας στρατός ειδικών: επικοινωνιολόγοι, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, ιστορικοί των επαναστάσεων που γνωρίζουν τις επαναστάσεις καλύτερα κι απ’ αυτούς που τις κάνανε, πολιτικοί επιστήμονες και οικονομολόγοι που παίζουν στα δάχτυλα την πολιτική οικονομία του Μαρξ και όχι μόνο, διαφημιστές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί αναλυτές, προγραμματιστές, οικουμενιστές θεολόγοι και άλλοι πολλοί οι οποίοι κατευθύνουν τους ψηφοφόρους, ακόμη και τα κινήματα. Αυτοί είναι οι διαχειριστές της δίκαιης οργής του λαού την οποία προκαλούν κι όλας με την ακραία φτώχεια που τα αφεντικά τους δημιουργούν. Έχουν εκπαιδευτεί επί οκτώ αιώνες στην αποικιοκρατία. Γι’ αυτό και πρέπει πολύ να προσέχουμε από δω και πέρα ειδικά. Πρέπει να ξέρουμε τι ζητάμε και ποια βήματα θα κάνουμε. Έχουμε σκλαβωθεί, έχουμε χάσει την ελευθερία μας και πρέπει προσεκτικά να σχεδιάσουμε τις κινήσεις μας.

Και πρώτα πρώτα εξετάζουμε γιατί φτάσαμε σ’ αυτή την καταστροφή. Ο Πλάτων θεωρεί ως βασική αιτία της παρακμής που παρουσίασε η Αθήνα στην εποχή του τον υπέρμετρο υλισμό και ατομικισμό ο οποίος προκλήθηκε από τη συσσώρευση αγαθών μετά τους Μηδικούς πολέμους. Κανείς πια δεν ενδιαφέρεται για την κοινή πρόοδο, όλοι ενδιαφέρονται για το ατομικό συμφέρον. Αυτά ισχύουν διαχρονικά. Φυσικά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, στο τέλος όμως βρωμάει ολόκληρο. Ο καιροσκοπισμός, η διαφθορά και η εχθρότητα προς την ορθόδοξη πίστη και ζωή που είναι αυστηρή, καθώς επίσης και προς κάθε ελληνικό στοιχείο άρχισε από τις άρχουσες ελίτ. Σε κάθε περίπτωση το πολιτικό προσωπικό ειδικά, έβαλε το ατομικό του συμφέρον πάνω από το συμφέρον του κράτους. Το πολιτικό προσωπικό όμως εκλέγεται. Εμείς την ψήφο μας πώς τη διαχειριστήκαμε; Εκλέχτηκαν και ξαναεκλέχτηκαν άνθρωποι βουλιαγμένοι σε σκάνδαλα. Βάλαμε κι εμείς το ατομικό μικροσυμφέρον πάνω από το συμφέρον του κράτους. Κι όταν το πελατειακό κράτος δε μπορούσε να λειτουργήσει γιατί στέρεψαν τα λεφτά, άρχισε η τιμωρητική ψήφος. Αυτή έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Ποιους τιμωρούμε ψηφίζοντας ότι νάναι; Πόσοι ψηφίσαμε Σύριζα γιατί υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, τα μνημόνια, τα δεν ξέρω τι; Ποια είναι τα κριτήρια μας; Ποιες οι αρχές μας; Ζήσε κι άφησε τους άλλους να πεθάνουν; Τη δημοκρατία όταν την εξευτελίζεις κινδυνεύεις να τη χάσεις.

Το χρέος δε σβήνεται έτσι εύκολα. Φάγαμε ζωοτροφές, αλλά διώξαμε το ΔΝΤ λέει ο Μαδούρο από τη Βενεζουέλα. Εδώ χρειάζεται αγώνας συντεταγμένος. Στην πραγματικότητα χρειάζεται μετάνοια. Βαθειά συνειδητοποίηση ότι φταίμε κι εμείς για ότι συμβαίνει. Στροφή 180 μοιρών από το δρόμο που βαδίζουμε μέχρι τώρα. Έχουμε υποχρέωση να θυσιάσουμε την καλοπέρασή μας για την πατρίδα μας εφόσον έτσι ήρθαν τα πράγματα. Η ακεραιότητά της είναι πάνω απ’ όλα. Τα τυφλά ξεσπάσματα οργής, δεν οδηγούν πουθενά ή οδηγούν μάλλον στην φαλκίδευση της δημοκρατίας, και σε όλα τα δεινά.

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Γιάνννης "Γίγας" 9 Ιουλίου 2015 - 02:36

Γράψατε:
“Φάγαμε ζωοτροφές, αλλά διώξαμε το ΔΝΤ λέει ο Μαδούρο”
Στην πραγματικότητα είπε “… φάγαμε μέχρι και ζωοτροφές. Και τότε διώξαμε το ΔΝΤ”.
Δηλαδή απαριθμώντας τις συμφορές που τους έφεραν οι νεοφιλελεύθερες συνταγές του ΔΝΤ κατέληξε στις ζωοτροφές. Και αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και διώξαν το ΔΝΤ.

Από την είδηση:
«Εμείς όλα αυτά τα έχουμε ήδη ζήσει. Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε στους Έλληνες και τις Ελληνίδες θα τους λέγαμε πως εδώ είχαν ιδιωτικοποιηθεί όλα, είχαν εξαφανιστεί οι συντάξεις, η δημόσια εκπαίδευση, τα πάντα και ο λαός μας έτρωγε ζωοτροφές», τόνισε ο Νικολάς Μαδούρο, καλώντας τον ελληνικό λαό σε ηρωική εξέγερση.
Μπορείτε να βρείτε το βίντεο των δηλώσεων στο διαδίκτυο.

Απλά τα παπαγαλάκια για να πλήξουν την κυβέρνηση “της Αριστεράς”, κατά τη διάρκεια του τηλεπραξικοπήματος στο δημοψήφισμα, και την διεθνή στήριξή της (όποια είχε), για ακόμα μια φορά διέστρεψαν το νόημα των λόγων του Μαδούρο. Στην ουσία χτυπούσαν την στήριξη στην ίδια τους τη χώρα αλλά αυτά είναι ρουτίνα γι αυτούς. ΄Έτσι κι αλλιώς τους κάθεται στο στομάχι” των αμερικανόδουλων ο Μπολιβαριανός. Χωρίς πλάκα κάποτε πρέπει να λογοδοτήσουν.

Όσο για το διακύβευμα-επίλογο του άρθρου να θυσιάσουμε την καλοπέραση για την Πατρίδα αυτό είναι εύκολο. Έχουμε ξεκινήσει 5 χρόνια τώρα. Ο Σάκης ο ίδιος το είπε. Μερικοί αρχίσαμε πολλά χρόνια πριν.
Τώρα για την φαλκίδευση της Δημοκρατίας και τα ξεσπάσματα, ίσως λέω ίσως, να υπάρχει μια μικρή συνεισφορά τους. Αυτά είναι όμως ερασιτεχνισμοί μπροστά σε αυτά που κάναν και κάνουν οι “λειτουργοί” της. Και πολλά από αυτά τα “ξεσπάσματα” είναι στημένα ακριβώς από αυτούς τους λειτουργούς. Συμφωνώ απόλυτα δηλαδή ότι ” Αυτοί είναι οι διαχειριστές της δίκαιης οργής του λαού την οποία προκαλούν κι όλας με την ακραία φτώχεια που τα αφεντικά τους δημιουργούν.” κι επαυξάνω. Χρήσιμο κείμενο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
George 12 Ιουλίου 2015 - 02:11

Μερικες επισημανσεις:
Α) Η νεα ταξη πραγματων δεν οδηγει στη διαλυση των εθνων! Για την ακριβεια οδηγει μονο στη διαλυση εκεινων των εθνων που εχει αποφασιστει να διαλυθουν! Απεναντιας, το κεφαλαιο χρειαζεται ισχυρα εθνη για να το υποστηριξουν. Ο καθε επιχειρηματιας πρεπει να εχει απο πισω του ενα εθνος με ισχυρους μηχανισμους για να τον υποστηριξει. Θα μου πειτε ολα τα υποστηριζομενα απο αμερικανους και λοιπους ξενους ΜΜΕ προσπαθουν να μας πεισουν να εθνομηδενιστουμε… Η απαντηση ειναι οτι προσπαθουν να εθνομηδενισουν εμας και καποιους αλλους υπηκοους αποικιων, οχι ομως αυτους τους λαους απο τους οποιους προερχονται αυτα τα κεντρα! Κοιταξτε για παραδειγμα την Αμερικη οπου η εθνικη συνειδηση οχι μονο ειναι πανισχυρη αλλα υποστηριζεται και με καθε τροπο! Κοιταξτε τη Γερμανια, την Ιαπωνια ή το σπουδαιο κρατος της Αγγλιας! Ο εθνομηδενισμος απευθυνεται αποκλειστικα και μονο προς τους λαους που εχουν την μοιρα των ιθαγενων καποιων αποικιων. Αν διαφωνει ακομα καποιος μαζι μου… ας κοιταξει το εβραϊκο κεφαλαιο (που υποτιθεται οτι κυβερναει και τα παντα). Ειναι εξ ορισμου εθνικο! Οι επιστημονες που λετε λοιπον στρεφουν το μαχαιρι του εθνομηδενισμου εναντιον μας και οχι εναντιον τους!
Β) Ο υλικος πλουτος δεν ειναι κατι που κανει κακο σε ολα τα εθνη! Ειναι κατι που κανει κακο σε εμας! Εμεις οι Ελληνες εχουμε μια κακη σχεση με τον πλουτο! Ειναι μια ιδιαιτεροτητα και αδυναμια δικη μας! Η οποία πρωτοεκδηλωθηκε με τους μηδικους πολεμους και κορυφωθηκε μετα τις επιτυχιες του παρλιακου Αλεξανδρου ο οποιος καβαλησε την πολεμικη μηχανη που ειχε ηδη ετοιμασει ο πατερας του για να κυριευσει τις διαλυμενες απο τον πλουτο λοιπες πολεις και μετα τανισε τον ελληνισμο μεχρι τις Ινδιες. Απο τοτε εχει ακολουθησει μια μειωτικη πορεια του ελληνισμου που την καθοδηγουν η αναπηρια μας στη διαχειρηση του πλουτου και η διχονοια! Ακομα και το Βυζαντιο δεν καταφερε να απαντησει σε αυτες τις δυο βασικες μας αδυναμιες. Αλλοι λαοι που δεν ειχαν τις δικες μας αναπηριες ηρθαν και με μεγαλη ανεση μας κατεκτησαν!
Ιδιαιτερα απο το 1821 και μετα, η διχονοια εχει αμεση σχεση με τον πλουτο! Βλεπουμε ενα διαχωρισμο αναμεσα στους πλουσιους Ελληνες που υπηρετουν τα ιμπεριαλιστικα εθνη-κρατη απο τη μια. Και απο την αλλη τον ελληνικο λαο, που ομως δεν εχει τις δυναμεις να τα βαλει με τους πλουσιους συμπατριωτες του. Γνωμη μου ειναι πως αν δεν καταφερουν να τα βρουν, θα καταστραφουν συντομα και τα δυο!
Το δικο μας πολιτικο προβλημα ειναι οτι δεν εχουμε βρει μια πολιτικη προταση που να ειναι προς το συμφερον του λαου αλλα να ειναι και προς το συμφερον των πλουσιων ελληνων ωστε να τις υποστηριξουν υποστηριζοντας ταυτοχρονα και το δικο τους.
Αν δεν τα αντιληφθουμε αυτα, θα ειμαστε παντα στη διχονοια και βεβαια, οπως παμε, και ζωοτροφες θα φαμε.. και το ΔΝΤ ΔΕΝ θα διωξουμε… και ΧΑ θα ψηφισουμε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: