Αρχική » Οι σπόνσορες της Χρυσής Αυγής

Οι σπόνσορες της Χρυσής Αυγής

από Γιώργος Καραμπελιάς

Συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή και ακόμα η δίκη του κόμματος που την προκάλεσε δεν έχει ολοκληρωθεί! Αυτά τα πέντε χρόνια η ΧΑ συνεχίζει την δράση της, αν και κάπως περιορισμένη όσο διαρκεί η δίκη, αλλά πάντα παρούσα και χρήσιμη για όσους ευνοούνται από την καθυστέρηση έκδοσης καταδικαστικής απόφασης που θα τελειώσει πολιτικά την ναζιστική γκρούπα. Πριν έξι χρόνια, αμέσως μετά τις διπλές εκλογές του 2012, το Άρδην είχε ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα για την ΧΑ. Το κείμενο του Γιώργου Καραμπελιά, Οι σπόνσορες της Χρυσής Αυγής, εξηγεί ποιους εξυπηρετούσε τότε, αλλά και σήμερα η ΧΑ. 

του Γιώργου Καραμπελιά από το Άρδην τ. 90 (Σεπτέμβριος 2012) που είχε αφιέρωμα στη Χρυσή Αυγή.

Όλοι όσοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την εκτίναξη ενός ναζιστικού γκρουπούσκουλου στο επίκεντρο της ελληνικής πολιτικής ζωής, θα πρέπει να μας προσφέρουν και κάποιες ικανοποιητικές εξηγήσεις, ερμηνεία αυτού του φαινομένου.
Σωστά έχει επισημανθεί από πολλούς ότι η ανομία, η ατιμωρησία των κλεπτοκρατικών αρχουσών τάξεων, η ανυποληψία των πολιτικών, η παρασιτική μετεξέλιξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, η εξάρτηση από τους δυτικούς τραπεζίτες, βρίσκονται στη βάση μιας πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, απέναντι στην οποία οι Έλληνες εγκαταλείπουν τα παραδοσιακά πολιτικά σχήματα και αναζητούν νέες και συχνά ρηξικέλευθες λύσεις προκειμένου να εκφράσουν την πολιτική τους διαμαρτυρία. Ωστόσο, αυτή η κοινωνιολογική και κάποτε κοινωνιολογίστικη ερμηνεία δεν είναι αρκετή  για να ερμηνεύσει την άνοδο της «Χρυσής Αυγής». Διότι το ερώτημα παραμένει ακέραιο. Για ποιο λόγο η διαμαρτυρία δεν εκφράζεται αποκλειστικά με την ενίσχυση αριστερών δυνάμεων, όπως εν μέρει συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, και κατευθύνεται και σε μια μέχρι χτες ασήμαντη ναζιστική ομαδούλα; Γιατί δεν ενισχύονται έστω οι δυνάμεις της αντισυστημικής Αριστεράς και των αντιεξουσιαστών, που τον Δεκέμβρη του 2008 έμοιαζαν τόσο ισχυρές ώστε να απειλούν το ίδιο το καθεστώς; Γιατί οι Έλληνες δεν στρέφονται προς μια αριστερή εξωκοινοβουλευτική βία, όπως συνέβαινε στη δεκαετία του 1980, όταν επικροτούσαν μαζικά την «17 Νοέμβρη»; Επομένως, δεν αρκεί η γενική κοινωνιολογική ερμηνεία, αλλά θα πρέπει να στραφούμε σε τομείς όπως η πολιτική, η ιδεολογία και τα πολιτισμικά-κοινωνικά φαινόμενα για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τι συμβαίνει. Και ο κεντρικός ιδεολογικός άξονας για την ερμηνεία του συναρτάται με το ζήτημα της κρίσης του έθνους-κράτους συνολικά, και τις απειλές στην ελληνική ταυτότητα κατ’ εξοχήν.
Πώς και γιατί, σε μια χώρα στην οποία –τουλάχιστον από τον πόλεμο και μετά– η ακροδεξιά είχε ταυτιστεί με την εθνοπροδοσία και τις παρακρατικές δραστηριότητες, ενώ αντίθετα η «δημοκρατική παράταξη» και η αριστερά με την εθνική ανεξαρτησία και τον αντιιμπεριαλισμό, κατόρθωσε ένα σχήμα, που προβάλλει ανοικτά τον Χίτλερ και τον Παπαδόπουλο, να μεταβληθεί σε υπερασπιστή της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων;!
Θα πρέπει να μας τα εξηγήσουν εκείνοι που, από το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», πέρασαν στο «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» του Σημίτη, και στη λυσσαλέα υπεράσπιση του σχεδίου Ανάν. εκείνοι που, από τα αντάρτικα τραγούδια και τον Άρη Βελουχιώτη αναρτημένο στα γραφεία τους, πέρασαν στο «Αιγαίο που ανήκει στα ψάρια του» και στα «ανοικτά σύνορα» των αντιεξουσιαστών, της «επαναστατικής αριστεράς» και των οικολόγων.
Θα πρέπει να μας τα εξηγήσουν όσοι από τον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη, ως πρότυπα της νεολαίας, πέρασαν στην άρνηση της εθνικής παράδοσης και τη λυσσαλέα υπεράσπιση της αμερικάνικης κουλτούρας.
Αυτές οι βαθύτατες μετατοπίσεις που συνέβησαν τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια, δηλαδή η εγκατάλειψη του πατριωτισμού, επέτρεψαν στην προδοτική και γερμανόφιλη ακροδεξιά να τον καπηλευτεί και να τολμά να εμφανίζεται σήμερα ως ο υπερασπιστής του.

Η «προδοσία» της Αριστεράς

Όλα άρχισαν με την ενσωμάτωση της αριστεράς και της κεντροαριστεράς στο κράτος και τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του, στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, δηλαδή σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα γνώριζε μια σαρωτική «διεθνοποίηση»: Ένταξη στην ΕΟΚ και την ΕΕ, κατάργηση των δασμών, προσχώρηση στο ευρώ και εγκατάλειψη του εθνικού νομίσματος, πολιτισμική αφομοίωση στη Δύση –κατεξοχήν μέσω της τηλεόρασης– τέλος και προπαντός, προσχώρηση των Ελλήνων στο παγκοσμιοποιημένο δυτικό καταναλωτικό μοντέλο. Όλα αυτά είχαν ως συνέπεια μια κυριολεκτική ανατροπή των πολιτιστικών και πολιτικών παραμέτρων της ελληνικής κοινωνίας. Δηλαδή, η ταχύτατη μετάβαση από ένα μοντέλο λιτότητας και αποταμίευσης, στον αντίποδά του, κατανάλωσης και σπατάλης, πραγματοποιήθηκε μέσα σε συνθήκες πολιτικο-ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς και της κεντροαριστεράς.
Οι αριστεροί διανοούμενοι, διωκόμενοι απηνώς σε όλη τη μετεμφυλιακή περίοδο μέχρι το 1974, καταλαμβάνουν, ιδιαίτερα μετά το 1981, το κράτος και τους θεσμούς της «κοινωνίας των πολιτών». Εφημερίδες, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, τηλεοράσεις, εκπαίδευση, ηγεμονεύονται πλέον από αυτήν την αριστερά και τη νέα ιδεολογία της. Αυτή η αλλαγή σηματοδότησε παράλληλα και τη βαθύτατη μετάλλαξη των ιδεολογικών συντεταγμένων της: Στο παρελθόν προέβαλλε την εθνικοαπελευθερωτική επαναστατική παράδοση, σε αντίθεση με την ξενοδουλεία των «κοτζαμπάσηδων» και του ελληνικού μεταπρατικού κεφαλαίου, διεκδικώντας έτσι μια αντιστασιακή αντιιμπεριαλιστική συνέχεια. Στο εξής, ιδιαίτερα μετά το 1989 και την κατάρρευση του σοσιαλιστικού στρατοπέδου, προσχωρεί ομοθυμαδόν στην αποδοχή της αυτοκρατορικής κουλτούρας της Δύσης και στην καταδίκη κάθε πατριωτικής ανάμνησης ως παρελθοντολογία και συντηρητισμό.
Σε αυτά τα πλαίσια, θα συγκρουστεί μετωπικά με την Εκκλησία και την ορθόδοξη παράδοση, ως «καθυστέρηση», αντικαθιστώντας την από ένα κράμα ελευθεριακής και παγκοσμιοποιημένης καταναλωτικής ιδεολογίας. Ανάλογες εξελίξεις είχαν συμβεί, βέβαια, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπου η παραδοσιακή προτεσταντική και καθολική ιδεολογία είχε ανατραπεί βίαια, ιδιαίτερα μετά το 1968, από την εισβολή ενός ατομοκεντρικού αμερικανισμού.
Η ιδιαιτερότητα της Ελλάδας, όμως, συνίσταται σε δύο στοιχεία. Πρώτον, στην Ελλάδα, σχεδόν αποκλειστικοί φορείς αυτής της ιδεολογικής μετάλλαξης ήταν οι προερχόμενοι από την αριστερά και την κεντροαριστερά και δεύτερο και κυριότερο… η Ελλάδα δεν είναι μια τυπική δυτική χώρα, αν είναι καν «δυτική».
Σε μας η ανατροπή του πολιτισμικού υποδείγματος δεν αφορούσε απλώς ή κύρια στον τύπο ανθρώπου που δημιουργούσε και προωθούσε η καταναλωτική παγκοσμιοποιημένη μορφή του καπιταλισμού, αλλά συνδεόταν και με ζητήματα που αφορούν στην ίδια την εθνική ανεξαρτησία και επιβίωση της χώρας. Και για να το κάνουμε σαφέστερο: Στη δυτική Ευρώπη, μετά την δεκαετία του 1960, οι παραδοσιακές αξίες της θρησκείας και της αποταμίευσης αντικαθίστανται από τη «σεξουαλική επανάσταση», τον καταναλωτισμό και τον… δανεισμό. Το ιδιωτικό αυτοκίνητο, η τηλεόραση και η αγορασμένη με δάνειο κατοικία, γίνονται τα νέα ενιαία πολιτισμικά πρότυπα του δυτικού κόσμου, σε συνδυασμό με την πολυπολιτισμικότητα και την άρνηση της «στενής» εθνικής ταυτότητας. Στην Ελλάδα, η εισβολή του ανάλογου μοντέλου είναι επίσης πραγματικότητα, από την άποψη του τρόπου ζωής, μόνο που, εδώ, απόρριψη της εθνικής ταυτότητας σημαίνει και ταυτόχρονη αποδοχή της ξένης κυριαρχίας και της υποταγής. πολυπολιτισμός σε μια χώρα των συνόρων σημαίνει μεσοπρόθεσμα την απειλή της κυριολεκτικής εξαφάνισής της.
Στην Ελλάδα, οι υπερασπιστές του νέου ηγεμονικού πολιτιστικού μοντέλου δεν θα μπορούσαν να αρκεστούν μόνο στην καταδίκη του παλαιού συντηρητικού προτύπου, αλλά θα ήταν υποχρεωμένοι να προσχωρήσουν και στην ανοικτή εθελοδουλία και το μίσος ενάντια σε μια απειλούμενη εθνική ταυτότητα. Γι’ αυτό, στη Γαλλία, ο Μπερνάρ Ανρί Λεβί μπορεί να είναι ταυτόχρονα εκφραστής αυτού του νέου καταναλωτικού πολιτισμικού προτύπου, αλλά και υπερασπιστής των επιθέσεων της Γαλλίας εναντίον της Λιβύης και των Αμερικανών εναντίον του Ιράκ, ενώ ο πολυπολιτισμικός Ολάντ απειλεί καθημερινά με επέμβαση τη Συρία. Στην Ελλάδα, αντίθετα, οι ιδεολογικοί κλώνοι τους, για να υπερασπιστούν το ίδιο πολιτισμικό μοντέλο, θα έπρεπε να στραφούν και ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού έθνους-κράτους! Γι’ αυτό και είναι οι ίδιοι που θα υπογράφουν ταυτόχρονα υπέρ των «Μακεδόνων», του σχεδίου Ανάν, της ελληνοτουρκικής φιλίας και της κυρίας Ρεπούση, παράλληλα με την υπεράσπιση της «ανοικτής κοινωνίας». Κατά συνέπεια, η εκσυγχρονιστική αριστερά και κεντροαριστερά στην Ελλάδα, για να είναι πολυπολιτισμική, θα έπρεπε να είναι και ενδοτική.
Γι’ αυτό και η υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας, της «πατρίδας», της Κύπρου, που ανήκε παραδοσιακά στο οπλοστάσιο της αριστεράς, μιας και η δεξιά και η άρχουσα τάξη ήταν ξενόδουλη και εξαρτημένη, θα εγκαταλειφθεί σταδιακά. Για αρκετά χρόνια, η εναπομείνασα «πατριωτική αριστερά» κάλυπτε κουτσά-στραβά το κενό∙ ωστόσο, τα ακροδεξιά ρεύματα θα κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους από τη δεκαετία του ’80, και θα ενισχύονται όσο περισσότερο η κυρίαρχη κουλτούρα θα βαδίζει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Όταν λοιπόν θα έλθει η στιγμή της κρίσης, η ακροδεξιά θα εμφανιστεί αίφνης στο προσκήνιο, ως ο παρά φύση εκφραστής των αξιών που οι άλλοι όχι απλώς είχαν εγκαταλείψει αλλά είχαν συκοφαντήσει και εξουθενώσει.
Εδώ και είκοσι πέντε χρόνια τουλάχιστον, η κυρίαρχη αριστερή μιντιακή και ακαδημαϊκή κουλτούρα αγωνιζόταν να απομονώσει εκείνους που, όπως εμείς, επέμεναν στη σύνδεση των δημοκρατικών και επαναστατικών ιδεών και αξιών με την πραγματικότητα της χώρας. Και γι’ αυτό σήμερα εισπράττουν τους νεαντερντάλιους που επιζητούσαν.
Εξάλλου, πολλοί απ’ αυτούς, ανάμεσά τους ο Σωμερίτης και ο θλιβερός «Ιός», έχουν επαναλάβει επανειλημμένα ότι θα προτιμούσαν να αναπτυχθεί στην Ελλάδα ένας Έλληνας Λεπέν, ώστε να πάψουν να έχουν λόγο ύπαρξης οι «αριστεροί πατριώτες». Όλα αυτά με την βλακώδη σκέψη, ότι με έναν ακροδεξιό μπαμπούλα, θα μπορούσαν να ενισχύουν την καταναλωτική βολή τους, ανενόχλητοι από κριτικές που τους υπενθύμιζαν ότι οι ίδιοι είχαν ταυτιστεί με τον… Μπους στη Γιουγκοσλαβία και την Κύπρο.
Όμως, αντί για τον Λεπέν ή τον Καρατζαφέρη, τους βγήκε… ο ανοικτός θαυμαστής του Χίτλερ, Μιχαλολιάκος. Και επειδή οι ίδιοι είναι θύματα της μπαρόβιας δυτικοκεντρικής ιδεολογίας τους, δεν κατανοούν ότι, στην απειλούμενη από τους δυτικούς τραπεζίτες και τον νεοθωμανισμό, Ελλάδα, το ζήτημα του πατριωτισμού δεν είναι δευτερεύον αλλά το κύριο αίτημα της κοινωνίας μας∙ το δε μεταναστευτικό, σε μια χώρα των συνόρων, δεν αφορά απλώς στην καταπολέμηση των ρατσιστικών συνδρόμων, αλλά αποτελεί ζήτημα ζωής ή θανάτου. Κατά συνέπεια, την ώρα που καταρρέει το παγκοσμιοποιημένο καταναλωτικό μοντέλο, δύο λύσεις απομένουν. Είτε η αναβάπτιση της αριστεράς και της κεντροαριστεράς στην πατριωτική παράδοση, και η απολάκτιση του παρασιτικού ψευδοελευθεριακού μοντέλου, είτε η ενίσχυση των αυταρχικών ή και φασιστικών λύσεων και δυνάμεων. Τα πράγματα έχουν γίνει σοβαρά, γι’ αυτό και ιδεολογίες και σχήματα, που ταίριαζαν στην παλιά καλή συμπόρευση Κολωνακίου και Εξαρχείων, δεν έχουν πλέον καμιά δυνατότητα μακροημέρευσης. Μπορούν να επιβιώσουν μόνο ως ανοικτοί Κουίσλινγκ της Δύσης – όπως όλοι εκείνοι που μας καλούν να δεχτούμε Γερμανό κυβερνήτη, όπως ο… Ράμφος– ή των νεοθωμανών, όπως οι σπόνσορες του… Σουλεϊμάν.

χαρακτηριστικό εξώφυλλο του Δαυλού

Η μακρά πορεία της φασιστικής δεξιάς

Πολλοί από όσους σήμερα διαπορούν για το πως και γιατί ήρθε στο προσκήνιο η ναζιστική ακροδεξιά, μας λοιδορούσαν στο παρελθόν όταν ασχολιόμασταν με ιδεολογικά φαινόμενα που οι ίδιοι αγνοούσαν και προσπερνούσαν. Για χρόνια τονίζαμε πως φαινόμενα όπως η αρχαιολατρία, η ουφολογία και η συνωμοσιολογία αποτελούν τα οχήματα μέσω των οποίων η ακροδεξιά δοκίμαζε να επανέλθει στο προσκήνιο, μετά την ιστορική της ήττα εξαιτίας της ταύτισής της με την Χούντα. Ο Πλεύρης, στα τέλη της δεκαετίας του ’70, θα ξεκινήσει την ιδεολογική αναβάπτιση της φασιστικής Δεξιάς στην αρχαιοελληνική παράδοση. Δεκάδες περιοδικά, από τον Δαυλό έως το Απολλώνειο Φως περνώντας από την Ελληνική Αγωγή του Άδωνι Γεωργιάδη, θα προβάλλουν μια φασίζουσα ή ανοικτά φυλετιστική εκδοχή της αρχαίας Ελλάδας, κατεξοχήν της Σπάρτης, ενάντια στον «εβραϊκό χριστιανισμό», και θα δημιουργήσουν ένα πλατύ ιδεολογικό ρεύμα που εξαπλώθηκε με εκατοντάδες εκδόσεις, κανάλια, εκπομπές, και… ταξιτζήδες, σε ευρύτατα λαϊκά στρώματα. Εκείνα τα λαϊκά στρώματα, που οι κυριλέ διανοούμενοι του «σοβαρού τύπου» και των πανεπιστημίων είχαν οριστικά εγκαταλείψει, συναγελαζόμενοι με τα ποικίλα ιδρύματα τραπεζών και άλλων εφοπλιστών. Και όσο αυτοί νόμιζαν πως διατηρούν ακλόνητη την ιδεολογική τους ηγεμονία, ο Πλεύρης πουλούσε ίσως εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα, για δεκαετίες ολόκληρες, στα ευρύτερα ημιμαθή λαϊκά στρώματα, ενώ ο Λιακόπουλος έχει πουλήσει εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία που συνδέουν ουφολογία, ομάδες Έψιλον και φυλετική καθαρότητα. Καθόλου τυχαία, στο ίδιο ιδεολογικό ρεύμα συνέπλεαν οι Βελόπουλοι και οι Γεωργιάδηδες του κάποτε ΛΑΟΣ και η Χρυσή Αυγή του Μιχαλολιάκου.
Και όμως, οι τόσο «οξυδερκείς» διανοούμενοί μας δεν αντελήφθησαν τίποτα, όχι μόνο γιατί περιφρονούσαν το αγράμματο «πόπολο», αλλά και για έναν ακόμα σοβαρό λόγο. Το γεγονός ότι το ρεύμα της αρχαιολατρίας και ουφολογίας βρισκόταν σε αντιπαράθεση και σύγκρουση με την ορθοδοξία. Και επειδή ο μεγαλύτερος εχθρός των «εκσυγχρονιστών», ως εκφραστής της παραδοσιακής ταυτότητας των Ελλήνων, υπήρξε η ορθοδοξία και ο «Χριστόδουλος», τι… Καστοριάδης τι… Πλεύρης! Τόσο η αυτόνομη αντιαυταρχική αριστερά όσο και η αρχαιολατρική αυταρχική δεξιά είχαν ως κύριο αντίπαλο την Ορθοδοξία. Οι μεν πρώτοι, διότι η Εκκλησία, κατά την άποψή τους, γκρέμισε το οικοδόμημα της άμεσης δημοκρατίας της αρχαίας Ελλάδας, οι δε δεύτεροι διότι ο «εβραιοχριστιανικός» οικουμενισμός έθεσε τέλος στον αρχαιοελληνικό φυλετισμό. Καθόλου τυχαία δε, η προσπάθεια του Καρατζαφέρη να ενοποιήσει συντηρητικούς ορθόδοξους και αρχαιολάτρες οδηγήθηκε εν τέλει σε αποτυχία και οι πρώην αρχαιολάτρες εγκατέλειψαν το κόμμα του.
Στη συνέχεια, το εναπομείναν αρχαιολατρικό ρεύμα συνδέθηκε όλο και πιο επίμονα με τον αποκρυφισμό, την συνωμοσιολογία, τις ιστορίες περί «κούφιας γης» και των «Έψιλον» που θα μας σώσουν, συναντώντας τις αντίστοιχες χιτλεροφασιστικές θεωρίες περί Κελτών, υπερβορείων και Ινδοευρωπαίων. Στα περιοδικά της Χ.Α. και στις ιστοσελίδες της, περίοπτη θέση κατέχουν ο παγανιστής φασίστας θεωρητικός, Τζούλιους Έβολα, και η ελληνικής καταγωγής οπαδός του Χίτλερ, υμνήτρια των Ινδοευρωπαίων της Ινδίας, Σαβίτρι Ντέβι.
Καθόλου τυχαία δε, μόνο το Άρδην αφιέρωσε τέσσερα ή πέντε τεύχη του στην αρχαιολατρία, τη συνωμοσιολογία και τις συνωμοσιολογικές ρίζες του χιτλερισμού κ.λπ., την ώρα που οι Κολωνοεξαρχειώτες ασχολούνταν με την «αυτοκρατορία» του Νέγκρι και τη συνταρακτική ανακάλυψη των ουρανοξυστών της Νέας Υόρκης από τον Ράμφο! Έτσι, όσοι προσπαθούσαμε να κτίσουμε μια δημοκρατική εναλλακτική εκδοχή του πατριωτισμού, στη σύγχρονη Ελλάδα, συναντούσαμε καθημερινά απέναντί μας δύο αντιπάλους: Από την μία πλευρά τους εθνομηδενιστές καραγκιόζηδες και από την άλλη αυτή την εντεινόμενη και πολυπλόκαμη ανορθολογική προπαγάνδα που μόλυνε και αποπροσανατόλιζε τα αγανακτισμένα και εγκαταλελειμμένα από τις ελίτ λαϊκά στρώματα. Συναντούσαμε καθημερινά τον πατριωτισμό αναμεμειγμένο με τη συνωμοσιολογία και τις αυταρχικές λύσεις. την ανάδειξη της σημασίας του μεταναστευτικού να μεταβάλλεται σε ρατσισμό. την απέχθεια για το πολιτικό σύστημα να μετασχηματίζεται σε προσμονή του ουρανοκατέβατου ηγέτη. την καταδίκη της άρχουσας τάξης και του σιωνισμού να μεταπίπτει σε αντισημιτισμό, κ.ο.κ.
Για τις κυρίαρχες ελίτ δεν υπήρχε πρόβλημα. Ο πατριωτισμός ήταν ούτως ή άλλως εθνικισμός, ο αντισιωνισμός αντισημιτισμός, η επιμονή στην εθνική ταυτότητα, ρατσισμός! Γι’ αυτό και τα κυριότερα βέλη τους στρέφονταν ενάντια σε μας και στο ίδιο το λαϊκό σώμα, που ήθελαν να το ταυτίσουν με τους φασίστες. Να λοιπόν, σήμερα, που μπροστά τους έχουν αυτό που δημιούργησαν ή άφησαν να αναπτυχθεί. Μια ναζιστική ομάδα που, μπρος στο απόλυτο κενό ιδεολογίας, κομμάτων, πνευματικών ελίτ, αναδεικνύεται στο προσκήνιο της πολιτικής με το πιο αποτρόπαιο φαιό πρόσωπο του ρατσιστικού ναζισμού.

Οι «μέθοδοι πάλης» και οι αντιεξουσιαστές

Ένα από τα κυριότερα στοιχεία στα οποία αναφέρονται οι δημοκράτες μας είναι η συστηματική βία που ασκούν οι Νεαντερντάλιοι της Χ.Α. σε όλες τις εκδηλώσεις τους, από τις επιθέσεις στους αλλοδαπούς μικροπωλητές μέχρι τη θεαματική τηλεοπτική βία.
Είναι τουλάχιστον υποκρισία να μιλούν για βία και κουλτούρα της βίας, στην πολιτική και τον αθλητισμό, όλοι εκείνοι που καθημερινά προωθούν και επιβραβεύουν μια  διάχυτη κοινωνική βία, την αδιάκριτη και συχνά ανεξέλεγκτη βία του κρατικού μηχανισμού και ειδικά της αστυνομίας, την χωρίς τέλος  βαρβαρότητα που χαρακτηρίζει τα ΜΜΕ, το διαδίκτυο, τα διαδικτυακά παιγνίδια. Όλα αυτά έχουν εθίσει την κοινωνία και τη νεολαία σ’ ένα καθολικό πρότυπο γενικευμένης βίας, η οποία έχει διαχυθεί στα γήπεδα και την ίδια την πολιτική. Ο όμιλος Αλαφούζου, π.χ. –η Καθημερινή και ο Σκάι που εξανίστανται για τη βία της ακροδεξιάς και αναζητούν τις ρίζες της μόνο στην Αριστερά–, καθημερινά, ασταμάτητα, όχι μόνο προβάλλει στην τηλεόραση αναρίθμητες και ατελείωτες σειρές βίας, αλλά ακόμα και τα «οικολογικά» ντοκιμαντέρ είναι γεμάτα από καρχαρίες, πύθωνες και σαρκοβόρους τυραννόσαυρους. Όλα τα κινηματογραφικά έργα και οι τηλεοπτικές σειρές, που απευθύνονται ιδιαίτερα στο νεανικό κοινό, είναι γεμάτα από σίριαλ κίλερ και βασανισμούς. Οι νεαροί αστυνομικοί της ομάδας Δίας, οι χούλιγκαν των γηπέδων και οι λάτρεις της χωρίς τέλος πολιτικής βίας, εμπνέονται από τα ίδια πρότυπα, από την ίδια κουλτούρα μιας ανάλγητης κοινωνίας, συχνάζουν στα ίδια γυμναστήρια και ορχούνται με τις ίδιες ανελέητες και κραυγαλέες μουσικές.
Ωστόσο, αν αυτά είναι τα κατ’ εξοχήν κοινωνικά και πολιτισμικά θεμέλια της επέκτασης και της εξοικείωσης με τη βία, δεν αρκούν από μόνα τους να την ερμηνεύσουν. Γι’ αυτό και, στη διαμάχη ανάμεσα στους μνημονιακούς και την κοινοβουλευτική αριστερά, παίχτηκε ένα κυριολεκτικό θέατρο του παραλόγου, τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στον ευρύτερο δημόσιο χώρο. Οι μνημονιακοί (Σαχινίδης, και άλλοι) προσπαθούν να ταυτίσουν τη λεκτική ή και συμβολική αντιβία των διαδηλωτών, ιδιαίτερα των «αγανακτισμένων» –την οποία εισέπραξαν εν μέρει και οι μνημονιακοί βουλευτές τα προηγούμενα χρόνια–, με την βία της Χ.Α. Τα παπαγαλάκια του καθεστωτικού τύπου, Μανδραβέληδες κ.ά. Μητρόπουλοι, στην Καθημερινή, τα Νέα, το Βήμα, και τα κανάλια «των νταβατζήδων», θέλουν να παρουσιάσουν την «επάνω πλατεία» του Συντάγματος ως ελεγχόμενη από τους ακροδεξιούς και την κάτω από τους ακροαριστερούς, συκοφαντώντας έτσι το πιο αγωνιστικό και πατριωτικό τμήμα των αγανακτισμένων. Επιχειρούν, δηλαδή, να ταυτίσουν τη βία της Χ.Α. με ένα πλατύ λαϊκό κίνημα στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια Έλληνες.
Η επίσημη αριστερά, από την πλευρά της, ενώ σωστά αποκρούει αυτές τις αιτιάσεις ως συκοφαντικές, κουκουλώνει ταυτόχρονα ένα υπαρκτό ζήτημα. Ότι δηλαδή, σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης και κατεξοχήν από τη δεκαετία του ’90 και μετά, εμφανίζονται ομάδες και δυνάμεις με αριστερό πρόσημο οι οποίες απαλλοτριώνουν ή διαστρέφουν την αντίσταση και την αντιβία των λαϊκών κινημάτων και ασκούν μόνιμα και συστηματικά μορφές βίας, ενισχύοντας τον συντηρητισμό ευρύτερων στρωμάτων και την αύξηση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους. Γράφουμε και μιλάμε γι’ αυτό το φαινόμενο ήδη από την δεκαετία του ’70, διότι, όταν ο οιοσδήποτε μεταβάλλεται σε «ειδικό της βίας», αναπόφευκτα την αποσπά από το ίδιο το λαϊκό σώμα και την χρησιμοποιεί άσχετα από την πολιτική συγκυρία. Η χρήση ένοπλων μορφών σύγκρουσης σε μια χώρα η οποία μόλις είχε κατακτήσει μορφές πάλης που ανήκουν στην τυπική δημοκρατία, όπως συνέβη μετά τη Χούντα, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά και ενισχύει τον συντηρητισμό της κοινωνίας.
Παράλληλα, στο εσωτερικό των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, αναπτύχθηκε μια μορφή μισαλλοδοξίας, από την ΚΝΕ μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, από ομάδες της άκρας αριστεράς εν συνεχεία, και των αντιεξουσιαστών  στο τέλος, που έτεινε να αποκλείσει την ελεύθερη έκφραση μέσα σ’ αυτά. Σταδιακώς κατέληξε να καταστεί αδύνατη η οργάνωση εκδηλώσεων του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου στα πανεπιστήμια και να μπορούν μέσα σ’ αυτά να δρουν μόνο οι μεγάλες παρατάξεις –Δεξιά, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ– και τα γκρουπούσκουλα της ακροαριστεράς και των αντιεξουσιαστών.
Οι πρακτικές μιας ασυνάρτητης βίας έφτασαν στο απόγειό τους στη διάρκεια του φοιτητικού κινήματος, το 2007, με αποκορύφωμα τη μηδενιστική «επανάσταση» του 2008. Είμαστε οι μόνοι που είχαμε καταγγείλει τη δράση των ομάδων που κατέστρεφαν συστηματικά τράπεζες, καταστήματα και δημόσια κτίρια, με την ανοχή και την κάλυψη όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αρχής γενομένης από τον Αλέκο Αλαβάνο, αλλά και του ΠΑΣΟΚ και των ΜΜΕ, που έβλεπαν τις «ταραχές» ως ευκαιρία για την ανατροπή της κυβέρνησης της Δεξιάς. Οι επαναλαμβανόμενες κάθε Πέμπτη, επί μήνες, καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας, στη διάρκεια του φοιτητικού κινήματος, τον χειμώνα του 2007, τις οποίες ενίσχυαν κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις, οδήγησαν στον Δεκέμβριο του 2008. Τότε, σε ένα κείμενο που αναδημοσιεύεται σ’ αυτό το αφιέρωμα, τονίζαμε πως η μηδενιστική χρήση της βίας θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε άνοδο της ακροδεξιάς.
Ήταν λοιπόν αναπόφευκτο ότι, κάποια στιγμή, όταν θα πληρούνταν οι ιδεολογικοί όροι γι’  αυτό, τη βία των αντιεξουσιαστών θα την αντικαθιστούσε η πιο συστηματική και αποτρόπαια φασιστική βία. Και είναι χαρακτηριστικό πως, σε μια συγκυρία σαν αυτή της παρούσας κρίσης, οι «κουκουλοφόροι» έδρασαν αποσυνθετικά για το κίνημα των Αγανακτισμένων του Συντάγματος, αφήνοντας έτσι ελεύθερο το πεδίο για την απαλλοτρίωση της αγανάκτησης του ελληνικού λαού από μια ναζιστική ομάδα.
Έτσι, ενώ οι ακροαριστεροί και οι αντιεξουσιαστές τα προηγούμενα χρόνια είχαν αποκτήσει μεγάλη δύναμη στη νεολαία, τη στιγμή που θεωρητικά θα έπρεπε να έλθει η «ώρα» τους, περιθωριοποιήθηκαν ιδεολογικά και καθημερινά συρρικνώνονται. Διότι δεν είναι δυνατό να φαντάζεσαι ότι ζεις στο Βερολίνο ή το Μπρονξ και αιφνιδίως να ξυπνάς στα Βαλκάνια και τη Μ. Ανατολή. Δεν είναι δυνατόν να γεμίζεις τους τοίχους με συνθήματα του τύπου «οι Έλληνες είναι οι Αμερικανοί των Βαλκανίων» και «ανοικτά τα σύνορα για όλους τους μετανάστες» και να βρίσκεσαι σε συνθήκες όπου η Ελλάδα καταστρέφεται οικονομικά και κοινωνικά ως το αποπαίδι της Δύσης. Γι’ αυτό βρέθηκαν εντελώς έξω από τα νερά τους, όταν ήρθε η περιβόητη κρίση την οποία ευαγγελίζονταν, και αντικαταστάθηκαν αιφνίδια, σ’ ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας, από τους δήθεν πατριώτες ναζί. Το γεγονός ότι επί τόσα χρόνια είχαν δαιμονοποιήσει τον πατριωτισμό και λοιδορούσαν την έννοια της εθνικής ανεξαρτησίας, μεταβλήθηκε σε μπούμερανγκ, σε μια στιγμή όπου οι μόνες αξίες είναι η εθνική ανεξαρτησία και η κοινωνική συνοχή.
Οι ευθύνες της αριστεράς λοιπόν είναι υπαρκτές, όχι γιατί δήθεν δημιούργησε το κίνημα των Αγανακτισμένων ή προώθησε τα «γιαουρτώματα» ενάντια στους επίορκους βουλευτές. Αυτό το πράγμα εξάλλου δεν είναι αλήθεια, διότι το κίνημα των Αγανακτισμένων ούτε ξεκίνησε, ούτε εκφράστηκε από τα κόμματα και τις δυνάμεις της Αριστεράς, όπως γνωρίζουμε όσοι συμμετείχαμε σε αυτό από την αρχή του. Οι ευθύνες της Αριστεράς βρίσκονται αλλού, στο ότι, επειδή την βόλευε τακτικά και κυρίως επειδή η βία των ομάδων ήταν ιδεολογικά ταυτισμένη με τον εθνομηδενισμό και τον πολυπολιτισμό τους, και εν τέλει απέκλειε μόνο την πατριωτική αριστερά, την άφησαν να εξελιχθεί και να γιγαντωθεί.

Γερμανοί  ναζί λίγο πριν το αποτυχημένο πραξικόπημα της Μπυραρίας (8-9 Νοεμβρίου 1923)

Είναι ήδη αργά;

Είναι άραγε αργά, είναι τελεσίδικη αυτή η ταύτιση, τουλάχιστον για αρκετά χρόνια, των πατριωτικών ιδεωδών με τους φασίστες; Βρισκόμαστε ήδη σε μια Βαϊμάρη χωρίς επιστροφή; Θέλουμε να πιστεύουμε πως όχι. Και αυτό για αρκετούς λόγους.
Πρώτον, διότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πραγματικό πρόβλημα εξάρτησης και κίνδυνο ιστορικής έκλειψης, πράγμα που σημαίνει πως, πολύ σύντομα, δημοκρατικές δυνάμεις θα υποχρεωθούν να εκφράσουν και πάλι τα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού και δεν θα τα αφήσουν στα χέρια των ναζί. Για να το διευκρινίσουμε, η εθνική διεκδίκηση, ιστορικά, απέκτησε φασιστικό χαρακτήρα μόνο σε χώρες ιμπεριαλιστικές ή επεκτατικές, χώρες με αποικίες ή με αποικιακή παράδοση (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία). Και αυτό γιατί ο φασισμός είναι ένα κοινωνικό κίνημα και μια ιδεολογία που, παρ’ ότι ενσωματώνει πληβειακά στρώματα, γύρω από μια μονοδιάστατη αντίθεση, την αντίθεση της «φυλής» μας με όλους τους άλλους, δρα πάντα –για να φτάσει και όταν φτάνει στην εξουσία– ως εντολοδόχος των κυρίαρχων τάξεων. Αντίθετα, σε όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν πραγματικό εθνικό πρόβλημα ή εθνική καταπίεση, το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα συνδέεται με δημοκρατικές και επαναστατικές δυνάμεις ως άμεση έκφραση των πληβειακών στρωμάτων. Αρκεί να δούμε την παγκόσμια ιστορία από την Κίνα μέχρι την Κατοχή στην Ελλάδα, το ΡΚΚ σήμερα στο Κουρδιστάν, τον Τσάβες στη Βενεζουέλα κ.ο.κ. Στην Ελλάδα, το πατριωτικό και εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα είχε πάντα δημοκρατικό πρόσημο: Ρήγας, Φιλική Εταιρεία και επανάσταση του 1821, κίνημα του 1909 και Βενιζέλος, Αντίσταση στην Κατοχή.
Δεύτερο, διότι, ακόμα, η Χ.Α. και η ακροδεξιά στην Ελλάδα δεν εκπροσωπεί ένα ιδεολογικό πολιτιστικό ρεύμα ικανό να αποτελέσει τον φορέα ενός πολιτικού φαινομένου με διάρκεια. Αρκεί να ανοίξει κανένας τα έντυπα και τις ιστοσελίδες των φασιστών και της Χ.Α. για να διαπιστώσει ότι είναι γεμάτα από κείμενα του Χίτλερ, του Γκέμπελς, του Έβολα, του Ρουμάνου Κοντρεάνου κ.ά. Ο Πλεύρης και ο Γεωργαλάς δεν αποτελούν ικανές ιδεολογικές βάσεις για τη συγκρότηση ενός ισχυρού πολιτικο-ιδεολογικού ρεύματος. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο φασισμός είχε μαζί του διανοουμένους όπως τον Μαρινέτι και τον Ντ’ Ανούντσιο στην Ιταλία, ο Χίτλερ τον Έζρα Πάουντ και τον Χάιντεγκερ, ο Φράνκο τον Σαλβατόρ Νταλί – ακόμα και ο πιο αδύνατος γαλλικός φασισμός, τον Σελίν και τον Μωράς. Στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο παρά τις ευγενείς προσπάθειες των εθνομηδενιστών. Και σε αυτό έχει παίξει μεγάλο ρόλο η ύπαρξη όλων εκείνων, που τα προηγούμενα χρόνια, εξέφραζαν τη δημοκρατική πατριωτική αριστερά και δεν επέτρεψαν στους φασίστες να μονοπωλήσουν τον πατριωτισμό. Και εδώ η δική μας συμβολή, του Άρδην, υπήρξε κεφαλαιώδης.
Όλα αυτά, όμως, δεν σημαίνουν πως, αν αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν ως έχουν και κυρίως αν επιτρέψουμε στους εθνομηδενιστές να συνεχίζουν απρόσκοπτα την κυριαρχία τους, δεν θα δημιουργηθεί αργά ή γρήγορα και κάποιο ανάλογο ιδεολογικό και πολιτιστικό ρεύμα. Ήδη δείξαμε πως η ακροδεξιά στην Ελλάδα χρησιμοποίησε το αρχαιολατρικό ρεύμα. Αν συνεχίσουν να είναι αποκλεισμένες και περιθωριοποιημένες οι φωνές του δημοκρατικού πατριωτισμού, αναπόφευκτα, θα ενισχυθούν εκείνες του φυλετικού εθνικισμού.

Διαβάστε ακόμα από το αφιέρωμα του Άρδην για την Χρυσή Αυγή: 

Χρυσή Αυγή: Από παρακρατική οργάνωση στη δημιουργία Ταγμάτων Εφόδου που δολοφονούν

Η ευρωπαϊκή άκρα δεξιά, το μεταναστευτικό και η κρίση του πολυπολιτισμού

Χρυσή Αυγή: Ιδεολογία υπερανθρώπων – κουλτούρα υπανθρώπων

Η ελληνική Ακροδεξιά στην Μεταπολίτευση

Για μια πολιτική άμεσης αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής

Θόρυβος και οργή: οι σκίνχεντ

Ο μπλακμεταλάς Γερμενής που δέρνει και απειλεί με όπλο

Πατρίς-Θρησκεία και Μαύρη Εργασία

Τι διαβάζει ένας χρυσαυγίτης;

Χρυσή Αυγή & Ανωτάτη Γκεμπελική

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

133 ΣΧΟΛΙΑ

Κεράσια και Κρίνοι 2 Οκτωβρίου 2012 - 19:19

Έχω κάποιες διαφωνίες.

Στο κεφάλαιο “Η «προδοσία» της Αριστεράς”

Βάζετε στο ίδιο τσουβάλι την αριστερά με αυτο που ονομάζετε κεντροαριστερά. Μα, συγνώμη, το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ποτέ καμιά σχέση με την αριστερά. Αυτό το ξέρουν οι πραγματικοί αριστεροί. Το πασοκ καπηλεύτηκε την αριστερή ρητορική, υιοθετώντας την και τελικά ξευτιλίζοντάς την.

“Η μακρά πορεία της φασιστικής δεξιάς”

Εδώ περιγράφεται μέρος μιας κάποιας υποκουλτούρας που κυριάρχησε στη χώρα μας κυρίως μέσα από τα κυρίαρχα media τα οποία βέβαια μόνο στα χέρια της αριστεράς δεν βρίσκονται, αλλά μάλλον στους απογόνους των δοσιλόγων και μαυραγοριτών (Λάτσηδες, Βαρδινογιάννηδες).

Η υποκουλτούρα είναι μια μεγάλη μάστιγα για αυτό το λαό, καθώς απώλεσε κάθε υγιές κριτήριο. Σε αυτήν όμως η αριστερά δεν συνέβαλλε, ίσα ίσα.

Για να οδηγηθείς στη Χρυσή Αυγή, πρέπει να μην έχεις άμυνες, δηλαδή να στερείσαι στοιχειώδους πολιτικής και πολιτιστικής κουλτούρας. Ένας καλλιεργημένος άνθρωπος δεν γίνεται ανθρωποφάγος και φασίστας επειδή κάποια γκρουπούσκουλα αγνοούν ή αρνούνται την έννοια της πατρίδας.

Για τον ίδιο λόγο πιστεύω οτι οι αιτίες που αναφέρετε στο κεφάλαιο “Οι «μέθοδοι πάλης» και οι αντιεξουσιαστές”, δηλαδή η βία των κουκουλοφόρων, ή ο Δεκέμβρης, δεν αρκούν για να σε κάνουν φιλοναζιστή. Ίσα, ίσα, ξέρουμε πως μέσα σε αυτούς τους χώρους δρουν διαχρονικά ασφαλίτες και πράκτορες και επίσης πώς τα media χειρίστηκαν πάντα επικοινωνιακά τα οποία γεγονότα μετά από πορείες – Πολυτεχνείο κλπ. διαστρεβλώνοντας τα και προβάλλοντάς τα αλλοιωμένα και μεγενθυμένα.

Συνεπώς, αν και γενικά συμφωνώ με στοιχεία της ανάλυσής σας, και φυσικά υπερασπίζομαι έναν προοδευτικό, δημοκρατικό πατριωτισμό, δεν θα έριχνα τόσο φταίξιμο σε αυτή την όποια, κουτσή και στραβή αριστερά που έχουμε.

Αντίθετα, πρέπει να πούμε πώς κατασκεύασαν τους τελευταίους μήνες τα media το μορφωμα της Χρυσής Αυγής, προβάλλοντάς την απεριόριστα και χυδαία και σιωπώντας μπροστά στις δολοφονίες και άλλες ποινικές της πράξεις, καθώς και το βρώμικο ρόλο της αστυνομίας η οποία παραπέμπει πολίτες στη Χ.Α. για την επίλυση προβλημάτων τους με μετανάστες και κάνει πλάτεςω στα εγκλήματά της.

Η Χ.Α. είναι παιδί της δεξιάς και του κεφαλαίου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
δημήτρης 2 Οκτωβρίου 2012 - 21:05

Ίσως η “αριστερά” στην οποία αναφέρεστε να μή μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με την “κεντροαριστερά”.
Όμως εσείς σε ποιά “αριστερά” πιστεύετε ότι ανήκει η κυρίαρχη τάξη του ακαδημαϊκού χώρου, και της παιδείας γενικότερα;
Αυτό το ιδεολογικό καθεστώς, δέν έχει ευθύνες που απέτυχε να αποτρέψει την εξάπλωση της “υποκουλτούρας” στην οποία αναφέρεστε;
“Η Χ.Α. είναι παιδί της δεξιάς και του κεφαλαίου”: Ναί, αλλά το αυγό του φιδιού επωάστηκε κάτω από τη θαλπωρή του εθνομηδενισμού και της ιδεολογικής ομηρίας. Και αυτό το φταίξιμο ανήκει “σε αυτή την όποια, κουτσή και στραβή αριστερά που έχουμε”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θανάσης 2 Οκτωβρίου 2012 - 23:34

@Κεράσια και Κρίνοι
«Αυτό το ξέρουν οι πραγματικοί αριστεροί.»
Και μόνη η φράση της υπονοεί ότι σε κάποιο μουσείο μέτρων και σταθμών, μαζί με το πρότυπο μέτρο και το πρότυπο χιλιόγραμμο, υπάρχει και ο «πρότυπος αριστερός», συγκεκριμένων και αναλλοίωτων χαρακτηριστικών.
Ποιος είναι αυτός; Ο Σημίτης; Ο Άκης; Ο Σωμερίτης; Ο Τσούκαλης; Η Αλέκα; Ο Cool Αλέξης; Ο Κωστόπουλος; Ο Λαμπράκης;
Η λίστα θα μπορούσε να είναι ατελείωτη, αλλά τι σημασία έχει; Με αριστερές περγαμηνές όλοι αυτοί ποδοπάτησαν τις έννοιες της πατρίδας και του πατριωτισμού, παραδίδοντάς τες κατεξευτελισμένες και ρυπαρές προς μονοπωλιακή εκμετάλλευση από κάποια ακροδεξιά γκρουπούσκουλα. Όλοι αυτοί «αριστεροί» και «προοδευτικοί» δήλωναν, εξ’ αριστερών ρητόρευαν και εξ’ αριστερών σιτίζονταν.
Όχι φίλε/φίλη… Οι καναλάρχες ανακάλυψαν την ΧΑ μόνον ΜΕΤΑ την εκλογική της έκρηξη, όταν πλέον η Αριστερά την είχε κάνει νοικοκύρη, δίνοντάς της ελεύθερο πεδίο δράσης στα εθνικά θέματα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κεράσια και Κρίνοι 2 Οκτωβρίου 2012 - 22:46

Κοιτάξτε, κι εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος, ούτε από τους διανοούμενους αυτής της χώρας – τι να πάρουμε, τον Νταλάρα ή την Μάγια Τσόκλη, για να γελάσουμε και λίγο – ούτε από τα κόμματα της αριστεράς. Τώρα για τα Πανεπιστήμια τι να σας πω, υπάρχουν αξιόλογοι και μη αξιόλογοι άνθρωποι κι εκεί, όπως και σε όλους τους χώρους.

Αυτά όμως δεν σημαίνουν οτι θα γίνω μαχαιροβγάλτης. Πρέπει να καταλάβουμε πως εδώ γίνεται ένα άλμα. Άλλο να θέλουμε μια πιο δημοκρατική, πατριωτική κλπ αριστερά και άλλο να υποβαθμίζουμε τον ρόλο της κυρίαρχης τάξης και των μέσων που ελέγχει, δηλαδή τους μηχανισμούς προπαγάνδας, εξουσίας και καταστολής και να μοιάζει να την αθωώνουμε κιόλας. Μη χάνουμε το μέτρο, διότι οι στιγμές είναι κρίσιμες.

Κοιτάξτε, το Μέγκα και ο Αντ1 δεν ανήκουν στην αριστερά, αλλά μας παρουσιάζουν τα εγκλήματα των χρυσαυγιτών ως δήθεν απλή πολιτική δράση ενός κόμματος σαν όλα τα άλλα.

Να ιεραρχήσουμε τα πράγματα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θανάσης 3 Οκτωβρίου 2012 - 00:45

Γιατί θα πρέπει να αναμένουμε την απάντηση από μια αριστερά, ή από μια δεξιά; Δεν είναι καιρός να υπερβούμε κάποιες διαιρέσεις που, όχι μόνον είναι ετεροχρονισμένες, αλλά είναι και τρομερά διχαστικές στο ελληνικό ασυνείδητο;

Πρέπει να καταλάβουμε ότι η κριτική στην ελληνική αριστερά δεν καθιστά κάποιον μαχαιροβγάλτη (λυπάμαι που στο λέω, αλλά αυτή η κουβέντα ήταν διχαστική φίλε/φίλη). Είναι χρέος, όπως και η κριτική στην ελληνική δεξιά.

Τώρα, για το αν το Μέγκα ή ο Αντ1 είναι «αριστερός»…

Επειδή τα νομικά πρόσωπα δεν έχουν πολιτικές πεποιθήσεις, ας πάμε στα φυσικά πρόσωπα (αναφερόμενοι μόνο σε Μέγκα και Αντ1): Τσίμας, Τρέμη, Θέμος, Λιαρέλης, Αναγνωστάκης, όλοι παιδάκια της ΚΝΕ/ΚΚΕ. Καψής του ΠΑΣΟΚ, Λάτσιος, Μεγγρέλης του ΚΚΕ εσωτ., για να μην αναφέρουμε Μπόμπολα και Ψυχάρη .
Συγγνώμη, αλλά μεταπολιτευτικά οι μηχανισμοί εξουσίας που ανέφερες είναι στελεχωμένοι με αριστερούς (βλ. και τη γαλλική Λιμπερασιόν και θα καταλάβεις).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρήστος 2 Οκτωβρίου 2012 - 23:37

Δεν έχω καταλάβει γιατί η ακροδεξιά, η δεξιά, ο εθνικισμός ή ο ρατσισμός στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται ως μίασμα, συνολικά. Η λογική “πας μή αριστερός, βάρβαρος” που έχει περάσει σε μεγάλο τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας (αλλά και διεθνώς), μας έφτασε εδώ που μας έφτασε. Η δεξιά ως ιδεολογικό ρεύμα δημιουργήθηκε ως αντίβαρο στην αριστερά με προμετωπίδα την προστασία της ατομικής ιδιοκτησίας. Είναι κακό αυτό; Ο καπιταλισμός προήλθε ως νοσηρό φαινόμενο που έκατσε πάνω στις κοινωνίες και δεν αντιμετωπίστηκε. Οι δεξιοί το επικρότησαν ποτέ; Η ακροδεξιά δημιουργήθηκε ως αντίδραση στην ακροαριστερά και προβάλλει τα αυταρχικά, μη δημοκρατικά πολιτεύματα. Είναι κι αυτό κακό; Η δημοκρατία είναι το ιδανικό πολίτευμα; Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα; Και τί γίνεται όταν η δημοκρατία γίνει καθεστώς και ο μόνος σκοπός της είναι η διατήρησή της; Τότε η δημοκρατία γίνεται αυτοσκοπός και από μόνη της αδιέξοδη. Και ο ρατσισμός; Είναι κακός; Δεν είναι έμφυτος σε όλους τους ανθρώπους; Είναι κακό να φροντίζεις πρώτα για την οικογένεια σου (όποια κι αν είναι αυτή) και μετά για τους άλλους; Είναι κακός ο σεβασμός στη διαφορετικότητα (το πολιτικώς ορθόν του “φυλετική διάκριση”); Μπορεί κάποιοι να σκότωσαν και να εγκλημάτισαν στο όνομα της δεξιάς, του έθνους, της ακροδεξιάς, του ρατσισμού, όπως και πολλοί εγκλημάτισαν στο όνομα του κομμουνισμού, της αριστεράς, του διεθνισμού, της ισότητας κ.λ.π. Όταν μία άποψη γίνεται δόγμα, οδηγεί στο φανατισμό και συνεπώς στην εκμετάλλευσή της από τους λεγόμενους σπόνσορες. Κι αντί να χτυπάμε το γαϊδούρι, χτυπάμε το σαμάρι. Όσο ο δεξιός και ο εθνικιστής ή πατριώτης αντιμετωπίζεται σαν περίπου ο “σατανάς”, τόσο θα στρέφουμε τον κόσμο σε δογματικές ομάδες, πρόσφορα στους χορηγούς. Όσο καταγγέλουμε το ρατσισμό ως κάτι κακό, τόσο θα φτάνουμε στις ακρότητες. Το 70% των Ελλήνων είναι ρατσιστές σύμφωνα με στατιστικές και παρόλα αυτά οι ξένοι εδώ ζουν καλύτερα απ’ ότι σε άλλες χώρες που υποτίθεται είναι αντιρατσιστικές; Πώς εξηγείται αυτό; Μα, γιατί δεν φταίει ο ρατσισμός ο ίδιος. Άλλωστε και η πλειοψηφία των ξένων, ρατσιστές είναι. Αυτό δεν μας εμποδίζει να συμβιώνουμε. Άλλα πράγματα μας εμποδίζουν, αλλά αυτά τα “άλλα” δεν τα ψάχνουμε. Η Χρυσή Αυγή έχει μαζέψει ένα κομμάτι του κόσμου που αντιδρά σε αυτή την ιδεοληπτική και κοινωνική κακομεταχείριση που υφίσταται. Υγειούς κόσμου. Και μπράβο σας που θίγετε το ζήτημα των σπονσόρων. Γιατί αυτό είναι που θα κρίνει την ιστορία. Αλλά μην ξεχνάτε ότι ακόμα η Χρυσή Αυγή δεν έχει κριθεί. Μην προδικάζουμε λοιπόν, αλλά να μην επαναπαυόμαστε κιόλας. Και κυρίως μην αφορίζουμε όπως κάνουμε όλ’ αυτά τα χρόνια. Να πολεμάμε το λάθος και να παροτρύνουμε το σωστό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κεράσια και Κρίνοι 3 Οκτωβρίου 2012 - 15:28

@Θανάση

Διευκρίνιση

Δεν είπα οτι η κριτική στη αριστερά σε καθιστά μαχαιροβγάλτη.

Είπα – ή εννούσα αν θέλετε – οτι μια αριστερά που υστερεί – όπως περιγράφει και το άρθρο του Καραμπελιά – δεν σημαίνει αυτόματα οτι αυτό το γεγονός σε σπρώχνει να γίνεις ναζί, μαχαιροβγάλτης. Ναζί γίνεσαι όταν σου λείπει κάτι βασικό, κάποιο έρμα ποιοτικό, στο νου, τον ψυχισμό, το πνεύμα.

Επομένως συνολικά μια κοινωνία υποκουλτούρας, αλλά και πολύ περισσότερο μια κοινωνία φασιστική επί της ουσίας της, σε πολλές εκφάνσεις της, κάτι που και η ανάρτηση εξηγεί, τέλος και σημαντικότερο, μια κοινωνία κοινωνικής ανισότητας και αδικίας, βίας επομένως.

Όμως η υποκουλτούρα δεν είναι χαρακτηριστικό της αριστεράς. Πείτε μου ένα χαμηλού επιπέδου αριστερό έντυπο ή σταθμό. Αντιθέτως, οι λάιφ στάιλ εκπομπές έχουν πολιτικό πρόσημο: κάθε τόσο καλούν τον Άδωνι – φαιδρό πρόσωπο – και κάνουν αφιερώματα στον Κασιδιάρη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κεράσια και Κρίνοι 3 Οκτωβρίου 2012 - 15:45

@Χρήστο

Αν δεν ξέρετε τι είναι ο ρατσισμός και τι είναι η Χρυσή Αυγή, μπορώ να σας δώσω πολλούς συνδέσμους να ενημερωθείτε.

Αν πάλι είστε ήδη ενημερωμένος και παρόλα αυτά γράφετε αυτό το σχόλιο, μπορώ να σας συστήσω μερικούς καλούς ειδικούς επιστήμονες για να σας βοηθήσουν να μην καταλήξετε σαν τον Κασιδιάρη, που αργά ή γρήγορα θα βρεθεί, μαζί με τους φίλους τους στη φυλακή για τα εγκλήματα που έχει κάνει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
omadeon 3 Οκτωβρίου 2012 - 00:46

Κοντολογίς κ. Καραμπελιά, για την άνοδο των νεοναζί φταίει (όπως πάντα) ο εθνομηδενισμός (και η “Νέα Τάξη”) της Αριστεράς (πάντα)…

Κι αν σας πω ότι η λέξη “εθνομηδενισμός” τίθεται υπό αμφισβήτηση ως ακαδημαΪκά αδόκιμη? Υποθέτω πως μέσα στους (κακούς) εθνομηδενιστές αμέσως θα συμπεριληφθώ κι εγώ, έτσι δεν είναι?

Και όμως…
Εκείνο που βιώσαμε, εδώ στο διαδίκτυο (που ειναι εντελώς διαφορετικός χώρος επικινωνίας από τον Τύπο και όσα ξέρατε τα προηγούμενα χρόνια), δεν είναι ο “εθνομηδενισμός”, αλλά μάλλον το αντίθετο: Εθνικισμοί όλων των ειδών (ακόμη και αντι-εθνικισμός με φανατισμό… εθνικισμού).

Και αν κάτσω να σας γνωστοποιήσω πόσα, αμέτρητα ακροδεξιά και νεο-ναζιστικά μπλογκ, εδώ και πολλά χρόνια, είχαν προσθέσει στους δικούς τους “αγαπημένους συνδέσμους” το… Αρδην (όπως και το Ρεσάλτο βέβαια) ίσως και να με θεωρήσετε και κακόβουλο. Ομως _δεν_ είμαι. Ακριβολογώ. (Ω ναι, ακόμη και ο περιβόητος “Μαύρος Κρίνος”).
-Ξέρετε γιατί το έκαναν? Διοτι οι δικές σας απόψεις (το κυνήγι κατά των εθνομηδενιστών κλπ.) τους ΒΟΛΕΥΑΝ. Και τους βόλευαν μέσα στα πλαίσια μιας ολότελα στρεβλής πολιτικής θεώρησης (που μάλλον θα διαφωνούσατε κι εσείς ο ίδιος) σύμφωνα με την οποία ο αντι-ρατσισμός και ο αντι-φασισμός ήταν απλώς “κόλπα της Νέας Τάξης” και τεχνάσματα “του εθνομηδενισμού” μέσα στα πλαίσια της συκοφάντησης “των Ελλήνων” (έτσι, γενικά και τσουβαλάτα) σαν “ρατσιστές”, κ.ο.κ.

Στην πραγματικότητα όμως η κατα-συκοφάντηση ΚΑΘΕ αριστερής ή αντι-φασιστικής ή αντι-ρατσιστικής έκφρασης σαν “εθνομηδενιστικής” ή “νεοταξίτικης” ήταν το ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΟΠΛΟ στα χέρια του νεοναζισμού και του φασισμού και με τη βοήθεια αυτού του όπλου ο φασισμός εξουδετέρωσε πρακτικά σχεδόν κάθε πνευματική αντίσταση, από τους αδαείς.

Τα έχουμε ζήσει αυτά, κ. Καραμπελιά, έχουμε υποστεί τόνους λάσπης από “αντι-εθνομηδενιστές” χωρίς ΚΑΝΕΝΑ λόγο. Ακόμη και άνθρωποι όπως εγώ που θεωρούν το έθνος σαν ανοιχτό θέμα για έρευνα…

ΚΑΝΕΝΑΝ αριστερό δεν άφησε ανενόχλητο (πλην ελαχίστων πατριωτών) η λαίλαπα του “κυνηγητού εθνομηδενιστών” που εξαπολύσατε (μαζί με άλλους που σας πρόδωσαν βέβαια ή σας χρησιμοποίησαν κατά το δοκούν). Και τώρα γυρίζει πίσω στην πηγή.

Γιατί κι εσείς ο ίδιος συκοφαντηθήκατε από πλήθη ύποπτων τύπων. που πριν πολύ καιρό σας επευφημούσαn. Αποτελεί απόδειξη, βέβαια, ότι ήσασταν έντιμος. Ομωςελάχιστα μετράει αυτό (“το αποτέλεσμα μετράει”).

Επομένως, μην τα ρίχνετε και ΟΟΟΛΑ στην “εθνομηδενιστική αριστερά”.

Διατελώ… Εθνο-αγνωστικιστικά δικός σας, εν Οδυσσεο-Ελυτισμώ αδελφός! 🙂

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θανάσης 3 Οκτωβρίου 2012 - 12:37

Τι ανοησία είναι αυτή; Αν δηλαδή η ΧΑ βάλει σύνδεσμο στο Νόμο του Νεύτωνα, ξαφνικά η βαρύτητα είναι φασιστική; Αν διαμαρτυρηθεί για την μόλυνση του Ασωπού, ξαφνικά το εξασθενές χρώμιο είναι αντιρατσιστικό;

Το επιχείρημα αυτό είναι χιλιοφορεμένο και παράλογο.
Εξηγώ: οι κανόνες της λογικής επιβάλλουν μια άποψη να κρίνεται αφεαυτής, βάσει της τεκμηρίωσης και της εσωτερικής της λογικής, και όχι από το ποιος προσυπογράφει σε αυτήν για τους δικούς της λόγους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιάννης 3 Οκτωβρίου 2012 - 15:01

“Κοντολογίς, για την άνοδο των νεοναζί φταίει (όπως πάντα) ο εθνομηδενισμός (και η “Νέα Τάξη”) της Αριστεράς […] Επομένως, μην τα ρίχνετε και ΟΟΟΛΑ στην “εθνομηδενιστική αριστερά”.”

Στην άποψη αυτή δεν συνηγορούν άλλα άρθρα του τεύχους όπως το “Πατρίς – θρησκεία και Μαύρη Εργασία: όταν η Χούντα έφερνε μετανάστες”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
aa 3 Οκτωβρίου 2012 - 11:57

Καραμπελιά όταν πήγαινες στις συγκεντρώσεις της ΧΑ για τα ήμια δεν σε χάλαγε ο Χιτλερ και ο Γκέμπελς στα διαβασμάτα τους ε; τώρα τους θυμήθηκες. τα ίδια είστε και λυσσάξατε τώρα που ο χυδαίος λαϊκισμός της ΧΑ έχει πιο πολύ πέραση από τις δικές παπαρολογίες. ουστ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σκαντζόχοιρος 3 Οκτωβρίου 2012 - 12:07

Προς απάντηση του συκοφάντη από πάνω:

Α. Τα γεγονότα

Το Άρδην κάλεσε σε διαδήλωση για την εγκληματική πράξη του τουρκικού ιμπεριαλισμού. Κατέβηκε μόνο του στο Σύνταγμα, όπου και διαδήλωσε. Κάποια στιγμή πέρασε μπροστά από τη συγκέντρωση της Χ.Α. και αυτοί άρχισαν να φωνάζουν ‘αλήτη-προδότη-Καραμπελιά’ (σε μια αγαστή ταύτιση με κάτι σαν και του λόγου σου, του αντίπαλου υποτίθεται στρατοπέδου). Εκεί έπεσε ξύλο με διάφορους της Χρυσής Αυγής, για τους γνωστούς και αυτονόητους λόγους.

Αυτό το περιστατικό, τώρα, ο παραπάνω το προβάλει ως ‘συμμετοχή σε πορεία της Χρυσής Αυγής’. Τύφλα να έχει ο Πορτοσάλτε, δηλαδή…

Δεύτερον και σημαντικότερο. Πρώτον, το να εκχωρείς στους ναζί πράγματα της κοινής λογικής (όπως να διαδηλώνεις γιατί ο τουρκικός ιμπεριαλισμός δολοφόνησε έναν Έλληνα στρατιώτη που υπερασπίζονταν τα σύνορά του) είναι αυτό που τους έχει αναδείξει σήμερα στο 10 και βάλε %.

Συνέχισε έτσι και θα φτάσει στο 20%, και μετά έλα να πουλήσεις δήθεν αντίφα ειρωνία.

Έχεις πολύ θράσος, που ως άποψη φέρεις το μεγαλύτερο μερίδιο ευθυνών για την άνοδο των ναζί και τολμάς να μιλάς.

Όπως λέει και ένας σύντροφος: “Κάνε αυτοκριτική ή αυτοκτόνα”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
omadeon 3 Οκτωβρίου 2012 - 15:03

Δεν πρόκειται να σημειωθεί πρόοδος όταν παρατείνονται οι χιλιοπαιγμένες κόντρες και παρεξηγήσεις.

Εγώ έγραψα ένα πολύ προσεκτικό σχόλιο, του οποίου το επίκεντρο ΔΕΝ ήταν (όπως νόμισε κάποιος Θανάσης) τα αναρίθμητα λινκ προς το Αρδην από ακροδεξιά μπλογκ αλλά κάτι σημαντικά διαφορετικό και πιο ουσιώδες...

Προσεγγίζετε το θέμα μονομερώς. Διότι νομίζετε ότι ο μόνος λόγος που θέριεψε ο νεοναζισμός είναι επειδή κανείς άλλος δεν υπερασπίστηκε τη χώρα σε εθνικά και πολιτιστικά ζητήματα. Εκείνο που σας διαφεύγει είναι ότι υπάρχει και άλλος λόγος, εντελώς αντίθετος σε κατεύθυνση. Τον είπα ήδη, χάθηκε μέσα στην υπερ-απλούστευση της απάντησης (του Θανάση).

Είναι βολικό να απαντάει κανείς σε φανατικά σχόλια με φανατικό τρόπο, είναι και λάθος βέβαια...

Εκεί που χάνει κανείς τη μπάλα όμως, ειναι εκεί που δεν έχει απέναντί του φανατικά σχόλια ή σχόλια που (τον) αδικούν, αλλά παράπονα ουσίας για ιδεολογικά λάθη και για τις πρακτικές συνέπειές τους.

Δηλαδή... δεν αναρρωτηθήκατε ποτέ, μπας και το πλήθος των ακροδεξιών που τους άρεσε το Αρδην, δεν το βρήκαν αρεστό ΜΟΝΟ για τους θεμιτούς (πατριωτικούς) λόγους? Σκεφτείτε το...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θανάσης 3 Οκτωβρίου 2012 - 17:37

Δηλαδή επειδή διαφώνησα μαζί σου απάντησα φανατικά; Τόση ανοχή έχεις στον αντίλογο;
Το θέμα είναι ότι δεν απάντησες πάνω στην λογική ασυνέπεια του επιχειρήματός σου, προφανώς γιατί δεν υπάρχει απάντηση.
Ζητάς από το «Άρδην» να υπολογίζει όλες τις δυνατές ερμηνείες που μπορούν να κάνουν όλοι οι πιθανοί αναγνώστες του, ο καθένας με την δική του πολιτική τοποθέτηση ή/και σκοπιμότητα.
Είναι μια αδύνατη άσκηση και τελικά άσκοπη. Αναγκαστικά κάποιοι θα απομονώνουν, κάποιοι θα παρερμηνεύουν, κάποιοι θα διαστρέφουν. Γι’ αυτό υπάρχει και η ιστοσελίδα, για να γυρνά ο οποισδήποτε νοήμων αναγνώστης στο πρωτογενές υλικό και να κρίνει μόνος του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
omadeon 3 Οκτωβρίου 2012 - 15:27

Κοιτάξτε κάτι…
[1] Πρώτα-πρώτα εχθροί δεν είμαστε, όσοι συμμεριζόμαστε κάποιες αρχές (και πρωτίστως την ανάγκη για αγώνα κατά του ναζισμού ΚΑΙ κατά του μνημονίου).

[1] Δεύτερον, εκείνο που συνήθως αμελούν να προσέξουν πολλοί στοχαστές και ιδεολόγοι, είναι η ενδεχόμενη κακή χρήση των ιδεών τους. Και ιδίως αμελούν κάποια μέριμνα να φτιάξουν ιδεολογικά “αντισώματα” ή “εμβόλια”, που θα εμποδίσουν τέτοιες κακές χρήσεις στο μέλλον.

Κάτι τέτοιο ίσως συνέβη π.χ. με τον Μαρξ, ή ακόμη και με τον Λένιν (που δεν μερίμνησε να βουλώσει τις “τρύπες” του έργου του, από όπου μετά χώθηκε το… τρωκτικό με το μουστάκι και εξόντωσε χιλιάδες). (αν και δεν είμαι λενινιστής, το θεωρώ πιθανό).

Στη δική σας περίπτωση λοιπόν, πιθανολογώ ότι δεν μεριμνήσατε ΕΓΚΑΙΡΩΣ και για αυτό που επεσήμανα πιο πριν:
….οι δικές σας απόψεις (το κυνήγι κατά των εθνομηδενιστών κλπ.) τους ΒΟΛΕΥΑΝ [τους ακροδεξιούς]. Και τους βόλευαν μέσα στα πλαίσια μιας ολότελα στρεβλής πολιτικής θεώρησης (που μάλλον θα διαφωνούσατε κι εσείς οι ίδιοι) σύμφωνα με την οποία ο αντι-ρατσισμός και ο αντι-φασισμός ήταν απλώς “κόλπα της Νέας Τάξης” και τεχνάσματα “του εθνομηδενισμού” μέσα στα πλαίσια της συκοφάντησης “των Ελλήνων” (έτσι, γενικά και τσουβαλάτα) σαν “ρατσιστές”, κ.ο.κ.

Στην πραγματικότητα όμως η κατα-συκοφάντηση ΚΑΘΕ αριστερής ή αντι-φασιστικής ή αντι-ρατσιστικής έκφρασης σαν “εθνομηδενιστικής” ή “νεοταξίτικης” ήταν το ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΟΠΛΟ στα χέρια του νεοναζισμού και του φασισμού και με τη βοήθεια αυτού του όπλου ο φασισμός εξουδετέρωσε πρακτικά σχεδόν κάθε πνευματική αντίσταση, από τους αδαείς.

(άλλαξα λίγο τη διατύπωση νάναι πιο ταιριαστή).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
omadeon 3 Οκτωβρίου 2012 - 19:09

όχι, καθόλου. Αναφερόμουν σε… φανατικό κατήγορό σας (σε άλλο σχόλιο).

Oπως βλέπεις… δεν διαθέτω κόπυράϊτ στην παρεξήγηση.
Ζητάω πολλά? Ω Ναι. Αλλά… τα είπα ΟΛΑ! 🙂

(Τα λέμε)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
omadeon 3 Οκτωβρίου 2012 - 19:10

Υ.Γ. Απαντούσα στον Θανάση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σκαντζόχοιρος 3 Οκτωβρίου 2012 - 15:39

@omadeon

Η συλλογιστική σου μπάζει από παντού. Ο λόγος που θέριεψε τον ναζισμό είναι ένας κύριος, και πολλοί δευτερεύοντες.

Ο κύριος είναι ότι η αριστερά εγκατέλειψε (για να μην πούμε άλλη λέξη) τον πατριωτισμό στα χέρια της ακροδεξιάς, τη στιγμή μάλιστα που δρούσε η πιο εθελόδουλη άρχουσα τάξη της ελληνικής ιστορίας.

Δευτερεύοντες λόγοι, έχουν να κάνουν με αυτό που θίγεις. Ωστόσο, ο χώρος του Άρδην και η Ρήξη έχει δώσει αγώνες για να μην ταυτιστεί η αριστερά με τον εθνομηδενισμό, και να μην ταυτιστεί ο αντι-ρατσισμός με την οργουελιανή πολιτική των ‘ανθρωπίνων δικαιωμάτων’.

Ως προς αυτό, ευθύνες φέρουν, επίσης και όσοι φρόντισαν να αυτοπροβοκάρονται αρκούντως, ώστε να είναι τόσο εύκολες οι ταυτίσεις από το αντίπαλο στρατόπεδο.

Κάτσε και ψάξε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια πόσες αφορμές έχει δώσει ο ‘χώρος’ για συκοφαντίες και μετά το ξανασυζητάμε το θέμα.

Το Άρδην εκφράζει μια σύνθεση. Σύνθεση πατριωτισμού, και κοινωνιστικής αντίληψης, σύνθεση άμεσης δημοκρατίας και οικολογίας. ΚΑι μέσα σ’ αυτό το πρόταγμα, υπάρχει και μια ομαλή σχέση του εθνικού με το διεθνές. Μια διάθεση για οργανική συμμετοχή της δικής μας άποψης ως ιδιαίτερης-ελληνικής στο παγκόσμιο μωσαϊκό των κινημάτων (που έχει γίνει και πράξη μέσα από συστηματική συμμετοχή στα διεθνή κινήματα των τελευταίων χρόνων).

Αυτή η ιδεολογία δεν μπορεί να ενταχθεί οργανικά ή ευκαιριακά σ’ ένα ακροδεξιό στρατήγημα. Δεν πάει να είναι λάιτ, ή τράνς ακροδεξιό, μικρή σημασία έχει…

Τώρα, βέβαια, η ακροδεξιά ‘κλέβει’ ότι θέλει από τον Τσόμσκυ, μέχρι και ‘γω δεν ξέρω ποιόν… Μέχρι και εικόνες του Τσέ μπορείς να βρείς σε ακροδεξιά ιστολόγια. Αυτό τι σημαίνει; Ότι ο Τσέ ήταν φασίστας;

Δυστυχώς, άλλοι διέπραξαν εγκληματικά λάθη και έδωσαν βάση για τις ταυτίσεις που πραγματοποιούνται σήμερα. Και μάλιστα, εισηγούνται μεγαλύτερη δόση από τα αίτια… ως φάρμακο για την αντιμετώπιση της νόσου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
αλλόφρων 3 Οκτωβρίου 2012 - 15:43

αν ειναι ευκολο επειδη μιλατε για βια της ΧΑ να μας παρουσιασετε αποδεδειγμενα αποδειξεις αυτης της βιας , προς το παρον προσωπικα εκτος απο 2 σπασμενους παγκους δεν εχω δει να υπαρχει αυτη η βια οργανωμενη απο το συγκεκριμενο κομμα , θα ηθελα περιστατικα και αποδειξεις αν γινεται

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
admin 3 Οκτωβρίου 2012 - 15:47

πάρε το Άρδην και διάβασε στο αφιέρωμα ενα κείμενο με τον τίτλο:”Χρυσή Αυγή από παρακρατική οργάνωση στη δημιουργία Ταγμάτων Εφόδου” εκεί θα βρεις όλα όσα ψαχνεις

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
αλλόφρων 3 Οκτωβρίου 2012 - 15:50

ζητω αποδειξεις για βια απο τοτε που μπηκε στην βουλη οχι αστικους μυθους απο τοτε που ηταν 50-100 , αυτην την στιγμη εκπροσωπουν το 7% οσων ψηφισαν και κατηγορουνται καθημερινα για μαχαιρωματα φονους εμπρησμους κτλ , υπαρχουν αποδειξεις για ολα αυτα η οτι μας κατσει ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
admin 3 Οκτωβρίου 2012 - 15:54

Αστικοί μύθοι οι καταδικαστικές αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης; Πας καλά; Αλλόφρων όνομα και πράγμα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
αλλόφρων 3 Οκτωβρίου 2012 - 15:59

ποιες καταδικαστικες αποφασεις ; μπορεις να μου αναφερεις καποιες ;

admin 3 Οκτωβρίου 2012 - 16:08

Να σου πω μια καλή; Ο Μιχαλολιάκος το 1979 καταδικαστηκε ως μέλος τρομακρατικής οργάνωσης για βόμβες που βαζαν το 1978 σε διαφορους χώρους και κυρίως σε 2 κινηματογράφους με δεκάδες τραυματίες, μάλιστα ένας τραυματίας έχασε και τα 2 του πόδια. Καταδικάστηκε μόνο για 13μήνες μετα βγηκε και εκανε την Χρυσή Αυγή, τα υπόλοιπα στο Άρδην.

Θανάσης 3 Οκτωβρίου 2012 - 18:23

Μου θυμίζεις λίγο τον Σημίτη: «όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα».
Με τη διαφορά ότι τώρα τα στοιχεία υπάρχουν. Αν ξέρεις να γραφείς, θα ξέρεις και να διαβάζεις: Άρδην, τ. 90, σελ. 32.
(πάντως πολύ παλληκάρι και αντάρτης ο Κασιδιάρης: πρώτα έδειρε γυναίκα και μετά βουλευτική ασυλία… λειτούργησε σαν να ήταν βουλευτής 30 χρόνια!)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νικόλας 3 Οκτωβρίου 2012 - 15:53

Omadeon, αν βρήκαν αρεστό το άρδην ακροδεξιοί είναι γιατί απομονώνανε ό,τι τους έκανε και τα υπόλοιπα τα έκαναν γαργάρα. Αντίστοιχα με όσους ταυτίζουν το Αρδην με την ακροδεξιά γιατί βλέπουν σε αυτό κείμενα για την Κύπρο και τη Θράκη (ενώ θα έπρεπε να εχει κείμενα για το Βερολίνο και τη Βαρκελώνη, ωστε να είναι αριστερονεοφιλελεύθερα πολιτικά ορθό).
Όσον αφορά τη ταμπακιέρα βέβαια, κανείς δεν είπε στο Άρδην ότι ο εθνομηδενισμός είναι το μοναδικό κακό του κόσμου, η πηγή όλων των δεινών. Αλλά είναι ένα στοιχείο που εξηγεί την κατάσταση της αριστεράς και του κινήματος. Το ζητούμενο είναι η ιδεολογική ενσωμάτωση της Αριστεράς στο Σύστημα και η σημερινή αδυναμία του κινήματος να παίξει τον ρόλο που θα μπορούσε. Και για αυτά έχει βάλει και ο «εθνομηδενισμός» το χεράκι του. Αυτό είναι το θέμα, και όχι το ποιός έχει βάλει λινκ σε ποιόν.

Υ.Γ. προς αλλόφρωνα: Τυχαίνει κάποιοι να γνωρίζουν τη ΧΑ και τη δράση της αρκετά χρόνια πριν, και όχι μόνο από τον Καψή και τον Πρετεντέρη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κεράσια και Κρίνοι 3 Οκτωβρίου 2012 - 16:00

@admin

++++++++++++++++++++++++++++++++

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
αλλόφρων 3 Οκτωβρίου 2012 - 16:01

ναι και ξαναρωταω και σενα , ποιες οι αποδειξεις για βια απο τοτε που μπηκαν στην βουλη ; περιπτωσεις συλληψεις καταδικαστικες αποφασεις κτλ , απλο ειναι το ερωτημα πιστευω .. αν θυμαμαι μια περιπτωση ειναι ενος μελους που τον κανανε σημαια οτι σκοτωσε εναν αστρολογο , παμψηφοι αθωος … ξερεις καποιες αλλες ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
admin 3 Οκτωβρίου 2012 - 16:05

μην μας τρελάνεις με τα μηνυματα όχι επειδή εδω έχουμε ενεργοποιημένα τα μηνυματα θα μας κατσικωθείς κιόλας. Τελευταία απάντηση από όταν μπήκαν στη Βουλή δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση για τον απλο απλούστατο λόγο ότι η δικαιοσύνη σε διάστημα 2-3 μηνών δεν προλαβαίνει να εκδικάσει καμια υπόθεση. Μόνο στο Πακιστάν οι υποθέσεις πάνε αμέσως στο δικαστήριο και οι ποινές εκτελούνται άμεσα π.χ. λιθοβολισμοί και τέτοια. Τετοια θες να γίνονται και στην Ελλάδα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
admin 3 Οκτωβρίου 2012 - 16:26

όταν το κόμμα σου ανοίξει τα σχόλια στη σελίδα της και μπορεί ο καθένας να αντικρούσει τα γκεμπελικά ψέματά της, τότε να ζητήσεις το λόγο σε όσους σας κόβουν. Πήγαινε σε καμια φιλική σε σας ιστοσελίδα να γράφεις ότι γουστάρεις, χωρίς να απαντάς σε όσα σου λένε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νικόλας 3 Οκτωβρίου 2012 - 16:09

άλλωστε ο Κασιδιάρης που είχε δικαστήριο απέφυγε να πάει κάνοντας χρήση της βουλευτικής ασυλίας (σαν «αντισυστημικός» κρυφοπασόκος που είναι) ενώ η τηλεμαιντανός Σκορδέλη ανέβαλε για 5η φορά τη δίκη της επειδή έχει «συμπτώματα μελαγχολίας και αυτοκαταστροφικές τάσεις»…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
omadeon 3 Οκτωβρίου 2012 - 16:43

Είναι φυσικό σκατζόχοιρε, να θεωρείς πιο σημαντικό αίτιο αυτό που εξήγησες, εφόσον πιο σημαντικό θεωρείτε γενικά τον πατριωτισμό από κάποια άλλα ζητήματα. Εγώ όχι, διότι θεωρώ την υπεράσπιση μιας χώρας από αδικίες σαν βασική διεθνιστική αρχή, όχι πρωτίστως πατριωτική (που είναι για μένα υποσύνολο μιας οικουμενικής δικαιοσύνης).

(Μιλάμε για τα αίτια της ανόδου του νεοναζισμού, όχι για όλα τα... άλλα προβλήματα της κοινωνίας μας, επί μακρόν. Αυτά τα αίτια είναι ΚΑΙ υλικά ΚΑΙ ιδεολογικά).

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με αρκετά που είπες. Δεν είναι καθόλου απλή κατάσταση, ούτε και μονόπλευρο το φταίξιμο. ΟΛΟΙ έχουμε φταίξει. Σήμερα όμως, που η χώρα μετατράπηκε σε πειραματόζωο... εφιαλτικής λαο-κτονίας, ακόμη και οι διεθνιστές άλλαξαν μυαλά και επικεντρώθηκαν στην αδικία που υφίσταται η χώρα μας: ΕΓΙΝΑΝ πατριώτες

(Αλλοι πάλι, όχι, π.χ. διότι δεν θεωρούν την αστική τάξη "μέρος του λαού" - και σ' αυτό δεν έχουν κι άδικο).

Τελικά, η ουσία της διαφωνίας μας είναι στην ιεράρχηση του ΤΙ είναι πιο σημαντικό.

Αλλά (αντίθετα με τον Τσε ή τον Τσόμσκυ που ανάφερες) οι ιδέες του Αρδην η περιείχαν και κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που εύκολα μετατράπηκαν σε βολικά "όπλα δαιμονοποίησης" της αριστεράς, ό,τι κι αν κάνατε εσείς. Γι' αυτό και οι ιδέες του Αρδην (και ακόμη περισσότερο του Ρεσάλτο) λατρεύτηκαν από την ελληνική ακροδεξιά, περισσότερο από τον... Τσε ή τον Τσόμσκυ. (Εκεί που εσείς βλέπατε εθνομηδενισμό, αυτοί έβλεπαν αντεθνικούς προδότες μη-εθνικόφρονες, διαιωνίζοντας το εμφυλιο-πολεμικό κλίμα, κ.ο.κ.).

Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ τον εθνομηδενισμό (σαν έννοια) πολύ αμφιλεγόμενο. Περισσότερο έπαιξε ρόλο η βλακεία, η φανατίλα _και_ το συμφέρον, παρά κάποια συνειδητή προσπάθεια "κατά του έθνους" (αν και έπαιξε ρόλο επίσης μια τάση να αρνούνται κάποιοι το δικό τους... εθνικισμό, προβάλλοντάς τον σε άλλους, παριστάνοντας τον "απελευθερωμένο διεθνιστή").

Τώρα, για τα υπόλοιπα που πρεσβεύει το Αρδην, πολύ σεβαστά KAI ενδιαφέροντα, ελάχιστοι ακροδεξιοί ενδιαφέρθηκαν (φυσικά). Αρπαξαν το υποσύνολο των ιδεών σας που τους βόλευε, μόνο (ΚΑΙ το χάλασαν).

Το θέμα πρέπει να ξεκαθαριστεί εκτενέστερα, και όχι μόνο σε σχόλια, π.χ. κατά πόσον αυτές οι κλεμμένες ιδέες είχαν σκοτεινά σημεία ή λάθη που επέτρεψαν ΚΑΙ την κακή τους χρήση. Π.χ. Πολλοί φάγαμε λάσπη σαν "προδότες" και "όργανα του Σόρος" ή (εξίσου συχνά) σαν "εθνομηδενιστές". Ηταν βολική ΚΑΙ αναμενόμενη η μετατόπιση της εχθρότητας προς τους ανθρώπους (εθνομηδενισές) αντί προς τις ιδέες (-ισμούς). Το λάθος ήταν ότι ενώσατε πάρα πολλά νήματα, υπέρ το δέον, δημιουργώντας μια ακόμη ταμπέλα δαιμονοποίησης.

Δυστυχώς βέβαια κι οι φανατικοί αντι-εθνικιστές έκαναν τραγικά λάθη, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά (και κανείς δεν ξέρει τώρα ποιος έκανε την αρχή). Είχαν ένα θεωρητικό πρόβλημα βέβαια, με τον πατριωτισμό, κι έτσι εσείς γίνατε τo "κόκκινο πανί στον ταύρο". Σε άλλες χώρες δεν παρουσιάστηκε ποτέ τέτοιο κομφούζιο. (Γιατί?)

Αλλά... ποτέ δεν πίστεψα το απλοΪκό δόγμα ότι "πρέπει να κριτικάρουμε μόνο τον εθνικισμό της δικής μας χώρας" και έτσι (σε διαβεβαιώ) έφαγα λάσπη ΚΑΙ από την άλλη πλευρά (ενώ άλλοι έπαθαν χειρότερα)
:)
(δεν έχω κάτι άλλο να πω εδώ πάντως...)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σκαντζόχοιρος 3 Οκτωβρίου 2012 - 18:51

Εδώ σ’ αυτήν την διεύθυνση, υπάρχουν φωτογραφίες από την ευγενή δράση των ιδεολογικών προγόνων (και σήμερα φάρων και οδηγών) της Χρυσής Αυγής στο Κοντομαρί Χανίων (2 Ιουνίου 1941).

http://users.sch.gr/pchaloul/fasism-katohi-emfyl/Kontomari-Chanion-1941.pdf

Ευτυχώς υπάρχουν πολλά ντοκουμέντα που αναδεικνύουν την εξωραϊστική τους δράση (Πρόκειται για την πρώτη μαζική εκτέλεση αμάχων στην κατεχόμενη Ευρώπη)…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δημήτρης 3 Οκτωβρίου 2012 - 20:20

Συγχαρητήρια για το θαρραλέο αγώνα σας ενάντια στην ψευδοπατριωτική χρυσή αυγή. Η άνοδος της δυστυχώς θα συνεχιστεί. Αφού το κράτος δεν ασκεί σύμφωνα με τα καθήκοντά του το νόμιμο καταναγκασμό είναι αναμενόμενο να το ‘υποκαταστήσουν’ δυνάμεις που στερούνται νομιμότητας και νομιμοποίησης. Η φύση απεχθάνεται το κενό. Ας επιβάλλει την τάξη η αστυνομία για να μην καταφεύγει ο ανόητος κόσμος στους γορίλες και τους φασίστες.

Όσο για τη ‘δημοκρατική’ αριστερά, μόλις έφτασε στο βάζο με το μέλι έπαψε να είναι δημοκρατική και το έριξε στη μάσα και στο μισανθρωπισμό (καμουφλαρισμένο ως κοσμοπολιτισμό, διεθνισμό, επιστημονικό αναθεωρητισμό, αντι-εθνικισμό και διάφορα άλλα).

Διέξοδο δε βλέπω, ο κόσμος δε θέλει αντιπροσώπευση, που είναι η μόνη λύση, και ο ελληνισμός μένει από δυνάμεις. Αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δίσκος Γεώργιος 4 Οκτωβρίου 2012 - 15:30

Τι με εντυπωσιάζει, και είναι Φοβερό..!
Ο μόνος, από όλους που έχουν άποψη επί του θέματος, ο οποίος έχει το θάρρος να υπογράψει με το όνομά του είναι ο Γ.Καραμπελιάς;
Φοβερό..!
Οι άλλοι (αυτοί που δεν έχουν όνομα) τί φοβούνται;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
admin 4 Οκτωβρίου 2012 - 15:50

σε ποιους αναφέρεστε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δίσκος Γεώργιος 5 Οκτωβρίου 2012 - 18:41

σέ όλους τούς ανώνυμους σχολιαστές.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
marettuccia 4 Οκτωβρίου 2012 - 16:20

Πώπώ “δημοκράτες” εδώ μέσα που δεν δέχονται την ψήφο μισού εκ. ψηφοφόρων…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νικόλας 4 Οκτωβρίου 2012 - 18:26

και ο Γιωργάκης βγήκε με τη ψήφο εκατομμυρίων ψηφοφόρων. Μήπως θα έπρεπε όλοι να το έχουν βουλώσει και να μην κάνουν κριτική στο Πασόκ; Επειδή κάποιος παίρνει ψήφους σημαίνει ότι είναι στο απυρόβλητο; (Άσε που οι ψηφοφόροι της ΧΑ είναι σε μεγάλο ποσοστό πρώην ψηφοφόροι του Γιωργάκη…)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιάννης 5 Οκτωβρίου 2012 - 01:12

μιὰ συμπλήρωση ποὺ θὰ ταίριαζε μὲ τὸ κείμενο: Εἴτε ὑπῆρχε καὶ “συγκυβερνοῦσε” “κυβερνώσα Ἀριστερὰ” εἴτε δὲν ὑπῆρχε καὶ δὲν συγκυβερνοῦσε, ἡ βρωμοδουλειὰ μὲ τὸ μεταναστευτικὸ καὶ τὴ διαφθορὰ θὰ γινόταν. Δηλαδή, τὸ ὅτι βρῆκαν τὰ ΜΜΕ καὶ οἱ ἐργολάβοι χρήσιμο τὸν “ἀντιρατσισμὸ”-“ἀντιεθνικισμὸ” τῆς Ἀριστερᾶς δὲν σημαίνει ὅτι χωρὶς αὐτὸν δὲν θὰ εἴχαμε ἀνάλογα φαινόμενα. Ἁπλῶς, θὰ ἔβρισκαν κάποια ἄλλη αἰτιολόγηση (ὅπως γίνεται στὶς δυτικὲς χῶρες). Ἡ Ἀριστερά, λοιπόν, ἔχει τὶς εὐθύνες της ἐπειδὴ νομιμοποιοῦσε ἰδεολογικὰ κάτι ποὺ οὔτως ἢ ἄλλως θὰ ἐπιδιωκόταν νὰ συμβεῖ (μετανάστευση, οἰκονομικὴ-κοινωνικὴ διάλυση), μὲ ἢ χωρὶς αὐτήν. Αὐτὸ δὲ σημαίνει ὅτι οἱ εὐθύνες της δὲν ὑφίστανται, φυσικά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νικόλας 5 Οκτωβρίου 2012 - 12:50

Παραπέρα, μπορεί το Σύστημα να ακολουθούσε την πολιτική που ακολούθησε και χωρίς την ενσωμάτωση της Αριστεράς σε αυτό, αλλά θα είχαμε δύο μεγάλες διαφορές:
α) το σύστημα θα είχε λιγότερη επιρροή στην κοινή γνώμη, καθώς θα στερείτο του «αριστερού άλλοθι» και η ιδεολογία του δεν θα μπορούσε να μοστράρεται ως «προοδευτική»
β) με μια Αριστερά μη ενσωματωμένη το κίνημα θα ήταν πολύ ισχυρότερο απ’ ότι είναι σήμερα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mανώλης 5 Οκτωβρίου 2012 - 08:29

Ολα καλά με την ανάλυση του Γ. Καραμπελιά. Θέλω να επισημάνω όμως ένα στοιχείο που τελικά με διαχωρίζει από την “πλατφόρμα” του Άρδην (είναι το κύριο…). Η έκφραση βίας της ΧΑ σαφώς και δεν πρέπει να αποδίδεται στην εξωτερίκευση των Αγανακτισμένων (όπως δολίως καλλιεργούν οι διάφοροι Μανδραβέληδες και Σια). Είναι όμως μία ακόμη “έκφραση” της υπό την άποψη της κοινωνικής ανθρωπολογίας θεωρούμενης μετα-μοντέρνας περσόνας της εποχής μας. Είναι η ίδια περσόνα που μπορεί να σερφάρει, να καταναλώνει, να είναι trendy, να πίνει καφέδες στα Κολωνάκια ή στις παραλίες, να μην παντρεύεται ή να κάνει οικογένεια…Είναι η βία της ΧΑ μία άλλη εκδοχή μίας πολυπλόκαμης πραγματικότητας, η οποία μας αφορά όλους σαν κοινωνία. Όταν ο Γ. Καραμπελιάς λέει σωστά ότι απ’ αυτούς λείπουν οι Ντ’Ανούντζιο και Πάουντ, θεωρώ ότι αυτή την αλλαγή κοσμοθεωρίας επισημαίνει. Μόνο που δεν το “τραβά” μέχρι τις έσχατες συνέπειες του: διότι εάν αυτό ισχύει, τότε η αποσπασματικότητα, η ασάφεια, η κυνική απουσία ιδεολογίας, το lifestyle κ.α. της ΧΑ είναι φαινόμενα του δικού μας καιρού, είναι φαινόμενα ατόμων που υπάρχουν και στους Αναρχικούς, και στους “Φασίστες” και στους Χριστιανούς, και παντού. Άρα, ποιά είναι τελικά η σύνδεση της ΧΑ με τους Ναζί, και ποιές πατριωτικές- αριστερές δυνάμεις αναμένονται πάνω σ’ ένα τέτοιο κοινωνικό μωσαϊκό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mανώλης 5 Οκτωβρίου 2012 - 08:34

ΥΓ: H συλλογιστική του Omadeon είναι αξιοσημείωτη, και αν μη τι άλλο δείχνει και τα όρια της επιχειρηματολογίας Άρδην (θετικά, βέβαια)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σκαντζόχοιρος 5 Οκτωβρίου 2012 - 11:05

@ Μανώλη

Κοινωνιολογίζεις. Γενικεύεις για την ‘μετα-μοντέρνα περσόνα της εποχής μας’, η οποία εν τέλει είναι πασπαρτού και κολλάει σε όλες τις περιπτώσεις.

Όμως με τέτοιες αφαιρέσεις, δεν γίνεται δουλειά και όλα θα καταλήξουν μια απ’ τα ίδια.

Το ότι υπάρχει ένα υπόστρωμα που αφορά στους ανθρώπους της εποχής μας, που προσλαμβάνουν τις ιδέες και νοούν την πολιτική με συγκεκριμένο τρόπο (επιφανειακή δυαδική σκέψη, αδιαμεσολάβητη βία κ.ο.κ.) δεν σημαίνει ότι δεν υφίστανται ιδεολογίες, ούτε ότι δεν υπάρχει πολιτική διαφορά μεταξύ των χώρων.

Η ΧΑ είναι ναζιστική οργάνωση της εποχής μας. Κάποια γνωρίσματά της αφορούν στο ναζιστικό μέρος της ταυτότητάς της, και κάποια άλλα στό ότι πρόκειται για οργάνωση ‘της εποχής μας’.

Δεν καταλαβαίνω πώς αυτό που θέτεις μπορεί να είναι ‘κύριο’ κομμάτι μιας διαφωνίας. Εκτός αν θέλουμε να μαλώνουμε για το ‘φύλο των αγγέλων’ όπως κάνουν στα τμήματα ανθρωπιστικών επιστημών των πανεπιστημίων που εντρυφόντας σε τέτοιου τύπου λεπτές εννοιολογικές διακρίσεις έχουν καταντήσει να ευνουχίζουν την σκέψη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μανώλης 5 Οκτωβρίου 2012 - 12:19

@ Σκαντζόχοιρε,
Ακριβώς γι’ αυτό διαφωνούμε! Δεν υφίστανται ιδεολογίες. Η ΧΑ είναι μία “φυλή” όπως και οι υπόλοιπες (που δεν σας ενοχλούν…) με ακραία και αποδοκιμαστέα πρακτική και συμπεριφορά. Τα περί Ναζισμού είναι ιδεολογήματα, ανάλογα με τα περί Αναρχισμού από τους “αναρχικούς”.
Το να διαφωνείς δεν είναι κακό. Δεν πειράζει και να διαφωνεί κάποιος. Κατ’ εμέ όταν ασχοληθεί κανείς με αυτό που κακώς λες “πασπαρτού”, τότε θα μπορέσει σοβαρά να προχωρήσει και το “μέτωπο” της κοινωνικής αλλαγής!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιάννης 5 Οκτωβρίου 2012 - 13:45

δηλαδή, θεωρείς ότι Ναζί μπορεί να είναι μόνο τα μέλη, οι οπαδοί και οι συνεργάτες του NSDAP ώς το 1945…Με την ίδια λογική, χριστιανοί είναι μόνο οι πρωτοχριστιανοί, Έλληνες μόνο οι της Κλασσικής εποχής κοκ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σκαντζόχοιρος 5 Οκτωβρίου 2012 - 13:41

@ Μανώλη

Α, χα! Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, μόνο ιδεολογήματα τα οποία ονοματίζει ως τέτοια ο φορέας της μόνης πραγματικής ιδεολογίας, που υποστηρίζει ότι η μεταμοντέρνα κατάσταση μεταβάλει τις ‘διαφορές ουσίας’ σε ‘διαφορές βαθμού’.

Απέχω από τέτοιου τύπου συζητήσεις. Τις θεωρώ αδιέξοδες. Καλό μεσημέρι…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μανώλης 5 Οκτωβρίου 2012 - 14:06

@Γιάννη, σε παραπέμπω στο “Ο Πλεύρης και ο Γεωργαλάς δεν αποτελούν ικανές ιδεολογικές βάσεις για τη συγκρότηση ενός ισχυρού πολιτικο-ιδεολογικού ρεύματος. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο φασισμός είχε μαζί του διανοουμένους όπως τον Μαρινέτι και τον Ντ’ Ανούντσιο στην Ιταλία, ο Χίτλερ τον Έζρα Πάουντ και τον Χάιντεγκερ, ο Φράνκο τον Σαλβατόρ Νταλί – ακόμα και ο πιο αδύνατος γαλλικός φασισμός, τον Σελίν και τον Μωράς” του Γ. Καραμπελιά,
@Σκαντζόχοιρε, δεν είμαι φορέας καμίας μοναδικής ιδεολογίας. Τις απόψεις μου λέω. Καλά κάνεις και απέχεις….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιάννης 7 Οκτωβρίου 2012 - 22:34

Μανώλη, αὐτὸ στὸ ὁποῖο παραπέμπεις σημαίνει -γιὰ ἐμένα- ὅτι καὶ ὁ φασισμὸς στὴν Ἑλλάδα ἦταν εἰσαγόμενος, γι’ αὐτὸ καὶ ἡ δοξολογία τῶν Ναζὶ καὶ τοῦ Χίτλερ. Δὲν κατάλαβα σὲ ποιὰ βάση δὲν θεωρεῖς ἐθνικοσοσιαλιστὲς τὴν ΧΑ. Ἡ μόνη βάση ποὺ μπορῶ νὰ βρῶ εἶναι ἀντίστοιχη μὲ τὴν “μὴ ἑλληνικότητα τῶν Νεοελλήνων ἐπειδὴ δὲν θρησκεύονται/χορεύουν/κοκ ὅπως στὸν 5ο αἰώνα.”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θοδωρος χωρις δικαννο 5 Οκτωβρίου 2012 - 19:12

Aυτό που δεν αναλύει κανείς είναι το πως η ιδεολογική ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού στρώνει το έδαφος στην Χρυσή αυγή.Συνοπτικά:
_Η νεοφιλελέύθερη αφήγηση έχει μια πικρή αλήθεια.Στην πραγματικότητα που διαμορφώνεται δεν μπορούμε να ζσαήσουμε όλοι.Κάποιοι θα ζήσουν(όσοι έχουν λεφτά) και οι υπόλοιποι αναλώσιμοι μπορεί και να πεθάνουν.Κάτι παρόμοιο υποστηρίζει και η ΧΑ μόνο που τα κριτήρια της είναι φυλετικά.Έτσι λοιπόν τα πληβειακά στρώματα που είκοσι χρόνια έχουν δεχθεί την πικρή αλήθεια του νεοφιλελευθερισμού είναι πρόθυμα να ακούσουν και την αντιστοιχη των ναζήδων.Ισα ίσα που είναι και καλύτερα αφού με τα χρυσαυγίτικα κριτήρια μπορεί και να ζήσουν!
-Οι νεοφιλελεύθεροι ”πουσαρουν” σε πληβειακά στρώματα την θεωρια οτι υπάρχει ανομία εξαιτίας της δράσης της αριστεράς και των αναρχικών.Τονίζουν επίσης οτι το κράτος είναι αδύναμο.Αρα οι λούμπεν ψάχνουν κάποιον δυνατό να τα βάλει με όσους καταπατάνε την ταξη
-Ο κοινωνικός αυτοματισμός των νεοφιλελεύθερων στρώνει επίσης το χαλι των ναζήδων.Πχ Αν για την χρεωκοπία της Χώρας φταίει η κυρία Σούλα που δεν δουλεύει καλά στα ΕΛΤΑ Τζιτζιφιών και πρέπει να την απολύσουμε να την” λυντσάρουμε” ,γιατί να μην φταίει (και να αξίζει λυντσάρισμα)αντίστοιχα και ο Αχμετ που πουλάει μαιμουδες
χωρίς να πληρώνει εφορία……
– Τελος αντικομμουνισμος με εξισωση κομμουνισμου φασισμου σημαινει συγχωροχαρτι στους φασιστες! Αυτην την αναθεωρηση την κανουν και εδω οι νεοφιλελευθεροι.Αν ο Βελουχιωτης και οιταγματασφαλιτες σκοτωναν και οι δυο τοτε σημειωσατε Χ!
Οποιος δεχεται τον αγριανθρωπισμο του νεοφιλελευθερισμου εχει ετοιμα αυτια και για τους αγριανθρωπους της ΧΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Left Liberal Synthesis 7 Οκτωβρίου 2012 - 22:22

Το κείμενο έχει μια συνεκτική ανάλυση για τη ΧΑ.Ταυτόχρονα έχει το πλεονέκτημα να την διαξάγει καθαρά στο πεδίο των ιδεών.

Παρότι χρησιμοποιεί ένα σχήμα με βάση τον “εθνομηδενισμό” , το οποίο έχει πολλά προβήματα και αντιφάσεις , έχει ένα κομβικό σημείο , το οποίο πολύ εύστοχα αναδεικνύει, σε αντίθεση με τρέχουσες αναλύσεις: το ζήτημα της Ορθοδοξίας

Η επισήμανση ότι για μια μεγάλη περίοδο η Ορθοδοξία γίνεται αντικείμενο μιας απαξιωτικής κριτικής είναι μερικά ορθό αλλά ταυτόχρονα υπογραμμίζει το θεμελιώδες:

Ο εγγενής κρατισμός της Ορθοδοξίας της απαγορεύει να επεξεργαστεί μια Πολιτική Θεολογία (*): Οχι μια πολιτική θεολογία τύπου Βατικανού αλλά μια στοιχειώδη ανάδυση στο φιλοσοφικό πυρήνα που παρέχει η παράδοση της.Είναι οξύμωρο αλλά την ώρα που μια ριζοσπαστική αριστερά ανακαλύπτει την πολιτική θεολογία η ορθοδοξία καθεύδει κινούμενη στην ασφάλεια του κράτους. Η συζήτηση που γίνεται στα πλαίσια του ρεύματος Radical Orthodoxy απουσιάζει τελείως.

Η ανύπαρκτη Πολιτική Θεολογία της Ορθοδοξίας την καθιστά τελείως ευάλωτη σε οποιαδήποτε κριτική και ταυτόχρονα δημιουργεί ένα χάσμα στο πεδίο των ιδεών το οποίο καταλαμβάνει η φασίζουσα ουφολογία αρχαιολατρία

Ειναι πολύ σημαντική η παρατήρηση του ΓΚ για το θέμα , αλλά και η συνεκτικότητα της αναλυσης , παρότι θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς σε πολλά.

(*)Είναι ενδεικτικό της σύγχυσης ότι στην τρέχουσας ιδεοκίνηση γίνεται ταύτιση Θεολογίας και Πίστης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ιωάννης 8 Οκτωβρίου 2012 - 00:04

Έχω λίγο μπερδευτεί…

“η υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας, της «πατρίδας», της Κύπρου, που ανήκε παραδοσιακά στο οπλοστάσιο της αριστεράς”

Αυτό το επιχείρημα που επαναλαμβάνεται με παραλλαγές σε διάφορα σημεία του κειμένου, από ποιά ιστορικά στοιχεία προκύπτει; Πως τεκμηριώνεται; Η διεθνιστική δηλαδή άποψη δεν περιλαμβάνεται στα βασικά ιδεολογήματα του κομμουνισμού; Προέκυψε μετά το ’74?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
admin 8 Οκτωβρίου 2012 - 09:20

Δυο πρόχειρα ιστορικά στοιχεία, 1ον ΕΑΜ η μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση της χώρας και από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης προερχόταν από την αριστερά, όταν οι αντίστοιχες δεξιές ήταν πολύ μικρές. Οι περισσότεροι αστοί πολιτικοί, εκτός από φωτεινές εξαιρέσεις όπως ο Κανελλόπουλος, τα πρώτα χρόνια της Κατοχής δεν είχαν καμια αντιστασιακή δράση.
2ον τη δεκαετία του 50 η αριστερά βγήκε από την απομόνωση μετά τον Εμφύλιο με την υποστήριξη του αγώνα του Κυπριακού λαού για αυτοδιάθεση. Η ΕΔΑ ήταν στο πλευρό των Κυπρίων και διοργάνωνε τεράστιες συγκεντρώσεις και η δεξιά μέσω του Καραμανλή προχωρούσε στην ασυγχώρητη Ζυρίχη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
stls 8 Οκτωβρίου 2012 - 02:41

Αλλά και η δεξιά κατά κάποιον τρόπο πρόδωσε τον εαυτό της τα προηγούμενα χρόνια.Εδώ ο κόσμος έλεγε ότι οι δεξιοί έγιναν αριστεροί και οι αριστεροί δεξιοί,σένα πλάνο με φόντο την βουλή και εξωτερικά γυρίσματα την Παπαρήγα να γυρνάει τα εργοστάσια και να υπερασπίζεται το δίκαιο του εργάτη(αλλοδαπού κυρίως)με φρασεολογία του 40,αλλά και την Κανέλλη πού ναι έσωνε την κατάσταση με μηντιακό τρόπο έως ότου έφαγε το χαστούκι και σχεδόν εξαφανίστηκε.
Σε τέτοιο σκηνικό, περίπου όλοι ίδιοι είμαστε και σε κατάσταση Νιρβάνας,"άλλοι"ή μάλλον όλοι μας,μας σκάβαμε τον λάκκο.Έτσι και κυρίως γιατί τόσα χρόνια μας κυβερνούσαν αριστερίζοντες δυνάμεις,πού μπήκαν στην βουλή με ζιβάγκο και βγήκαν με Αρμάνι,αλλά και επειδή και οι δεξιοί όπως είπαμε χαθήκανε,τουλάχιστον στην διάθεση του κόσμου,βρήκε τρόπο να περάσει η Χ.α.κυρίως σε δεξιούς ψηφοφόρους προτάσσοντας ως ιδεολογία την πατρίδα, την θρησκεία, την οικογένεια,την τάξη,την τήρηση των νόμων,αλλά και την υπόσχεση για τιμωρία ανθρώπων που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ιωάννης 8 Οκτωβρίου 2012 - 06:54

Ευχαριστώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Miskin 8 Οκτωβρίου 2012 - 10:32

Το κείμενο του Καραμπελιά είναι μνημειώδες. Χτυπάει στο κέντρο του ζητήματος. Και είναι μια μάχη που κρατάει πολλά χρόνια.
Θυμάμαι στο Πάντειο πριν λίγα χρόνια όταν άνοιξα μια κουβέντα περί πατρίδας και πατριωτικής αριστεράς μόνο ξύλο δεν έφαγα. Εισέπραξα τη λοιδωρία του καθηγητή, το μένος των συμφοιτητών, βασιλικότεροι του βασιλέως, και μερικές συστάσεις στο διάδρομο αργότερα από έναν παλαιό. Χτύπημα στην πλάτη: “Εδώ προσέχουμε τι λέμε. Τι είναι αυτά περί πατρίδας κτλ;”. Δεν ξαναμίλησα ποτέ.
Πλάκα έχουν ορισμένοι παραπάνω που προσπαθούν να τα μπαλώσουν τώρα εκ των υστέρων. Και θεωρούν το έθνος ως …ανοικτή υπόθεση. Μα δε ζείτε στη Γαλλία ρε παιδιά καταλάβετέ το επιτέλους. Δεν είχαν όλοι οι λαοί την ίδια ιστορική πορεία.
Τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα. Η λέξη πατριώτης ήταν βρισιά. Χρησιμοποιούταν ειρωνικά στην καλύτερη των περιπτώσεων. Ανατρέξτε στα κείμενα του Ιού. Είναι ενδεικτικά. Τώρα το ψιλοκατάλαβε ο Τσίπρας και άρχισε το τροπάρι: η πατρίδα αυτό, η πατρίδα εκείνο. Πολύ αργά για δάκρυα Αλέξη. Too late to apologize.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ιωάννης 8 Οκτωβρίου 2012 - 10:47

Το προλεταριάτο σύμφωνα με τη θεωρία του κομμουνισμού δεν καταργεί τα σύνορα και δεν καλεί σε αγώνες τους απανταχού εργάτες όλου του κόσμου ενάντια στην πλουτοκρατία; Το ΕΑΜ ήδη από την εποχή του εμφυλίου δεν μιλούσε για ανεξαρτησία της “Μακεδονίας” (υπάρχουν σχετικές διακυρήξεις του ΚΚΕ); Δεν είναι αλήθεια ότι ξεκίνησε την ένοπλη αντίσταση μόνο μετά την επέμβαση στη μητέρα Ρωσία; Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πειστεί ότι ο αγώνας του ΕΑΜ ήταν τόσο εθνικοαπελευθερωτικός όσο πολιτικός. Όσο για την ΕΔΑ και την Κύπρο δεν το γνωρίζω. Πρόσφατα πάντως βρέθηκα σε συζήτηση με συγκεντρωμένους του ΚΚΕ οι οποίοι διατράνωναν ότι είναι πολίτες του κόσμου και δεν θεωρούσαν τους εαυτούς τους “έλληνες”. Πραγματικά αυτό που υποαστηρίζετε, ότι η θέση περί διεθνισμού της αριστεράς είναι φρούτο της μεταπολίτευσης, δεν το έχω ξανακούσει και μου προξενεί ιδίαιτερη εντύπωση… Θα το ψάξω παραπάνω γιατί έχει ενδιαφέρον. Αν έχετε διάθεση δώστε μου κι άλλα στοιχεία. Ευχαριστώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μπάμπης 8 Οκτωβρίου 2012 - 18:28

Ψάξε επίσης και το ποιοι πρόδωσαν την Κύπρο. Για παράδειγμα διάβασε το βιβλίο “Κύπρος 1974 – Η μεγάλη προδοσία”. Υπάρχει στο ίντερνετ ολόκληρο μπορείς να το κατεβάσεις. Η Κύπρος προδόθηκε (δηλ. παραδόθηκε αμαχητί στους Τούρκους) από την εθνοπατριωτική χούντα και στη συνέχεια από τον Καραμανλή, τον Αβέρωφ και την κυβέρνηση της ΝΔ (αυτό δεν είναι γνωστό – είναι ο ελέφαντας που όλοι προσπαθούν να κρύψουν και το προπαταορικό αμάρτημα της μεταπολίτευσης). Βεβαιώς και η αριστερά της Κύπρου (ΑΚΕΛ – Μακάριος) είχε μεγάλες ευθύνες. Επίσης ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΚΚΕεσωτ. συγκαλύπτουν όλα αυτά τα χρόνια τη μεγάλη προδοσία του Καραμανλή – Αβέρωφ (π.χ. έτσι κέρδισε το ΚΚΕ τη νομιμοποίησή του και γενικά χάρη σε αυτό το αβαβά που έκαναν όλοι δέχτηκαν οι Αμερικάνοι να ακολουθήσει η “ομαλότητα” και η “δημοκρατία” της μεταπολίτευσης).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βουρλής Πέτρος 8 Οκτωβρίου 2012 - 13:32

Αγαπητοί συμπολίτες

Μήπως έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για να προχωρήσουμε στην υπέρβαση μας; Εννοώ την υπέρβαση αυτής της διελκυστίνδας μεταξύ δεξιάς και αριστεράς. Μήπως έφθασε η ώρα να εγκαταλείψουμε δόγματα τα οποία μόνο υπέρ ημών δεν λειτουργούν; Δείτε μια πρόταση – που μόνο δική μου δεν είναι – ενός αγνώστου πολιτεύματος, το οποίο πιθανότατα μπορεί να μας βοηθήσει. Ας προσπαθήσουμε όλοι εμείς, αριστεροί, κεντρώοι και δεξιοί, να ξεπεράσουμε για μια στιγμή τα ολιγαρχικά μας στερεότυπα και να δούμε μια άλλη πρόταση. Αν δεν σας φανεί ενδιαφέρουσα μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στην “γλυκιά” ολιγαρχία που προτιμάτε, όποιο και αν είναι το χρώμα της.

http://referendumsforgreece.wordpress.com/2012/06/29/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%b1-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b8%ce%b1%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%8c-%ce%ac%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af/

και κυρίως το παρακάτω βιβλίο (το “κατεβάζετε” δωρεάν)

http://www.democracy-international.org/book-direct-democracy.html

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Solar 8 Οκτωβρίου 2012 - 21:38

Φαντάζομαι ότι φασίζουσα θα πρέπει να θεωρείται από τους γράφοντες και η διατήρηση της ελληνικής γλώσσας.
Ενώ η κατάργηση των διφθόγγων μάλλον θεωρείται προοδευτικό στοιχείο.
Η αρχαιο ή οποιαδήποτε άλλη λατρεία γράφεται με “ει” κι όχι με απλό “ι”.
Τα ρήματα εις ε-υω κρατούν το “ε” στο θέμα τους και σ’ αυτό προστίθεται η κατάληξη -ία που δηλώνει το αφηρημένο ουσιαστικό.
λατρε-ύω λατρεία καπηλε-ύω καπηλεία, κηδε-ύω κηδεία.
Εμείς είμαστε η μόνη χώρα που ενώ έχουμε τόσο πλούσια γλώσσα την καταργούμε.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη χώρα που να αυτοκαταργείται όπως εμείς στο όνομα της προόδου και της “απλοποίησης”.
Μόνον όταν “απλοποιείται” ο μισθός μας ενοχλούμαστε …

Στο “ΧΩΝΙ” της περασμένης Κυριακής διάβασα ένα άρθρο για την απόφαση του Ολαντ να αυξήσει την φορολόγηση των πλουσίων στην Γαλλία.
Ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Γαλλίας, ο Bernard Arnault, δήλωσε ότι θα πάρει τη βελγική υπηκοότητα (σαφώς για να γλυτώσει την φορολογία)
Η αριστερή “ΛΙΜΠΕΡΑΣΙΟΝ” είχε πρωτοσέλιδο αυτό το θέμα, με ευθεία επίθεση στον κύριο, με τίτλο “Αντε χάσου πλούσιε παλιομαλάκα”, ενώ η επίσης αριστερή “ΟΥΜΑΝΙΤΕ” είχε πρωτοσέλιδο τίτλο “ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ Ή ΦΥΓΕ”
Για την αριστερά της Γαλλίας η αγάπη για την χώρα είναι αυτονόητη!
Για την αριστερά που έχω γνωρίσει εγώ στην Ελλάδα η αγάπη για την χώρα είναι ένα απαγορευμένο ταμπού.
Για τον Γάλλο αριστερό η αγάπη για την Γαλλία είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και αυτονόητο. Για αυτό το ίδιο πράγμα ο εγχώριος αριστερός θα αρχίσει εντελώς “δημοκρατικά” να αποκαλεί φασίστα, ρατσιστή όποιον διανοηθεί να τολμήσει να εκφρασει αγάπη για αυτήν εδώ την χώρα, σχεδόν ότι δεν έχεις δικαίωμα να ζεις και θα στο δείξει και με ροπαλιές στο κεφάλι (περιέργως ό,τι κάνουν οι μπάτσοι..)
Ο Γάλλος αριστερός κρατά περήφανα τη σημαία της χώρας ο εγχώριος αριστερός αν του τύχει στο χέρι την καίει.
Έχετε δει να ποτέ τα γκρουπ της αριστεράς να έχουν ελληνική σημαία;;
Η Ελλάδα βάλεται από παντού, από μέσα, απ’ έξω από πάνω από κάτω από παντού και με όλους τους τρόπους. Ο κάθε ένας διεκδικεί να αρπάξει ένα κομμάτι από τη σάρκα, ή την ιστορία ή τον πολιτισμό της χώρας μας και να το οικειοποιηθεί και τι έχουν κάνει τα κόμματα της αριστεράς τα οποία κυριαρχούν εδώ και χρόνια;
Αυτό! http://www.youtube.com/watch?v=UOdBO83X8ps&feature=related
Υποψιάζομαι ότι κάποιοι τους έχουν δώσει κάποιο ματζούνι για να τα πούν αυτά και να τους “κατασυκοφαντήσουν” κι εμείς που βλέπουμε να στηρίζουν όσους περιφέρονται κι εγκληματούν είμαστε όλοι τρελλοί.
Η αύξηση των γκρουπούσκολων της άκρας δεξιάς είναι η απάντηση κι αγανάκτηση όλων αυτών που έχουν βαρεθεί να βλέπουν τα γκρουπούσκολα της άκρας ή μη αριστεράς να πηγαίνουν χέρι -χέρι με όποιους διεκδικούν τη σάρκα της χώρας κι με όσους κυκλοφορούν παράνομα ληστεύουν και σφάζουν.
Εγώ δεν ξέρω τι ήταν η αριστερά στην αρχή, αυτό που έχω δει όλα μου τα χρόνια ήταν ότι για την εγχώρια αριστερά η Ελλάδα κι ο πολιτισμός της περίσσευε.

Το “ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΦΥΓΕ” από εγχώρια αριστερή εφημερίδα δεν προκειται να το δω.
Σ’ οποια χώρα του κόσμου κι αν πας αν μπουκάρεις παράνομα θα σε σκίσουν, στην Ελλαδα επιβραβεύεσαι.
Σ’ όποια χώρα, τουλάχιστον, της Ευρώπης κι αν πας για να σου δώσουν εργασία ως πίτσαboy απαιτούν να έχεις δώσει εξετάσεις επάρκειας γλώσσας (ειδικά οι χώρες τα μοντέλα των οποίων μας διαφήμιζαν οι “δημοκρατικές δυνάμεις”) εδώ δίνουν ελληνικές ταυτότητες σε άτομα που δεν ξέρουν μια λέξη στα ελληνικά..
Δεν δίνω δεκάρα για τις ιδεολογίες και τις αναλύσεις.
Αυτά είναι για να βάζουμε τον κόσμο σε κομματικά μαντριά. Με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και ξέρω πολύ καλά τι βλέπω, πότε μιλάνε, ποιοι μιλάνε, τι λένε και πότε σφυρίζουν αδιάφορα και κάνουν σαν να μην έγινε τίποτε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
admin 8 Οκτωβρίου 2012 - 22:08

Μάλλον πρώτη φορά διαβάζετε κείμενο του Άρδην, αλλά αυτό δεν σας δικαιολογεί να διατυπώνετε τόσο απόλυτες θέσεις.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μπάμπης 9 Οκτωβρίου 2012 - 21:37

Solar εξυπνάκια, η αρχαιολατρία γράφεται με ι. Κάνε αναζήτηση για “αρχαιολατρεία” στο google και θα πειστείς. Αλλά τόσο μυαλό έχεις. Νόμισες ότι με αυτό που έγραψες έπιασες τον Πάπα από τα @@.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
admin 9 Οκτωβρίου 2012 - 11:36

Ποιος φασισμός για ποια Ελλάδα;

Στο άρθρο του ο Γιώργος Καραμπελιάς απορρίπτει τις εξηγήσεις που προσφέρονται για την εμφάνιση της ΧΑ, δηλαδή τις εξηγήσεις για την ανυποληψία του πολιτικού κόσμου, την οικονομική κρίση, κλπ, και διερωτάται γιατί οι διαμαρτυρόμενοι δεν στράφηκαν στην αριστερά ή στην αντιεξουσιαστική παράταξη, αλλά στράφηκαν σε ένα φασιστικό γκρουπούσκουλο. Η απάντηση που δίνει είναι πως η αιτία βρίσκεται στην απομείωση του έθνους κράτους και την επίθεση κατά της ελληνικής ταυτότητας.

Αριστερά και πατριωτισμός

Όποιος γνωρίζει εξαιρετικά την ιστορία και την ιδεολογία της αριστεράς σε βάθος δεν μπορεί να θεωρεί πως η γραφειοκρατική ιεραρχικά δομημένη κομματική αριστερά θα ήταν η μπορούσε να είναι θεματοφύλακας και υπερασπιστής του έθνους και της ελληνικής ταυτότητας Η άποψη αυτή έχει δημιουργηθεί από την μυθολογία την Αντίστασης 41-44. Η Εθνική Αντίσταση με κεντρικό οργανωτή, και καθοδηγητή το ΚΚΕ είναι δυστυχώς ένας τοπικός μύθος περί πατριωτικής αριστεράς. Η ιδρυτική διακήρυξη του ΕΑΜ περί μιας αντίστασης όλων των Ελλήνων δεν ήταν παρά μια τακτική κίνηση, αν και για πολλούς ήταν μια κίνηση ουσίας και βαθειάς συναισθηματικής φόρτισης μέσα στα απάνθρωπα χρόνια της Κατοχής. Ακούγεται μικρόψυχο να συζητά κανείς για αυτό το ζήτημα μπροστά στις θυσίες και το αίμα τόσων ανθρώπων. Δυστυχώς, η ιστορία δεν έχει σκοπό να αναλύει συναισθήματα. Το ΚΚΕ είχε, ή στη διαδρομή, απέκτησε το δικό του πρόγραμμα και τα πατριωτικά αισθήματα χιλιάδων ανθρώπων ήταν το πρόσφορο έδαφος για να τα πραγματοποιήσει. Πολλοί πατριώτες εξαπατήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για αλλότριους λόγους. Πολλοί οι οποίοι σήμερα ευαγγελίζονται ένα νέο ΕΑΜ θα πρέπει να συμπληρώνουν και να προτείνουν πως αυτό δεν θα έχει την κατάληξη του πρώτου. Αλλά μήπως πριν το 41 ή και μετά το 44 υπάρχει κανένα σημείο της ιστορίας της αριστεράς το οποίο την χαρακτηρίζει ως «πατριωτική»; Εξ ορισμού η μαρξιστική αριστερά αλλά ακόμα και η σοσιαλδημοκρατία δεν υπήρξαν ποτέ «πατριωτικές».
Βεβαίως, υπήρξαν και υπάρχουν πατριώτες αριστεροί. Βεβαίως, οι άνθρωποι ή οι ομάδες αυτές οραματίστηκαν μια Ελλάδα ανεξάρτητη, δημοκρατική και πολιτιστικά βέβαια για τον εαυτό της. Δυστυχώς, αυτό δεν αρκεί για να χαρακτηρίσουμε την αριστερά ως πατριωτική. Η συνολική ιστορία της αριστεράς στην Ελλάδα δεν χαρακτηρίζεται από αυτό το επίθετο. Το ίδιο ισχύει και για μέρος της δεξιάς, ανάλογα με την περίοδο με άλλες αιτίες αλλά κάποιες φορές παράλληλες με αυτές της αριστεράς, όπως πρόσφατα ή παγκοσμιοποίηση.
Αν βέβαια ταυτίσουμε τον πατριωτισμό με τη δημοκρατική παράδοση της Ελλάδος, τότε πρέπει να ξεχωρίσουμε τη δημοκρατική παράδοση από την αριστερά, εκτός αν η δημοκρατία είναι εξ’ ορισμού αριστερή. Αυτό θα χρειάζονταν αρκετή επιχειρηματολογία για να υποστηριχθεί.

Αρχαιότητα, σύμβολα και παράδοση

Το φαινόμενο της ουφολογίας συνυφασμένο με την παρουσίαση ή την ερμηνεία της Αρχαίας ελληνικής επιστημονικής και πολιτιστικής παράδοσης αποτελεί ένα ελεεινό αντιπαράδειγμα της πραγματικής μελέτης και γνώσης της Ελληνικής Αρχαιότητας. Το θλιβερό όμως αυτό κατάντημα, ως μια καλύβα του Καραγκιόζη στέγασε και στεγάζει πάμπολλους Έλληνες οι οποίοι αναζητούσαν και αναζητούν μια εύκολη στήριξη στο Αρχαίο Κλέος. Ας το καταλάβουμε μια για πάντα: το Αρχαίο Κλέος χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, και οργανωμένη μελέτη. Το Αρχαίο Κλέος χρειάζεται όχι μόνον αρετή και τόλμη αλλά σκληρή δουλειά και συγκέντρωση. Οι λάτρες του Διός μπορούν να προσφέρουν προσευχές αλλά χρειαζόμαστε μελετητές της Αρχαίας θρησκείας και κατανόησή της σε σχέση με την εμφάνιση και την εξέλιξη του Χριστιανισμού και των άλλων θρησκειών της περιοχής. Η σύνδεση του Αρχαίου και του Χριστιανικού πολιτισμού είναι κοπιώδης και μακρά εργασία, για να αναδείξει πως ιστορικά πραγματώθηκε. Αυτό είναι το μέγιστο το οποίο επέτυχε το ελληνικό πνεύμα. Αν σήμερα δεν μας αρέσει ή μία ή η άλλη πολιτιστική μας κληρονομιά, τότε ας ενταχθούμε σε κάποια άλλη. Και πιθανώς αυτό συμβαίνει για πολλούς συμπατριώτες μας. Η ΧΑ δεν έχει καμία σχέση με την γνώση της ελληνικής σκέψης και παράδοσης. Είναι ένα συμπίλημα κινουμένων σχεδίων, video games, και αντιγραφή επικεφαλίδων από αναγνώσματα με κάθε λογής παραψυχολογικών ερμηνειών της αρχαιότητας. Είναι μία πολιτιστική έκπτωση ακόμη και από την σκέψη της 21ης Απριλίου. Αυτό λειτουργεί αρνητικά αλλά και θετικά γιατί απευθύνεται σε ένα κοινό δίχως ιστορική παιδεία, αναλυτική σκέψη και βυθισμένο σε ένα πολιτιστικό κενό. Βαθύτερο πρόβλημα για την άνοδο της ΧΑ δεν είναι ο εθνομηδενισμός ως απόσβεση της ψυχολογικής σχέσης του κράτους με το έθνος αλλά η έλλειψη πολιτισμού, η οποία αποτελεί ειδοποιό διαφορά (ή θα έπρεπε να αποτελεί ειδοποιό διαφορά) για την ελληνική ταυτότητα. Η έλλειψη πολιτισμού αποτελεί την αφαίρεση κάθε είδους σχέσης με την κοινωνία ως σύνολο ανθρώπων με κοινές αξίες αλλά και κυρίως αφαιρεί κάθε σχέση με την κοινωνία ως ελληνική. Ίσως και η σημερινή αριστερά, παρόλο που ευαγγελίζεται πως είναι φορέας πολιτισμού, πάσχει και η ίδια από το ίδιο σύνδρομο.

Φασισμός

Θεωρώ λανθασμένη την ανάλυση του φασισμού στο άρθρο. Για να αναλύσουμε την έννοια και το ιδεολογικό περιεχόμενο του φαινομένου αυτού θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Τα λάθη της ανάλυσης οδηγούν σε λάθος συνταγές για την αντιμετώπιση του φαινομένου και πιθανώς και στην περαιτέρω ενδυνάμωσή του. Ο πραγματιστικός φασισμός του Μουσολίνι, ο φασισμός του φυλετιστή Χίτλερ, του καθολικού βασιλόφρονα Φράνκο ο φεουδαρχικός φασισμός του Στρατάρχη Τόγιο, καθώς και του εκτουρκιστή Κεμάλ δεν ήσαν οι ίδιοι. Ο φασισμός μετά την εγκαθίδρυση του δεν εξυπηρετεί τα αφεντικά. Να σημειώσουμε εδώ και να έχουμε στο νου μας την τελική απόφανση του Μουσολίνι για τον φασισμό: «όλα μέσα στο κράτος, τίποτα έξω από το κράτος, τίποτα εναντίον του κράτους». Ο ίδιος ο Μουσολίνι δεν ξεκίνησε παρά ως ένα δάσκαλος με Μαρξιστική ιδεολογία. Ο ίδιος αντιπαθούσε εξ ίσου τους Μαρξιστές και τους μπουρζουά. «αν η μπουρζουαζία νομίζει πως σε μας βρήκε ένα αλεξικέραυνο είναι πολύ εξαπατημένοι..». Ο Φασισμός του ήταν, για αυτόν, ο τρίτος δρόμος ανάμεσα στους φιλελεύθερους, σήμερα συντηρητικούς και τους μαρξιστές.
Ο φασισμός είναι η κατ’ εξοχήν ιδεολογία του κράτους και της άρνησης του ατομικού έναντι του κρατικού το οποίο ο ίδιος ο Μουσολίνι ορίζει ως το απόλυτο. Αυτό δεν οδηγεί στο συμπέρασμα, όπως πολλοί αλαφροΐσκιωτοι αριστεροί θέλουν να πιστεύουν, πως η αγάπη για την πατρίδα είναι μια φασιστική έννοια. Η αγάπη για την πατρίδα προϋπήρχε του φασισμού. Υπάρχει βέβαια πως η αγάπη για την πατρίδα είναι εξ ορισμού φασισμός, αλλά αυτό δύσκολα μια αριστερά με βλέψεις για εξουσία μπορεί να το αρθρώσει. Ο φασισμός πάντως εμπεριέχει μια ολόκληρη ιστορική και ιδεολογική κληρονομιά η οποία δεν μπορεί να αναλυθεί στον παρόντα χώρο. Πρωτίστως, ας μην ξεχνάμε πως οι ρίζες του φασισμού βρίσκονται στην αριστερή ευρωπαϊκή σκέψη, και πως ένα μεγάλο μέρος της σύγχρονής αριστεράς σε πολλά σημεία ακολουθεί παράλληλους δρόμους με τις γενικές αρχές του ιταλικού φασισμού
Τι ακριβώς είναι λοιπόν η ΧΑ; Είναι ένα από τα παραπάνω παραδείγματα ή κάτι άλλο, ίσως γελοίο, ίσως σοβαρό: Η πρακτική της ΧΑ δείχνει πως ακολουθεί τον εύκολο παρανοϊκό δρόμο του Γερμανικού φασισμού, με παραλλαγές. Για αυτό το λόγο δεν έχει ακόμα κατορθώσει να αρθρώσει ουσιώδη πολιτική πρόταση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αύριο θα ισχύει το ίδιο.

Αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι;

Το ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις θα αναλάβουν τον πατριωτικό ρόλο τους είναι μια ευχή η οποία δεν προσδιορίζει το ποιες είναι αυτές και το πώς θα αναδειχθούν. Πάντως, από τη σημερινή πολιτική σκηνή τέτοιες δυνάμεις δεν διαφαίνονται.
Αυτό το οποίο φαίνεται να διαχέεται ως ιδιαίτερη απαισιοδοξία είναι η περιρρέουσα πραγματικότητα στον περίγυρό της χώρας. Αυτή δεν είναι απλά απαισιόδοξη αλλά επικίνδυνη για το έθνος και το κράτος. Η περιοχή μας βρίσκεται στα πρόθυρα μιας γενικής σύρραξης με ανυπολόγιστες διαστάσεις. Πως συνυπολογίζουμε αυτήν την πραγματικότητα με την δική μας. Σε αυτό το σημείο η Ευρώπη θα κάνει ένα τεράστιο ιστορικό λάθος να εγκαταλείψει την Ελλάδα στο χάος. Αυτό θα είναι και η αρχή του τέλους της Ευρώπης, όχι ως ευρώ αλλά ως ΕΕ, και ως περιοχή ειρήνης.

Ας είμαστε τουλάχιστον ώριμοι, ελεύθεροι όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν από προκαταλήψεις, να διακρίνουμε τα προβλήματα σε όλο το βάθος και το εύρος τους.

Νικόλαος Μπινιάρης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μπάμπης 9 Οκτωβρίου 2012 - 15:34

Κύριε Μπινιάρη,

γράφετε:

Αν βέβαια ταυτίσουμε τον πατριωτισμό με τη δημοκρατική παράδοση της Ελλάδος, τότε πρέπει να ξεχωρίσουμε τη δημοκρατική παράδοση από την αριστερά, εκτός αν η δημοκρατία είναι εξ’ ορισμού αριστερή. Αυτό θα χρειάζονταν αρκετή επιχειρηματολογία για να υποστηριχθεί.

Δέχεστε επομένως (αν καταλαβαίνω καλά), ότι η δημοκρατική παράδοση της Ελλάδας είναι πατριωτική. Εδώ είναι η καρδιά της συμφωνίας μας. Προφανώς όποιος αγαπάει την πατρίδα του, αγαπάει και τον λαό της και αποζητά δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό βέβαια δε σημαίνει υποχρεωτικά ότι θέλει δημόσιο έλεγχο των μέσων παραγωγής.
Νομίζω ότι παίζουμε με τις λέξεις. Η λέξη αριστερά μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Από τον Στάλιν και τον Πολ Ποτ μέχρι το PKK και τον Τσάβες. Προφανώς η αριστερά δεν είναι εξ΄ ορισμού πατριωτική κανείς δεν το είπε αυτό. Ούτε η ιστορία της στην Ελλάδα πριν το 74 ήταν πατριωτική πάντα. Μάλιστα μπορεί να υποστηριχθεί βάσιμα ότι η ηγεσία της αριστεράς ήταν σχεδόν πάντα αντεθνική και ξενόδουλη (όπως και αυτή της δεξιάς). Ωστόσο επειδή τα αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικης δικαιοσύνης και λαικής κυριαρχίας συνδέονται στενά, πολύς κόσμος πράγματι τα συνδυάζει και αυτός μπορεί να βαφτίσει τον εαυτό του “πατριωτική αριστερά” ή “δημοκρατικό πατριωτικό χώρο”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ZARKO 10 Οκτωβρίου 2012 - 01:35

”Για ποιο λόγο η διαμαρτυρία δεν εκφράζεται αποκλειστικά με την ενίσχυση αριστερών δυνάμεων, όπως εν μέρει συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, και κατευθύνεται και σε μια μέχρι χτες ασήμαντη ναζιστική ομαδούλα; Γιατί δεν ενισχύονται έστω οι δυνάμεις της αντισυστημικής Αριστεράς και των αντιεξουσιαστών, που τον Δεκέμβρη του 2008 έμοιαζαν τόσο ισχυρές ώστε να απειλούν το ίδιο το καθεστώς; Γιατί οι Έλληνες δεν στρέφονται προς μια αριστερή εξωκοινοβουλευτική βία, όπως συνέβαινε στη δεκαετία του 1980, όταν επικροτούσαν μαζικά την «17 Νοέμβρη»;” Γιατί πολύ απλά ο κόσμος δεν πιστεύει ότι υπάρχει αντισυστημική αριστερά, όπως επίσης δεν εγκρίνει τις μεθόδους ορυμγαδού και καταστροφής των αντιεξουσιαστών και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Προτιμά τους δεξιούς μπαχαλάκηδες που υποτίθεται ότι δουλεύουν για την πατρίδα και όχι για την πτώση του καπιταλισμού.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλέξανδρος 23 Οκτωβρίου 2012 - 02:38

Πότε ήταν πατριωτική η αριστερά, Για να πούμε ότι μεταλλάχθηκε, δεχόμενη την δυτική υποκουλτούρα μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ; Πόσο πατριωτικά ενήργησε κατά την μικρασιατική εκστρατεία, ή στις αρχές του β’ παγκοσμίου πολέμου πριν την σύγκρουση Χίτλερ και Στάλιν; Μήπως με το μακεδονικό ενήργησε περισσότερο πατριωτικά; Η αριστερά πάντα υπηρετούσε το διεθνισμό, η υποστήριξη εθνικών ζητημάτων πότε δεν είχε εθνική χροιά, παρά μόνο ήταν αντιιμπεριαλιστικός αγώνας στον αμερικανισμό και στο κεφάλαιο. Η δεξιά βέβαια το ίδιο υπόδουλα υπηρέτησε τον διεθνισμό, με μια άλλη έκφραση όμως, με την έκφραση της παγκοσμιοποίησης, του ίδιου και εφάμιλλου τρόπου αποδήμησης εθνικών κρατών. Το αποτέλεσμα και των δύο πορειών είναι το ίδιο, το αποτέλεσμα δηλαδή δεν είναι άλλο από τον ολοκληρωτισμό. Οι οργανώσεις τύπου χρυσή αυγή και αυτές το σύστημα υπηρετούν, προωθούνται επιμελώς σε περιόδους κρίσης, ως δήθεν η εναλλακτική διέξοδος, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 23 Οκτωβρίου 2012 - 21:25

Φίλε ZARCO ρίξε μια ματιά στο άρθρο μου, ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην ενότητα πολιτική. Το θέμα είναι πολύ πιο πολύπλοκο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ZARKO 25 Οκτωβρίου 2012 - 18:49

Κύριε Τσολάκη,

Το άρθρο σας είχε δημοσιευθεί στη σελίδα νωρίτερα από το παρόν άρθρο και το είχα διαβάσει. Ωστόσο, πρέπει να επισημάνω ορισμένα πράγματα.
Μία ανάγνωση της ανόδου της ΧΑ είναι και η εξής: ο εθνομηδενισμός της αριστεράς (από το ΚΚΕ μέχρι την εξωκοινοβουλευτική αριστερά) δεν κατάφερε να ξεριζώσει εντελώς τα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού και σε συνδυασμό με την πολιτική και ηθική κατάπτωση των ”επαγγελματιών” πατριωτών του πολιτικού μας συστήματος (πχ Καρατζαφέρης, Ψωμιάδης, Βελόπουλος κ. ά.) οδήγησε το τμήμα εκείνο του λαού – το οποίο βέβαια πλήττεται περισσότερο από την οικονομική κρίση – στις αγκάλες ενός άλλου πολιτικού και ιδεολογικού φορέα που όχι μόνο δεν ντρέπεται να δηλώσει πατριωτικός ή εθνικιστικός αλλά αναλαμβάνει και την αποστολή διαφύλαξης των εννοιών (πατρίδα, έθνος κτλ) που επιχείρησαν να εξαλείψουν οι αριστεροί (και οι νεοφιλελεύθεροι) εθνομηδενιστές.
Οι προτάσεις που διατυπώνετε στο τέλος του άρθρου είναι απολύτως λογικές, κατ’ εμέ εφαρμόσιμες, αλλά θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν είναι πρωτότυπες. Έχουν ειπωθεί από πολλούς αλλά δυστυχώς η αριστερίζουσα πνευματική καθεστηκυία τάξη της βάφτισε μισαλλόδοξες, ρατσιστικές, φασιστικές κτλ κτλ και της εξοβέλισε από την πολιτική της ρητορική. Πολύ φοβάμαι ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ αργά για δάκρυα, ασχέτως εάν τον τελευταίο καιρό ο Τσίπρας προσπαθεί να ψελλίσει κάτι περί πατρίδας και εθνικού καθήκοντος.
Η βάση του κόμματος χαρακτηρίζεται προεκλικά ήταν σαφώς εναντίον μιας τέτοιας ρητορικής και επιχειρηματολογίας όσον αφορά το μεταναστευτικό ή τα εθνικά θέματα. Η εισροή απογοητευμένων πασόκων, νδημοκρατών και λοιπών άλλων στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τόσο την ιδεολογία όσο και τις πολιτικές επιλογές και αποφάσεις του κόμματος.
Θεωρώ ότι για να υιοθετηθούν αυτές οι προτάσεις από τον σκληρό πυρήνα του κόμματος θα πρέπει να ληφθεί και η απόφαση για μια ιδεολογική απόφαση προς το κέντρο. Τουτ’ έστιν να αρχίσει η διαδικασία Ανδρεοποίησης του Τσίπρα και πασοκοποίησης του κόμματος με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλέξανδρος 26 Οκτωβρίου 2012 - 02:23

Τα πατριωτικά αισθήματα δεν αναβιώνουν μόνο στην Ελλάδα, αλλά ακόμα πιο έντονα, αυτό συμβαίνει στην δύση. Στη Γαλλία γίνεται σεισμός σχετικά με την ισλαμοποίηση της κοινωνίας, το ίδιο και στην Αγγλία, όπου σε ορισμένες περιοχές, οι μουσουλμάνοι απαιτούν την εφαρμογή της σαρίας, στις περιοχές που έχουν σχετική πλειοψηφία, παραγνωρίζοντας το βρετανικό δίκαιο. Η πολυπολητισμική κοινωνία που προβλήθηκε ως απόλυτο ιδανικό έχει αποτύχει. Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι γιατί αναβιώνουν εθνικά ένστικτα, αλλά γιατί αυτά οδηγούν σε χώρους τύπου χρυσής αυγής. Καταρχήν δεν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χώρους της αριστεράς, διότι από αυτόν τον χώρο, όπως και από τον χώρο του νεοφιλελευθερισμού, ιδιαίτερα έντονα τα τελευταία χρόνια , έχει πολεμηθεί οτιδήποτε εθνικό. Το σύστημα εκμεταλλευόμενο αυτή την ανάγκη των πολιτών, έχει προωθήσει το μόρφωμα της χρυσής αυγής, το οποίο ούτε λαϊκό είναι, ούτε πατριωτικό και βεβαίως ούτε αντισυστημικό, ή τουλάχιστον είναι τόσο αντισυστημικό, όσο το ναζιστικό κίνημα, που χρηματοδοτήθηκε απλόχερα από τους τραπεζίτες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ZARKO 25 Οκτωβρίου 2012 - 18:52

υπάρχουν κάποια λαθάκια (ορθογραφικά και νοηματικά) εξ αιτίας του δαίμονα του πληκτρολογίου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 24 Οκτωβρίου 2012 - 13:41

Το ίδιο θα έλεγα και σε εσένα Αλέξανδρε! Αλλά και σε εσάς αγαπητοί κκ Ιωάννη και Χρήστο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλέξανδρος 24 Οκτωβρίου 2012 - 16:32

Πως προέκυψε η χρυσή αυγή; Είναι τόσο δύσκολο να γίνει αντιληπτό; Ή μήπως είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο; Η αλκάιντα, οι αδελφοί μουσουλμάνοι πως προέκυψαν; Σίγουρα δεν ήταν αυθόρμητη εκδήλωση βούλησης των πολιτών. Έχουν βγει κατά καιρούς φωνές που υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους οργανώσεις συστήθηκαν από μυστικές υπηρεσίες, για παράδειγμα οι αδελφοί μουσουλμάνοι από της βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Μήπως αυτά είναι απλή συνομοσιολογία; Εδώ η αλκάιντα κοντεύει να γίνει ο καλύτερος υποστηρικτής των αμερικανικών συμφερόντων και έχει συνταχθεί απόλυτα με τους Αμερικάνους στην ανατροπή του Άσαντ. Τι σχέση όμως έχουν όλα αυτά με τα δικά μας; Και εδώ η ίδια μεθοδολογία ακολουθείται. Όλα αυτά δηλαδή αρχαιολατρία, δωδεκαθεϊσμός, ουφολογία, χρυσή αυγή από γνωστές εταιρίες (κέντρα) προωθούνται, χωρίς να εξαιρείται ο αναρχικός , ούτε καν ο ακροαριστερός χώρος, όλοι αυτοί τα ίδια αφεντικά έχουν. Ο κόσμος απελπισμένος, χωρίς να βλέπει κάποια διέξοδο και στη σύγχυση που επικρατεί, δεν είναι και σπουδαίο φαινόμενο που ακολουθεί κάποιους από τους παραπάνω σχηματισμούς.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 26 Οκτωβρίου 2012 - 01:39

ΠΡΟΣ ZARCO (1)
Φίλτατε Zarco, αν και δεν προσυπογράφω τα περί εθνικού μηδενισμού της αριστεράς (αν θυμηθείς το άρθρο και αρκετές απαντήσεις που έδωσα σε σχόλια, πιστεύω ότι τεκμηριώθηκε υπέρ επαρκώς η πατριωτική στάση της, σε μια εποχή όπου όλοι έδειξαν τον πραγματικό τους εαυτό και οι εθνικόφρονες μάλιστα τον χειρότερο! Καλύτερα να μην επαναλαμβάνομαι!) θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η Αριστερά υποτίμησε πολύ το εθνικό και το πατριωτικό παρόλο που η ίδια είχε σηκώσει την σημαία τους και έχυσε αίμα στο παρελθόν για αυτό. Πολλές ήταν οι αιτίες, από έναν κακώς εννοούμενο διεθνισμό μέχρι το ότι υπέπεσε στο μεγάλο στρατηγικό σφάλμα να ασχολείται αποκλειστικά με τους κοινωνικούς αγώνες και να αγνοεί ότι οι εθνικοί αγώνες των εκμεταλλευόμενων από τους ιμπεριαλιστές εθνών θεωρούνταν απολύτως αποδεκτοί αλλά και επιθυμητοί από σωρεία κορυφαίων της αριστερής διανόησης ( Λένιν, Τσε Γκεβάρα κα). Αυτή η λιμνάζουσα κατάσταση σε μεγάλο βαθμό μετατράπηκε σε ιδεολογική αγκύλωση στον χώρο της αριστεράς. Αυτός ήταν και ο λόγος που άρχισα να θίγω μέρος αυτού του τεράστιου θέματος στο άρθρο μου.
Πράγματι η κατάσταση αυτή μοιραία περιορίζει το ακροατήριο της Αριστεράς και της στερεί την δυνατότητα να προωθήσει το σύνολο της ατζέντας της. Στην εποχή μας έχει ακόμη μια βλαβερή, θα έλεγα μοιραία επίδραση, εμποδίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να επεκταθεί προς το Κέντρο! Κατά συνέπεια παρεμποδίζει την δημιουργία ενός πλατιού πλειοψηφικού ρεύματος, το οποίο θα μπορεί να αντισταθεί στην νεοαποικιοκρατία με επιτυχία. Μάλιστα, αν θέλω να ακριβολογήσω στερεί από την Ελλάδα την μοναδική της δυνατότητα να επιτύχει κάτι τέτοιο! Θα συμφωνήσω επίσης ότι ο πατριωτικός λόγος εγκλωβίζει πολύ κόσμο στην Χρυσή Αυγή, αυτό ακριβώς δείχνω στο άρθρο (αν και κυρίως από την σκοπιά του μεταναστευτικού) προσπαθώντας να πείσω την Αριστερά ότι πρέπει να ΄΄ προσγειωθεί ΄΄ σε πιο ρεαλιστικές / πατριωτικές θεσεις.
Βέβαια, αυτοί που ψηφίζουν την Χρυσή Αυγή, τουλάχιστον βάσει των δημοσκοπήσεων κατά 90%-95% αναφέρονται σε ψήφο διαμαρτυρίας, άρα δεν πρόκειται ακριβώς για επιλογή. Η έστω και μόνο για διαμαρτυρία ψήφος στην Χρυσή Αυγή δείχνει αδιαμόρφωτη κοινωνική και ταξική συνείδηση (επιλογή μιας δύναμης που ιστορικά πάντα ήταν στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου, της άκρας Δεξιάς!) αλλά και πτώση του ηθικού κριτηρίου (προφανώς η εξαθλίωση και η απελπισία είναι κακοί σύμβουλοι!). Διότι η Χρυσή Αυγή και ακολουθεί παραβατικές τακτικές συνειδητά και δηλώνει ιδεολογικός απόγονος συγκεκριμένης κατηγορίας ανθρώπων που μόνο πατριώτες δεν αποδείχτηκαν (πχ Μελιγαλάς!)!
Φυσικά η έλλειψη ιστορικής παιδείας, κοινωνικής / ταξικής συνείδησης και ηθικού κριτηρίου είναι αναμενόμενο να συναντώνται σε αυξημένο ποσοστό στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής αν διαβάσουμε προσεκτικά το κοινωνικό τους προφίλ! Η επιλογή της δεν είναι απλά εκδήλωση μιας εκδοχής πατριωτισμού ( ταρατατζούμ + βόειος υπερηφάνεια, όπως αναλύω σε σχόλιο επί του άρθρου μου), αλλά αποτέλεσμα σωρείας παθογενειών ψυχολογικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και πολιτικών! Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί! Σε αυτό αποσκοπούν οι προτάσεις μου. Δεν διεκδικώ την πατέντα αλλά μόνο να συμβάλω στην βελτίωση του ΣΥΡΙΖΑ τεκμηριώνοντας τις συγκεκριμένες απόψεις όσο γίνεται καλύτερα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ZARKO 27 Οκτωβρίου 2012 - 23:42

Κύριε Τσολάκη,

Δεν έχω διαβάσει όλες σας τις απαντήσεις και επειδή δεν καταλαβαίνω σε ποιο άρθρο αναφέρεστε (αυτό ή το δικό σας;) δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά.
Το σχόλιο μου ήταν απλά μια δική μου εκτίμηση για μια από τις πολλές παραμέτρους που οδήγησαν στην άνοδο της ΧΑ. Όχι η μοναδική. Να το ξεκαθαρίσουμε.
Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψιν σας ότι και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε σε πολλές ψήφους διαμαρτυρίας. Η έλλειψη παιδείας είναι πανάκεια σε κάθε συζήτηση έχω την εντύπωση. Δεν θα πρέπει να παροράται και το γεγονός ότι η έλλειψη παιδείας οδήγησε και στην ανάπτυξη ενός αριστερού ή αριστερίστικου εξτρεμισμού (βλ. Δεκ. 08) πριν την είσοδο της ΧΑ στη βουλή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 26 Οκτωβρίου 2012 - 01:42

ΠΡΟΣ ZARCO (2)

Κατά την ταπεινή μου γνώμη πέρα από την επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο, δεν υπάρχει εναλλακτική αντιμετώπισης του εξωτερικού εχθρού και των σύγχρονων ταγμάτων ασφαλείας ( ο μόνος που έχει το εκτόπισμα και την δυναμική για να το επιτύχει !)! Φυσικά πρέπει να υπάρξει στροφή προς το κέντρο, που είναι αναπόφευκτη λόγω των αριθμητικών δεδομένων! Το θέμα είναι πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει αυτό, διότι ο ιστορικός χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα για τον ΣΥΡΙΖΑ! Όσο για την πασοκοποίηση και ανδρεοποίηση, τις θεωρώ λανθασμένους όρους! Η επέκταση προς το ιστορικό Κέντρο δεν ισοδυναμεί με πασοκοποίηση απλά θα δημιουργήσει ένα κόμμα που θα καλύπτει πάνω κάτω τον χώρο που κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ! Η υιοθέτηση πιο πατριωτικού και πιο κεντρώου λόγου δεν σε κάνει κατ ανάγκην Ανδρέα Παπανδρέου ( αν και ο Α. Παπανδρέου θα είχε στήσει το μέτωπο της αντίστασης μέσα σε λίγους μήνες!) ενώ αλίμονο αν μέσα σε αυτήν την συγκυρία δεν χρησιμοποιηθεί και λαϊκιστικός λόγος (άλλη μια μεγάλη προκατάληψη είναι η απόλυτη καταδίκη του λαϊκισμού ως αρνητικού και μόνο φαινομένου! Όπως μας έδειξε ο Τσάβες, ο λαϊκιστικός πολιτικός λόγος μπορεί να αποδειχτεί εργαλείο απελευθέρωσης και να συσπειρώσει ευρείες πλειοψηφίες!).
Το επιχείρημα του ΄΄ με ότι αυτό συνεπάγεται ΄΄ δεν το καταλαβαίνω! Δηλαδή, τι θα γίνει; Θα…..επανιδρυθεί το ΠΑΣΟΚ; Η λογική της γραμμικής συναγωγής συμπερασμάτων φίλε Zarco ( αφού η Κωνσταντινούπολη πολιορκήθηκε άπειρες φορές και δεν έπεσε, ούτε ο Μωάμεθ θα την καταλάβει! Και όμως…..την κατέλαβε!) είναι ένα επικίνδυνο παιγνίδι του μυαλού που οδηγεί συχνά σε ριζικά λάθος συμπεράσματα! Η ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου (ως πραγματικά κεντροαριστερού και όχι στην Λοβέρδειο εκδοχή του!) πρέπει οπωσδήποτε να οδηγήσει στην ίδια πορεία με αυτήν του ΠΑΣΟΚ (που βέβαια δικαίως έχει δυσφημιστεί για την κατάντια του αλλά δεν ήταν μόνο αυτή η κατάντια! ); Αποκλείεται να πάρει μια πορεία, πραγματικά, κοινωνικά δίκαιη και πατριωτική (αξιοποιώντας και την εμπειρία του ΠΑΣΟΚ, που δεν ήταν πάντα αυτό που βλέπουμε!); Αν η ένστασή σου έχει να κάνει με το επιχείρημα ότι η εξουσία θα διαφθείρει τον ΣΥΡΙΖΑ, θα σου πω ότι συμφωνώ μαζί σου αλλά τελικά ποιο είναι το ζητούμενο για αυτόν; Να σώσει την αγνότητά του ή την χώρα;
Όλη η συζήτηση πάντως για τις δυσκολίες ( συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με αυτά που λες για τα παλαιά του στελέχη!) είναι περιττή, διότι πρόκειται για την μόνη διέξοδό μας! Αν αποτύχει εισερχόμαστε σε παρατεταμένη αστάθεια και μετατροπή της Ελλάδας σε failed state!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ZARKO 28 Οκτωβρίου 2012 - 00:07

Η στροφή προς το κέντρο κατά τη γνώμη μου συνεπάγεται και ιδεολογική μεταστροφή. Αυτό για να επιτευχθεί θα πρέπει είτε να πειστούν οι συνιστώσες που έβγαιναν τη νύχτα της 6ης Μαΐου με το σφυροδρέπανο (αυτό που απέκρυψε η Αυγή) στους δρόμους να πανηγυρίσουν είτε να παρακαμφθούν. Εν ολίγοις η στροφή προς το κέντρο σημαίνει αλλοτρίωση και αλλαγή ταυτότητας, δλδ με σύγχρονους λαϊκούς όρους, κωλοτούμπα. Δεν ξέρω πως θα φανεί αυτό στην κοιτίδα των αναποφάσιστων που θα διακρίνουν τα σάλια μερικών της Κουμουνδούρου να τρέχουν στην ιδέα της εξουσίας.
”Η επέκταση προς το ιστορικό Κέντρο δεν ισοδυναμεί με πασοκοποίηση απλά θα δημιουργήσει ένα κόμμα που θα καλύπτει πάνω κάτω τον χώρο που κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ!” Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κάλυπτε (ειδικά μετά το 96 για να μη πω το 89) κανέναν χώρο. Κάλυπτε απλώς τις αντιλήψεις της κοινωνίας και τις πολιτικές πρακτικές που έστρωσαν το χαλί για τις τρόικες και τα Μνημόνια.
Με την έκφραση ”ό, τι αυτό συνεπάγεται” εννούσα τα παραπάνω για τα εσωτερικά του κόμματος.
Το ζήτημα δεν είναι να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ παρθένος μετά την τριβή του με την εξουσία αλλά όπως τονίσατε να σωθεί η χώρα. Δεν νομίζω ότι άλλη μια διεφθαρμένη ή wannabe διεφθαρμένη πολιτική ηγεσία θα μπορέσει να σώσει τη χώρα.
Για να ξεφύγουμε και λίγο από την κουβέντα περί ΣΥΡΙΖΑ. Η ουσία της ελληνικής κρίσης δεν είναι οικονομική, αλλά πολιτική. Τα οικονομικά μέτρα όλοι γνωρίζουμε ότι δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Το θέμα είναι να βρεθεί μια πολιτική ηγεσία με το απαραίτητο ανάστημα και να διαπραγματευθεί τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα όχι με γνώμονα τις δικές της αντοχές στις οικονομικές και (γεω)πολιτικές πιέσεις εξ Ανατολών και εκ Δυσμάς αλλά με γνώμονα τη εναρμόνιση των διεθνών εξελίξεων με τα συμφέροντα της Ελλάδας και του Ελληνισμού γενικότερα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ZARKO 28 Οκτωβρίου 2012 - 00:09

Υ.Γ. Το όνομα είναι ΖΑΡΚΟ και όχι ZARCO
Y.Γ. 2 Η Πόλη είχε πέσει ήδη μία φορά πριν την εκπορθήσει ο Μωάμεθ.

Έτσι για το τυπικό της υπόθεσης…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
stavros 27 Οκτωβρίου 2012 - 12:52

Ας μας ξεκαθαρίσει πρώτα το ΣΥΡΙΖΑ αν αναλάβει κυβέρνηση πια θα είναι η θέση της για την Μακεδονία , βόρια ήπειρο , Θράκη , βαλε και την Κρήτη μέσα να είμαστε σίγουροι , διότι από ότι κατάλαβα ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι αν αναλάβει δεν μπορεί να διαχειριστεί μια τέτοια Ελλάδα προτιμάει μια μικρότερη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 27 Οκτωβρίου 2012 - 19:13

ΠΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟ
Έχει πολύ πλάκα η ανησυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ και την μικρή Ελλάδα! Αλλά βέβαια καλά κάνεις και ανησυχείς για τον ΣΥΡΙΖΑ αγαπητέ Σταύρο, αφού άλλωστε τίποτα ανησυχητικό δεν βλέπεις στην Μεγάλη Ελλάδα των ημερών μας! Εφόσον σε κάποια άλλη χώρα:

 Εφαρμόζεται ένα σχέδιο σωτηρίας (sic!), από εξειδικευμένους στην διαχείριση οικονομικών κρίσεων τεχνοκράτες, υποστηριζόμενους από τις υπηρεσίες του ΔΝΤ και της ΕΕ και πολυάριθμα κλιμάκια τεχνικής υποστήριξης. Με έναν μαγικό τρόπο το σχέδιο…..πέφτει έξω αδιάκοπα! Σαν να το σχεδίαζε …..ο περιπτεράς της γειτονιάς σου! Όπως προέβλεψε ο …..εθνομηδενιστής, απεργαζόμενος την συρρίκνωση του ελλαδικού κράτους ΣΥΡΙΖΑ!
 Έχει γίνει το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους (δηλαδή χρεοκοπία, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους!) στην μεταπολεμική ιστορία και όχι στην …..Μεγάλη Ελλάδα, στην οποία ζεις!
 Η πολιτική της σε όλα τα επίπεδα καθορίζεται από …..υπαλλήλους της ΕΕ και του ΔΝΤ, χωρίς την έγκριση των οποίων δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Έτσι είναι όλα τα ισχυρά και αξιοπρεπή κράτη, έτσι πρέπει να είναι και στην…..Μεγάλη Ελλάδα όπου ζεις με την φαντασία σου!
 Οι δείκτες έχουν πιάσει αυτούς της Αργεντινής όπως είπε και ο αρχιμειοδότης Τσίπρας (το 2013 σε επίπεδο πτώσης ΑΕΠ, ανεργίας θα είμαστε σε επίπεδα Αργεντινής ενώ από πτώση μισθών ήδη την περάσαμε! Και να μην ξεχνούμε ότι η Αργεντινή είχε και πολλά πλεονεκτήματα που δεν έχουμε εμείς όπως εθνικό νόμισμα, διατροφική επάρκεια, επάρκεια πρώτων υλών!) αλλά ξέχασα….. αυτός θέλει να κάνει την χώρα του Αργεντινή (ότι απομείνει, εφόσον την Μακεδονία θα …..την χαρίσει! )!
 Συζητούν για 6ήμερα, 11ωρα, ελεύθερες οικονομικές ζώνες, κατάργηση του εργατικού δικαίου, κατάργηση ωρίμανσης, καθίζηση αποζημιώσεων, εκκένωση νησιών κάτω των 150 κατοίκων κτλ, όπως σε όλα τα αξιοπρεπή και σοβαρά κράτη του πλανήτη και βέβαια όπως σε όλη την Ευρωζώνη και την ΕΕ! Όπως από την αρχή καταγγέλλουν οι πράκτορες του διεθνούς κομμουνισμού, του ΣΥΡΙΖΑ!
 Καταρρέουν ασφαλιστικά ταμεία και σύστημα υγείας λόγω του κουρέματος του χρέους οδηγώντας νομοτελειακά σε ανθρωπιστική κρίση! Όπως προέβλεψαν από την πρώτη στιγμή οι …..απάτριδες του ΣΥΡΙΖΑ!
 Κυβερνούν άνθρωποι, που κρύβουν λίστες ή τις χάνουν, που διορίζουν τα παιδιά τους ακόμη και αν βρεθούν μία ημέρα στα πράγματα!
 Ποτέ δεν εισπράττουν χρήματα από τραπεζίτες / καναλάρχες αλλά επινοούν και χαριστικές ρυθμίσεις όποτε χρειαστεί για λογαριασμό τους.
 Τα παιδιά έχουν μετατραπεί σε τεκμήριο, η νεολαία μεταναστεύει και απειλείται δημογραφικό κραχ πέρα από το οικονομικό την στιγμή που έχει και ανοικτά εθνικά μέτωπα!
 ……Θα μπορούσα να συνεχίσω εις το διηνεκές αλλά σε τι θα βοηθούσε, αφού αυτά συμβαίνουν σε μια άλλη χώρα; Εσύ ζήσε στην …..Μεγάλη Ελλάδα του Πινόκιο, του Καθηγητού με το στικάκι και του αγωνιστή της νουνεχούς Αριστεράς και ανησύχησε για τον ΣΥΡΙΖΑ! Και την ……Μακεδονία! Μην αγχώνεσαι όμως τόσο, εκεί που οδηγείται η χώρα, δεν πρόκειται να μείνει τίποτα στον Τσίπρα για ξεπούλημα! Θα τα προλάβει όλα ο Στουρνάρας! Διαβάζοντας παρόμοια σχόλια, καταλαβαίνω πως φτάσαμε εδώ αλλά και γιατί είναι τόσο δύσκολο να ξεπεράσουμε την κρίση! Επίσης αρχίζω να πιστεύω ότι τελικά πρόκειται για την Θεία Δίκη και δικαίως πάθαμε όσα πάθαμε, μια και μυαλό δεν βάζουμε ότι και να γίνει!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
stavros 29 Οκτωβρίου 2012 - 09:19

Σου μίλησα εγώ για μεγάλη Ελλάδα ?
Όλα αυτά που λες τα ξέρω , αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρκεστώ
Σε μια μικρότερη Ελλάδα
Ο ΣΥΡΙΖΑ αγαπητέ είναι και αυτός μέλος του εκτελεστικού αποσπάσματος
Και μάλιστα είναι και αυτός που θα δώσει την χαριστική βολή σε αυτόν έχει ανατεθεί
Τελικά είναι σαν να μας έχουν βάλει σε έναν βόθρο και μας λένε ότι μπορούμε να διαλέξουμε ότι θέλουμε ( δημοκρατία το λένε ) αλά μόνο από κει μέσα , ότι και να διαλέξεις σκατο θα είναι , πρέπει να βγούμε από τον βόθρο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 29 Οκτωβρίου 2012 - 11:57

ΠΡΟΣ stavro

Αγαπητέ Σταύρο, το Μεγάλη Ελλάδα πάει στην σημερινή Ελλάδα, σε αντιδιαστολή προς την μικρή ακρωτηριασμένη Ελλάδα που ……επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ! Για το ΄΄ μέλους του εκτελεστικού αποσπάσματος ΄΄ δεν έχω επιχειρήματα που να με πείθουν! Είναι απέναντι με συνέπεια σε αυτούς που μας έφεραν ως εδώ και προτείνει (έχοντας πλέον εκτόπισμα που να καθιστά ρεαλιστική την πρότασή του!) την μόνη δυνατή διέξοδο, κατάργηση του εθνοκτόνου μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης! Η επιτυχία του, μόνο εξασφαλισμένη δεν είναι, άλλωστε θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή κρίση αν καταλάβει την εξουσία! Δεν βλέπω όμως καμία μα καμία απολύτως άλλη δυνατότητα! Αν αποτύχει και αυτός, ακολουθεί το χάος! Αυτός είναι και ο λόγος που εγώ ένα ς Κεντροαριστερός (και μάλλον περισσότερο Κεντρώος παρά Αριστερός!) στρατεύτηκα στις τάξεις του! Θεωρώ πως είναι πατριωτικό καθήκον οποιουδήποτε νοιάζεται για την Ελλάδα να συμβάλλει στην διαμόρφωση και επικράτηση της μόνης εν δυνάμει εθνικοαπελευθερωτικής δύναμης σήμερα! Τώρα αν με βουντού προέκυπτε κάτι άλλο….. αλλά αυτό είναι θεωρητικολογία!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
stavros 29 Οκτωβρίου 2012 - 19:52

Είμαι 50 χρονών από τα 19 ασχολούμαι , πριν 20 χρόνια περίπου τους κατάλαβα
Τα έλεγα τότε και εισέπραττα ειρωνείες , τώρα επαληθευτηκαν όλα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 30 Οκτωβρίου 2012 - 19:48

Συμφωνώ με το Σταύρο. Αλλά ακόμα κι αν ο Σύριζα δεν καταφέρει, παρά την πασοκαρία και κηφηναριό που έχει μαζέψει, να δώσει τη χαριστική βολή στον Ελληνισμό και τη χώρα το σύστημα έχει μία ακόμα εφεδρεία κι ευκαιρία με τη ΧΑ. Από ότι φαίνεται η πορεία προς το τέλος επιταχύνεται η “κυβέρνηση” Σαμαρά και οι βουλευτές της είναι σκορποχώρι οπότε έρχεται η ώρα του Σύριζα και της ΧΑ για να διαλύσουν τη χώρα. Καλό κουράγιο σε όλους στα χειρότερα που έρχονται….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 30 Οκτωβρίου 2012 - 21:04

ΠΡΟΣ stavros και Common sense

Κάτι έχω γράψει, σαν σχόλιο, για τους…..Ολύμπιους στο ΄΄ Δίχως τόλμη και δίχως Αρετή΄΄ ! Να το ρίξετε μια ματιά αν δεν σας κάνει κόπο! Επίσης κάτι έγραψα ως σχόλιο, στο ΄΄ Δίχως τόλμη και δίχως αρετή΄΄ για αυτούς που καταδικάζουν την κλεπτοκρατία, απορρίπτουν τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν προτείνουν τίποτα! Για να μην επαναλαμβάνομαι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 30 Οκτωβρίου 2012 - 23:06

Αγαπητέ κ. Τσολάκη,

Επειδή μου κάνατε την τιμή να αναφερθείτε στο σχόλιό μου, πράγμα για το οποίο σας ευχαριστώ, κι επειδή όντως έχω ρίξει μία ματιά στα άλλα κείμενα και σχόλια σας ιδού η απάντησή μου σε δύο σημεία:

1) Προσωπική μου άποψη είναι ότι αποτελεί απλή απάτη του Σύριζα (και της ΧΑ) το να επιχειρούν να εμφανίζονται ως αντισυστημικοί κλπ. Αναφέρονται στα άλλα κόμματα του κατεστημένου λες κι οι ίδιοι δεν είναι κατεστημένο, λες και δεν ανακυκλώνουν παλαιοκομματικά πρόσωπα (ακόμα και πριν τη μεταπολίτευση στην περίπτωση της ΧΑ) αλλά κυρίως τεχνικές, συνταγές και λύσεις που έχουν εφαρμοσθεί ξανά και ξανά σε τούτη την τρισκακόμοιρη χώρα με τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που βιώνουμε σήμερα. Τι θα μας πει δηλ. η Σακοράφα ή η Κατσέλη ή δεν ξέρω γω ποιός άλλος πασοκαραίος που δεν μας το έχει πει (ή κάνει) ήδη αν βγει με τη ετικέττα μίας από τις δεν ξέρω γω πόσες συνιστώσες του σύριζα; Ή τι παραπάνω θα μας πει ο Τσίπρας και οι άλλοι “γνήσιοι” συριζαίοι παραπάνω από όσα είπαν (κι έκαναν) τόσα χρόνια με αποκορύφωμα την “εξέγερση” του 2008;

2) Το να αναγνωρίζει κανείς ότι ορισμένα προβλήματα μπορεί να μην έχουν λύση (ή τουλάχιστον ικανοποιητική κι επαρκή λύση) σε κάποια χρονική περίοδο και με βάση κάποια δεδομένα δε σημαίνει ότι είναι… ολύμπιος. Αντίθετα κάποιος που νομίζει ότι πάντα υπάρχει λύση και απεγνωσμένα ψάχνει να την εφεύρει εκεί που δεν υπάρχει μπορεί ίσως να χαρακτηρισθεί… ολύμπιος θεός! Σε σοβαρότερο επίπεδο τώρα, προσωπικά συμφωνώ με τη λίγο παλαιότερη θέση του Άρδην, αν την είχα καταλάβει καλά, ότι ακόμα η μεταπολίτευση αργοπεθαίνει και θα πρέπει να αναλώσει όλο το εναπομείναν δυναμικό και προσωπικό της πριν τελικά εκπνεύσει. Μόνον αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία μπορούμε να ελπίζουμε ότι αρχίζουν να αχνοφαίνονται οι νέες δυνατότητες κι οι πραγματικά εξωσυστημικές λύσεις….
Ίδωμεν…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 31 Οκτωβρίου 2012 - 16:43

ΠΡΟΣ Common sense

Νομίζω ότι απλά παίζουμε με τους όρους συστημικός, αντισυστημικός, κατεστημένο! Τα οποία μπορούν να ερμηνευθούν με ποικίλους τρόπους ανάλογα με τις διαστάσεις που δίνει κανείς στο σύστημα. Αν πχ μιλούμε για το πλανητικό μας σύστημα, ναι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και η Χρυσή Αυγή είναι συστημικοί! Αν μιλάμε θέτοντας ως κριτήριο, το ποιος κατεβαίνει στις εκλογές, αλληλεπιδρά με τα άλλα κόμματα και άμεσα ή έμμεσα συναλλάσσεται μαζί τους, ισχύει το ίδιο! Με αυτήν όμως την λογική, όλοι οι δρώντες (πολιτικά υποκείμενα) σε μια Δημοκρατία, είναι σύστημα! Για να είσαι εκτός πρέπει να ….. ανέβεις στα βουνά! Προσωπικά, τον όρο σύστημα, τον χρησιμοποιώ για να περιγράψω το καθεστώς που δημιούργησε η κλεπτοκρατία στην χώρα μας υπό τον μανδύα της δημοκρατίας ! Το σύστημα δηλαδή που μας οδήγησε εδώ αλλά και μας εμποδίζει και να βγούμε από το αδιέξοδο. Αυτό που αποτελεί τον εσωτερικό εχθρό! Σε αυτό το σύστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ζει, όπως όλοι μας (αφού κατέχει όλη την Ελλάδα!), όμως ούτε ο αρχιτέκτονάς του είναι, ούτε ο Ηρακλής του, ούτε αυτός που προσπορίζεται τα τεράστια οφέλη του! Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς βρίσκεται απέναντί του, όσες επιρροές και δέχεται από αυτό.
Το θέμα δεν είναι οι τεχνικές, συμβουλές και λύσεις που έχουν ειπωθεί χιλιάδες φορές και που συχνά είναι σωστότατες! Το θέμα είναι η ορθή εφαρμογή τους! Εκεί όπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έκαναν μούσκεμα (κάτι που καθόλου δεν αποκλείεται και για τον ΣΥΡΙΖΑ!). Η Σακοράφα ή ο Κουρουμπλής σαφώς δεν ήταν μέλη της κλεπτοκρατίας και ποτέ δεν είχαν εξουσία στο ΠΑΣΟΚ, ενώ είχαν πάντα πολύ συγκεκριμένες απόψεις! Δικαιούνται να εμφανίζονται απέναντι σήμερα και δεν έχουν λόγο να μιλήσουν διαφορετικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για το θέμα των συνιστωσών, έχω να πω ότι ΄΄ παίζει ΄΄ πολύ, αλλά είναι πολύ πιο σοβαρό θέαμα από αυτό των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και των Οβιδιακών τους μεταμορφώσεων! Τουλάχιστον στον ΣΥΡΙΖΑ, ενίοτε διαφωνούν οι συνιστώσες ! Όχι ο ίδιος άνθρωπος πχ Αντώνης Σαμαράς, που κάνει αδιάκοπα 180ο στροφή ανερυθρίαστα! Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως πάει για ενιαίο κόμμα ως τον Μάιο.
Το παραπάνω, ήδη σου το έχει πει ο Τσίπρας ! Κατάργηση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης! Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, κάθε πολιτικής σωτηρίας από το έρεβος της καταστροφής και κάθε restarting της Ελλάδας! Για τα υπόλοιπα, τι καινούργιο θέλεις να ακούσεις; Όλα έχουν ειπωθεί άπειρες φορές, ειδικά από τους παρλαπίπες του κατεστημένου! Το θέμα είναι η εφαρμογή! Μην με ρωτήσεις και εσύ γιατί πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει σωστή εφαρμογή! Δεν το πιστεύω! Ελπίζω και η Ιστορία μου δίνει περιθώρια για αυτό, ενώ πολύ με διευκολύνει η απουσία εναλλακτικής!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 31 Οκτωβρίου 2012 - 16:51

ΠΡΟΣ Common sense (2)

Και όμως το να αναγνωρίζεις το αδιέξοδο και να μην ακολουθείς το καλύτερο δυνατό σχέδιο εξόδου (έστω και αν φαίνεται σχεδόν αδύνατο να επιτύχει!) ή παραίτηση είναι ή θεϊκή αταραξία! Το να ψάχνεις διέξοδο ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει (όταν η εναλλακτική είναι η απόλυτη καταστροφή!) είναι το υγιές ένστικτο της αυτοσυντήρησης! Για τους θεούς έτσι και αλλιώς δεν υπάρχουν αδιέξοδα! Παίκτες με σχέδιο (έστω και αν δεν έβγαινε!) και λίγη τύχη (λάθος του αντιπάλου κλπ) κέρδισαν παρτίδες σε απολύτως ΄΄ χαμένες ΄΄ θέσεις! Παίκτες που εγκατέλειψαν ποτέ! Όταν το 1177 ο λεπρός βασιλιάς της Ιερουσαλήμ, Βαλδουίνος ο Δ΄ οδήγησε τους 2000 άνδρες του κατά των 30000 μουσουλμάνων, ήταν για όλους τρελός! Και όμως ο …..τρελός έκανε το θαύμα στην Μονζιζάρ, κοντεύοντας να φονεύσει ακόμη και τον θρυλικό Σαλαντίν αφήνοντας τους λογικούς άφωνους!
Έτσι όπως τελειώνεις, δεν μπορώ να μην σου πω ότι αυτό ακριβώς είναι ……Ολύμπια αταραξία! Ας ολοκληρωθεί η μετάβαση της μεταπολίτευσης, ας ανατείλει το νέο σχήμα! Ας ενισχυθεί! Ε, κάποτε θα….. επιβληθεί κιόλας! Τι είναι 10, 20 , 30 χρόνια μπρος την Αιωνιότητα! Εν τω μεταξύ, ας κυβερνά η Μέρκελ με τον Αντουάν ντε Καλαμάτ από πίσω της σαν μπάτλερ (αυτό ακριβώς θύμιζε!) και την προεδράρα να κάνει αντίσταση τολμώντας (και όμως τόλμησε!) να μιλάει ελληνικά μπροστά της (ο γκουρού της ελληνικής εκδοχής της δημοσιογραφίας Ευαγγελάτο,ς ήθελε να μας πείσει ότι ο ΄΄ πρόεδρος ΄΄ έστελνε μήνυμα έτσι στην Μέρκελ!) ενώ γνωρίζει γερμανικά (πανικός στο Βερολίνο από τον …..τσαμπουκά πρόεδρο!)!
Ο Τόμσεν ας μπαινοβγαίνει στα υπουργεία ξεφτυλίζοντας όλη την χώρα και εμείς ας ντυθούμε σιγά σιγά με χορταρένιες φούστες για να του κάνουμε χαρούλες όταν έρχεται! Στο ένα χέρι θα κρατάμε μια μπανάνα και ένα μεγάλο χαμόγελο θα διαγράφεται στο πρόσωπό μας, διότι στο άλλο χέρι θα κρατάμε τον μισθό μας! 1 Ευρώ! Ευρώ όμως! Όχι…..δραχμές!
Τα πράγματα είναι πολύ πιο ευνοϊκά για εμάς αγαπητέ φίλε, απ ότι το 1821 ή το 1941, εμείς είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων και των προγόνων!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
stavros 1 Νοεμβρίου 2012 - 11:52

Ρε παιδιά καθόμαστε και αναλύουμε τόσα και τόσα , η ουσία είναι μια .
Το μεγάλο μας φταίξιμο , η ανοχή που δείχναμε τόσα χρόνια έχει κάποιο τίμημα
Το οποίο καταλήγει σε κατάντια για τον ελληνικό λαό , είναι σαν την γάγγραινα στο δάκτυλο του ποδιού η μόνη θεραπεία είναι να κόψεις το δάκτυλο για να σώσεις το πόδι ,
Μπροστά στο πόδι μικρή η ζημιά και λίγο το αίμα , εμείς το αφήσαμε και εξαπλώθηκε και για να σώσουμε όλο το κορμί αναγκαζόμαστε να κόψουμε το πόδι .
Μεγάλη η ζημιά πολύ το αίμα .
Αυτή είναι η κατάντια μας δυστυχώς , είναι μια αλήθεια που πονά και μας τρομάζει αλά αυτή είναι

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
stavros 1 Νοεμβρίου 2012 - 12:12

Αυτά τα καθάρματα που κατατρώνε τον τόπο ( όταν έχουν εγκλιματίσει σε γενεές που ακόμα δεν γεννήθηκαν δεν μπορώ να τους δω σαν ανθρώπινα όντα για μένα είναι ανθρωπόμορφα τέρατα , κτήνη ) είμαι άνθρωπος και αυτή είναι η φύση μου και την αποδέχομαι , το να τους δώσεις μια μπάτσα και να τους πεις κάτσε στην μπάντα αναλαμβάνω εγώ να πάμε μπροστά θα σε κτυπάνε πισώπλατα αυτή είναι η φύση τους
Είναι σαν την παροιμία με τον σκορπιό και τον βάτραχο
Οπότε εσύ όσο καλό σκοπό και να έχεις θα κοιτάς συνέχεα πίσω , έτσι δεν πας μπροστά θα σκοντάψεις , οπότε τι κάνεις ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 1 Νοεμβρίου 2012 - 23:12

Έτσι είναι Σταύρο αλλά τελικά το δια ταύτα μετράει!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
stavros 2 Νοεμβρίου 2012 - 19:26

Πως αλλάζει ο άνθρωπος και γίνετε κτήνος διότι το απαιτεί η περίσταση,
Βλέπω όνειρα ότι έγινε κοινωνική εξέγερση και τους μαζεύαμε στις πλατείες
Και τους σφάζουμε σαν τα κριάρια και είναι το λεπίδι στο χέρι μου
Αν μου δώσεις ένα κατσίκι να σφάξω θα νιώσω κάτι στην καρδιά όταν το κάνω ,
Σε αυτούς δεν θα νιώσω τίποτα , και θα κάνω ένα ελαφρύ ύπνο το βράδυ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 3 Νοεμβρίου 2012 - 00:19

Παραφράζοντας, με το συμπάθειο, την τελευταία φράση σου:
Αν μου δώσεις ένα κατσίκι να σφάξω θα νοιώσω κάτι στην καρδιά όταν το κάνω. Αν μου δώσεις πολλά ίσως και να μη νοιώθω τίποτα από ένα σημείο και μετά….
Δυστυχώς εκεί πάει το πράμα αγαπητέ Σταύρο (το είπε κι ο αξιολογώτατος Γιώργος Καραμπελιάς σε ραδιοφωνική συμμετοχή του πρόσφατα) εκτός και γίνει κάνα θαύμα και ξυπνήσει ο αποχαυνωμένος Ελληνικός λαός…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 2 Νοεμβρίου 2012 - 22:47

Το ΠαΣοΚ απειλείται με διάλυση, η ΔΗΜΑΡ δεν ξέρει τι να κάνει, η Νέα Δημοκρατία δείχνει ήρεμη αλλά μέσα της βράζει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, το ΚΚΕ δεν θέλει, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οδεύουν προς διάσπαση και η Ακροδεξιά ξενόφερτη και μιαρή δεν ταιριάζει στα ήθη της χώρας.

Το πολιτικό πρόβλημα είναι μεγάλο και γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Η συγκεκριμένη πολιτική σύνθεση μάς φέρνει πολύ κοντά στο μεγάλο ατύχημα ή καλύτερα αντιμέτωπους με την τέλεια καταιγίδα, για όσους πιστεύουν ότι κάπου σε ολόκληρο το υπάρχον πολιτικό σύστημα μπορεί να υπάρξει η λύση….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 2 Νοεμβρίου 2012 - 23:33

Αυτό που λες αγαπητέ Common sense, μπορεί να γίνει πολύ εύκολα αυτοεκπληρούμενη προφητεία! Τα πράγματα είναι χάλια! Όπως τα περιγράφεις! Ο καλός παίκτης όμως, όταν η παρτίδα είναι χαμένη, παίζει την καλύτερη δυνατή βαριάντα! Ενίοτε ξέρεις, πολλές παρτίδες κερδήθηκαν έτσι! Θα στο ξαναπώ, είμαστε σε απείρως καλύτερη θέση από το 1821 ή το 1941! Η διεθνής ιστορία, βρίθει από παραδείγματα παρόμοιων ανατροπών και να είσαι σίγουρος ότι τις έκαν άνθρωποι! Εμείς είμαστε το πρόβλημα! Εμείς και η μοιραλατρική μας διάθεση που μετατρέπει την πολύ μεγάλη πιθανότητα ατυχήματος σε βεβαιότητα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 3 Νοεμβρίου 2012 - 00:15

Δε διαφωνώ σε τίποτα από αυτά που λέτε. Απλά δε βλέπω το λαό να αφυπνίζεται, όπως το ’21 ή το ’40 ή το 12-13 κλπ. και θεωρώ ότι όλο μα όλο το πολιτικό σύστημα (η πολιτική ηγεσία που λέγαμε παλιά) είναι ανίκανο να δώσει λύση. Απλά κάποια τμήματα του μπορούν στην καλύτερη περίπτωση να κάνουν μία καλύτερη διαχείριση. Κι αυτό ίσως….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 5 Νοεμβρίου 2012 - 00:52

Και εγώ αυτό λέω! Ίσως! Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει πολύ από το να είναι επαρκής, αλλά τα δεδομένα αν και σε ανεπαρκή βαθμό είναι μαζί του! Τι να πω, μακάρι να τα καταφέρει, έστω στο θέμα του μνημονίου και της κλεπτοκρατίας που είναι τα άμεσα και κρίσιμα για την επιβίωση της Ελλάδας! Μετά βλέπουμε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Nephil 5 Νοεμβρίου 2012 - 13:59

Διαβαζωντας τα σχολια οσο και το κειμενο θα ηθελα να προσθεσω και τις δικες μου σκεψεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι αντισυστημικο κομμα ειναι σαρξ εκ της σαρκος του συστηματος.Ο πατερας του αρχηγου αυτο του κοματος ειναι μεγαλοεργολαβος σε κατασκευες ,τα ηγετικα στελεχη του κομματος αυτου εχουν μακρα θητεια σαν βουλευτες κ εχουν ζυμωθει απο την ιδεολογια της αρπαχτης της ησσονος προσπαθειας του Εθνομηδενισμου του Ευρωπαικου ραγιαδισμου κ της εμπαθειας προς οτιδηποτε πατριωτικο.Οταν οι περιστασεις απαιτουν Εθνικη προσπαθεια δεν μπορει κανεις σοβαρα να την περιμενει απο ενα κομμα που για δεκαετιες ηταν -και παραμενει- αλλεργικο προς καθε εννοια της λεξης Εθνος.Οταν ακουω καποιους να περιμενουν απο ενα δηλωμενα ανθελληνικο κομμα να ηγηθει εθνικης προσπαθειας τοτε καταλαβαινω ποσο βαθια νυκτωμενοι παραμενουν οι πολιτες αυτου του τοπου.
Ποιο?Το κομμα των “μεταναστων” κ των “προσφυγων”.Το κομμα που σε περιοδο 25% ανεργιας μας ειπε στις προηγουμενες εκλογες οτι οιμεταναστες πρεπει λεει να φερουν κ τις οικογενειες τους!
Καποιος αναγνωστης ειπε “η Ακροδεξιά ξενόφερτη και μιαρή δεν ταιριάζει στα ήθη της χώρας.”.Αληθεια?Ποια ειναι τα ηθη και τα εθιμα της χωρας?Η κλοπη?Η διαφθορα;Ο πολιτικαντικος λογος;Ποια ειναι αυτα τα περιβοητα ηθη…της μεταπολιτευσης μηπως;Η μετεωρη ειρινιστικη ρητορεια?
Οσο για το αν υπαρχει “Πατριωτικη Αριστερα” κ τη συζητηση για αυτην ,πιο πιθανο ειναι να υπαρχει ο Μπιγκφουτ στα δαση της Αμερικης η το τερας του Λοχ νες παρα αυτη….Σιγουρα κ η δεξια εχει βγαλει προδοτες αλλα δεν υπηρξε ποτε δεξιο κομμα που σε ολομελεια του κ σε επισημη αποφαση να αποφασιζε να εκχωρησει εθνικο εδαφος στον εχθρο(αποφαση 5ης του ΚΚΕ οσον αφορα την Μακεδονια).Τι να πουμε τωρα;Τις δεκαετιες προπαγανδας που φαγαμε απο την Αριστερα οσον αφορα τη “ελληνοτουρκικη” “φιλια”;Η Ελληνικη Αριστερα απο το 90 και μετα αποτελει ισως την πιο νεοταξικη αριστερα στον Δυτικο κοσμο.
Η Χ.Α πιστευω οτι αποτελει ιδεολογικα το τελευταιο καταφυγιο του Ελληνα,ποτε δεν απαρνηθηκε τις λεξεις Πατριδα ,Εθνος, Εθνικη Αξιοπρεπεια ….
η αποσταση της απο το να γινει εξουσια χρονικα ειναι 3με 4 ετη το μεγιστο.Θα βγει ο Συριζα κ μετα η Χ.Α.
Δεν λεω οτι με την Χ.Α θα ειναι ολα ευκολα ισως εκεινη την περιοδο μας επιτεθει η τουρκια(Σιγουρα παντως θα μας επιτεθει οταν αρνηθουμε στους ξενους να τους πληρωσουμε).
Τιποτα δεν ειναι ευκολο αλλα εδω δεν βλεπω τιποτε αλλο εφικτο.Χ.Α μονον……

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλέξανδρος 5 Νοεμβρίου 2012 - 16:19

Όλα αυτά που γράφεις για τον Σύριζα σχετικά με τα εθνικά έτσι είναι, όμως απορώ αυτοί που λένε ότι ο σύριζα είναι ατισυστημικό κόμμα, ακόμα και αν κοιτάξουμε μόνο την οικονομική πλευρά του ζητήματος, από ποιά στοιχεία αντλούν αυτά τα επιχειρήματα; Άκουσε κανείς να κάνει λόγο ποτέ ο σύριζα σχετικά με το καθεστώς της Ε.Κ.Τ. ; Σε ποιόν ανήκει; ποιόν εξυπηρετεί; Γιατί τα κράτη της Ε.Ε. δίνουν πίστη σε μια ιδιωτική τράπεζα και στο χαρτί που εκδίδει καθιστώντας αυτό ως μέσω συναλλαγής και μάλιστα δανειζόμενα; Ένα σωστό λόγο είπε προεκλογικά ο Ολάντ για ψηφοθηρικούς λόγους, όπως φάνηκε, και δεν ακούστηκε από κανένα ελληνικό κόμμα (συμπεριλαμβανομένου και του σύριζα) να συμμερίζεται το ερώτημα, γιατί η Ε.Κ.Τ. δανείζει απλόχερα τις ιδιωτικές τράπεζες με 1% και αρνείται να πράξει το ίδιο και στα κράτη, τα οποία καλούνται τελικά να στηρίξουν αυτές τις χρεοκοπημένες τράπεζες; Τέλος πάντων γιατί θα πρέπει τα κράτη να δανείζονται (που δεν δανείζονται απευθείας) από μια τράπεζα που αιτία της ύπαρξης της είναι αυτά τα κράτη;
Μήπως επειδή δεν ανακαλύφθηκε ακόμα η τυπογραφία και ως μυστική τεχνολογία κατέχεται μόνο από την Ε.Κ.Τ.!!!!!! Πότε ο σύριζα μίλησε σχετικά με τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις στην Ε.Ε. και ποιος είναι αυτός που καταθέτει και συλλαμβάνει νόμους προς ψήφιση στην ευρωβουλη; Τι είδους δημοκρατία υπάρχει σε αυτό το μόρφωμα της Ε.Ε. όταν δεν γνωρίζουμε καν τους νομοθέτες και από ποιόν πηγάζει το δίκαιο αυτών, που μάλιστα θεωρείται ανώτερο από το εθνικό δίκαιο που πηγάζει (έστω με πολλές ατέλειες) από τους πολίτες του κάθε κράτους; Ο σύριζα όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται τέτοιου είδους ερωτήματα, αλλά αντιθέτως ονειρεύεται την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, που στην ουσία πρόκειται για τον ολοκληρωτισμό των τραπεζιτών και τότε κόσμε πήγαινε να γιαουρτώσεις, να διαμαρτυρηθείς στις Βρυξέλλες, σε κάποια αόρατη αρχή, όποτε έχεις πρόβλημα. Αυτός είναι ο αντισυστημικός ρόλος του σύριζα. Στα σχετικά με την χρυσή αυγή κάνεις μεγάλο λάθος, μην την πατάς σαν τα πιτσιρίκια, που συγκεντρώνονται γύρω από αυτό το κατασκεύασμα, νομίζοντας ότι εξυπηρετούν εθνικούς σκοπούς. Ψάξε το καλύτερα το θέμα, να βρεις τι αντιπροσωπεύουν οι ηγετικοί πυρήνες αυτού του μορφώματος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 5 Νοεμβρίου 2012 - 20:31

Αγαπητέ Νεφίλ,

Αν μου επιτραπεί μία απόκριση στις σκέψεις σου.

Καταρχάς, συμφωνώ μαζί σου ότι οι μεσοβραχυπρόθεσμες πολιτικές εξελίξεις περιλαμβάνουν μία περίοδο Σύριζα πρώτα και μία ΧΑ κατά πάσα πιθανότητα μετά. Το ότι αναγνωρίζω αυτή την εξέλιξη ως την πιθανότερη δε σημαίνει βέβαια ότι με ικανοποιεί ή με εκφράζει κιόλας….

Πέραν τούτου επέτρεψε μου να διευκρινίσω τι εννοούσα όταν είπα ότι “η Ακροδεξιά είναι ξενόφερτη και μιαρή και δεν ταιριάζει στα ήθη της χώρας”. Προσωπικά πιστεύω ότι, ναι, η ακροδεξιά είναι ξενόφερτη και μιαρή με βάση τα διαχρονικά ήθη της Ελλάδος και του Ελληνισμού. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι η ΧΑ δεν ταιριάζει γάντι, θα έλεγα, με τα “ήθη” και τη νοοτροπία των παλαιοθωμανών, σύγχρονων νεοελλήνων και, δη, της πνέουσας τα λοίσθια πολιτικής “ηγεσίας” τους…. Τραμπουκισμοί, βία, ψευτοπερηφάνεια, αρχαιολαγνεία, οχλοκρατία, διαφθορά, διαπλοκή, μιμητισμός, ξενολαγνεία και ξενοφοβία ταυτόχρονα, μετριοκρατία είναι τα βασικά κοινά χαρακτηριστικά όλων των κομμάτων που εμφανίσθηκαν κι αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Η ΧΑ, όπως κι ο Σύριζα, ακολουθούν τις ίδιες τακτικές και μεθοδεύσεις και δε διαφαίνεται κάποια σοβαρή εναλλακτική στον ορίζοντα, δυστυχώς.

Τέλος, να επαναλάβω κάτι που είπα και σε άλλη σειρά σχολίων μου εδώ. Η δεξιά εκμεταλλεύθηκε κι επιχειρεί να το επαναλάβει τις ευαισθησίες του Ελληνικού λαού για τις έννοιες πατρίδα κι έθνος όπως η αριστερά εκμεταλλεύεται τις ευαισθησίες σχετικά με τη δημοκρατία και την κοινωνία. Αλλά όπως οι αριστεροί δεν είναι γνήσιοι δημοκράτες, αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν ανέχονται και επιχειρούν να καταπνίξουν κάθε έκφραση αντίθετης άποψης (π.χ. πανεπιστήμια), έτσι κι οι δεξιοί δεν είναι γνήσιοι πατριώτες γιατί δεν εργάζονται για να υπερασπισθούν την πατρίδα τους γι’αυτό που είναι και για το λαό της, αλλά για να την κατακτήσουν, να την εξουσιάσουν και να την υποχρεώσουν, θέλοντας και μη ωσάν να ήταν ξένη κι όχι η δική τους πατρίδα, να εναρμονισθεί και να υποταγεί στα δικά τους οράματα και φαντασιώσεις. Κι αν το σκεφθείς λιγάκι θα δεις ότι ο γνήσιος πατριωτισμός απαιτεί και γνήσιο δημοκρατικό ήθος, ως σεβασμό στη γνώμη των συμπατριωτών σου αν μη τι άλλο, και το αντίστροφο δηλ. το γνήσιο δημοκρατικό ήθος απαιτεί και γνήσιο πατριωτισμό, δηλ. την εσωτερική παρόρμηση να υπερασπίζεσαι την πατρίδα σου με ολόκληρο το δήμο (το λαό) που κατοικεί σ’αυτήν.

Αυτά και συγγνώμη αν σε κούρασε η μακροσκελής απάντησή μου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 6 Νοεμβρίου 2012 - 00:42

ΠΡΟΣ Nephil (1)

Αγαπητέ Nephil, παρά την αντιπάθειά μου προς την Χρυσή Αυγή, ανήκω σε αυτούς που δεν εγκρίνουν ούτε την συζήτηση περί απαγόρευσής της (αν μπορούμε να την νικήσουμε ιδεολογικά καλώς! Αλλιώς, το πρόβλημα είναι όλο δικό μας!), ούτε την επιδεικτική περιφρόνηση που της επιδεικνύεται από το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα ( συχνά από άτομα που είναι τα ίδια αξιοπεριφρόνητα!). Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο συστημικός όσο οι …..μπολσεβίκοι (υπερβάλω βέβαια! Αλλά η υπερβολή έχει γερή δόση αλήθειας!) που είχαν στις κορυφαίες θέσεις τους τον Λένιν (κληρονομικό ευγενή!), τον Τρότσκι (μεγαλοτσιφλικά!), τον Τζερζίνσκι (Πολωνό ευγενή) κα . Που πίστευαν σε έναν αστό δικηγόρο, τον Μαρξ ! Και σε έναν βιομήχανο, τον Έγκελς! Μην σου αναφέρω τα παραδείγματα του Κάστρο (γαιοκτήμονας!) και του Τσε Γκεβάρα (αστός, ιατρός!). Δεν είναι αυτό ακριβώς που αναφέρεις το κριτήριο της συστημικότητας! Μακρά θητεία στα πολιτικά πράγματα και την κρητική βουλή είχε και ο Βενιζέλος (ο Ελευθέριος βέβαια!) πριν έρθει στην Ελλάδα και ανατρέψει την παρακμή της φαυλοκρατίας!
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλη η Αριστερά δυστυχώς, έχουν υποπέσει στο σφάλμα της πρόταξης αποκλειστικά και μόνο της κοινωνικής αλλαγής ! Αγνοώντας επιδεικτικά τον εθνικό και πατριωτικό λόγο, εν μέρει ως αντίδραση (απολύτως λανθασμένη πάντως!), στην πατριδοκαπηλία της Δεξιάς. Σαν αποτέλεσμα, έδωσε στέγη σε αρκετούς …..προχωρημένους τύπους, που πιστεύουν ότι το να μιλάς αντεθνικά (σε αντίθεση με την Δεξιά, που μιλά υπερπατριωτικά και διαχρονικά δρα ανθελληνικά!),είναι πολύ …..διεθνιστικό, πολύ …..αριστερό, πολύ …..αντικομφορμιστικό! Οι τύποι αυτοί, που ποτέ δεν ήταν πλειοψηφία, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ του 3%, έχουν πλέον χαθεί στο 26,5% !
Η πατριωτική όμως Αριστερά, όπως και η Δεξιά δεν είναι θέμα διακηρύξεων! Θα σου παραθέσω αυτούσιο μέρος ενός άλλου σχολίου μου, στο ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:
….. Και μόνο η συνεπής και ανυποχώρητη αντίσταση του ΣΥΡΙΖΑ στα σχέδια των νεοαποικιοκρατών και των τοποτηρητών τους και μόνο η λύσσα των εγχώριων Νενέκων εναντίον του, είναι τα υψηλότερα διαπιστευτήρια πατριωτισμού στις μέρες μας. Όμως τι ορίζετε ως πατριωτισμό;
Ελπίζω όχι τον συνδυασμό ταρατατζούμ και βοείου υπερηφάνειας που χαρακτηρίζει την Δεξιά!
Η οποία τρέχει πρώτη στις παρελάσεις, τραγουδά τον εθνικό ύμνο δακρυσμένη, φουσκώνουν τα στήθη της όταν βλέπει την γαλανόλευκη να κυματίζει αλλά….. φευ! Την στιγμή της κρίσης πάντα, μα πάντα μειοδοτεί! Ενδεικτικά:
A) 1974 η Κύπρος είναι μακριά (κυβέρνηση Εθνάρχη Καραμανλή), αποτέλεσμα ο Αττίλας 2! Ως τότε οι Τούρκοι είχαν μόνο ένα προγεφύρωμα στο νησί!
B) 1974 πραξικόπημα κατά Μακαρίου (Χούντα Ιωαννίδη), αλλοπρόσαλλες διαταγές σε μαχόμενους Έλληνες και Κυπρίους. Οι Τούρκοι αποκτούν προγεφύρωμα στην Κύπρο.
Γ) 1967 απόσυρση μεραρχίας Μενέλαος (Χούντα Παπαδόπουλου) από Κύπρο, το νησί μένει αθωράκιστο.
Δ) 1955 εξόντωση του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης (κυβέρνηση Εθνάρχη Καραμανλή!) αντίδραση καμιά παρά την υπεροπλία μας!
Ε) 1941-1944 κατοχή (κατοχικές κυβερνήσεις!)! Οι μεγάλοι πατριώτες της Δεξιάς λουφάζουν! Ένα μικρό τμήμα τους ντύνεται την τιμημένη στολή του τσολιά και υπό την γαλανόλευκη δίνει όρκο πίστης στον Αδόλφο Χίτλερ! Μετά συμβάλλει όσο μπορεί στην απώλεια του 10% του ελληνικού πληθυσμού και την οικονομική καταστροφή του τόπου, πιστό στον όρκο του! Εν συνεχεία, μυξοκλαίγεται για τα καημένα, τα αθώα θύματα του Μελιγαλά!!!
ΣΤ) 1920-1922 (κυβέρνηση Γούναρη). Μικρασιατική καταστροφή! Τι να πει κανείς;
Ζ) 1915-1916 (κυβερνήσεις ανδρεικέλων Κωνσταντίνου). Παράδοση του Ρούπελ στους Βουλγάρους και του 4ου σώματος στρατού στους Γερμανούς, ταπεινωτική του αιχμαλωσία στο Γκαίρλιτς!
Και πάει λέγοντας! Ενώ θυμηθείτε, οι απάτριδες της διεθνιστικής Αριστεράς πήραν τα όπλα και οδήγησαν τον αγώνα του λαού μας κατά του κατακτητή για να εξοντωθούν στην συνέχεια, να εξοριστούν και να κρύβονται σαν τους κλέφτες, συχνά εξαιτίας των ομοϊδεατών των εκτελεσμένων προδοτών του Μελιγαλά!…….!
Σίγουρα και η Δεξιά έχει βγάλει προδότες αγαπητέ Nephil ; Μήπως όλοι οι κορυφαίοι εθνικοί μειοδότες (που δεν έμειναν μόνο σε κατάπτυστες αποφάσεις αλλά προχώρησαν και σε έργα!), κατά δραματική σύμπτωση προέρχονται από την Δεξιά ; Η Αριστερά πάντως, όταν ήρθε η ώρα, έδωσε τα πατριωτικά της διαπιστευτήρια στην πράξη, με δεκάδες μάχες, χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες ! Και υπέστη και όσα υπέστη στην συνέχεια από τους πρώην συνεργάτες των Γερμανών και μετέπειτα των ΑγγλοΑμερικανών!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλέξανδρος 6 Νοεμβρίου 2012 - 11:59

Το αλβανικό έπος είναι μύθος (αυγή). Τι να πει κανείς!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 6 Νοεμβρίου 2012 - 00:44

ΠΡΟΣ Nephil (2)

Μήπως μπορείς να μας πεις ποια η θέση της Χ. Α. για όλα αυτά ; Η απόδοση τιμών στους ιδεολογικούς της προγόνους, υπό την κάλυψη των αθώων θυμάτων (ολίγων!) του Μελιγαλά ; Άκουσα , ένα σωρό φορές τον Μιχαλολιάκο να λέει (ψευδώς!) δεν είμαστε ναζιστές, είμαστε Έλληνες εθνικιστές! Και ταυτόχρονα το κόμμα του τιμά τους …..εθνικιστές των Ταγμάτων Ασφαλείας! Έτσι θα πολεμούσε ο Μιχαλολιάκος τους Γερμανούς στην κατοχή (κάτι που διακήρυξε εξακολουθητικά στην τηλεόραση!);
Αν και ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι υπήρξε κακοήθης εξαλλαγή του μεταναστευτικού, με αποτέλεσμα να αποτελεί σοβαρή απειλή στην κοινωνική συνοχή (όχι μόνο αυτό βέβαια!), η ανεργία εκτινάχθηκε από την χρεοκοπία του ελληνικού κράτους, απόρροια της χρεοκοπίας της κλεπτοκρατίας και το Μνημόνιο! Όχι από τους μετανάστες, που είναι φτωχοί και δυστυχισμένοι άνθρωποι, σε αναζήτηση ελπίδας! Αλήθεια, στις διαδηλώσεις κατά των μεταναστών η Χ.Α. είναι πρώτη, στην διαδήλωση κατά της Μέρκελ και των νεοαποικιοκρατών της, που ήταν η αντισυστημική Χ. Α. ; Ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο έλλειμμα το μεταναστευτικό, πρώτος εγώ το αναγνωρίζω, για αυτό και εξέθεσα τους προβληματισμούς μου στο ΄΄ ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΄΄ ! Όμως η Χ.Α. κινείται σε απολύτως λάθος πεδίο κηρύττοντας το μίσος και υποθάλποντας πρακτικές που δεν προσιδιάζουν σε νομιμόφρονες πολίτες!
Η Χ.Α. , πράγματι δεν απαρνήθηκε τις λέξεις πατρίδα, έθνος, Εθνική αξιοπρέπεια! Απλά πιστή στην πατροπαράδοτη…..παράδοση της Δεξιάς,τις χλευάζει στην πράξη τιμώντας τους συνεργάτες των Γερμανών! Αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τον πραγματικό εχθρό,την νεοαποικιοκρατία / κλεπτοκρατία με την επινόηση των σύγχρονων Εβραίων, των μεταναστών!
Δεν διεκδικώ το αλάθητο του Πάπα βέβαια αλλά δεν βλέπω την Χ. Α. πάνω από το 15% σε καμία περίπτωση! Και αυτό, αν συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να καίει μαζούτ και να μην υιοθετεί εθνικό λόγο! Η ιδεολογία της είναι βαθιά αντιπαθής στον Έλληνα (η πραγματική της ιδεολογία, όχι ο καταγγελτικός της λόγος, που την εκτόξευσε!) που δεν είναι ρατσιστής, δεν είναι μισαλλόδοξος, μισεί την θρασυδειλία (ένα από τα πιο αντιπαθή χαρακτηριστικά των επιθέσεων κατά των μεταναστών είναι η εξασφαλισμένη συντριπτική αριθμητική και όχι μόνο υπεροχή! Επίσης, ποτέ δεν είχε την στοιχειώδη αξιοπρέπεια η Χ. Α. να αναγνωρίσει την ευθύνη της για αυτές!), έχει ιστορική μνήμη!
Γιατί αλήθεια πιστεύεις ότι η Τουρκία θα μας επιτεθεί όταν η κυβέρνηση της Χ.Α. (!), αρνηθεί να πληρώσει τους ξένους; Πιστεύεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταργήσει το μνημόνιο; Η Χ.Α. φίλε μου, είναι αφενός λόγω των περίεργων παιγνιδιών της πολιτικής γεωγραφίας και αφετέρου λόγω των στρεβλών της αντιλήψεων και καταβολών, το μακρύ χέρι του συστήματος! Ρίξε μια ματιά στο ΄΄ ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΄΄ , αν έχεις χρόνο! Αξίζει τον κόπο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 6 Νοεμβρίου 2012 - 00:58

ΠΡΟΣ Nephil (3)

Να συμπληρώσω μόνο ότι ανεξάρτητα από την αντιπάθεια μου προς το κόμμα και την ιδεολογία της Χ.Α. , πρέπει να αναγνωρίσω ότι ο Μιχαλολιάκος είναι ένας ευφυέστατος και πολύ διαβασμένος μαθητής του Αδόλφου Χίτλερ, που προηγείται κατά πολύ από την εγχώρια πολιτική ελίτ στο θέμα επικοινωνία, μαζική ψυχολογία! Αν η κατάκτηση της εξουσίας ήταν χωρίς συνέπειες και απλά επιβράβευση ικανότητας, θα έπρεπε να είναι ένας από τους διεκδικητές του χρυσού μεταλλίου! Για αυτό και δεν υπάρχει πιο γελοίο θέαμα, από αυτό των πολιτικών / δημοσιογραφικών νάνων που δήθεν τον επιτιμούν και τον σνομπάρουν, ενώ συχνά είναι τουλάχιστον μια κλάση κατώτεροί του!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 6 Νοεμβρίου 2012 - 01:11

ΠΡΟΣ Nephil (4)

Για το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη ρεαλιστική λύση αυτήν την στιγμή ενάντια στην νεοαποικιοκρατία έχω γράψει σε πολλά σχόλια, στα άρθρα ΄΄ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ΄΄ , στο παρόν άρθρο, το ΄΄ Δίχως τόλμη και δίχως αρετή ΄΄, ΄΄ Η ιστορική καταισχύνη του Αντώνη Σαμαρά ΄΄, ΄΄Για μια πολιτική άμεσης αντιμετώπισης της Χ.Α. ΄΄. Να μην επαναλαμβάνομαι! Είναι πολύ κουραστικό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Nephil 8 Νοεμβρίου 2012 - 18:45

Φιλε Αλεξανδρε συμφωνω μαζι σου.
Common sense ως προς αυτα που ειπες:
“Προσωπικά πιστεύω ότι, ναι, η ακροδεξιά είναι ξενόφερτη και μιαρή με βάση τα διαχρονικά ήθη της Ελλάδος και του Ελληνισμού”
Πριν μπουμε στην ουσια απλως θα ηθελα να πω οτι ο παρων ορισμος των Ηθων του Ελληνισμου(οπως εννοουνται ευρεως σημερα εντος πολλων εισαγωγικων,δηλαδη η “φιλοξενια” η “ανοχη” “ο πολυπολιτισμος” κτλ) ειναι ο ορισμος που δοθηκε(;) απο ΜΕΡΙΔΑ φιλοσοφων ,ρητορων κ ηγετων της Αρχαιας Αθηνας κ αυτος που επιλεκτικα προωθηθηκε στους πανεπιστιμιακους χωρους τους δυο τελευταιους αιωνες κ ιδιαιτερα μετα απο το 45 απο την καθεστηκυια αγγλοσαξωνικη ιστοριογραφια..Η Αθηνα ηταν μια πολη αναμεσα σε 2,000 Πολεις κρατη κ οι συγκεκριμενες αποψεις δεν ηταν ουτε πλειοψηφικες ουτε κ διαχρονικες του κρατους των Αθηνων ενω κ σημερα προωθειται μερος αυτων που ενστερνιζεται η Νεα Παγκοσμια Ταξη, ενω επιλεκτικα απορριπτονται καποιεο αλλο….
Γιατι ανεφερα τα παραπανω;Αυτα που γραφεις για την ΧΑ δεν ισχυουν γιατι η ΧΑ εχει επιλεξει συνειδητα να προβαλλει τα Ιδεωδη της Αρχαιας Σπαρτης(Φυλετικηκαθαροτητα,Ξενηλασια,Κρατισμος,Συντηρητισμος,Στρατιωτικη Αυτοτελεια κ ετοιμοτητα)κ οχι της Αθηνας.
Στις διαφορες εκδοσεις της ΧΑ ελαχιστα προβαλλεται το αρχαιο Αθηναικο κρατος κ μονον σε αντιδιαστολη -παρακμη κ ακμη-με το Σπαρτιατικο…
Ενω και τα χαρακτηριστικα που αποδιδεις στην ΧΑ ειναι κ λιγο γενικα και αφοριστικα….Η ΧΑ ειναι κ ηταν εκτος συστηματος νομης Εξουσιας.Δεν το αναγνωριζεις αυτο;Ενταξει απο την κατασκευασμενη απο την ΕΥΠ φωτοτυπια του ’82 για τον Μιχαλολιακο δεν μπορουμε να βγαλουμε συμπερασμα για μια οργανωση…Πως θα διαφθειρει η ΧΑ;Μπορουσε να διοριζει η ΧΑ;Μπορουσε να υποσχεται θεσεις στο Δημοσιο;ΟΧι….Ειναι λαθος οποτε να συμψιφηζεις μια μικρη οργανωση, με κομματα που αλωσαν την περιουσια κ την ψυχη του Ελληνικου λαου επι δεκαετιες…Με κομματα που διαχειριστηκαν τρις δραχμες .Ειναι απλως αδικο.Οι χαρακτηρισμοι τραμπουκισμοί, βία, ψευτοπερηφάνεια, οχλοκρατία, διαφθορά, διαπλοκή, μιμητισμός, ξενολαγνεία αυτουσιοι μπορουν να δωθουν στον Συριζα…Δεν στρεφεται εναντιον της Γερμανιας;ε ειναι ξενοφοβικο….(Ορισμος σχολης Σωμεριτη)
Αυτα που αναφερεις για την Δεξια κ την Αριστερα στην Ελλαδα,συμφωνω πληρως.Το θεμα ειναι…τι εννουμε Δεξια σημερα στην Ελλαδα;Εγω θεωρω οτι η Δεξια στην Ελλαδα ιδιως απο το 74 και μετα ,στον αγωνα της για κατακτηση της Εξουσιας ασπαστηκε ιδεολογιες μεθοδολογιες και πρακτικες της Αριστερας.Δεν εξανιστατο ο Λουλης κ ο Καραμανλης απο το 97 και μετα οτι ηταν “Κεντρωο κομμα”;Ποια Δεξια;Ειναι ο Καρατζαφερης Δεξιος;Ο Βουλγαρακης;Η Ντορα;Ο αλλος ο καραγκιοζης ο Μειμαρακης;Ολοι αυτοι οι τυχαρπαστοι τυποι;Καιροσκοποι αριβιστες κ τυχοδιωκτες ειναι.Ορκιζομαι οτι αν την ωρα που μιλανε στα καναλια αλλαξεις απο κατω τον τιτλο τους δεν θα καταλαβεις αν ανηκουν στον Συριζα στην ΔΗΜΑΡ η στο ΠΑΣΟΚ.Δεν υπαρχει Δεξια οπως την εννοει η Αριστερα, στην Ελλαδα.”Αριστερα” κ “Δεξια” εχουν την ιδια ιδεολογια κ τα ιδια αφεντικα.Η ΧΑ δεν ειναι δεξια οπως την εννοει το παρων πολιτικο συστημα γι’αυτο και η μεθοδολογια αντιμετωπισης της εχει αποτυχει πληρως.Τακτικες που χρησιμοποιηθηκαν εναντιον του Καρατζαφερη με επιτυχια εχουν γυρισει μπουμερανγκ στην περιπτωση ΧΑ.
Συμφωνω με αυτα που λες για το Δημοκρατικο Ηθος για την προασπιση μιας Πολιτειας.Συμφωνω.Αλλα δυστυχως οι εκτακτες καταστασεις απαιτουν εκτακτα μετρα….Η Αρχαια Ελληνικη Ιστορια μας το δειχνει αυτο…κ δη η Αθηναικη οπου σε πολλες περιπτωσεις οι δημοκρατικες διαδικασιες ακυρωθηκαν η ερμηνευτηκαν κατα το δοκουν υποχωρωντας μπροστα στο συμφερον του Κρατους.
Εγω ζητω συγγνωμη γιατι εγραψα πολλα κ εγινα κουραστικος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλέξανδρος 23 Νοεμβρίου 2012 - 16:20

Αγαπητέ Nephil, συγνώμη δεν είχα δει αυτό σου το σχόλιο. Κάνω μια διάκριση των ανθρώπων που προσφεύγουν στην χρυσή αυγή και των ηγετών της οργάνωσης. Δεν θα επεκταθώ, ούτε θα εκθέσω με σαφήνεια τι πραγματικά πιστεύω για αυτή την οργάνωση, διότι γνωρίζω ότι θα φανούν ανόητα, απίστευτα και νομίζω ότι καλό είναι ο καθένας να ψάχνει ορισμένα πράγματα μόνος του.
Ο Μιχαλολιάκος είχε κάποτε προλογίσει ένα βιβλίο, στο οποίο έκανε αναφορά μεταξύ άλλων για, αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου, για οσμή ανθρωποθυσίας κ.τ.λ. Ο ίδιος δικαιολογώντας την πράξη του, έκανε λόγο για χρήση ποιητικής αδείας, είναι όμως έτσι τα πράγματά;
Πιστεύω πως όχι. Όλα αυτά έχουν συγκεκριμένες αναφορές, είναι πράγματα που συναντάς συχνότατα στις πολιτικές ελίτ και στους κοσμοπολίτες.
Θα γράψω λίγα ακόμη και όποιος θέλει ας ψάξει μόνος του περισσότερο. Ο Χίτλερ ήταν μέλος μιας οργάνωσης της θούλης γης, ο μέντορας του είχε πει για τον Χίτλερ: χρησιμοποιούμε μια κούκλα που χορεύει με τον ρυθμό που ορίζουμε εμείς.
Ιδεολογικές αναφορές στα πιστεύω της οργάνωσης μπορεί εύκολα να βρει κάποιος, σε εκδοτική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στην πατρίδα μας, προβάλλοντας ανακυκλώσιμες θεωρίες.
Η Ε.Ε. έχει συγκεκριμένους δεσμούς και αναφορές στον ναζισμό, πρώην αποφυλακισθέντες ναζί χρησιμοποιήθηκαν για την οργάνωση και λειτουργία της
Ε.Ε.
Πολλοί από τους μεγαλύτερους αντισημίτες όλων των εποχών ήταν εβραϊκής καταγωγής, χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αυτοκινητοβιομήχανος Φορντ. Ο αντισημιτισμός προωθήθηκε εσκεμμένα για συγκεκριμένες επιδιώξεις.
Το αμερικάνικο κατεστημένο (πολιτικό, οικονομικό, κ.τ.λ.) έχει στενούς δεσμούς με τον αποκρυφισμό,
κάτι που συναντά κανείς και στην Ελλάδα.
Όλα τα παραπάνω φαίνονται ασύνδετα μεταξύ τους και άσχετα, αντιθέτως εγώ πιστεύω ότι είναι πολύ σχετικά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Nephil 8 Νοεμβρίου 2012 - 19:50

Κ Τσολακη.Διαβασα τοσο τα αρθρα σας οσο και τα σχολια ,ειναι καλογραμμενα.Απο ‘κει κ περα ομως….
“Οι τύποι αυτοί, που ποτέ δεν ήταν πλειοψηφία, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ του 3%, έχουν πλέον χαθεί στο 26,5% !”
Ευσεβεις ποθοι!!!Διαγραφτηκε ο Νασος Θεοδωριδης;Οχι!Αρα η αποψη του δεν ειναι μειοψηφια ουτε εκφραζει μια ταση μεσα στο ιδεολογικο κατασκευασμα του Συριζα.ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ Κ Η ΤΑΣΗ του Συριζα.Αν δεν ηταν θα ειχε διαγραφει ουτε κ θα εδινε η αυγη βημα σε ενα ασημο δασκαλο της Β.Ελλαδας να γραψει αρθρο σε κεντρικο σημειο της εκδοσης.
Υπαρχει μια ταση στις συμπεριφορες των ανθρωπων οταν φοβουνται κατι κ δεν μπορουν να το αποφυγουν να το εξευγενιζουν.Αυτο κανετε κ εσεις.”Θα αλλαξει ο ΣΥΡΙΖΑ αν βγει εξουσια”.Κ αν δεν αλλαξει;Να το ρισκαρουμε οπως μας ειπε ο κυριος Μπαλαφας προεκλογικα;
” και μόνο η λύσσα των εγχώριων Νενέκων εναντίον του”……ενας απο τους νενεκους…ο κυριος Αλαφουζος…δεν νομιζω να ειναι λυσσασμενος μαζι του..Ισα ισα εχει χτισει γεφυρες κ τον πριμοδοτησε προεκλογικα στην πιο κρισιμη καμπη με μια εξοφθαλμα στημενη δημοσκοπηση!Τα ξεχασαμε αυτα;
Οσο για την Δεξια οπως εγραψα πιο πανω υπαρχει συγχυση για το τι ειναι κ ποιον εννουμε στην ελλαδα.Πειτε με ακραιο αλλα εγω δεν θεωρω την ΝΔ δεξιο κομμα.Εξαλλου αυτο τον τιτλο τον απεχθανεται μετα βδελυγμιας.Το ανθρωπιστικο κριτηριο του αυτοπροσδιορισμου μας λεει οτι η ΝΔ δεν ειναι δεξια γιατι η ιδια απο το 97 εχει απορριψει αυτον τον ιδεολογικο προσδιορισμο με τους εξης:”Κεντρωο κομμα”,”κεντροδεξια” “ευρωπαικο κεντρωο κομμα”.Οποτε αυτα που αναφερεται για την δεξια ..ισχυουν.Την ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΔΕΞΙΑ.Οπως την εννοειται.Η ΧΑ για ΜΕΝΑ δεν ειναι “ΔΕΞΙΑ”.Ειναι ενα εθνικιστικο κομμα με αρχες κ ιδεολογια της δεκαετιας του 30.Αυτη ειναι η αληθεια. Καλο η κακο δεν ξερω αλλα αυτο ειναι το λαθος πολλων που βαζουν την ΧΑ μεσα σε αυτο το ιδεολογικο τσουβαλι.Της Δεξιας οπως την οριζουν αυτοι.Και γι’αυτο αποτυγχανουν την ΧΑ να την κατανοησουν κ καποιοι να την πολεμησουν.Δεν ειναι ουτε ΛΑΟΣ ουτε ΝΔ ουτε ΠΟΛΑ.Δεν εχει πολιτικα στελεχη με την ευρεια εννοια του ορου.Ουτε κ πολιτικες εξαρτησεις.
“A) 1974 η Κύπρος είναι μακριά (κυβέρνηση Εθνάρχη Καραμανλή), αποτέλεσμα ο Αττίλας 2! Ως τότε οι Τούρκοι είχαν μόνο ένα προγεφύρωμα στο νησί!”
Ο Καραμανλης δεν ηταν πρωθυπουργος της ΧΑ…Ενας αυτοεξοριστος του επιτελειου των παλαιοπολιτικων ηταν.Η σταση του ηταν προδοτικη.
“B) 1974 πραξικόπημα κατά Μακαρίου (Χούντα Ιωαννίδη), αλλοπρόσαλλες διαταγές σε μαχόμενους Έλληνες και Κυπρίους. Οι Τούρκοι αποκτούν προγεφύρωμα στην Κύπρο.”
Ο Ιωαννιδης ηταν πρακτορας των Αμερικανων κ ειχε ριξει τον Παπαδοπουλο κατ’εντολη τους μετα την σταση που κρατησε η Ελλαδα κατα τον πολεμο του Γιομ Κιπουρ.Δεν του το συγχωρεσαν ποτε.
‘Γ) 1967 απόσυρση μεραρχίας Μενέλαος (Χούντα Παπαδόπουλου) από Κύπρο, το νησί μένει αθωράκιστο.”Ο “ηγετης” της Κυπρου ο αριστερος τραγοπαπας Μακαριος το ζητουσε επιτακτικα….κ απειλουσε.Το ξεχασατε;
“Δ) 1955 εξόντωση του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης (κυβέρνηση Εθνάρχη Καραμανλή!) αντίδραση καμιά παρά την υπεροπλία μας!”Σας ειπα οτι δεν τον θεωρο δεξιο ουτε κ πατριωτη ουτε κ ειχε σχεση με τη ΧΑ…
“Ε) 1941-1944 κατοχή (κατοχικές κυβερνήσεις!)! Οι μεγάλοι πατριώτες της Δεξιάς λουφάζουν!”
Δεν νομιζω να λουφαξε ο ΕΔΕΣ.Να σου πω ποιοι λουφαξαν…..ΤΟ ΚΚΕ πριν την επιθεση των Γερμανων στην ΕΣΣΔ λουφαξε…….επισης λουφαξε κατα εναν περιεργο τροπο κατα την αποχωρηση των κακων ναζιστων…..βεβαια συνδιαλλαχτηκε μεταξυ τους κ τους εξασφαλισε εξοδ ο με ανταλλαγμα τις αποθηκες οπλων.
Επισης συνδιαλλαχτηκε με τους τοπικους συνεργατες τους τους Τσαμηδες.Παρ’ολο τα εγκληματα πολεμου των ανθρωπινων αυτων σκουληκιων στην Παραμυθια κ στο Μαργαριτι.(Κοψιμο μαστων αποτις γυναικες αναμεσα στα αλλα).Οταν τους επιθηκε ο ΕΔΕΣ το ηρωικο κ πατριωτικο ΕΑΜ ενισχυσε τους Τουρκαλβανους..Τα ξεχασατε αυτα κ Τσολακη;εμεις οχι.
“Ένα μικρό τμήμα τους ντύνεται την τιμημένη στολή του τσολιά και υπό την γαλανόλευκη δίνει όρκο πίστης στον Αδόλφο Χίτλερ!”
Μετα την “ηρωικη” εξοντωση του Ψαρρου απο το “πατριωτικο” κ “δημοκρατικο” ΕΑΜ δεν ειχαν αλλη επιλογη.
” Μετά συμβάλλει όσο μπορεί στην απώλεια του 10% του ελληνικού πληθυσμού και την οικονομική καταστροφή του τόπου, πιστό στον όρκο του! Εν συνεχεία, μυξοκλαίγεται για τα καημένα, τα αθώα θύματα του Μελιγαλά!!!”
Στο Μελιγαλα τελεστηκε εγκλημα πολεμου.3000 αιχμαλωτοι ανδρες αναμεσα σε αυτους γυναικες κ παιδια εκτελεστηκαν με μαχαιρι απο τους “δημοκρατες” ΕΑΜιτες κ ριχτηκαν σε ενα μισοτελειωμενο εργο υδρευσης.Το αμφισβητεις αυτο;Ουτε καν αυτοι που το διεπραξαν δεν το αμφισβητουν.Το αντιθετο μαλιστα.Επαιρονται για την ανανδρη πραξη τους.Δεν κοβεις τον λαιμο σε 3,000 ανθρωπους οταν ειναι αιχμαλωτοι σου.Συνθηκη της Γενευης.
“ΣΤ) 1920-1922 (κυβέρνηση Γούναρη). Μικρασιατική καταστροφή! Τι να πει κανείς;”
Τι να πει κανεις;Ο στρατος μας πολεμουσε κ το επισημο οργανο του ΚΚΕ ο ριζοσπαστης υπεσκαπτε το ηθικο των ελληνων στρατιωτων λεγοντας τους οτι κανουν αδικο κ ιμπεριαλιστικο πολεμο….Ε τι να χτυπαμε τα αδερφια μας;Αφου κ η “μαμα” ΕΣΣΔ απο το 21 μας ειπε οτι οι Τουρκοι ειναι καλοι αφου διαμελισαν μαζι την Αρμενια……
“Ενώ θυμηθείτε, οι απάτριδες της διεθνιστικής Αριστεράς πήραν τα όπλα” ναι…για να εγκαθυδρυσουν δικτατορια του Προλεταριατατου…
” Η Αριστερά πάντως, όταν ήρθε η ώρα, έδωσε τα πατριωτικά της διαπιστευτήρια στην πράξη, με δεκάδες μάχες, χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες !”
Δεν θυμαμαι κατι τετοιο.Αν δεν της ελεγε η μαμα ΕΣΣΔ τι να κανει δεν κουνουσε ρουπι.Αυτο ειναι το πραγματικο προδοτικο διαπιστευτηριο της Αριστερας.Η συνεργασια δομικη θεσμοθετημενη κ απολυτη απο Ξενη Δυναμη.Την ΕΣΣΔ.
” Και υπέστη και όσα υπέστη στην συνέχεια από τους πρώην συνεργάτες των Γερμανών και μετέπειτα των ΑγγλοΑμερικανών!”…Δινοντας την την εξουσια κ καλωντας την σε ολες τις δεθνες λεσχες κ τα ιδρυματα οπου απολαμβανει προνομιων σε σχεση με αλλεςα αριστερες….
Απο κει κ περα σε σχεση με αυτα που ειπατε:
Για το Μελιγαλα πολλη μεγαλη κουβεντα.Δεν ειναι σκοπος να μαλωνουμε ουτε να σας προκαλεσω.Γνωμη μου ειναι…οτι οι ανθρωποιο αυτοι φανατικοι αντικομουνιστες κ βλεποντας την λαιλαπα του κομμουνισμου να ερχεται οσο κ την γερμανια να καταρρεει…μπηκαν στις γραμμες των ΤΑ.Στην αρχη τα ΤΑ ηταν απλως ναζιστες συνεργατες τοπικοι απο ιδεολογια η συμφερον των γερμανων.Απο το 43 κ 44 ομως μετα η πυκνωση των γραμμων των ΤΑ εγινε απο ανθρωπους των οποιων τα κινητρα ανεπτυξα παραπανω.Δεν ηταν ναζιστες.Ηταν αντικομμουνιστες.
“Όχι από τους μετανάστες, που είναι φτωχοί και δυστυχισμένοι άνθρωποι, σε αναζήτηση ελπίδας!”
Δεν με ενδιαφερει τι ειναι.Δεν δινω δεκαρα.Τους θελω εξω απο την χωρα μου γιατι ειναι παρανομοι αλλοεθνεις,αλλοθρησκοι μισσαλοδοξοι κ πιστεουν στο Ισλαμ.Νταρ αλ Χαμπρ λεει το κορανι για τους μη ισλαμιστες.μεταφραση:Ο Οικος του Πολεμου.Καντε τους οτι θελετε δηλαδη δεν ειναι ανθρωποι οι μη μουσουλμανοι.Διαβασε κ λιγο κορανι κ λιγοτερο Αυγη….Πεμπτη στηλη του Ισλαμ”Κανε πολεμο για την επεκταση των οριων του Ισλαμ”.Τι να σχολιασω…..
Να πω μονο οτι οπως ειναι οι 10 εντολες ετσι ειναι οι 5 στηλες για το Ισλαμ.Αν δεν κανεις ιερο πολεμο,δεν εισαι καλος μουσουλμανος.Αυτους τουε λετε κακομοιρηδες.οχι κυριε Τσολακη .ειναι εισβολεις με πολιτικα κ μας εχουν κυρηξει τον Πολεμο.Η εμεις η αυτοι.Για αυτο καλυτερα να πανε στην Διεθνιστικη Ευρωπαικη ενωση….Αλλα τι εκπληξη..Δεν τους θελουν….
“Δεν διεκδικώ το αλάθητο του Πάπα βέβαια αλλά δεν βλέπω την Χ. Α. πάνω από το 15% σε καμία περίπτωση! ”
Εχει ηδη φτασει το 16% την στιγμη που γραφω αυτο το κειμενο.(16% σε δημοσκοπησητου παν Αθηνων)
“Και αυτό, αν συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να καίει μαζούτ και να μην υιοθετεί εθνικό λόγο!”
Το μονο σιγουρο με βαση την ποιοτητα των στελεχων του Συριζα οσο και την αντεθνικη τους ιδεολογια.

“Γιατί αλήθεια πιστεύεις ότι η Τουρκία θα μας επιτεθεί όταν η κυβέρνηση της Χ.Α. (!), αρνηθεί να πληρώσει τους ξένους; ”
Γιατι θα παρει το οκ εμμεσα απο τον διεθνη περιγυρο σαν “τιμωρια” της Ελλαδας οσο και για να εξασφαλισουν οτι ανασυσταση του Εθνικισμου δεν προκειται να συμβει σε αλλο ευρωπαικο κρατος.Επισης κ λογω της κακης οικονομικης καταστασης κ της αποδιοργανωσης των ΕΔ.
“Πιστεύεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταργήσει το μνημόνιο; ”
Ο ιδιος λεει οτι θα το επαναδιαπραγματευτει….Την μια φορα δηλαδη ηιατι μετα λεει αλλα..κ μετα αλλα..κτ λ κτλ κτλ….
Τα αρθρα σας τα εχω διαβασει ανδημοσιευτηκαν κ στο Ινφογνωμων νομιζω κ σε αλλα ιστολογια.Ειναι καλογραμμενα αλλα απλως διαφωνουμε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σκαντζόχοιρος 9 Νοεμβρίου 2012 - 10:42

Κατ’ αρχάς, το να συζητάς για τον ελληνισμό με ορισμούς που δόθηκαν στην περίοδο της αρχαιότητας είναι ιστορικά αστείο.

Έκτοτε ο ελληνισμός έχει διαμορφώσει μια άλλη ιστορική πορεία, που δεν γίνεται να αναιρεθεί επειδή η Χ.Α. θέλει να αναφέρεται στην… Σπάρτη και σε κάποια μυθολογική φυλετική ενότητα του ελληνισμού. Όπως έλεγε και ο Παπαρρηγόπουλος, δια μέσω ποιάς εναέριας γέφυρας θα ξεκινήσεις από την σύγχρονη εποχή και θα καταλήξεις στην Σπάρτη; Αυτά είναι αστειότητες.

Δεύτερον, ‘η Χ.Α. ήταν εκτός νομής εξουσίας’. Ήταν εντός των παρακρατικών μηχανισμών όμως. Και το γεγονός πως το συγκεκριμένο έντυπο της ΚΥΠ είναι πλαστό, δεν αναιρεί έναν ρόλο που είχε, και τον οποίον καταγγέλουν και πρώην στελέχη τους. Ούτε αναιρεί τη θητεία του Μιχαλολιάκου σε παρακρατικές οργανώσεις κατά το ’70.

Προσωπικά, έχω πέσει σε τουλάχιστον τρείς περιπτώσεις όπου οι φοιτητικές νεολαίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (κυρίως της δεύτερης, αλλά έχει συμβεί και με την πρώτη) έφερναν φουσκωτούς της Χ.Α. για να ‘καθαρίσουν’. Προφανώς επί πληρωμή.

Τρίτον, η σαπίλα των άλλων δεν δικαιώνει σε καμία περίπτωση την Χ.Α. Αν είναι να μιλήσουμε για την Χ.Α., θα μιλήσουμε για αυτήν, για όσα ισχυρίζεται ότι πράξει, και για όσα πιστεύει. Αυτήν την ιστορία κάθε φορά που στριμώχονται οι χρυσαυγήτες να λένε πόσο σάπια είναι η Ντόρα, ο Λαλιώτης και πόσα κότερα έχει ο Κόκκαλης είναι αστεία.

Τέταρτον, ότι δεν τους συμφέρει τους Χρυσαυγήτες, δεν το αναγνωρίζουν. Ακόμα και τα δικά τους έντυπα καταγγέλουν ως πλαστά, για να αποποιηθούν ό,τι δεν τους βολεύει στην περίσταση. Όμως, η στάση τους δε λέει τίποτα. Μερικά πράγματα υπάρχουν, που να σκίζει ο Μιχαλολιάκος τα ρούχα του. Είναι κλασική ναζιστική λογική του τύπου ‘ο γάιδαρος πετάει, αρκεί να τον διατάξει ο Φύρερ’.

Κι όμως. Η Χ.Α., ότι και να λένε τα στελέχη της, και ναζιστική είναι, και τον εμφύλιο θέλει, και πλάτες στο καθεστώς κάνει με τον τρόπο της. Κάθε φορά που περνάνε μέτρα, και μνημόνια, ή κάθε φορά που έρχεται η Μέρκελ, ή κανας Νταβούτογλου υπάρχει μυστήρια σιωπή από το άλλοτε λαλίστατο στρατόπεδο της Χ.Α. Αυτό δείχνει πολλά.

Όπως λέει πολλά και το γεγονός ότι επί της ουσίας, ακόμα και στα ζητήματα που διεκδικούν ρόλο αυθεντίας, δεν έχουν να μας πουν τίποτε. Τι θα κάνει η Χ.Α. με το μεταναστευτικό; Μήπως αυτή τη γελοιότητα που ξεστόμισε ο Μιχαλολιάκος, ότι θα κάνει τον κάμπο της Λάρισας ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης και θα βάλει 1.000.000 κόσμο μέσα με μια καραβάνα στο χέρι;

Η μόνη φορά που πήγαν να πάρουν την εξουσία άνθρωποι που προέρχονται από αυτόν τον χώρο, είναι στο πραξικόπημα της Κύπρου το ’74, όπου υποδουλώθηκε το μισό νησί. Μόνο για κάτι τέτοια είναι ικανοί.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 11 Νοεμβρίου 2012 - 23:10

ΠΡΟΣ Nephil (1)

Αγαπητέ Nephil, είδα μόλις σήμερα την απάντησή σου. Ας μπούμε λοιπόν κατευθείαν στην ουσία! Αναφέρεσαι στο ανιστόρητο άρθρο του κ. Θεοδωρίδη, πράγματι δεν διαγράφηκε, ξέρεις όμως πολλούς που να διαγράφηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ; Καλώς ή κακώς, οι διαγραφές δεν είναι στις πρακτικές του (αν και προβλέπω ότι θα καταστούν αναγκαίες στην διαδικασία της μετεξέλιξής του, ειδικά τώρα που θα πρέπει να κάνει στρατηγικές επιλογές !), όμως πρόκειται για άποψη που κανείς δεν υποστήριξε και όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν. Ο αρθρογράφος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ως μέλος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ (αν και προβλέπω ότι δεν έχει μέλλον!) και ως τέτοιος αρθρογράφησε στην πρώτη σελίδα της Αυγής. Οι συσχετισμοί των δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ, που πίστεψέ με τους ξέρω αρκετά καλά, είναι όπως τους περιγράφω. Δεν ήταν πάνω από 1% οι ΄΄ κολλημένοι ΄΄ αριστεροί και από αυτούς αμφιβάλω αν οι μισοί θα αποδέχονταν αυτή την τοποθέτηση. Στον ΣΥΡΙΖΑ του 26,5 %, απλά χάνονται και αν θέλεις την γνώμη μου, δεν πρόκειται να παραμείνουν για πολύ καιρό, παρά τις παραδόσεις του κόμματος ! Είναι η εσωτερική λογική της εξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ, που συντελείται καθημερινά και που δεν θα το επιτρέψει αυτό. Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα για να ρισκάρει κανείς και άλλο ρίσκο εννοούσε ο Μπαλάφας! Ότι δηλαδή, πρέπει να πάρουμε οι Έλληνες, το ρίσκο να αφήσουμε την πατροπαράδοτη κλεπτοκρατία και να δώσουμε την δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει καθαρό αέρα στο μουχλιασμένο αλλά γνώριμο διαμέρισμα της Ελλάδας!
Τουλάχιστον για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δέχτηκε όλη αυτήν την τεράστια επίθεση προ και μετεκλογικά από τα ΜΜΕ, θα έπρεπε να αναγνωριστεί ότι είναι ενάντια στην κλεπτοκρατία. Αναφέρεσαι σε γκάλοπ και ονοματίζεις τον Αλαφούζο. Δεν γνωρίζω την διασύνδεση αλλά δεν έχει και σημασία ! Δηλαδή εσύ βλέπεις ο ΣΚΑΙ , του όχι και τόσο λυσσασμένου Αλαφούζου, να έχει φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφορά; Η Καθημερινή μήπως; Και βέβαια πράγματι ο Αλαφούζος είναι ο ένας! Οι υπόλοιποι; Σκίζονται και αυτοί και τα κανάλια τους υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ! Από ότι θυμάμαι, 4-5 εταιρείες έκλιναν υπέρ ΝΔ και 2-3 υπέρ ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, αυτό σημαίνει συναλλαγή; Αλλά προσωπικά και να υπήρχε παρόμοια συναλλαγή (αναφέρομαι εκτενώς σε άλλο κείμενό μου, για την ανάγκη η κλεπτοκρατία να καταπολεμηθεί με επιλεκτικές συμμαχίες με τμήματά της, ώστε να παταχθεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα! ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ 1. ), αν εντάσσονταν στο πλαίσιο που ανέφερα δεν θα την θεωρούσα κατά ανάγκη λάθος!
Πράγματι το δεξιά και το αριστερά, το πάνω και το κάτω, το μπροστά και το πίσω, είναι έννοιες που εξαρτώνται από την θέση που παίρνουμε ως παρατηρητές εμείς οι ίδιοι! Πολιτικά, οι έννοιες Δεξιά και Αριστερά, έλκουν την καταγωγή τους από την Γαλλική Επανάσταση. Με την Αριστερά να είναι ο πρόμαχος της αλλαγής (από εδώ και η έννοια της ιστορικής προόδου και του προοδευτισμού) και την Δεξιά της συντήρησης της καθεστηκυίας τάξης. Η Ελλάδα είχε μια παράταξη που ενδιαφερόταν για το κεφάλαιο την ΝΔ και στην συνέχεια απέκτησε και δεύτερη με το νέο ΠΑΣΟΚ !Όχι Δεξιά αλλά Αριστερά έλειπε από την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια! Σε κάθε περίπτωση η σχέση της ΝΔ με την ΕΠΕΝ και όλους τους πιο δεξιούς χώρους είναι γνωστή ! Δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι η Ελλάδα είχε 99,9% Αριστερά και η μόνη Δεξιά είναι η Χρυσή Αυγή που κινούνταν στα δέκατα της μονάδας! Και δεν νομίζω ότι οι αστείοι αυτοπροσδιορισμοί της ΝΔ, που είχαν ως στόχο να διεμβολίσουν το ιστορικό Κέντρο, μπορούν να αποκρύψουν την αλήθεια! Η ιδεολογία του 30 στην οποία αναφέρεσαι, διεθνώς τυποποιείται ως ακροδεξιά. Προσωπικά πιστεύω στην ακεραιότητα των στελεχών της (αν και όπως έγραψα λόγω πολιτικής γεωγραφίας η Χ. Α. χρησιμοποιείται!), αλλά όχι στην ιδεολογία και τις πρακτικές τους!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 12 Νοεμβρίου 2012 - 00:30

ΠΡΟΣ Nephil (2)

Δεν αμφιβάλω ότι ο ΕΔΕΣ πολέμησε (παρά την μεγάλη διαφορά βάρους από τον ΕΛΑΣ!), όμως τι σχέση είχε η κεντρώα, αντιμοναρχική, δημοκρατική οργάνωση με την Δεξιά, πολύ περισσότερο με την εκδοχή που μας παρουσιάζεις; Οι Έλληνες κομμουνιστές (παρόλο που δεν είμαι, νομίζω ότι τους αξίζει η αναγνώριση!) πολέμησαν όπως όλοι οι Έλληνες στην Αλβανία αλλά πήραν τα όπλα και μετά στην κατοχή. Η Δεξιά κάθισε στα αυγά της και ο ΕΔΕΣ, μόνο σε αυτήν δεν μπορεί να χρεωθεί, άσχετα με το γεγονός ότι αργότερα συμμάχησε μαζί της κατά του ΕΛΑΣ !Ο ΕΛΑΣ πολέμησε κατά των κατακτητών και των συνεργατών τους σε δεκάδες μάχες, με χιλιάδες νεκρούς και σακάτηδες! Η αντίστοιχη προσφορά της Δεξιάς; Όχι του ΕΔΕΣ! Της Δεξιάς! Ποια είναι; Η Χ; Τα τάγματα ασφαλείας; Φοβήθηκαν λόγω Ψαρρού; Και γιατί δεν πήγαν στον ΕΔΕΣ ή στην Μ. Ανατολή όπως αρκετοί πατριώτες έπραξαν; Έπρεπε να ξεφτιλίσουν στολή, σημαία, εθνικό ύμνο και να δώσουν όρκο στον Αδόλφο Χίτλερ; Τι νόημα έχει τότε ο κατ΄εξακολούθηση ισχυρισμός του Μιχαλολιάκου ότι είναι Έλληνας εθνικιστής! Αν έτσι είναι ο εθνικιστής, ποια η διαφορά από τον προδότη; Όσο και αν κατηγορηθεί ο ΕΛΑΣ για εγκλήματα (πραγματικά ή μη), για συνδιαλλαγή (λες και δεν είναι γνωστό ότι τον εχθρό που φεύγει δεν τον χτυπάς, μόνο απώλειες στον άμαχο πληθυσμό θα προκαλέσεις ενώ η απελευθέρωση έχει επιτευχθεί! Τσάμηδες, ΣΝΟΦ κλπ), με τίποτα δεν μπορεί να του αφαιρεθεί η μεγίστη τιμή ότι στα χνάρια του Λεωνίδα, του Παλαιολόγου και του Κολοκοτρώνη έκανε λυσσαλέα αντίσταση κατά των κατακτητών! Για την Δεξιά και ειδικά την Δεξιά που εννοείς θα μείνει για πάντα η καταισχύνη της συμπαράταξης με τους Γερμανούς δημίους! Αυτούς που καταδικάζεις από την πασαρέλα των προδοτών και που σύμφωνα με εμένα είναι Δεξιοί, δεν θα τους σχολιάσω διότι συμφωνούμε! Η μεραρχία Μενελάος αποχώρησε λίγους μήνες μετά την επικράτηση της χούντας μετά από απαίτηση των Τούρκων που απειλούσαν πόλεμο! Ακόμη και τώρα η επίσημη δικαιολογία των χουντικών είναι …..ο πόλεμος! Πολύ μετά και με την συνεχή υπονόμευση, αναγκάστηκε ο Μακάριος να πάρει εχθρική θέση απέναντι στους Ελλαδίτες αξιωματικούς. Όμως ακόμη και αν τα πράγματα ήταν όπως τα έγραψες, η εγκατάλειψη της Κύπρου πάλι έγκλημα θα ήταν!
Για τον Μελιγαλά έχουν γραφτεί πολλές μελέτες, σημασία έχει ότι η μεγάλη πλειονότητα ομιλεί για εκτελέσεις ταγματασφαλιτών και μικρό αριθμό αθώων θυμάτων (φυσικά αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες!)! Η προσπάθεια να παρουσιαστεί η όλη υπόθεση ως σφαγή αμάχων είναι άπελπις απόπειρα της ελληνικής Δεξιάς και άκρας Δεξιάς να σπιλώσει τον ΕΛΑΣ (και βέβαια που να το πετύχουν αυτό; Στο πεδίο της μάχης που ο ΕΛΑΣ είχε τόσες περγαμηνές;) και να δικαιολογήσει τις πομπές της!
Το ΚΚΕ πράγματι έπαιξε αρνητικό ρόλο στην Μικρασιατική εκστρατεία, όμως ο πόλεμος χάθηκε από το ΚΚΕ; Οι έξι και σύσσωμη η Δεξιά της εποχής που τους ακολουθούσε δεν είχαν καμία ευθύνη; Να θυμηθούμε την σύγκρουση με τους πανίσχυρους νικητές του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου λόγω Κωνσταντίνου; Να θυμηθούμε την απομάκρυνση των ΄΄ Aμυνιτών ΄΄ αξιωματικών από το στράτευμα; Μήπως, την καθυστέρηση της έναρξης των επιχειρήσεων με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση των κεμαλικών; Την εγκληματική απουσία σχεδίου εκκένωσης της Μικράς Ασίας σε περίπτωση ήττας; Την διοίκηση Χηανέστη; Για όλα φταίει το ΚΚΕ και…..η Σ. Ένωση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 12 Νοεμβρίου 2012 - 00:51

ΠΡΟΣ Nephil (3)

Αγαπητέ Nephil όποια και αν ήταν τα κίνητρα αυτών των ανθρώπων (και κάποιων σίγουρα ήταν η ευκολία τους και ο μισθός σε χαλεπούς καιρούς!), έδωσαν όρκο και υπηρέτησαν συγκεκριμένη δύναμη, με συγκεκριμένη δράση στην χώρα τους! Τα άλλα τώρα τι νόημα έχουν;
Μπορεί να μην χωνεύεις τους μετανάστες αλλά η θεωρία της εισβολής δεν στέκει! Τα κίνητρά τους είναι προφανή και η συμπεριφορά τους πολύ εξηγήσιμη! Βέβαια και το πρόβλημα υπαρκτό και το άρθρο μου αποσκοπούσε στο να θέσει αυτόν το θέμα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Το κοράνι λέει πολλά πράγματα, αν το ξεφυλλίσεις θα μείνεις κατάπληκτος από την αδιάκοπη επανάληψη της λέξης έλεος! Από την άλλη οι πρώτοι και χειρότεροι φονταμενταλιστές του κόσμου ήταν οι Σταυροφόροι! Και μόνο ο Ιησούς δεν έφταιγε για τις αθλιότητές τους! Η ριζοσπαστικοποίηση του Ισλάμ είναι προϊόν της Δυτικής εισβολής στο λίκνο του και όχι εγγενές στοιχείο του!
Εξακολουθώ να μην βλέπω την Χρυσή Αυγή πάνω από το 15% αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ να μην σοβαρεύεται! Αν πάντως το πράξει, οι προοπτικές της Χ.Α. θα περιοριστούν άμεσα! Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ φίλε μου λέει σταθερά το ίδιο πράγμα! Κατάργηση του Μνημονίου, επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης με έμφαση στην επάρκεια!
Αν ισχύει το πολεμικό σενάριο θα πρέπει να το δούμε νωρίτερα!
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτούς που διαφωνούν με εμένα αγαπητέ Nephil και δεν συμμερίζομαι καθόλου την λογική του αγνοώ την Χ.Α. (με ποιο δικαίωμα για ένα κόμμα του 7%;) ή του ας την απαγορεύσουμε! Δεν μου είναι συμπαθής και θέλω να την νικήσω ιδεολογικά, αλλά ως εκεί! Αν δεν μπορούμε να επικρατήσουμε ιδεολογικά, τότε το πρόβλημα είναι όλο δικό μας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλέξανδρος 12 Νοεμβρίου 2012 - 22:20

Συγνώμη που παρεμβαίνω, ( τελευταία φορά). Χρησιμοποιείτε το αντεπιχείρημα των σταυροφόρων, καλά τι σχέση έχουμε εμείς μ’αυτούς; Δεν γνωρίζετε ότι οι σταυροφόροι ήταν αυτοί που διέλυσαν την Ρωμανία; Δεν γνωρίζετε ότι οι Φράγκοι δεν μίσησαν τίποτα περισσότερο από από τους Ρωμιούς; Για να μας αποκόψουν από την παράδοσή, μέχρι και το όνομα άλλαξαν, από Ρωμανία σε Βυζάντιο, με την ίδρυση ταυτόχρονα και του σημερινού κράτους της Ρουμανίας, όλα αυτά σας φαίνονται άνευ σημασίας; Η σημερινή Ε.Ε. με την οποία εσείς θέλετε να διαπραγματευτείτε βασίζεται στις αρχές του Καρλομάγνου, τα δε σχέδια για την ίδρυσή της υπάρχουν από τον 18ο αιώνα, έτσι απλά νομίζετε ότι μπορείτε να διαπραγματευτείτε και να επιτύχετε εθνικά δίκαια; Υπάρχουν πολλές δικλείδες ασφαλείας, ώστε να μην είναι δυνατόν κάτι τέτοιο. Το όλο οικοδόμημα της Ε.Ε. είναι θεσμικά λανθασμένο, αν θέλετε να συνεισφέρετε ουσιαστικά, μιλήστε θεσμικά (για Ε.Κ.Τ, για τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών ούτε λόγος;) και μην χρησιμοποιείτε ρητορεία τύπου Σαμαρά όταν έλεγε τα περί διαπραγμάτευσης και τα σχετικά αντιμνημονιακά, αν θέλετε να θεωρηθείτε αντισυστημικοί . Για το ισλάμ τι να πω, δεν έχετε ακούσει καθόλου τα σχετικά, για δημοψήφισμα για την επιβολή της σαρίας στην Αγγλία σε περιοχές που έχουν πλειοψηφία, όπως και στο Βέλγιο; Για καταγγελίες, σχετικά με γάμους ανήλικων κοριτσιών 8 ή 10 χρονών με ηλικιωμένους, στην δυτική Ευρώπη επίσης δεν ακούσατε τίποτα; Για το εάν το μεταναστευτικό αποτελεί μεθόδευση, αρκεί να αναφέρω το ενδιαφέρον του Σόρος να τους χτίσει σπίτια με την βοήθεια Μ.Κ.Ο. ούτε αυτό σας προβληματίζει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 13 Νοεμβρίου 2012 - 01:45

ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

Φίλε Αλέξανδρε νομίζω πως έχουμε το κοινό ότι είμαστε αμφότεροι….. χριστιανοί! Η αμοιβαία σχέση αγάπης και μίσους με αντεστραμμένους ρόλους, πρώτα των νεοφώτιστων βαρβάρων που έβλεπαν με δέος την αυτοκρατορία και αργότερα των Ελλήνων που βλέπουν με αντίστοιχη διάθεση την πανίσχυρη Δύση έχει μακρύ παρελθόν! Πράγματι οι βάρβαροι θαύμαζαν και ζήλευαν την Αυτοκρατορία! Και αυτή τους περιφρονούσε αλλά συχνά τους χρειαζόταν! Ήταν η σχέση ανάμεσα στην νεοφώτιστη στο προσκήνιο της Ιστορίας , σφύζουσας από ζωή, ανερχόμενης Δύσης και της πρωταγωνίστριας τότε, πολιτισμένης, πανούργας αλλά φθίνουσας Αυτοκρατορίας!
Μιλώ για τους Σταυροφόρους, για να δείξω ότι η μισαλλοδοξία και ο φανατισμός δεν είναι μονοπώλιο του Ισλάμ! Και επειδή μπορεί να αρχίσεις τα γνωστά εύθυμα για την Ορθοδοξία (με την οποία δεν έχω τίποτα, απλά θέλω να είμαι δίκαιος!), θα σου θυμίσω τους τρομερούς διωγμούς των Παυλικιανών, των Βογομίλων αλλά και ιδιαίτερα την άθλια συμπεριφορά του Ελληνορθόδοξου κέντρου προς την Μονοφυσιτική περιφέρεια, που έγινε η αφορμή πρώτα οι Πέρσες και μετά οι Άραβες να γίνουν δεκτοί σαν απελευθερωτές από τους γηγενείς των περιοχών αυτών!
Συμφωνώ ότι το οικοδόμημα της ΕΕ είναι θεσμικά, οργανωμένο με λάθος τρόπο. Για αυτό και πιστεύω ότι θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί με σοβαρό και συνεπή πολιτικό αγώνα. Κάνεις λάθος για την έλλειψη αναφοράς στην ΕΚΤ και την γραφειοκρατία της ΕΕ! Το δημοκρατικό της έλλειμμα και η ανάγκη υπέρβασής του, είναι σταθερό σημείο αναφοράς του ΣΥΡΙΖΑ!
Η ουσιώδης διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τον Σαμαρά είναι ότι α) θα καταργήσει το μνημόνιο, β) θα επαναδιαπραγματευτεί πραγματικά (τι σημασία έχει που το έλεγε ο Σαμαράς αφού ήταν ψέμα;) την δανειακή σύμβαση, γ) ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντισυστημικός διότι φιλοδοξεί να απομακρύνει το παραδοσιακό πλέγμα της κλεπτοκρατίας από την εξουσία! Δεν θα ψάξει δικαίωση σε συνθήματα, που στην παρούσα φάση μόνο κακό θα έκαναν στην Ελλάδα! Στην εποχή της Πτολεμαικής Αιγύπτου και της Σελευκιδικής αυτοκρατορίας, μόνο παράφρονες πίστευαν ότι οι ελληνικές πόλεις μπορούν να επιβιώσουν από μόνες τους! Έτσι σχηματίστηκαν οι συμπολιτείες! Κάποιοι σαν την Σπάρτη που δεν το αντιλήφθηκαν, απλά χάθηκαν! Η Ιστορία βρίσκεται στην νέα ελληνιστική της περίοδο! Μόνο που σε διαπλανητικό επίπεδο πλέον (τηρουμένων των αναλογιών))!
Όχι δεν ξέρω καμιά περιοχή της Ευρώπης που να εφαρμόζεται σαρία και είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει! Για τους γάμους που αναφέρετε δεν γνωρίζω ποια η θέση τους στον Ισλαμικό τρόπο ζωής! Αν είθισται στις παραδόσεις τους, τι να πω εγώ; Η γιαπωνέζικη κουλτούρα θεοποιεί τις γκέισες, οι Φαραώ, εκπρόσωποι ενός λαμπρού πολιτισμού παντρεύονταν τις αδελφές τους! Οι βουδιστές και οι Ινδουιστές αποδέχονται την πολυγαμία! Δηλαδή εμείς θα επιβάλουμε τα πρότυπά μας στους άλλους επειδή είμαστε οι τέλειοι; Με ενδιαφέρει να μην εγκληματούν και βέβαια πιστεύω ότι υπάρχει ένα ανώτερο όριο στον πληθυσμό αλλοδαπών που μπορεί να ανεχθεί μια χώρα!
Ο Σόρος μπορεί να έχει οποιαδήποτε κίνητρα αλλά η φτώχεια, ο πόλεμος, η αλλαγή του κλίματος, η καταπίεση κα παρόμοια είναι τα αίτια της μαζικής μετανάστευσης! Να είσαι σίγουρος ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους συχνά υπό άθλιες συνθήκες και συχνά για να πέσουν στα νύχια εκμεταλλευτών για χάρη του Σόρος!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 13 Νοεμβρίου 2012 - 13:14

ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

Χα,χα,χα σε παγκόσμιο ήθελα να πω επίπεδο όχι βέβαια διαπλανητικό!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλέξανδρος 13 Νοεμβρίου 2012 - 18:51

Ευχαριστώ για την απάντησή σας στο σχόλιο μου και θα ήθελα να διευκρινίσω λίγα πράγματα.
Καταρχήν ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, έτσι δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε τα πράγματα χρησιμοποιώντας πράξεις μίσους, που επέδειξαν διάφοροι λαοί καθιστώντας αυτές ως κοινό γνώρισμα. Υπερασπίζομαι την ορθόδοξη γνήσια παράδοση, του ανατολικού τμήματος της αυτοκρατορίας, συνδεδεμένες με τους αγώνες του λαού μας. Πολλά άσχημα συνέβησαν στην αυτοκρατορία, όλα όμως είχαν τη χροιά εσωτερικών προβλημάτων. Δεν υπάρχει λαός, ή έθνος, ή κρατική οντότητα που θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι έπεσε θύμα εκμετάλλευσης οικονομικής, κοινωνικής από τη ρωμιοσύνη. Το χαρακτήρα μας (παράδοση και αρχές) τον δείξαμε πολλές φορές με τον εχριστιανισμό των Ρώσων, των Βουλγάρων και γενικότερα των Σλάβων, ο οποίος έγινε οικιοθελώς χωρίς ίχνος βίας ή αυταρχισμού. Ας επικαλεστούμε τις μαρτυρίες, αν θέλετε και τις εντυπώσεις τον ίδιων προαναφερθέντων λαών, ακόμα και σήμερα, για να διαπιστώσουμε τον σεβασμό και την αγάπη που τρέφουν προς την Ρωμανία. Μόνο θετικά είχε η δράση των ιεραποστόλων εκ της Κωνσταντινούπολης , όχι μόνο σε θρησκευτικό επίπεδο, αλλά γενικότερα στον πολιτισμό, στις τέχνες και στα γράμματα, σε όλα τα έθνη που ασκούσανε τα ιεραποστολικά τους καθήκοντα και φυσικά με πρόσκληση των ιδίων αυτών εθνών. Οι αποικιοκρατικές μέθοδοι, η εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών, ο κοινωνικός καταναγκασμός που ήταν, αλλά και παραμένει, ο κανόνας ενεργείας των δυτικών, μας είναι παντελώς άγνωστες.
Στην αυτοκρατορία έδρασαν πολλές φορές αιρέσεις οι οποίες ταλάνισαν το κοινωνικό σύνολο, αυταρχικοί και άδικοι αυτοκράτορες κ.τ.λ. αλλά παρόλα αυτά η αυτοκρατορία έλαμπε και διακρινόταν εν σχέση με το σκοταδισμό που επικρατούσε στον κόσμο. Η παράδοσή μας έχει ενσωματώσει και αποδεχθεί συμπεριφορές όπως του Ιωάννη του Χρυσόστομου που υπέμεινε διωγμούς αγόγγυστα, με πνεύμα αυτοθυσίας και όχι συμπεριφορές αιρετικών ομάδων, όπως των Παυλικιανών που αναφέρατε, των οποίων ο τρόπος δράσης τους ήταν, η συκοφαντία και οι πολιτικές συμμαχίες εντός και εκτός της αυτοκρατορίας για τη διασφάλιση της επικράτησης τους. Ας σας θυμίσω την συμμαχία τους με τους Άραβες και τη λεηλασία των εδαφών της αυτοκρατορίας. Υπήρξαν στην αυτοκρατορία βεβαίως και κοινωνικές αδικίες και άδικες συμπεριφορές, στο χέρι μας όμως είναι να φιλτράρουμε και να αποδεχτούμε τα καλά στοιχεία και να τα εφαρμόσουμε. Για τους μονοφυσίτες οι οποίοι δέχτηκαν τους Πέρσες και τους Άραβες ως απελευθερωτές, καλά κάνανε αν αυτό επιθυμούσαν, είμαι βέβαιος όμως, ότι αφού απόλαυσαν τα αποτελέσματα των πράξεών τους, μετάνιωσαν οικτρά. Πριν από μερικούς μήνες στον Λίβανο διαδήλωσαν οι απόγονοι αυτών, καταφέρνοντας να ματαιώσουν μια ταινία του Μωάμεθ του πορθητή που αφορούσε την άλωση της πόλης, διότι κατά την γνώμη τους, την θεώρησαν προσβλητική. Βλέπετε δείχνουν έναν περίεργο ζήλο δια την τιμή της αυτοκρατορίας την οποία δεν συναντά κανείς στη Ελλάδα. Τον ίδιο ζήλο δείχνουν και οι χριστιανή στη Συρία, που αν και στο παρελθόν υπήρξαν φωνές για την αποκοπή των συνδέσμων με τον ελληνορθόδοξο χαρακτήρα, η κατάσταση έχει αντιστραφεί πλήρως. Στην Αίγυπτο δεν νομίζω ότι οι χριστιανοί, που βεβαίως δεν ανήκουν στον ορθόδοξο κόσμο, είναι ιδιαίτερα ευτυχείς για τον τρόμο και τους διωγμούς που έχουν υποστεί από τους μουσουλμάνους.
Βεβαίως θα ήταν άκαιρο και ανέφικτο να αναλυθεί η κατάσταση των Ρωμιών της Ιταλίας και τους διωγμούς που υπέστησαν από τους Φράγκους, όπως και των Ρωμιών της Γαλλίας και της Ισπανίας στα πλαίσια ενός απλού σχολίου.
—— Οι μουσουλμάνοι φυσικά και μπορούν να ζουν με τον τρόπο που επιθυμούν, το όλο πρόβλημα υπάρχει στην επιβολή αυτού του τρόπου ζωής σε άλλους λαούς, ξένους με τα ισλαμικά ιδεώδη, για αυτό ανέφερα και το αίτημα επιβολής της σαρίας που υπήρξε στην Αγγλία, σε περιοχές που έχουν σχετική πλειοψηφία. Ποτέ δεν ανέφερα ότι η σαρία ήδη εφαρμόζεται, αλλά μίλησα για απαίτηση εκ μέρους τους να εφαρμοστεί σε ορισμένες περιοχές. Η πληροφόρησή μου σχετικά με αυτά, είναι από το διαδίκτυο, έχω παρακολουθήσει συνεντεύξεις, άρθρα, video.
Θα ήθελα να παραθέσω κάτι ήπιο που διάβασα και αφορά το Βέλγιο:

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων των εφημερίδων La Dernière Heure και La Libre Belgique , ο Redouane Ahrouch, ο οποίος, θα πρέπει να το υπενθυμίσουμε, εκλέχτηκε δημοκρατικά, ήθελε να ησυχάσει τον βέλγικο πληθυσμό: Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να τρομοκρατήσουμε τον κόσμο. Νομίζω ότι είναι η λέξη Ισλάμ που προκαλεί το φόβο.
Redouane Ahrouch: Το Ισλάμ πάσχει από κακή εικόνα. Αλλά είμαστε δημοκράτες. Το Ισλάμ σημαίνει να αλλάξουν οι νοοτροπίες, να είσαι σε διάλογο. Δεν είμαι εγώ ο ίδιος που θα αλλάξω την πολιτική του δήμου.
Redouane Ahrouch: Θέλουμε να εξηγήσουμε τον νόμο του Θεού, και αν το θέλει ο λαός, θέλουμε να θεσπίσουμε τον νόμο της Σαρίας μετά από δημοψήφισμα σε 10-15 ή 20 χρόνια. Φυσικά, αυτή τη στιγμή, είναι πολύ νωρίς. Η κοινωνία δεν είναι έτοιμη. Θα έπρεπε να κόψουμε πάρα πολλά χέρια.

Έχω διαβάσει αρκετά χειρότερα από το παραπάνω, αν όλα αυτά είναι κατασκευασμένα και ψευδή, παρακαλώ δημοσιεύστε στοιχεία και δεν έχω πρόβλημα να ομολογήσω την εξαπάτηση.

——– Για την παγκοσμιοποίηση, θεωρώ ότι τα κράτη μπορούν να ζήσουν ανεξάρτητα, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης παγκόσμιας διακυβέρνησης, διότι δεν το βρίσκω ούτε σωστό και φυσικά ούτε δημοκρατικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επιθυμώ εμπορικές συναλλαγές μεταξύ κρατών, ή τον αλληλοσεβασμό κ.τ.λ. ,αλλά η παγκόσμια διακυβέρνηση, που στον οικονομικό τομέα ήδη έχει εκπληρωθεί, κατά την γνώμη μου και προωθείται σε διοικητικό και σε θρησκευτικό επίπεδο με βρίσκει παντελώς αντίθετο.
Δεν θα ήθελα να κάνω περισσότερη κατάχρηση, σε γενικές γραμμές σας παρέθεσα τις σκέψεις μου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 17 Νοεμβρίου 2012 - 14:31

ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ (1)

Αγαπητέ Αλέξανδρε, νομίζω ότι έχεις μια πολύ εξιδανικευμένη εικόνα της ελληνικής ιστορίας! Οι Έλληνες είναι αδύναμοι εδώ και αρκετούς αιώνες και βέβαια η δυνατότητα που έχουν να βλάψουν σοβαρά άλλους λαούς είναι περιορισμένη. Υπήρξαν όμως εποχές που οι Έλληνες έλεγχαν αυτοκρατορίες και πίστεψέ με, έκαναν πολλά κακά, σαν όλες τις αυτοκρατορίες της ιστορίας! Υπήρξαν όπως και οι μεγάλοι ανταγωνιστές τους, οι Φοίνικες, μεγάλοι εξερευνητές, έμποροι αλλά και ανελέητοι κατακτητές και δουλέμποροι! Στενόμυαλοι και άπληστοι, εγκατέλειψαν την κληρονομιά του πρώτου μεγάλου διεθνιστή της Ιστορίας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αποδύθηκαν στην στυγνή εκμετάλλευση των κατακτημένων! Ήταν αυτός ο λόγος που λαοί, όπως οι Εβραίοι αναγκάστηκαν να πάρουν τα όπλα (από τότε έχουμε τα περίφημα έπη των Μακκαβαίων!) για να διαφυλάξουν την ταυτότητα τους αλλά η αντίδραση θα ήταν συνεχής και στην Ινδία, το Ιράν και αλλού ως την οριστική τους εκδίωξη.
Για τους λαούς της μονοφυσιτικής περιφέρειας, Σύρους διαφόρων τύπων, Αιγύπτιους, Αρμένιους , Γεωργιανούς τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα λόγω της εγγύτητας στα κέντρα ισχύος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (εδώ ο έλεγχος του ελληνορωμαϊκού και αργότερα και χριστιανικού κέντρου, διατηρήθηκε περισσότερο για τον λόγο που αναφέρω ! )! Ωστόσο η αναταραχή αδιάκοπη, η προσχώρηση πολλών στους Πέρσες συνεχής, ενώ την λύση έδωσε τελικά το Ισλάμ, αφαιρώντας όλη αυτήν την τεράστια έκταση από το Βυζάντιο για πάντα! Οι λαοί αυτοί μετάνιωσαν τόσο φίλε Αλέξανδρε, που ακόμη και τώρα είναι πιστοί μουσουλμάνοι και κάποιοι (πχ Αιγύπτιοι, Σύροι κα) απώλεσαν την εθνική τους ταυτότητα και ταυτίστηκαν απόλυτα με τους Άραβες κατακτητές!
Ο εκχριστιανισμός των Σλάβων, ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα (άσχετα αν οι Βούλγαροι θέλουν για ιδιοτελείς λόγους να μειώσουν την βυζαντινή του καταγωγή!), με εμφανώς πολιτικά ελατήρια. Δεν έγινε καθόλου αναίμακτα στις περιπτώσεις Βουλγαρίας και Ρωσίας (οι αντιδρώντες σφαγιάστηκαν από τους τσάρους!)! Αν αναφέρεσαι στο ότι δεν επιβλήθηκε με πόλεμο από τους Βυζαντινούς, σκέψου ότι ίσως να λειτούργησε και ο εκβιασμός λόγω του φόβου του πολέμου!
Λαοί όπως οι Βούλγαροι (των οποίων την ιστορία τυγχάνει να γνωρίζω και από τις πηγές), ως καταγραμμένη ιστορία δεν έχουν σχεδόν τίποτα άλλο από την ατελείωτη προσπάθεια να κρατήσουν την εθνική τους ταυτότητα ενάντια στην Βυζαντινή πνευματική, οικονομική και στρατιωτική επιρροή! Με αυτό δεν θέλω να πω ότι το Βυζάντιο δεν βρισκόταν με τον τρόπο του ταυτόχρονα και σε αυτοάμυνα ενάντια στους εισβολείς! Δυστυχώς, είμαστε όλοι ασήμαντα πιόνια της Ιστορίας, με την εγελιανή ΄΄ πονηρία του Λόγου ΄΄ να παίζει άσχημα παιγνίδια εις βάρος μας!
Αν λοιπόν δεις και την νεώτερη ιστορία της Βουλγαρίας, θα δεις ότι το ίδιο ίσχυε και στον 19ο αιώνα όταν προϋπόθεση της απαλλαγής από τον τουρκικό ζυγό, ήταν αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν απαλλαγή από τον ελληνικό πνευματικό ζυγό (μητροπολίτες Έλληνες, εκκλησιαστική γλώσσα ελληνική, ελληνικά σχολεία χωρίς ούτε ένα βουλγαρικό ως τις αρχές του 19ου αιώνα κλπ!)! Παρόμοια, αν και λόγω απόστασης, όχι ακριβώς ίδια κατάσταση υπήρχε και στην Ρουμανία όπου η λέξη Φαναριώτης, ακόμη και σήμερα μόνο αρνητικούς συνειρμούς προκαλεί!
Η κατάκτηση μακρινών τόπων και λαών (Βάνδαλοι, Βησιγότθοι κλπ), με διάφορα προσχήματα (πχ τα εδάφη τους ανήκαν στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία!), ακόμη και ενάντια στο καλώς εννοούμενο συμφέρον της Αυτοκρατορίας (η περσική απειλή και η διείσδυση των Σλάβων ήταν πολύ σοβαρότερα προβλήματα!), μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί η ματαιοδοξία και η απληστία των βυζαντινών ελίτ, δεν είναι μόνο δυτικό χαρακτηριστικό! Ενώ τι άλλο πέρα από τεράστια εσωτερική αποικία ήταν η Ανατολή (Αίγυπτος, Συρία, Παλαιστίνη), που έτρεφε όλη την Αυτοκρατορία και μονίμως υφίστατο την εκμετάλλευση του ελληνορθόδοξου κέντρου; Ακόμη και την επομένη της επανακατάκτησής της, η Κωνσταντινούπολη δια του Ηρακλείου, στάθηκε αδύνατο να συγκρατήσει την μισαλλοδοξία και τον ρεβανσισμό της προς τους Ανατολίτες! Το αποτέλεσμα; Ο θρίαμβος του Ισλάμ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 17 Νοεμβρίου 2012 - 14:55

ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ (2)

Αγαπητέ Αλέξανδρε, υπάρχουν πολλοί τρόποι ανάγνωσης της Ιστορίας! Αν ρωτήσεις τον Κίσινγκερ, θα σου πει ότι η παρουσία της Pax Americana είναι απαραίτητη, διότι η πτώση της θα επιφέρει το χάος! Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει; Την Πτώση της Ρώμης ακολούθησε η βαρβαρότητα και οπισθοδρόμηση του Μεσαίωνα! Θυμήσου όμως ότι ο πολιτισμός του Ελληνορωμαϊκού κόσμου, στηρίζονταν επίσης στην γενοκτονία ολόκληρων εθνών που έδωσαν εκατομμύρια σκλάβους στους πολιτισμένους!
Οι παυλικιανοί όπως οι βογομίλοι και άλλες αιρέσεις καταδιώχθηκαν ανελέητα (φαινομενικά από το βυζαντινό κράτος, στην πραγματικότητα όμως από την ανατολική εκκλησία, που ήξερε να κρύβεται πίσω από τον αυτοκράτορα και αργότερα από τον σουλτάνο, ώστε να κατηγορεί αργότερα το Βατικανό που μη έχοντας αυτοκράτορα έκανε την βρώμικη δουλειά μόνο του!) και κάποιοι μοιραία έφτασαν στο λογικό συμπέρασμα ότι πρέπει να πάρουν τα όπλα για να σωθούν! Το ίδιο δεν έγινε αργότερα και στην Μ. Ασία, όταν η παραλυμένη από την διαφθορά βυζαντινή ελίτ έχασε τα πάντα σε 10 χρόνια (1071-1081, μετά την υπερτιμημένη μάχη του Ματζικέρτ); Απηυδισμένοι από την βαριά φορολογία, την αυθαιρεσία της άρχουσας τάξης και την απόλυτη εγκατάλειψη οι μικρασιατικοί πληθυσμοί σε μεγάλο ποσοστό ασπάστηκαν το Ισλάμ! Στις αρχές του 8ου αιώνα υπήρχε ένας Λέων ο Γ΄ για να αντιστρέψει το κλίμα περιορίζοντας την διαφθορά και την αυθαιρεσία των ισχυρών, φροντίζοντας τον απλό λαό (φυσικά αυτό σήμαινε σύγκρουση με τον κατεξοχήν εκμεταλλευτή, την εκκλησία! Η εκδίκησή τους; Τον παρέδωσαν στην λήθη! Ενώ ήταν, ο με διαφορά πιο επιτυχημένος βυζαντινός αυτοκράτορας!)! Τους 14ο με 15ο αιώνα κανείς!
Για την αντιστροφή του κλίματος στην Ανατολή, επέτρεψε μου να αμφιβάλλω! Υπερτερούν συντριπτικά οι μουσουλμάνοι και μάλιστα πρόκειται για ιδιαίτερα ευλαβείς μουσουλμάνους! Πιστεύω επίσης ότι οι θλιβερές εικόνες με τους ΄΄ χριστιανούς΄΄ Έλληνες και Αρμένιους κόπτες να δέρνονται Πασχαλιάτικα, λένε πολλά! Δεν είδα κανένα μετανιωμένο Κόπτη να γυρίζει στην Ορθόδοξη εκκλησία!
Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, υπήρξε εξίσου άπληστη, ανήθικη, ματαιόδοξη , αδίστακτη όπως όλες οι αυτοκρατορίες της ιστορίας! Φέρθηκε με απόλυτα αναμενόμενη περιφρόνηση, υστεροβουλία και κακή προαίρεση στους εξίσου κακοπροαίρετους Δυτικούς! Δεν είναι καταδικαστέο, πολύ καλά έκανε και μάλιστα για αιώνες από θέση ισχύος! Αλλά μην θεωρούμε ότι εμείς ήμασταν οι αθώοι και Δυτικοί απλά μας μισούν λόγω DNA! Στους διωγμούς που αναφέρεις θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και την σφαγή της λατινικής παροικίας από τον όχλο ,της Κωνσταντινούπολης με την άνοδο στην εξουσία του Ανδρόνικου Κομνηνού! Θα συμφωνήσω ότι οι Έλληνες υπέστησαν πολύ περισσότερα, αλλά εδώ και 800 χρόνια είμαστε πολύ πιο αδύναμοι! Δεν είμαι σίγουρος ότι ο λογαριασμός θα ήταν αυτός, σε άλλον συσχετισμό δυνάμεων!
Οι απαιτήσεις για Σαρία, από όποιον και αν προβάλλονται είναι γελοίες και θα πρέπει απλά να αγνοηθούν! Εννοείται ότι δεν θα εξισλαμιστούμε και οι μουσουλμάνοι θα τηρούν ευλαβικά τους νόμους των χωρών που τους φιλοξενούν! Αλλιώς, μπορούν να γυρίσουν στις πατρίδες τους! Υπάρχουν πολλοί πολιτικοί, φίλε μου , που χτίσανε καριέρες πάνω στον φόβο! Το πιο επιτυχημένο παράδειγμα, ο Χίτλερ, μιλούσε για τους Εβραίους! Από την πλευρά των μουσουλμάνων προφανώς υπάρχουν ακραίοι! Πιστεύω όμως, πως το πιο επιτυχημένο σχόλιο για τον κίνδυνο του Ισλάμ, το έχει κάνει ο Καραμπελιάς στο ΄΄ Ισλάμ και Παγκοσμιοποίηση ΄΄. Το παραθέτω αυτούσιο ΄΄ …..Γιατί, βέβαια εκείνο που κρίνει την εξάπλωση ή όχι των ριζοσπαστικών εκδοχών του Ισλάμ δεν είναι η συντηρητική ή επαναστατική – αντίστοιχα- ερμηνεία του Κορανίου, αλλά η κοινωνική και πολιτική συγκυρία που , στον σημερινό αραβικό κόσμο, συνηγορεί υπέρ μιας ριζοσπαστικής ερμηνείας ΄΄ !
Ας καταπολεμήσουμε τα αίτια της ριζοσπαστικοποίησης και να είσαι σίγουρος ότι οι χριστιανικές κοινωνίες έχουν τρόπο να ρυθμίσουν την ένθεν ανάδυση του Ισλάμ (περιορισμός της μετανάστευσης σε επιθυμητά επίπεδα!)!
Για την παγκοσμιοποίηση, πιστεύω πως ανεξάρτητα από το τι επιθυμούμε, είναι αναπόφευκτη, όπως τηρουμένων των αναλογιών, συνέβη στον ελληνιστικό κόσμο! Το θέμα είναι αν μπορούμε να της δώσουμε ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 17 Νοεμβρίου 2012 - 15:34

ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ (3)

Επειδή είχα να προβάλλω την αρνητική πλευρά του Βυζαντίου (και γενικότερα των Ελλήνων ως ηγετών!) σαν απάντηση σε όσα έγραψες πριν, κάποιος θα μπορούσε να νομίσει ότι περιφρονώ και υποτιμώ την προσφορά τους στην ανθρωπότητα! Λάθος! Οι Έλληνες έθεσαν πανθομολογουμένως τα θεμέλια δύο (Δυτικός, Ορθόδοξος!) και έδωσαν πολύ υλικό σε άλλους πολιτισμούς (Ινδικό,Ισλάμ, λατινοαμερικάνικο !)! Το Βυζάντιο υπήρξε ο θεματοφύλακας της αρχαίας γνώσης, φάρος πολιτισμού σε εποχές απόλυτης βαρβαρότητας και προμαχώνας του Νέου κόσμου που θα αναδύονταν από τα ερείπια της Ρώμης! Επειδή όμως η προσφορά μας είναι γνωστή, προσπαθώ να αναδείξω και την άλλη πλευρά για λόγους τόσο ιστορικής δικαιοσύνης όσο και σκοπιμότητας! Έχει μεγάλη σημασία, όχι μόνο η γνώση του εχθρού αλλά πάνω και πρώτα από όλα η γνώση του εαυτού μας! Χωρίς την σκληρή αυτοκριτική, δεν έρχεται η βελτίωση ούτε η επιτυχία!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλέξανδρος 20 Νοεμβρίου 2012 - 00:05

Αναφέρεις πολλά ιστορικά γεγονότα και είναι δύσκολο να σου απαντήσω και να αναλύσουμε κάποια πράγματα σε βάθος. Βλέπω ότι γνωρίζεις αρκετά καλά ιστορία ( καλύτερα από εμένα), όμως αλήθεια η ερμηνεία που δίνεις, πραγματικά μου είναι ακατανόητη. Αναφέρεις για παράδειγμα τους Βάνδαλους. Οι Βάνδαλοι ήταν ταυτισμένοι με τις επιδρομές, κατάφεραν να καταλάβουν την Καρχηδόνα και την κατέστησαν πρωτεύουσα του κράτους τους. Συνέχισαν τις επιδρομές, ασχολήθηκαν με την πειρατεία, κατέβαλαν την Ρώμη την οποία και λεηλάτησαν, θέλησαν να εισβάλουν στην Πελοπόννησο, δεν τα κατάφεραν διότι έχασαν από τους Μανιάτες. Οι επιδρομές και οι λεηλασίες που πραγματοποίησαν ήταν φοβερές, από που νομίζεις ότι προέρχεται η λέξη βανδαλισμός; Τελικά ηττήθηκαν από τον Ιουστινιανό. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι θεωρείς σωστό, θα έπρεπε η αυτοκρατορία να είναι αδρανής ή ευτυχισμένη με τις λεηλασίες που πραγματοποίησαν οι Βάνδαλοι; Η δε Ρώσοι και Βούλγαροι που ανέφερες δεν είχαν ακόμα απασχολήσει την Ρωμανία, αυτό έγινε αργότερα. Αλλού γράφεις για την αντίσταση των Μακκαβαίων στον Αντίοχο τον Επιφανή, μα εμείς θεωρούμε την αντίσταση των Μακκαβαίων πρότυπο αντίστασης, τον δε Αντίοχο οι πατέρες της εκκλησίας τον θεωρούσαν τύπο αντίχριστου. Κατά τον τρόπο που οι Μακκαβαίοι αγωνίστηκαν για να διατηρήσουν την πίστη τους και τις παραδόσεις τους, κατά τον ίδιο τρόπο μερικοί αντιστεκόμαστε στην παγκοσμιοποίηση (δεν εννοώ βέβαια ένοπλο αγώνα), που στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από τον ολοκληρωτισμό που επιβάλουν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές. Θα σου αναφέρω ένα πολύ απλό παράδειγμα, στην Γαλλία δημιουργήθηκε ένας σύλλογος, ο οποίος αντιδρώντας στην δημιουργία τροποποιημένων γενετικά σπόρων, μοίραζε δωρεάν σε όποιον ενδιαφερόταν γνήσιους σπόρους (απείραχτους), λοιπόν οι πολυεθνικές κατηγόρησαν τον σύλλογο ότι μοίραζε μη πιστοποιημένους σπόρους, με αποτέλεσμα στα γαλλικά δικαστήρια να δικαιωθούν οι πολυεθνικές και να απαγορευτεί η δραστηριότητα του συλλόγου. Η πιστοποίηση είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και απαιτεί χρήμα, πράγμα αδύνατον για έναν απλό σύλλογο. Η παγκοσμιοποίηση που προωθείται έχει απίστευτες επιπτώσεις στη ζωή μας, οι οποίες πιστεύω ότι δεν έχουν γίνει κατανοητές ακόμα, για αυτό η σύγκριση του Μέγα Αλέξανδρου με την συμμορία των πολυεθνικών και με την παγκοσμιοποίηση που θέλουν αυτές να επιβάλουν θεωρώ ότι είναι άστοχη.
Η εκκλησία δεν κρυβόταν πίσω από τους αυτοκράτορες ή αργότερα πίσω από τον σουλτάνο, όπως ισχυρίζεσαι, εκτός αν εννοούμε διαφορετική εκκλησία. ΟΙ αιρετικοί ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν με τους αυτοκράτορες και προέβησαν σε διωγμούς των αληθινών ορθοδόξων.
Υπήρξαν στιγμές που αιρετικοί είχαν κυριαρχήσει πλήρως, τέτοιους διωγμούς, αφορισμούς έχει υποστεί ο Μέγας Αθανάσιος, ο Θεόδωρος ο Στουδίτης, ο δε άγιος Νικόλαος φυλακίστηκε με εντολή του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, διότι απλώς, αγανακτισμένος χαστούκισε τον Άρειο. Επί τουρκοκρατίας, πάλι δεν γνωρίζω σε ποια επίσημη εκκλησία αναφέρεσαι, εγώ δεν γνωρίζω άλλη, από την εκκλησία του πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’, του αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Παπαφλέσσα, του Αθανάσιου διάκου και χιλιάδων άλλων που έχυσαν το αίμα τους, για την πατρίδα και την πίστη. Οι παυλικιανοί που αναφέρεις δεν διώχτηκαν εξαιτίας της πίστης τους, άλλα για άλλους λόγους, άλλωστε και οι Γότθοι, όταν ζήτησαν άδεια να περάσουν τον Δούναβη και να εγκατασταθούν σε εδάφη της αυτοκρατορίας, διότι σφάζονταν από τους Ούνους, ήταν με την αίρεση του Αρείου και παρόλα αυτά η άδεια τους δόθηκε. Ο πάπας φυσικά και δεν μπορούσε να κρύβεται πίσω από κανέναν βασιλιά, αυτοκράτορα, διότι απλά αυτός θεωρούταν ανώτερος. Οι βασιλιάδες της δύσης το πρώτο πράγμα που κάνανε μετά την στέψη τους, ήταν να προσκυνήσουν τον πάπα και να δηλώσουν υποταγή. Αυτή η μεγαλομανία του πάπα (ανώτατος κοσμικός και θρησκευτικός ηγέτης), αλλά και πλήθος άλλων αιρέσεων, ήταν η αιτία, για το σχίσμα της εκκλησίας και το μετέπειτα μίσος που αυτοί καλλιέργησαν για την ανατολική αυτοκρατορία και την ορθοδοξία, στη δύση.
Η Αίγυπτος, η Συρία, δεν είναι άραβες, δεν έχουν καμία σχέση και όμως έχουν αραβοποιηθεί πλήρως. Ωραία δεν δέχτηκαν την διοίκηση της Κωνσταντινούπολης, προτίμησαν τους άραβες, τι τους οδήγησε όμως στον πλήρη εξισλαμισμό τους; Απλά είπαν να αλλάξουν διοίκηση και θρησκεία ταυτόχρονα; Εγώ νομίζω ότι συνέβη, ότι και εδώ επί τουρκοκρατίας, όταν από την μία οι διωγμοί, από την άλλη τα προνόμια που είχαν οι μουσουλμάνοι, οδήγησαν πολλούς Έλληνες να αλλαξοπιστήσουν και αν δεν ήταν η δράση του αγίου Κοσμά του Αιτωλού, πιστεύω ότι στο τέλος οι περισσότεροι θα φορούσαν το τούρκικο φέσι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Nephil 17 Νοεμβρίου 2012 - 16:13

Διαβασα εδω κ μερες τα σχολια-απαντησεις ως προς τα αντιστοιχα δικα μου .Μιας κ συνεχιστηκε το νημα κ αλλοι σχολιαστες απαντησαν αν μπορω ας διατυπωσω κ εγω καποιες σκεψεις.

Προς Σκαντζόχοιρο:

“Κατ’ αρχάς, το να συζητάς για τον ελληνισμό με ορισμούς που δόθηκαν στην περίοδο της αρχαιότητας είναι ιστορικά αστείο.”
Ναι;Κ με ποιο ορισμο θα συζητησουμε;Με τον ορισμο της ρεπουση κ του ΣΥΡΙΖΑ;Με οτι μας βολευει για να παρεμβαλλουμε μεσα στο σωμα του Ελληνισμου τους Ξενους τους Λαθρομεταναστες;Πολυπολιτισμος κ ψευτοισοκρατης;Ελεος!(ο ισοκρατης δεν ειπε ποτε αυτο το οποιο του χρεωνουν!)
Λοιπον την περιοδο της αρχαιοτητας υπηρχε ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ ορισμος του Ελληνισμου :ΟΜΟΑΙΜΟ ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ.Αυτο τον ορισμο τον εδωσε Ο Ελληνισμος απο μονος του.Μην του το αλλαζετε εσεις η νεοταξικη Αριστερα για να εξυπηρετησετε την θνησκουσα σας κ φυλλοροουσα ιδεολογια.

“Έκτοτε ο ελληνισμός έχει διαμορφώσει μια άλλη ιστορική πορεία,”
Υπαγωγη στο Χρημα στους Ξενους στην Θρησκεια στην Αμερικη και στην ΕΕ.
Το καραβι του ελληνισμου απο κακο καπετανιο πηρε στραβη πορεια.Κ παει κατ’ευθειαν για τα βραχια.ενα στιβαρο χερι ομως, κ θα επανελθει σε απανεμα κ γαμηνια νερα.Ολα γινονται.
” σε κάποια μυθολογική φυλετική ενότητα του ελληνισμού.”
Καμια μυθολογικη.εχουν γινει εξετασεις DNA αναμεσα σε σκελετους αρχαιων ελληνων κ σημερινων.καμια διαφορα.(Αρης Πουλιανος)Ο ιδιος λαος κατοικει εδω.Κ αν το επιχειρημα δεν σου αρεσει κ σου φαινεται λιγο φυλετικο ,παρε το επιχειρημα της γλωσσας.Ιδια γλωσσα κατα 95 % με την δημωδη βυζαντινη κ κατα 90%περιπου χονδρικα με την αρχαια κοινη.
“Αυτά είναι αστειότητες.”
Αστειοτητες ειναι οι μυθολογικου τυπου ονειρωξεις της Κοσμοπολιτικης διεφθαρμενης νεοταξικης εθελοπροσκυνημενης Αριστερας περι ιδεολογικου ορισμου του ελληνισμου με βαση καποια αοριστα κριτηρια περι ‘Παιδειας”.Τωρα τι εννουν “ελληνικη Παιδεια” σου εχω πει.Εγω, γιατι αν ρωτησεις αυτους ο καθενας δινει διαφορετικη απαντηση ,εξαρταται τι τους ειπαν στην ΚΝΕ Καθοδηγητη οταν ηταν μικροι.Μιας κ ολοι εχουν περασει απο την σταλινικου τυπου αυτη οργανωση.

” Ήταν εντός των παρακρατικών μηχανισμών όμως. ”
Ποιος το λεει αυτο;η Αριστερα;κ γιατι να την πιστεψουμε;Η Αριστερα ειναι μαστερ της προπαγανδας κ εχει και τα χρηματα κ τα μεσα(διεφθαρμενη αντεθνικη ΕΥΠ) για να δημιουργησει,αλλωσει κ καθοδηγησει συνειδησεις.

“Προσωπικά, έχω πέσει σε τουλάχιστον τρείς περιπτώσεις όπου οι φοιτητικές νεολαίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (κυρίως της δεύτερης, αλλά έχει συμβεί και με την πρώτη) έφερναν φουσκωτούς της Χ.Α. για να ‘καθαρίσουν’. Προφανώς επί πληρωμή.”
Αν ειναι να μιλησουμε για προσωπικες μαρτυριες περι φοιτητικων νεολαιων θα σου πω τι χασις επεφτε στις νεολαιες του ΚΚΕ ,του ΚΚΕ (μ-λ) και του ΜΛ-ΚΚε κ τι γινοταν εκει.Αστο καλυτερα.

” Αν είναι να μιλήσουμε για την Χ.Α., θα μιλήσουμε για αυτήν, για όσα ισχυρίζεται ότι πράξει, και για όσα πιστεύει.”
Αυτο εκανα…..
” Αυτήν την ιστορία κάθε φορά που στριμώχονται οι χρυσαυγήτες να λένε πόσο σάπια είναι η Ντόρα, ο Λαλιώτης και πόσα κότερα έχει ο Κόκκαλης είναι αστεία.”
Για το ποιος στριμωχτηκε ειναι θεμα καθαρα υποκειμενικο.Εξ’ιδιων κρινουμε τ’αλλοτρια.

” Μερικά πράγματα υπάρχουν, που να σκίζει ο Μιχαλολιάκος τα ρούχα του.”
;ποια ειναι αυτα;Που αναφερεσαι;
” Είναι κλασική ναζιστική λογική του τύπου ‘ο γάιδαρος πετάει, αρκεί να τον διατάξει ο Φύρερ’.”
Αυτο ειναι αφορισμος ,λιγο αοριστο νομιζω.Ανθρωπινη συμπεριφορα περιγραφεις κ θα ελεγα ταιριαζει γαντι στο πολιτικο συστημα της Μεταπολιτευσης.Ανοιξε ειδησεις καθε μερα για να επιβεβαιωθει η εκτιμηση μου.Οτι λενε οι αρχηγοι ειναι σωστο…Για καποιο -συντομο-χρονικο διαστημα βεβαιως γιατι μετα αλλαζουν θεσεις κ αλλαζει κ η αληθεια..κατα το δοκουν.

” και πλάτες στο καθεστώς κάνει με τον τρόπο της. Κάθε φορά που περνάνε μέτρα, και μνημόνια, ή κάθε φορά που έρχεται η Μέρκελ, ή κανας Νταβούτογλου υπάρχει μυστήρια σιωπή από το άλλοτε λαλίστατο στρατόπεδο της Χ.Α. Αυτό δείχνει πολλά.”

Καλα ….περιμενεις να δεις δρασεις της ΧΑ η να τις μαθεις;Απο που;Βρε ειναι εκλεγμενο κομμα του ελληνικου κοινοβουλιου κ παρανομα τα ιδιωτικα κ κρατικα ΜΜΕ δεν προβαλλουν τα δελτια τυπου-4 δευτερολεπτα αναγνωση ρε γαμωτο!- και εσεις περιμενετε να μαθετε τις θεσεις της κ τις δρασεις της;Εδω συζητειται να βγει εκτος νομου!!!!!!!
Για την ιστορια οταν ηρθε ο Νταβουτογλου διαμαρτηρηθηκε και η ΧΑ και οι “Αυτονομοι Πατριωτες” μαλιστα οι τελευταιοι τον περιμεναν εξω απο το ξενοδοχειο τον αποδοκιμασαν κ ενα μελος τους εκαψε μια τουρκικη σημαια με ακαλυπτο το προσωπο του.Να το αναφερω αυτο μιας κ περασε την εντυπωση το Αρδην οτι οταν καιγονται τουρκικες σημαιες κ οι δραστες των πραξεων συλλαμβανονται ,το αποποιουνται.Λοιπον με μη καλλυμενο προσωπο.

” Τι θα κάνει η Χ.Α. με το μεταναστευτικό;”
Τα αυτονοητα που γινονται κ πολυ ευκολα.
Θα τους καταργησει με διαφορους ,παντα νομιμους τροπους,τις αδειες διαμονης κ νομιμοτητας.εξ’αλλου ολοι παρανομοι,νομιμοποιηθηκαν με διοικητικες πραξεις αμφιβολου νομικης βασης. Θα εφαρμοσει τους εργατικους νομους.Οταν μεινουν χωρις δουλεια κ η διαμονη τους εδω αδυνατη ,θα δωθει γραμμη στην αστυνομια να τους αφηνει εμμεσα να πηγαινουν στην πολυαγαπημενη σας Διεθνιστικη ΕΕ.Good riddance i say,οπως λενε και οι Αγγλοσαξωνες.

“Μήπως αυτή τη γελοιότητα που ξεστόμισε ο Μιχαλολιάκος, ότι θα κάνει τον κάμπο της Λάρισας ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης και θα βάλει 1.000.000 κόσμο μέσα με μια καραβάνα στο χέρι;”
Αν θελουν ψωμι θα το αγορασουν οπως το αγοραζει ο πατερας μου.Το δωρεαν θα ,και θα μας τελειωσει.

“Η μόνη φορά που πήγαν να πάρουν την εξουσία άνθρωποι που προέρχονται από αυτόν τον χώρο, είναι στο πραξικόπημα της Κύπρου το ’74, όπου υποδουλώθηκε το μισό νησί. Μόνο για κάτι τέτοια είναι ικανοί.”
Αυθαιρετα οριζεις τον Ιωαννιδη σαν μελος η οπαδο της ιδεολογιας της ΧΑ.Δεν ισχυει.Πρακτορας των Αμερικανω ν ηταν ο Μιμης και μαζι του πουλημενοι ηταν και οι 3 απο τους 4 αρχηγους των επιτελειων κ ΓΕΕΘΑ.Γι’αυτο κ τους διατηρησε ο Καραμανλης στην θεση τους.Που παρεπιπτωντως επι ημερων του εγινε ο Αττιλας-2.Αυτες ειναι οι σωστες ημερομηνιες κ ολοι το γνωριζουν.Αυτος εδωσε εντολη στα Φαντομ να μην απογειωθουν αυτος ειπε στα Τυπου 209 να μην πλευσουν περαν ενος οριου νοτιως της ροδου.Αυτος ο κυριος ο μεγας “εθναρχης” (sic) καραμανλης.Αυτα…..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σκαντζόχοιρος 18 Νοεμβρίου 2012 - 17:58

Κατ αρχάς και ένα μεγάλο μέρος των Τούρκων έχει ελληνικές φυλετικές ρίζες. Αυτό βέβαια δεν τους απέτρεψε από το να πετάξουν τους Έλληνες έξω από τη Σμύρνη ή το να κατέχουν τη μισή Κύπρο.

Όσο για την αστειότητα φυλετισμός ή Ρεπούση, δεν θα κάτσω να απαντήσω. Φαίνεται μέχρι που φτάνει η γνώση σου για την Ελλάδα και τον ελληνισμό.

Ούτε για τα άλλα θα κάτσω ν’ απαντήσω. Ας πληρώσει κάνα ΦΠΑ ο φύρερ σου από τα ρόζ ξενοδοχεία που κατέχει, και μετά ας βγεί να πει ότι τα χέρια του είναι καθαρά.

Όσο για τα περί Χούντας, ο Παπαδόπουλος δεν υπήρξε καλύτερος. Τόλμησε ακόμα και δημόσια να υποστηρίξει την ιδέα μιας ελληνοτουρκικής ομοσπονδίας.

Έκανε δε τα στραβά μάτια στην μαύρη εργασία παράνομων μεταναστών από τις μεγάλες βιομηχανίες, για να ρίξει τα μεροκάματα. Ό,τι κάνει και ο φύρερ σου στο ροζ ξενοδοχείο του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Nephil 17 Νοεμβρίου 2012 - 17:15

Κ Τσολακη.
Μολις σημερα το left gr δημοσιευσε ημερα της επετειου της 17Ν ενα αρθρο σε περιοπτη θεση στο οποιο κατασυκοφαντειται ο ελληνικος στρατος σαν δηθεν αντιλαικο οργανο καταστολης διαδηλωσεων.παλι τυχαιο;Δεν νομιζω.ιδια τακτικη με τον θοδωριδη.Δεν υποκρινονται.Απλως δεν μπορουν να συγκρατηθουν .Υπαρχει μια ρηση ,σοφη ,απο τον λαο μας γι αυτες τις περιπτωσεις.”Θελει η κοινη γυναικα να κρυφτει κ η χαρα δεν την αφηνει”.Αυτη ειναι η ιδεολογια του Συριζα.Αυτο ειναι.Ενα αριστεριστικο λαικιστικο διεθνιστικο και βαθια αντεθνικο κομμα.Μην εθελοτυφλειτε.Γνωμη μου.Διαψευδεστε απο τα γεγονοτα.Τα αλλα ειναι επιθυμιες κ προσδοκιες δικες σας.Θεμιτες;ναι αλλα δεν μπορει ενας λαος να βασισει τις τυχες του πανω σε προσδοκιες.Χρειαζεται ξεκαθαρη γραμμη κ αυτη υπαρχει αλλα μαλλον προς την αντιθετη πλευρα.

” Είναι η εσωτερική λογική της εξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ, ”
ΣΥΡΙΖΑ και Λογικη ειναι εννοιες αντιρροπες.ΣΥΡΙΖΑ και παραννοια παει καλυτερα.

“Μπαλάφας! Ότι δηλαδή, πρέπει να πάρουμε οι Έλληνες, το ρίσκο να αφήσουμε την πατροπαράδοτη κλεπτοκρατία και να δώσουμε την δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει καθαρό αέρα στο μουχλιασμένο αλλά γνώριμο διαμέρισμα της Ελλάδας!”
Ο Μπαλαφας σε ερωτηση σε πανελ πριν τις εκλογες οταν ευκολα τον στριμωξαν οι δημοσιογραφοι που θα βρει τα χρηματα ειπε οτι θα κοψει τελειως τις αμυντικες δαπανες.Σε νεα ερωτηση οτι η Τουρκια παραμενει επεκτατικη κ εξοπλιζεται ειπε “Θα το ρισκαρουμε!”Αυτο ειπε κ Τσολακη κ οχι αυτο το οποιο εσεις νομιζετε.

“Αναφέρεσαι σε γκάλοπ και ονοματίζεις τον Αλαφούζο. Δεν γνωρίζω την διασύνδεση αλλά δεν έχει και σημασία !”
Την τελευταια μερα που επιτρεποταν δημοσκοπησεις πριν τις εκλογες δημοσιευτηκε δημοσκοπηση στο ΣΚΑΙ το οποιο εδινε αερα 6 μοναδων στο ΣΥΡΙΖα εναντι ΝΔ.Η πιο αποτυχημενη δημοσκοπηση τουλαχιστον στην νεωτερη πολιτικη ιστορια.Σιγα μην επεσαν εξω.Σε διατεταγμενη υπηρεσια ενισχυαν την εκλογικη ταση του Συριζα.

” Δηλαδή εσύ βλέπεις ο ΣΚΑΙ , του όχι και τόσο λυσσασμένου Αλαφούζου, να έχει φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφορά;”
Ναι.Οι σατυρικες αντεθνικες γελοιες εκπομπες του τον προωθουν εξοφθαλμα.
” Η Καθημερινή μήπως;”
Ναι.
” Και βέβαια πράγματι ο Αλαφούζος είναι ο ένας! Οι υπόλοιποι; Σκίζονται και αυτοί και τα κανάλια τους υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ!”
Το λομπι της δραχμης εκπροσωπειται κ εκπροσωπει τον Αλαφουζο.Αυτος ειναι χρεωμενος μεχρι τα μπουνια αποδειξη οτι μπλεχτηκε στα ποδοσφαιρικα.Ολοι ξερουν οτι το ποδοσφαιρο ειναι η κολυμνβηθρα του Σιλωαμ για καθε χρεωκοπημενο μεγαλοεπιχειρηματια που προσπαθει να σωσει το τομαρι του.
” Από ότι θυμάμαι, 4-5 εταιρείες έκλιναν υπέρ ΝΔ και 2-3 υπέρ ΣΥΡΙΖΑ”
Λαθος.Την τελευταια μερα ολες οι δημοσκοπησεις εδιναν ισοπαλια.Ολες .με εξαιρεση μια.Του Αλαφουζου.που του εδινε 6 μοναδες διαφορα!!!!!!!!!!!!

“στις δημοσκοπήσεις, αυτό σημαίνει συναλλαγή; ”
Ναι.Εξοφθαλμη μαλιστα.Για την πλειψηφια τουλαχιστον που δεν εχει παρωπιδες.

“Δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι η Ελλάδα είχε 99,9% Αριστερά και η μόνη Δεξιά είναι η Χρυσή Αυγή που κινούνταν στα δέκατα της μονάδας! Και δεν νομίζω ότι οι αστείοι αυτοπροσδιορισμοί της ΝΔ, που είχαν ως στόχο να διεμβολίσουν το ιστορικό Κέντρο, μπορούν να αποκρύψουν την αλήθεια!”

Κ ομως…..κ ομως κ ομως κ ομως.Η ελλαδα ειναι χωρα των πολιτικων θαυματων κ ετσι θα διδασκεται στο μελλον στα πανεπιστημια.Σαν χωρα που ολο το πολιτικο φασμα των κυριων δυναμεων αγκαλιαζε την Αριστερη Ιδεολογια.

“Δεν αμφιβάλω ότι ο ΕΔΕΣ πολέμησε (παρά την μεγάλη διαφορά βάρους από τον ΕΛΑΣ!), όμως τι σχέση είχε η κεντρώα, αντιμοναρχική, δημοκρατική οργάνωση με την Δεξιά,”

θεωρεις τον Ζερβα κεντρωο;Δεν ηταν.ηταν ενας πατριωτης αντικομμουνιστης κ εθνικιστης μεχρι το κοκαλο.Το απεδειξε η γενναια κ ανιοδιοτελης δραση του στην Ηπειρο.

“Και γιατί δεν πήγαν στον ΕΔΕΣ ή στην Μ. Ανατολή όπως αρκετοί πατριώτες έπραξαν; ”
Πηγαν.κ στα δυο.Ο στρατος της Ανατολης ηταν εθνικιστικος με εξαιρεση ενα αμελητεο τμημα που δημιουργουσε φασαρια κ ηταν αφορμη για την συμμαχικη διοικηση να απομονωσει τον ελληνικο στρατο κατα την αποβαση στην Ιταλια ,οσο κ την δραση των ειδικων δυναμεων του τσιγαντε στα δωδεκανησα.

“λες και δεν είναι γνωστό ότι τον εχθρό που φεύγει δεν τον χτυπάς, μόνο απώλειες στον άμαχο πληθυσμό θα προκαλέσεις ”
Αυτο το εκανε καμια 500 φορες κατα την διαρκεια της αντιστασης.Δεν εχεις διαβασει το πως εγινε η σφαγη των καλαβρυτων;με τους 79 εκτελεσαντες ναζι;Αριστερουος συγγραφεις διαβασε οχι δεξιους.

” με τίποτα δεν μπορεί να του αφαιρεθεί η μεγίστη τιμή ότι στα χνάρια του Λεωνίδα, του Παλαιολόγου και του Κολοκοτρώνη”

Ο Λεωνιδας δεν εχει σχεση με τον εφιαλτη ,κ ο Κολοκοτρωνης εδωσε εντολη να σκοτωσουν τονΝενεκο.Δεν συνδιαλλαχτηκε μαζι του οπως οι προδοτες του ΕΑΜ με το ΣΝΟΦ των κομμιτατζηδων και τους τσαμηδες των τουρκαλβανων…

” Η μεραρχία Μενελάος αποχώρησε λίγους μήνες μετά την επικράτηση της χούντας μετά από απαίτηση των Τούρκων που απειλούσαν πόλεμο!”

Μετα απο απαιτηση του τραγοπαπα μακαριου που φοβοταν πραξικοπημα απο τους δεξιους που ειχαν την εξουσια σττην Αθηνα ενω αυτος τα ειχε μελι γαλα με την μαμα ΕΣΣΔ.

” Στο πεδίο της μάχης που ο ΕΛΑΣ είχε τόσες περγαμηνές;)”

Ας μην τον ενισχυαν οι Αγγλοι με χρηματα κ οπλα κ θα βλεπαμε…..

“Μπορεί να μην χωνεύεις τους μετανάστες αλλά η θεωρία της εισβολής δεν στέκει! Τα κίνητρά τους είναι προφανή και η συμπεριφορά τους πολύ εξηγήσιμη! ”

Με καλυψε σε αυτο το σχολιου του αναγνωστη Αλεξανδρου.Διαβασε λιγο νετ κ τι γινεται σε αλλες χωρες…..υπαρχουν σαιτ που σπανε την ομερτα της σιωπης για εγκληματα που περνανε στα ψιλα οταν σαφως εχουν θρησκευτικο-ρατσιστικο κινητρεο κ καλυπτονται απο τα διεθνιστικα ευρωπαικα ΜΜΕ σαν εγκληματα με σκοπο την ληστεια.Και αναφερομαι σε εγκληματα ζηλιας κ μισσαλοδοξιας μεταναστων εναντιων ευρωπαιων.μερικα ειναι πραγματικα σοκαριστικα κ πραγματικα σου χαλανε την διαθεση.για μαζικους βιασμους σουηδεζων σε δημοσιες πισινες της σουηδιας απο αλγερινους κτλ.Μιλαμε για ζωα για ζωα.

” Το κοράνι λέει πολλά πράγματα, αν το ξεφυλλίσεις θα μείνεις κατάπληκτος από την αδιάκοπη επανάληψη της λέξης έλεος! ”

Το εχω διαβασει ολο δυστυχως.Μια πολυ unpleasant εμπειρια.
Ελεος προς τους αλλους μουσουλμανους ναι.για τους αλλοθρησκους υπαρχει η διακριση “Λαοι των γραφων”.
Και εννοει χριστιανους κ εβραιους.Αυτοι επιτρεπεται να διατηρουν την θρησκεια τους αλλα θα φορολογουνται βαρια ενω σε καθε εγκλημα εναντιων του απο μουσουλμανο θα πρεπει να επιδεικνυεται ανοχη απο τον τοπικο καδη(δικστη).Το εχω διαβασει ολο.Οσο για τους ανιμιστες κτλ ειναι ανθρωποι που λατρευουν τα ειδωλα κ δεν εχουν δικαιωμα ουτε ζωης ουτε περιουσιας.Ωραιος πολιτισμος το Ισλαμ!Πολυπολιτισμικο!κ σαν ιστορικη σημειωση μαλλον με ττην τουρκικη κατακτηση της πελλοπονησου εξαλειφθηκε το τελευταιο μικρο απομειναρι του πολυθεισμου στην ευρωπαικη ηπειρο,αν και οι μαρτυριες ειναι αντικρουωμενες κ ισχνες.

“Από την άλλη οι πρώτοι και χειρότεροι φονταμενταλιστές του κόσμου ήταν οι Σταυροφόροι! ”

οι πρωτοι φανταμενταλιστες ηταν οι μουσουλμανοι εκ γενετης αυτης της Θρησκειας.Εχεις ακουσει για μουσουλμανους ιεραποστολους στο Πακισταν;Ηταν ο Γκαουρι ιεραποστολος του Ισλαμ στην Ινδια η αιμοσταγης φανατικος μουσουλμανος πριγκηπας που εσφαξε εκατομμυρια ινδουιστων μονο κ μονο επειδη ηταν αλλοθρησκοι;

“Η ριζοσπαστικοποίηση του Ισλάμ είναι προϊόν της Δυτικής εισβολής στο λίκνο του και όχι εγγενές στοιχείο του!”

Εγω εθεσα επιχειρηματα.τι λενε τα ιερα του κειμενα .Η ιδια η επικρατηση του Ισλαμ μεσα σε δυο αιωνες απο την αραβικη χερσονησο μεχρι την Βεγγαλη σας διαψευδει.Δεν το βλεπεται;

“Κατάργηση του Μνημονίου, επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης με έμφαση στην επάρκεια!”

το τελευταιο δεν το εχω ακουσει απο κανεναν!Μονο απο σας.Κατι για περαιτεω μειωση των αμυν τικων δαπανων εχω ακουσει κατι για 100,000 προσληψεις στο δημοσιο κτλ.Δεν εχω ακουσει για επιστροφη στην παραγωγη για δουλεια δηλαδη.
Αυτα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 24 Νοεμβρίου 2012 - 23:21

ΠΡΟΣ Nephil (1)

Το left.gr εκφράζει συγκεκριμένες ομάδες στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ! Ανέφερα την δύναμή τους (ή μάλλον την αδυναμία τους!) να μην επαναλαμβάνομαι! Με τις λέξεις μπορούμε να παίζουμε εύκολα! Αλλά όταν μιλώ για την εσωτερική λογική της εξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ είναι φανερό ότι αναφέρομαι στην νομοτέλεια πραγματικοτήτων (ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 23% νέους ψηφοφόρους και 3,5% παλιούς! Δεν είναι στο χέρι του να μην ακολουθήσει την πραγματικότητα!Αν δεν το κάνει απλά θα ξεφουσκώσει!). Αν ο Μπαλάφας είπε κάτι τέτοιο, κακό της κεφαλής του, αλλά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο. Υπάρχει η αφελής
προσδοκία ότι ίσως η Τουρκία ……καλμάρει (την οποία δεν συμμερίζομαι!) αλλά είμαι βέβαιος ότι η Τουρκία θα τους προσγειώσει γρήγορα!
Την δημοσκόπηση που λες δεν την έχω υπόψιν μου αλλά τα δελτία του ΣΚΑΙ και την αρθρογραφία της Καθημερινής τα ερμηνεύεις πολύ περίεργα! Τουλάχιστον! Είναι εχθρικότατα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με όλους τους σχολιαστές να βάλουν εναντίον του και σε όλες τις συζητήσεις του να πριμοδοτούνται οι κλεπτοκράτες. Το φοβερό ΄΄επιχείρημα΄΄, έκανε αντεθνικές εκπομπές άρα υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ απλά δεν στέκει! Ψάξε να βρεις στην άλλη όχθη αυτούς που ξεπουλάνε καθημερινά την χώρα!Με την λογική σου και ο ΑΝΤΕΝΑ υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή …..προβάλλει τον Σουλειμάν!!! Με τέτοια ΄΄ επιχειρηματολογία΄΄ θα ανακαλύψεις άπειρους…..΄΄υποστηρικτές΄΄ ΄του ΣΥΡΙΖΑ!
Οι δημοσκοπήσεις δεν έδιναν ισοπαλία αλλά να προηγείται το ένα ή το άλλο κόμμα στα όρια του στατιστικού λάθους στην αναλογία που ανέφερα! Και 0,1% να προηγείται ένα κόμμα, εξαιτίας του εκλογικού συστήματος μόνο ισοπαλία δεν έχουμε (50 έδρες μπόνους!)! Την θεωρία της συναλλαγής πάντως δεν την δέχομαι διότι η συμπεριφορά των ΜΜΕ Αλαφούζου δεν με πείθει και ας κρίνουν οι αναγνώστες ποιος την ερμηνεύει καλύτερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 25 Νοεμβρίου 2012 - 00:13

Επίσης το επιχείρημα της εμπλοκής Αλαφούζου (που πάντως δεν στοιχειοθετείται!) υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δεν το καταλαβαίνω! Είναι χρεωμένος ως εκεί που δεν παίρνει (εσύ το λες,εγώ δεν το γνωρίζω!) και αν επιτύχει την επιστροφή στην δραχμή (μέσω του ……ΣΥΡΙΖΑ!!!), θα είναι λιγότερο χρεωμένος? Αν ακολουθήσει κανείς την λογική σου ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλαφούζος είναι το λόμπυ της δραχμής και ο Σαμαράς με τους άλλους τι είναι? Το λόμπυ του Ευρώ? Μήπως κάνεις πολύ παρέα με τον Σίμο Κεδίκογλου? Και η Χρυσή Αυγή με ποιον είναι? Στο θέμα του μνημονίου αντιμνημονιακή δεν είναι? Τον ίδιο κίνδυνο επιστροφής στην δραχμή δεν διατρέχει η χώρα (εγώ βέβαια δεν πιστεύω σε αυτό το σενάριο, την λογική σου ακολουθώ!)!Γιατί να μην πει κάποιος ότι πριμοδοτεί την Χ.Α.? Διότι και μόνο η εκπομπή Μπογδάνου ήταν το καλύτερο δώρο που έκανε ποτέ κάποιος στον Μιχαλολιάκο! Η δε συμπεριφορά των ΜΜΕ Αλαφούζου όπως και των υπολοίπων είναι δεν σας καλώ (σας χτίζω αντισυστημικό προφίλ!), σας αναφέρω όμως αδιάκοπα ως ριζοσπάστες (σας καθιερώνω ως αντισυστημικό πόλο!)! Μήπως ξαφνικά υιοθέτησες τιςν συκοφαντίες της κλεπτοκρατίας που όμως δεν αναφέρονται μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά απευθύνονται και προς την Χ.Α.?
Τώρα την θεωρία του 99,9 % Αριστερά για 40 χρόνια την θεωρώ φαντασιοπληξία, επειδή όμως δεν είμαι και παντογνώστης ας την κρίνουν οι αναγνώστες!
Εγώ δεν αναφέρθηκα στον Ζέρβα αλλά στον ΕΔΕΣ! Εσύ αγαπητέ φίλε πας να μπερδέψεις τα πράγματα με τον Ζέρβα! Καταρχήν ο Ζέρβας ήταν πατριώτης , αντικομμουνιστής και εθνικιστής, συμφωνώ! Η μομφή μου όμως ήταν κατά της Δεξιάς! Ο Ζέρβας ήταν φανατικός βενιζελικός, Αμυνίτης και αμνηστευθείς από ποινή ισόβιας κάθειρξης (καταδικάστηκε λόγω συμπαράταξής του με τον Πάγκαλο όταν ήταν δικτάτορας) από τον Βενιζέλο! Σου φαίνεται εσένα για προφίλ δεξιού? Ένας ορκισμένος βενιζελικός, αντιμοναρχικός κεντρώος δημοκράτης ήταν! Δεν έχει όμως σημασία διότι και δεξιός να ήταν αυτό που μετρά είναι η πολιτική καταγωγή των ανδρών του, όχι η προσωπική δική του! Δες τον Τσιριμώκο! ΕΑΜίτης, υπουργός στο βουνό και τελικά προδότης πρωθυπουργός των αποστατών!!! Οι προσωπικές πορείες είναι ασταθείς και περίεργες όπως η φύση των ανθρώπων! Τόσο ο πολιτικός αρχηγός του ΕΔΕΣ ο Κομνηνός Πυρομάγλου όσο και η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών του ανήκουν στο φιλελεύθερο, δημοκρατικό, αντιμοναρχικό στρατόπεδο! Είναι αστοί αλλά φιλελεύθεροι και όχι δεξιοί! Το εάν ανάμεσα τους υπήρχαν και κάποιοι πιο δεξιόστροφοι δεν αλλάζει τον χαρακτήρα της οργάνωσης. Απορώ για τους λόγους για τους οποίους τους θεωρείς δεξιούς! Επειδή πολέμησαν τον ΕΛΑΣ? Απεχθάνονταν την Δεξιά
όπως και τους κομμουνιστές!
Αγαπητέ Nephil, σίγουρα πήγαν και στον ΕΔΕΣ κάποιοι και στην Μ.Ανατολή κάποιοι άλλοι! Ο ΕΔΕΣ όμως δεν ήταν δεξιός και ο στρατός της Μ. Ανατολής είχε πολλούς (φιλο)αριστερούς αλλιώς δεν θα αντιμετώπιζε τα προβλήματα που είχε, στην έκταση που τα είχε!
Κατανοώ την απόλυτη απουσία αναφοράς από την πλευρά σου στο στρατιωτικό έργο του ΕΛΑΣ! Τι θα μπορούσες να πεις άλλωστε? Τα έχουν πει όλα οι ίδιοι οι Γερμανοί και η σύγκριση ακόμη και με τον πατριωτικό ΕΔΕΣ είναι καταλυτική, για την Δεξιά …..άστα! Ο ΕΛΑΣ διεξήγαγε το πιο πετυχημένο (με την εξαίρεση ίσως του Τίτο!) αντάρτικο στην κατεχόμενη Ευρώπη! Οι υπηρεσίες του αναγνωρίστηκαν από τους πάντες και μόνο μερικοί με παρωπίδες τις αρνείστε ακόμη και τώρα!
Στην διάρκεια της κατοχής γινόταν αντίσταση και μοιραία ακολουθούσαν αντίποινα. Όταν όμως ο εχθρός αποχωρούσε (και άρα η απελευθέρωση είχε επιτευχθεί!) δεν υπήρχε λόγος να διακινδυνεύσει κανείς την ζωή των αμάχων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 25 Νοεμβρίου 2012 - 00:35

ΠΡΟΣ Nephil (3)

Ο Λεωνίδας πράγματι δεν συναλλάχθηκε με τον Εφιάλτη ούτε με τους …..Πέρσες όμως! Πολέμησε εναντίον τους όπως ο ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών, δίνοντας χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες και σηκώνοντας το 85% του βάρους της αντίστασης! Επίσης ο Λεωνίδας δεν είχε την λογική της Δεξιάς, αφού οι Αθηναίοι είναι εχθροί και οι Πέρσες τους έχουν στο στόχαστρ,ο ας συμπολεμήσω με τους Πέρσες!
Αυτό έκαναν οι Θηβαίο και στιγματίστηκαν αιώνια! Αυτό έκαναν και οι ιδεολογικοί πρόγονοι της Χ.Α. και η ρετσινιά δεν βγαίνει με τίποτα! Οι δυνάμεις της ΣΝΟΦ διαλύθηκαν από τον ΕΛΑΣ και καταδιώχθηκαν εκτός Ελλάδας. Με τους Τσάμηδες συμμαχία ουδέποτε υπήρξε άλλο αν χρησιμοποιήθηκε η παρουσία τους για την επίτευξη περαιτέρω διείσδυσης του ΕΛΑΣ στην Ήπειρο.
Πράγματι ο Κολοκοτρώνης έδωσε εντολή δολοφονίας του Νενέκου! Είναι μέγα λάθος του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ότι δεν έπραξε κάτι ανάλογο με τους ταγματασφαλίτες! Έτσι τη γλύτωσαν με έναν Μελιγαλά, ενώ για να καθαρίσει η Ελλάδα χρειάζονταν τουλάχιστον εκατό! Την αφέλειά του βέβαια την πλήρωσε ακριβά!
Για τις άπειρες συμπλοκές, τις δεκάδες μεγάλες μάχες, τους χιλιάδες νεκρούς και ανάπηρους του ΕΛΑΣ θα μας πεις κάτι? Κάτι ανάλογο επίσης από την σκληροπυρηνική (και δήθεν τόσο πατριωτική!) Δεξιά θα μας αποκαλύψεις? Λίγο δύσκολο βέβαια, διότι πέρα από τους λουφαδόρους δυστυχώς αρκετοί συμπολεμούσαν με τους Γερμανούς! Είναι νομοτελειακό ότι μόνο η κατασυκοφάντηση του ΕΛΑΣ θα μπορούσε κάπως να δικαιολογήσει την συμπεριφορά τους (και αυτό πολύ αμφίβολο!)! Υπερτιμάς την αγγλική ενίσχυση που στην πραγματικότητα και περιορισμένη ήταν και άνιση υπέρ του ΕΔΕΣ. όμως η ενίσχυση δινόταν σε αυτούς που πολεμούσαν τους Γερμανούς όχι σε αυτούς που συμμετείχαν στα αίσχη τους!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 25 Νοεμβρίου 2012 - 01:02

ΠΡΟΣ Nephil (4)

Η μεραρχία έφυγε επειδή οι Τούρκοι απειλούσαν με πόλεμο και οι …..πατριώτες συνταγματάρχες μάλλον μόνο για Έλληνες φύλαγαν τις σφαίρες τους!Ας αναζητήσει ο αναγνώστης την βιβλιογραφία και ας καταλήξει σε συμπέρασμα. Ο Μακάριος αναγκάστηκε να ζητήσει οπλισμό από τους Ανατολικούς αφού οι Αμερικανοί δεν του έδιναν έχοντας τα δικά τους σχέδια. Έγινε κακός όπως πρόσφατα ο Τάσος Παπαδόπουλος επειδή με τον τρόπο του είπε όχι στους Αγγλοσάξονες αποικιοκράτες!
Πολύ φοβάμαι ότι τα sites που παρακολουθείς απλά έχουν την ίδια φιλοσοφία με την Χ. Α.! Φυσικά υπάρχει έγκλημα και φυσικά είναι πολύ αυξημένο στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές και στους πιο υποβαθμισμένους πληθυσμούς. Μοιραία οι μετανάστες για λόγους που έχω λεπτομερώς αναλύσει, είναι επιρρεπείς σε παραβατική συμπεριφορά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τους γηγενείς. Αλλά τα περί DNA και πολιτιστικής κατωτερότητας τα θεωρώ ανοησίες! Υπήρξε εποχή που το Ισλάμ ήταν η πολιτιστική πρωτοπορία της ανθρωπότητας (8ος- 14ος αιώνας) και όπου η Βαγδάτη και η Αλεξάνδρεια τα κορυφαία πνευματικά κέντρα του πλανήτη! Οι Άραβες σοφοί ήταν αυτοί που διέσωσαν μεγάλο όγκο από τον αρχαίο πνευματικό θησαυρό και σε πολλά σημεία τον εξέλιξαν με τα δικά τους έργα (φιλοσοφία, ιατρική, μαθηματικά κλπ).! Εκείνα τα χρόνια οι ΄΄πολιτισμένοι΄΄ δυτικοί απλά έψελναν ενώ κάποιοι σαν τους Σκανδιναβούς, μόνο που δεν έτρωγαν ανθρώπους!Στην δική μας περιοχή υπήρχε ανώτερο πολιτισμικό επίπεδο αλλά η μισαλλοδοξία, ο σκοταδισμός και φανατισμός δεν έλειπαν από το Βυζάντιο (κάθε άλλο, δες σχόλιο προς τον Αλέξανδρο!)!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 25 Νοεμβρίου 2012 - 01:48

΄΄ Να πολεμάτε για την πίστη σας εναντίον όσων σας πολεμούν΄μην επιτίθεστε όμως πρώτοι. Ο Κύριος αποστρέφεται τους αδίκους΄΄ Σελ. 56
΄΄ Η θρησκεία δεν επιβάλλεται. Ο ίσιος δρόμος ξεχωρίζει από τον δρόμο της νπλάνης΄΄ Σε. 73
΄΄ Πες ….εσείς έχετε την θρησκεία σας και εγώ την δική μου΄΄ Σελ. 985 . Οι άπιστοι.
Δεν είμαι ειδικός πρόχειρα σου παραθέτω κάποια χωρία από το Κοράνι εκδ. Κάκτος 2002.
Αναφορές σχετικά με τον σεβασμό και την τιμή των γυναικών θα βρεις άπειρες! Αποκλείω ένας πραγματικά πιστός μουσουλμάνος να βιάσει όπως άλλωστε ένας πραγματικός χριστιανός!
Υπάρχει πράγματι η διάκριση των λαών των γραφών όμως οι ηθικές επιταγές του Κορανίου είναι καθολικές. Τα περί φορολογίας έχουν την λογική τους για την εποχή που γράφτηκε!Ήταν τόσο πετυχημένα και ελκυστικά που κέρδισαν όλη την Ανατολή για το Ισλάμ και την Μ. Ασία για τους Τούκους (μεταξύ άλλων!)! Δες πως φορολογούσαν οι καλοί …..χριστιανοί Βυζαντινοί και θα καταλάβεις!
Εγκλήματα στο όνομα του Ισλάμ σίγουρα θα έγιναν, δεν είμαι ειδικός στους ιεραποστόλους του!Από την άλλη
όλοι ξέρουμε τα δεκάδες εκατομμύρια ιθαγενών που εξολόθρευσαν με το σπαθί στο ένα χέρι και το Ευαγγέλιο στο άλλο οι Δυτικοί! Για τον …..εκχριστιανισμό δια της γενοκτονίας των Σαξόνων και των Βαυαρών! Μην μιλήσω για τους Σταυροφόρους!
Η επικράτηση του Ισλάμ σε έναν πολυδιασπασμένο κόσμο μοιραία θα γινόταν με πόλεμο σε σημαντικό βαθμό! Η εποκράτηση του Χριτιανισμού στο οικουμενικό Ρωμαϊκό κράτος είχε την πολυτέλεια να γίνει, κυρίως στην αρχή ειρηνικά (προκαλώντας βέβαια μια χρόνια εμφύλια διαμάχη!)!
Το Ισλάμ ριζοσπαστικοποιήθηκε κυρίως επειδή η Δύση κατέλαβε τις πλουτοπαραγωγικές του πηγές, τις οποίες και νέμεται! Ταυτόχρονα υπονόμευσε κάθε προοδευτική μεταρρύθμιση και δυσφήμισε κάθε πατριωτικό, εθνικιστικό φορέα. Όλα αυτά, σε μια ανίερη συμμαχία με το αντιδραστικό μουσουλμανικό ιερατείο (από την εποχή ακόμη του Μωχάμετ Άλη!), που συνεχίζεται μέχρι σήμερα! Το μόνο που έμεινε στις μουσουλμανικές μάζες είναι ο αδιέξοδος δρόμος του φανατικού Ισλάμ!
“Κατάργηση του Μνημονίου, επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης με έμφαση στην επάρκεια!”. Τι να σου πω αγαπητέ Nephil, εγώ το άκουσα πάρα πολλές φορές!
Σε κάθε περίπτωση ο φανατισμός δεν βοηθά! Οι μετανάστες είναι δύστυχοι φουκαράδες!Θύματα και όχι θύτες! Άλλοι είναι οι μεγάλοι εγκληματίες μην αποπροσανατολίζεσαι! Βέβαια πρόβλημα υπάρχει, είναι μεγάλο και αυτήν την συζήτηση προσπάθησα να ανοίξω και στον ΣΥΡΙΖΑ! Εννοείται ότι τίποτα δεν είναι βέβαιο για την μετεξέλιξή του αλλά και η Χ.Α.δεν μου φαίνεται λύση! Η Ιστορία θα κρίνει!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 27 Νοεμβρίου 2012 - 12:28

Προσ Αλέξανδρο (1)

Αγαπητέ Αλέξανδρε, θα συμφωνήσω για την ιστορία των Βανδάλων. Όμως τον καιρό του Ιουστινιανού είχαν εγκατασταθεί μόνιμα στην Δυτική Β.Αφρική και δεν αποτελούσαν καμία απειλή. Το Βυζάντιο είχε πολύ σοβαρότερα προβλήματα όπως τον ανταγωνισμό με την πανίσχυρη Περσική αυτοκρατορία των Σασσανιδών (που λίγο έλειψε να διαλύσει την Βυζαντινή Αυτοκρατορία), την πίεση των Σλάβων από τα βόρεια (που κατέληξε στον κατακλυσμό της Βαλκανικής από το σλαβικό στοιχείο!) και τρομερά εσωτερικά προβλήματα (αντίθεση Κέντρου/Περιφέρειας που εκδηλώθηκε θρησκευτικά με την υιοθέτηση της Ορθοδοξίας από το πρώτο και των αιρέσεων από το δεύτερο, αθλητικά με την υποστήριξη των Βένετων από τους πρώτους και των Πρασίνων από τους δεύτερους κλπ ). Καμία σκοπιμότητα δεν υπαγόρευε έναν πόλεμο στην άλλη άκρη της Μεσογείου, μοιραία πολυδάπανο από κάθε άποψη που μόνο η τύχη και η ιδιοφυία του Βελισάριου έφεραν ανώδυνα σε πέρας! Οι Βησιγότθοι είχαν κράτος στην Ιβηρική και ουδόλως ασχολούνταν με το Βυζάντιο και το πόσο δύσκολο ήταν να καταβληθούν φαίνεται από το γεγονός ότι ουδέποτε νικήθηκαν οριστικά! Η πραγματική τραγωδία όμως ήταν με την εκστρατεία ενάντια στους Οστρογότθους που επί είκοσι χρόνια υπεράσπισαν με ακατάβλητη γενναιότητα το ιταλικό τους βασίλειο πριν υποκύψουν στην τεράστια ισχύ της Αυτοκρατορίας !Το τίμημα? Άστο καλύτερα! Τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις χάθηκαν στα πεδία των μαχών, η εναπομείνασα στρατιωτική δύναμη διεσπάρη σε μεγαλύτερη έκταση, φυλάγοντας χιλιάδες χιλιομέτρων νέα και ΄΄θερμά΄΄ σύνορα. Ο λαός εξαθλιώθηκε από την βαρύτατη φορολογία, το αμυντικό σύστημα, ειδικά στον Βορρά, κατέρρευσε από την έλλειψη στρατού, την παραμέληση της συντήρησης των οχυρώσεων κτλ! Οι Πέρσες (ο μόνος πραγματικός αντίπαλος!) πήραν το πάνω χέρι, ενώ όλη η καθημαγμένη από την άθλια πολιτική του Ιουστινιανού Ανατολή άρχισε να τους βλέπει θετικά! Ο μυθικός θησαυρός που ο συνετός Αναστάσιος είχε σωρεύσει στα βυζαντινά ταμεία εξαφανίστηκε και μόνο βουνά από χρέη έμειναν!
Αναφέρω το παράδειγμα, όπως και άλλα για να δείξω ότι η αλαζονεία, η υπεροψία, η απληστία, ο κυνισμός, η ματαιοδοξία και συχνά η κτηνωδία δεν είναι ιδιότητες μόνο της κοσμοκράτειρας σήμερα Δύσης αλλά χαρακτηριστικό όλων των αυτοκρατορικών ελίτ! Οι ελληνικές της αρχαιότητας και οι ελληνικές/ εξελληνισμένες/ ελληνόφωνες του Βυζαντίου δεν αποτέλεσαν καμία εξαίρεση!
Χαίρομαι που συμφωνείς για τους Μακκαβαίους, αν και το φαινόμενο της καταπίεσης των γηγενών από τους στενόμυαλους, άπληστους και σωβινιστές διαδόχους του Μ. Αλεξάνδρου ήταν όπως ανέφερα πολύ πιο διαδεδομένο!
Εγώ ανέφερα τον Μ. Αλέξανδρο ως τον πρώτο μεγάλο διεθνιστή στην ιστορία (ο δεύτερος ήταν ο Ιησούς)! Όχι ως παγκοσμιοιητή! Ο Αλέξανδρος δεν ήταν μόνο μια στρατιωτική μεγαλοφυΐα αλλά και ο πρώτος που συνέλαβε και έθεσε σε εφαρμογή την δημιουργία ενός παγκόσμιου κράτους με απόλυτο σεβασμό στις φυλές και τις θρησκείες που συνάντησε! Δεν είναι τυχαίο ότι στην παράδοση όλων ανεξαίρετα των κατακτημένων καταγράφηκε ως ήρωας και πρότυπο (όπου δεν θεωρήθηκε θεός!)! Με τον τρόπο του όμως προωθούσε την παγκοσμιοποίηση της εποχής και του κόσμου του! Και όταν ανέλαβαν οι κοντόθωροι Επίγονοι, αυτή η παγκοσμιοποίηση έμοιασε επικίνδυνα την σημερινή, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 27 Νοεμβρίου 2012 - 13:14

ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ (2)

Αγαπητέ Αλέξανδρε, η εκκλησία (και αναφέρομαι έτσι στην ιστορική θρησκεία και όχι στο περιεχόμενό της που πάντα είναι μορφή αποκάλυψης του θείου είτε πρόκειται για τον Χριστιανισμό είτε για το Ισλάμ είτε για άλλη θρησκεία!) ως ιστορικό φαινόμενο είναι δημιούργημα των ανθρώπων και για αυτό βουτηγμένη επίσης στο κακό και την φθορά! Η εκκλησία μας έχει την πλευρά που αναφέρεις! Έχει και μια άλλη όμως! Επανειλημμένα υποκίνησαν αυτοκράτορες σε διωγμούς κατά των εθνικών π.χ ο Θεοδόσιος υπό την επιρροή του Μεδιολάνων Αμβροσίου κατήργησε τα προνόμια του ιερατείου των εθνικών, δήμευσε τα περιουσιακά στοιχεία των ιερέων τους και το 391 μ. Χ απαγόρευσε τις λατρείες τους. Νομοθέτησε επίσης ότι όποιος χριστιανός επιστρέψει στην παλιά θρησκεία χάνει το δικαίωμα της μαρτυρίας στα δικαστήρια!!! Το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσουν δύο επαναστάσεις και να χυθούν ποταμοί αίματος! Δεν ξέχασαν τους Εβραίους, οι οποίοι επίσης κατά διαστήματα κυνηγήθηκαν όπως από τον φανατισμένο από τον Κύριλλο Αλεξανδρείας όχλο που τελικά θα θανάτωνε και την διάσημη Υπατία το 415 μ. Χ! Ο Κύριλλος θα διέπρεπε σε όργια βίας και κατά των αιρετικών Νοβατιανών, Νεστοριανιστών κα! Οι Εβραίοι κυνηγήθηκαν πολλές φορές και επί Ιουστινιανού και αργότερα. Οι αιρετικοί Σαμαρείτες επίσης διώχθηκαν, ενώ στα χρόνια του Ιουστινιανού η τρομοκρατία του κρατικού μηχανισμού κατά των εθνικών ξεπέρασε κάθε όριο σε εκβιασμούς, βασανιστήρια και βανδαλισμούς! Το 529 μ. Χ μέσα στο όργιο βίας, ττρομοκρατίας και μισαλλοδοξίας έκλεισε η φιλοσοφική σχολή των Αθηνών! Το τελευταίο καταφύγιο της ελεύθερης σκέψης του αρχαίου κόσμου! Σταματώ στον 6ο αιώνα, στις αρχές της βυζαντινής ιστορίας, διότι αν αποπειραθούμε να αριθμήσουμε όλα τα εγκλήματα της ανατολικής εκκλησίας ως το τέλος θα χρειαστεί να εκδώσουμε….. εγκυκλοπαίδεια! Οι μορφές που αναφέρεις και υπήρξαν και αξιοσέβαστες ήταν, όμως η μεγάλη πλειονότητα των Πατριαρχών ήταν είτε πανούργοι δολοπλόκοι που αδιάκοπα εξύφαιναν συνομωσίες είτε λακέδες των αυτοκρατόρων!
Το ίδιο βιολί θα συνεχίζονταν και επί Οθωμανικής κυριαρχίας, όταν η εκκλησία της Κωνσταντινούπολης απέκτησε ξανά (χάρη στον Μωάμεθ τον Β΄!) δύναμη που είχε να δει από τον καιρό του Ηρακλείου! Μια ανάγνωση της ιστορίας από Ρουμανική ή Βουλγαρική σκοπιά θα σου άλλαζε γνώμη! Όχι βέβαια ότι οι φτωχές μάζες των Ελλήνων δεν υπέστησαν επίσης στυγνή εκμετάλλευση, απλά οι υπόλοιποι βαλκάνιοι θα καταπιέζονταν και εθνικά! Φυσικά η εκκλησία έπαιξε και θετικό ρόλο και είχε και συνεισφορά στην διατήρηση της εθνικής συνείδησης επί τουρκοκρατίας. Απλά υπάρχουν πολλές συνισταμένες και καλό είναι να αποφεύγουμε τις αγιογραφίες! Οι δικές μας κοσμικές και πνευματικές ελίτ ήταν εξίσου άθλιες με τις δυτικές όποτε είχαν την ευκαιρία!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 28 Νοεμβρίου 2012 - 12:16

ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ (3)

Αγαπητέ Αλέξανδρε και οι Παυλικιανοί και πολλές άλλες αιρέσεις και οι εθνικοί διώχθηκαν για την πίστη τους, βέβαια η θρησκευτική πίστη ειδικά τότε ήταν και πολιτική θέση! Σε μια εποχή που η κυρίαρχη ιδεολογία της κοινωνίας ήταν η θρησκεία, η θρησκευτική πίστη έπαυε να είναι μόνο τέτοια! Θα συμφωνήσω για την άδεια που δόθηκε στους Γότθους αλλά μην φανταστείς ότι αν δεν τους την έδιναν δεν θα …..κατηφόριζαν! Και όσοι πήγαν να τους εμποδίσουν σαν τον Ουάλη την πάτησαν, οι συσχετισμοί δυνάμεων βλέπεις!
Δεν θα κάνω τον απολογητή του βουτηγμένου στο έγκλημα Βατικανού αλλά στην Δύση η αυτοκρατορία κατέρρευσε! Στην θέση της έμειναν αλληλοσυγκρουόμενα βασίλεια που άλλοτε ήταν με τα παπικά συμφέροντα και άλλοτε κατά. Το Βατικανό αναγκάστηκε από τις συνθήκες να δημιουργήσει απαράτ και να βγει στο προσκήνιο. Η ανατολική Εκκλησία αντίθετα είχε πάντα τον Διόσκουρό της, τον Αυτοκράτορα! Όποτε παρουσιαζόταν προβλήματα, καθάριζε αυτός! Δεν υπήρξε εθνικός, αλλόθρησκος, αιρετικός που να μην κυνηγήθηκε κατά διαστήματα! Και αν δεις προσεκτικά την ιστορία του Βυζαντίου, όχι πως δεν ανέβηκαν και σεβάσμιες μορφές στον πατριαρχικό θρόνο αλλά η μεγάλη πλειονότης ήταν ή δολοπλόκοι (δεν υπάρχει συνωμοσία που να μην βρεις την εκκλησία μπλεγμένη!) ή λακέδες του Αυτοκράτορα!
Η Ανατολή στέναζε από τον ελληνορωμαϊκό ζυγό ήδη από την εποχή των Σελευκιδών και δεν ήταν θέμα μόνο Αντιόχου. Έκανε πολλές απόπειρες να απαλλαγεί με επαναστάσεις, με προσχώρηση μαζική σε αιρέσεις, με την υποστήριξη των Πάρθων, των Περσών και τελικά των Αράβων που θα επετύγχαναν! Δεν είναι τυχαίος ο μαζικός εξισλαμισμός και ειδικά την εποχή της εισβολής οι Άραβες ήταν υπέρ το δέον ανεκτικοί στους λαούς των γραφών! Η κακοδιοίκηση, η εκμετάλλευση, η περιφρόνηση και η αίσθηση των πληθυσμών αυτών ότι είναι πολίτες ω΄κατηγορίας οδήγησε στο να υποδεχτούν τις αραβικές στρατιές ως απελευθερωτές! Μα μήπως και ως σήμερα δεν συνεχίζουμε στο ίδιο βιολί? Τι νόημα έχει η αρρωστημένη προσπάθεια να διατηρήσουμε υπό ελληνικό έλεγχο τα Πατριαρχεία (13 αιώνες μετά!!!)? Εννοώ θρησκευτικά όχι εθνικά, χρησιμοποιώντας τα ως παραρτήματα του ελληνικού ΥΠΕΞ? Η αλήθεια της Ορθοδοξίας είναι προσιτή μόνο στους περιούσιους Έλληνες? Οι γηγενείς δεν είναι Ορθόδοξοι και παιδιά του Θεού? Έτσι καταφέραμε (διότι περί κατορθώματος πρόκειται!) να μετατρέψουμε μια θρησκεία, την Ορθοδοξία με οικουμενικό νόημα σε μια φυλετική σέχτα διαποτισμένη από την ατελείωτη σαχλαμάρα του ελληνορθόδοξου ιδεολογήματος!
Γιατί τα λέω όλα αυτά? Διότι πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος εξιδανίκευσης της έτσι και αλλιώς ένδοξης ιστορίας μας! Ούτε και να αναπολούμε μια δήθεν ΄΄Χρυσή εποχή΄΄ ή να καλλιεργούμε (δεν το αποδίδω σε εσένα, γενικά μιλάω!) το ιδεολόγημα του περιούσιου κατατρεγμένου από όλους λαού ! Είχαμε ως έθνος λαμπρές περιόδους ακμής, με κοσμοϊστορικής σημασίας προσφορά στον πολιτισμό και την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές/εξελληνισμένες/ελληνόφωνες ελίτ επέδειξαν όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά των αυτοκρατορικών ελίτ ανά τους αιώνες από την εποχή ακόμη των Ασσυρίων! Και νομοτελειακά την Ύβρι ακολούθησε η Νέμεσις! Και φυσικά εμείς …..keep walking!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 28 Νοεμβρίου 2012 - 12:31

ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

Θα πω εν κατακλείδι πως η ιστορία της ΄΄παρεξήγησης΄΄ με την Δύση, είναι πολύ παλιά και αποτέλεσμα αμφίδρομων επιδράσεων! Δεν προέκυψε μόνο, επειδή οι τέλειοι άγιοι Έλληνες αντιμετώπισαν την κακοήθη επιθετικότητα των βαρβάρων της Δύση ! Γεγονός βέβαια είναι, πως από αιώνες πλέον πιο αδύναμοι, υφιστάμεθα εμείς μονομερώς την αδικία! Η γνώση όμως της ιστορίας και η αμερόληπτη, ψυχρή εκτίμησή της, έχει πολλά να προσφέρει σε έναν έτσι και αλλιώς θερμόαιμο και παρορμητικό έθνος!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΚΡΙΤΑΣ 18 Σεπτεμβρίου 2018 - 15:42

Αποκαλυπτικό για το ποιος είναι πίσω από τους δήθεν αρχαιολάτρες , ψευτοδωδεκαθεϊστές κλπ είναι τα τελευταία λόγια του Γιάννη Φουράκη (γνωστός δωδεκαθεϊστής) πριν αποβιώσει :
Φουράκης: ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και ΜΑΣΟΝΟΙ !!! δειτε το video Κεραυνός εν αιθρία!!
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=267443&cid=122

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ