Αρχική » Όχι στην προπαγάνδα του «Μαύρου Μετώπου»

Όχι στην προπαγάνδα του «Μαύρου Μετώπου»

από Κίνημα Άρδην
Aνακοίνωση του Κινήματος Άρδην
Με την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου της Κυριακής, και την διάλυση του τεράστιου πλήθους από τα χημικά, η κυβέρνηση, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, και κάθε λογής παρακρατικό ψηφιακό παπαγαλάκι τους ξεκίνησαν μια εκστρατεία λάσπης και κατασυκοφάντησης. Το σήμα γι’ αυτήν έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που φρόντισε μέσα από το Μαξίμου να δώσει γραμμή για τα γεγονότα: «Τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσε η παρουσία και η δράση της Χρυσής Αυγής». Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., που στις εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύριο, το κόσμου που διαδήλωσε στο Σύνταγμα είδε μόνον ‘60.000’ έρχεται να συμπληρώσει το κυβερνητικό αφήγημα για την διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ότι επρόκειτο για αντιδράσεις μιας ‘ακροδεξιάς μειοψηφίας’ και όχι για μια πάνδημη, παλλαϊκή κινητοποίηση που διατρανώνει την δημοκρατική βούληση του λαού.
Το αφήγημα του ‘μαύρου μετώπου’ δεν είναι βέβαια καινούριο. Επιστρατεύεται κατά το δοκούν απ’ όλη την παγκοσμιοκρατία –«φασίστες» βλέπει ο Μακρόν στα ‘κίτρινα γιλέκα’ την ίδια στιγμή που στέλνει την πάνοπλη αστυνομία του για να σακατέψει τον γαλλικό λαό, και το ίδιο κάνει η Μέρκελ και η αμερικάνικη πρεσβεία όταν καλούνται να σχολιάσουν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού ενάντια στην κύρωση της Συμφωνίας.
Με αυτήν την εξουσιαστική προπαγάνδα επιχειρείται η ολοκληρωτική αντιστροφή και παραχάραξη της πραγματικότητας: Έτσι αποπειράται η ταύτιση των μεγάλων πατριωτικών κινητοποιήσεων του ελληνικού λαού με τη δράση μειοψηφικών ακροδεξιών και ναζιστικών ομάδων που δρουν στο περιθώριο των συλλαλητηρίων, δράση η οποία συστηματικά και απροκάλυπτα λειτούργησε εναντίον των τελευταίων: Στο πρώτο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, η πυρπόληση του νεοκλασικού κτηρίου της Λεωφόρου Στρατού, όπου στεγαζόταν κατάληψη αντιεξουσιαστών, έδωσε το πάτημα στα καθεστωτικά μέσα να υποβαθμίσουν την τεράστια κινητοποίηση του ελληνικού λαού, ρίχνοντας το φως της δημοσιότητας σε τέτοιες συμμορίτικες πρακτικές. Στο συλλαλητήριο εναντίον της παρουσίας του πρωθυπουργού της ΔΕΘ, στις 8 Σεπτεμβρίου, οι ίδιοι κύκλοι θα ξεκινήσουν τα επεισόδια με την αστυνομία πριν την έναρξη της συγκέντρωσης, αποτρέποντας έτσι τον μεγαλύτερο όγκο του κόσμου από το να φτάσει στο σημείο αφετηρίας της. Τέλος στο συλλαλητήριο της 20 Ιανουαρίου, η ταυτόχρονη (και προγραμματισμένη) έναρξη των επεισοδίων με την επίσημη έναρξη της συγκέντρωσης, κατά την τήρηση μάλιστα ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, έδιωξε τον κόσμο μπροστά από την βουλή, και εγκλώβισε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους μέσα στα στενά, γύρω από το Σύνταγμα, ενώ πολύ σύντομα επέτρεψε στην αστυνομία να πνίξει όλη την συγκέντρωση στα χημικά.
Κι όμως την επόμενη μέρα, τα πρόσωπα των υπόδικων της Χρυσής Αυγής φιγουράριζαν στον κυβερνητικό τύπο, σε εξώφυλλα που αποσκοπούσαν στην ταύτιση του συλλαλητηρίου με εκείνους που… το διέλυσαν, και οι οποίοι μάλιστα έχουν στηρίξει την εν λόγω κυβέρνηση σε πολλές κρίσιμες γι’ αυτήν περιστάσεις: Όχι μόνο ενέκριναν με την κοινοβουλευτική τους ψήφο την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της απάτης το 2015, αλλά ‘έβαλαν πλάτη’ με τους τραμπουκισμούς τους στην προσπάθειά της να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο με την κύρωση του νομοσχεδίου Παπά για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και υποστήριξαν την εκλογή της Βασιλικής Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ομολογώντας ανοιχτά ότι πολιτεύονται έτσι προκειμένου να πέσουν τα μαλάκα στο πλαίσιο της Δίκης που αντιμετωπίζουν.
Αν υπάρχει, επομένως «μαύρο μέτωπο» αυτό προκύπτει από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης (που σύμφωνα με τον υπουργό συντονισμού της μπορεί να λειτουργήσει σαν ‘πεφωτισμένος ηγεμόνας’ από εδώ και πέρα) και των προβοκατόρων, που σκοπό έχουν να θέσουν σε ομηρία την λαϊκή οργή και αγανάκτηση για το κοινοβουλευτικό και συνταγματικό πραξικόπημα το οποίο συντελείται μπροστά στα μάτια μας προκειμένου να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, έτσι όπως θέλουν η πρεσβεία, οι δανειστές, και οι εγχώριες εθνομηδενιστικές ελίτ, εναντίον της βούλησης ενός ολόκληρου λαού…

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

sceptic 11 Φεβρουαρίου 2019 - 22:41

Σε άρθρο του Μαρατζίδη (καθημερινή 10/2/2019) υποστηρίζεται ότι όσοι συμμετείχαν στα συλλαλητήρια ενισχύουν τη χρυσή αυγή: “…Κάποιοι, λοιπόν, νομίζουν πως μπορούν να συναναστρέφονται στις πλατείες με νεοναζί, και να συγχρωτίζονται μαζί τους στο όνομα της Μακεδονίας ενισχύοντας αισθήματα εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, και όταν απομακρυνθούν από την πλατεία (και την κάλπη) δεν θα υπάρχουν συνέπειες. Είτε από αφέλεια είτε από υποκρισία, συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Γιατί, βλέπετε, όταν ανοίξεις τον διακόπτη του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας, δεν είσαι πια εσύ που αποφασίζεις πότε και εάν θα κλείσει. Το μίσος είναι μεταδοτικό. Θα μπει μέσα σου και δεν θα βγει απλώς σαν εφιάλτης μέσα στα όνειρά σου – θα γίνει ο κόσμος της μέρας σου, ο ίδιος ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά σου.

Από όλους τους αντισημιτικούς πειρασμούς, ανέφερε σε πρόσφατη ομιλία του ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Διονύσης Δρόσος, ο πειρασμός του Τετελεσμένου Παρελθόντος ίσως να είναι ο πιο ύπουλος. Λένε: Εντάξει, η γενοκτονία έγινε, αλλά αυτά όλα ανήκουν στο παρελθόν. Τι θέλουμε και τα ανακατεύουμε συνεχώς; Γιατί τα σκαλίζουμε και χαλάμε τις καρδιές μας;
Ομως ο αντισημιτισμός δεν τελείωσε με το τέλος του ναζισμού. Το μίσος για τους Εβραίους λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί χρησιμοποιώντας διάφορα οχήματα. Ο «μακεδονομαχικός» φανατισμός είναι ένα από αυτά…”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γ.Ξ. 12 Φεβρουαρίου 2019 - 09:25

Μάλιστα αυτά τα σοφά έγραψε καθηγητής Μαραντζίδης. Τι άποψη έχει ο καθηγητής γι’ αυτούς που συγχρωτίζονται στα έδρανα της Βουλής με τους Χρυσαυγίτες από 2012, που ψηφίζουν μαζί της την Βασιλική Θάνου πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Που την κρατάνε με τον αναπνευστήρα ζωντανή τραβώντας την διάρκεια της δίκης της για να ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές του 2019. Θέλουν να εκμεταλλευθούν βλέπετε ότι θα κόψει κάποιες μονάδες από την ΝΔ και η ήττα τους θα είναι διαχειρίσιμη. Για αυτά ο καθηγητής δεν θα γράψει τίποτα. Πριν τον Φλεβάρη του 2018 τα έβλεπε, ξαφνικά έκτοτε ξέχασε τι έκανε ο Σύριζα και είδε στο πρόσωπο του την εκσυγχρονιστική αριστερά του Σημίτη.
Για το κύμα εθνικισμού υπεύθυνοι είναι αποκλειστικά άθλιοι πολιτικοί, καθηγητές, δημοσιογράφοι κ.λπ. που έφεραν μια τόσο ανισοβαρής συμφωνία, όπως αυτή των Πρεσπών. Το κρίμα στο λαιμό τους.
Κρατείστε λοιπόν τα κούφια τσιτάτα γελοίων καθηγητών για πουθενά αλλού, εδώ δεν περνάνε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ