Αρχική » Πάτρα: Ανεπιθύμητοι οι προσκυνημένοι !!!

Πάτρα: Ανεπιθύμητοι οι προσκυνημένοι !!!

από Άρδην - Ρήξη

ΠΑΤΡΑ: Ανεπιθύμητοι οι προσκυνημένοι !!!

Από τον Γερομοριά 

Η Εναλλακτική Δημοτική Κίνηση ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ στην Πάτρα μετά φίλων κάνει τη μόνη διαμαρτυρία ακριβώς έξω από το συνεδριακό κέντρο των προσκυνημένων (συνέδριο για την τάχα μου παραγωγική ανασυγκρότηση στην Πάτρα, με συμμετοχή του πρωθυπουργού και σχεδόν όλου του υπουργικού συμβουλίου) αλλά απωθήθηκε βιαίως από την αστυνομία. (Και το ΠΑΜΕ μετά φίλων έκανε τη δική του πιο πολυπληθή διαμαρτυρία, αλλά έμεινε αρκετά μακριά).

 

Η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης “Κοινοτικόν”:

“Η δημοτική κίνηση «ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ» καταγγέλλει τη βίαιη απώθηση των μελών της από τις αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν αναλάβει να «αποστειρώσουν» το δημόσιο χώρο από την Ελ. Βενιζέλου μέχρι το παλιό εργοστάσιο της ΑΒΕΞ, λόγω της άφιξης του πρωθυπουργού και της υπουργικής κουστωδίας του. Με απόλυτα ειρηνικό τρόπο τα μέλη της κίνησης ανάρτησαν στα κάγκελα του νέου λιμανιού – εκατό και πλέον μέτρα μακριά από τo χώρο ομιλίας του πρωθυπουργού – πανό με το σύνθημα: «ΟΧΙ στην κυβερνητική μασκαράτα. Ανεπιθύμητοι οι προσκυνημένοι». Μέσα σε λίγα λεπτά περικυκλώθηκαν από πολυπληθείς αστυνομικές δυνάμεις και απωθήθηκαν με βίαιο τρόπο, ενώ το πανό σχεδόν καταστράφηκε. Στη συνέχεια, τα μέλη της κίνησης προσπάθησαν να επαναλάβουν τη διαμαρτυρία στο ύψος της ΑΒΕΞ, περικυκλώθηκαν εκ νέου από διμοιρία των ΜΑΤ και τους δηλώθηκε με ιδιαίτερα “πειστικό” τρόπο, ότι ακόμα κι εκεί απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε διαμαρτυρία.

Το «Κοινοτικόν» καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την οργανωμένη με κυβερνητικές εντολές αστυνομική αυθαιρεσία. Είναι φανερό, ότι ο «δημοφιλής» πρωθυπουργός μας δεν ανέχεται ούτε τη θέα ενός πανό. Η «πρώτη φορά αριστερά» εκτός από την υπογραφή των μνημονίων, εκτός από την υποταγή στα ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων, έμαθε πολύ γρήγορα και όλες τις θλιβερές εξουσιαστικές πρακτικές των προκατόχων της.

 

 

Πάτρα, 6 Φεβρουαρίου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ “ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ”

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ