Αρχική » Παραλειπόμενα των εκλογών

Παραλειπόμενα των εκλογών

από Άρδην - Ρήξη

Ανθολογούμε μερικές μικρές ειδήσεις από μια προεκλογική περίοδο σούπα:

cropped-11

Η Πυρίκ(λ)αυστος Ελλάς

Από τη Ρήξη φ. 116

Εν τέλει, μετά την μνημονιακή στροφή των Σύριζα-ΑΝΕΛ, το συνεργαζόμενο με τους ΑΝΕΛ «κόμμα» του Κώστα Ζουράρι, Πυρίκαυστος Ελλάς, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρό του, Γιώργο Καλεάδη, διέγραψε τον Ζουράρι, διότι ακολούθησε πιστά την μνημονιακή στροφή της συγκυβέρνησης! Ο ίδιος ο Ζουράρις, παρότι έκανε πολλές προσπάθειες να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εκλεγεί, έφαγε πόρτα από τους συριζαίους της Θεσσαλονίκης και έμεινε να κρατάει το πάτερο του βυθιζόμενου Καμμένου, ενώ ακόμα και η Ξουλίδου, φρονίμως ποιούσα, «δεν πρόλαβε» να καταθέσει υποψηφιότητα. Ο Ζουράρις απτόητος. Ταυτόχρονα κυκλοφορεί ότι ο πρόεδρος Καλεάδης κράτησε και την χρηματοδότηση, που από τους ΑΝΕΛ κατευθύνθηκε στους πυρίκαυστους, και ανταλλάσσουν εξώδικα με τον Ζουράρι. Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Καλεάδης είναι συγγραφέας αγιογραφίας του πρώην αρχηγού του με τον τίτλο «Άξιον και δίκαιον: Κώστας Γ. Ζουράρις, Έργο και βίος (1940-1990)», Εκδόσεις Ξυράφι(!), τόμος Α΄(!). Η «Πυρίκαυστος Ελλάς» δοκίμασε να κατέβει στις εκλογές, μαζί με άλλους εξίσου γνωστούς κομματικούς σχηματισμούς (ΑΚΚΕΛ, κ.λπ.), αλλά κατέθεσαν και αυτοί «εκπρόθεσμα» τα σχετικά δικαιολογητικά και έτσι δεν θα εκπροσωπηθεί στο Κοινοβούλιο η αντιμνημονιακή πτέρυγα του κόμματος. Δεδομένου και ότι η μνημονιακή πτέρυγα, με τον Ζουράρι, μάλλον δεν θα διασωθεί εκλογικά, η Πυρίκαυστος Ελλάς θα γίνει όντως πυρίκλαυστος – και θα θυμίζει μάλλον το αυθεντικό «κλαυσίγελως».

Ο Σαλονικιός

aoafs

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης βρέθηκε σήμερα, όπως σχεδόν σε κάθε αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο με σκοπό να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης  δεν κάθισε στη σουίτα των VIP, αλλά στα καθίσματα των επισήμων και είδε το ματς δίπλα δίπλα μαζί με τον Αλέκο Φλαμπουράρη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μια αξεπέραστη αντίφαση

Από τη Ρήξη φ. 116
Ο Σύριζα μέσα σε δύο μήνες μεταβλήθηκε σε κόμμα της «κεντροαριστεράς», εγκαταλείποντας οριστικά τη «ριζοσπαστική αριστερά». Και αυτό καταφαίνεται τόσο από τις δημοσκοπήσεις, όπου υπερέχει στους «κεντροαριστερούς» ψηφοφόρους και όχι στους «αριστερούς», δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ, όσο και από το μνημονιακό πρόγραμμά του και την αποχώρηση ολόκληρης της αριστερής πτέρυγας, ΛΑ.Ε, ΚΟΕ κ.λπ. και επισφραγίζεται από την εμβληματική αποχώρηση του Γλέζου. Σε αυτήν τη μετακίνηση στηρίζουν και πάρα πολλοί το σκεπτικό της υποκατάστασης του ΠΑΣΟΚ από τον νέο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, αυτή η μετακίνηση, επειδή γίνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, δεν προλαβαίνει να δημιουργήσει και το αντίστοιχο κομματικό εργαλείο. Στα ψηφοδέλτια δεν κυριαρχούν οι κεντροαριστεροί, ούτε επιτεύχθηκε η οποιαδήποτε διεύρυνση (έμειναν σε απόσταση ασφαλείας οι Μικρούτσικος, Λαζόπουλος, Βεργόπουλος κ.ά) και έμειναν μόνο οι κομματικοί και μάλιστα σε πιο στενή κατεύθυνση. Στα ψηφοδέλτια κυριάρχησαν οι «53» και η μόνη διεύρυνση πανελλαδικά υπήρξε ο… Μάρκος Μπόλαρης σε ημιεκλόγιμη θέση. Για να καλυφθεί η κωλοτούμπα, ο Τσίπρας υποχρεώθηκε να υποχωρήσει στους νέους «σκληρούς» του κόμματός του! Τσακαλώτος, Σακελλαρίδης, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Χριστοδουλοπούλου, Δρίτσας, αναλαμβάνουν να λετουργήσουν ως Ηρακλειδείς της κομματικής ορθοδοξίας, προδιαγράφοντας νέες διασπάσεις και αντιπαραθέσεις. Στο τέλος ο «ηγέτης» θα μείνει μόνο με τον κηπουρό του, τον Φλαμπουράρη.

Ο γιος του Αλέξη Τσίπρα χτυπάει το σύστημα από μέσα σαν τον μπαμπά του

HILL

Από το ιστολόγιο του Πιτσιρίκου

Στο νηπιαγωγείο του ιδιωτικού σχολείου Χιλλ έγραψε το παιδί του ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί στα δημόσια σχολεία πάει η πλέμπα και τα παιδιά των μεταναστών, ενώ γίνονται και καταλήψεις.

Ο Φοίβος-Παύλος θα πηγαίνει στο ίδιο νηπιαγωγείο με την κόρη του Πέτρου Τατσόπουλου, και θα της τραβάει τα μαλλιά στο διάλειμμα, για να της πάρει το κουλούρι.

Στο σχολείο υπήρχε διακριτική αστυνομική παρουσία από δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, γιατί μπορεί κάποια νήπια να ήταν αντιμνημονιακά και να πλάκωναν στις φάπες τον Φοίβο-Παύλο, επειδή ο μπαμπάς του αγνόησε το δημοψήφισμα και ψήφισε το Μνημόνιο.

Τον Φοίβο-Παύλο συνόδευσε στο νηπιαγωγείο η μητέρα του Περιστέρα Μπαζιάνα, η οποία ήταν κομψή, λιτά ντυμένη, χαμογελαστή και μουγκή. Σαν γλάστρα.

Ο μικρός αδερφός του Φοίβου-Παύλου δεν συνόδευσε τον αδερφό του στην πρώτη μέρα του στο νηπιαγωγείο, αφού τον κρατούσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος του έδινε την φρουτόκρεμα με το καλαμάκι.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή ιδιωτικού σχολείου για το παιδί του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως στο δημόσιο σχολείο το παιδί του θα ήταν ο σταρ, θα επισκίαζε τα φτωχόπαιδα και θα τους δημιουργούσε κόμπλεξ, οπότε είναι καλύτερα να είναι με τα πλουσιόπαιδα που είναι παιδιά που ανήκουν στην οικονομική ελίτ και όχι στην εργατική τάξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα πως έγραψε το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο, γιατί -με τα χιλιάδες ευρώ που θα πληρώνει κάθε χρόνο- θα κινηθεί η ελληνική οικονομία, ενώ το δημόσιο σχολείο είναι τζάμπα και δεν βγαίνουν φράγκα.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως έγραψε το γιο του σε ιδιωτικό σχολείο, γιατί σκοπεύει να χτυπήσει το σύστημα από μέσα.

Ήδη, ο Φοίβος-Παύλος προτρέπει τα άλλα νήπια να γίνει κατάληψη, για να μειωθούν οι τιμές στις τυρόπιτες στην καντίνα του σχολείου, ενώ, μέχρι τα Χριστούγεννα,  σκοπεύει να ζητήσει την κρατικοποίηση των ιδιωτικών σχολείων.

Το οριστικό χτύπημα στην ιδιωτική εκπαίδευση θα δοθεί όταν γραφτεί σε ιδιωτικό σχολείο ο δεύτερος γιος του Αλέξη Τσίπρα, ο Ορφέας Ερνέστο Γκεβάρα, ο οποίος αυτή την εποχή μελετά το Κομμουνιστικό Μανιφέστο και το Κόκκινο Βιβλίο του ογές Μάο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

μαυροκόκκινο κοράκι 15 Σεπτεμβρίου 2015 - 08:43

Η μόνη χαρά του απαισιόδοξου αντιεξουσιαστή είναι η επιβεβαίωση των φόβων του…κατά τ’άλλα ΠΙΚΡΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ