Αρχική » Η Κομοτηνή ΕΛΠΙΖΕΙ και ΨΗΦΙΖΕΙ για το θαύμα;

Η Κομοτηνή ΕΛΠΙΖΕΙ και ΨΗΦΙΖΕΙ για το θαύμα;

από Άρδην - Ρήξη

Του Σ.Κ. από τον Ινφογνώμονα 
Σε 14 μήνες από σήμερα η Κομοτηνή και η περιφέρειά της συμπληρώνουν 100 χρόνια ελεύθερης ζωής – με μια παρένθεση τριετούς βουλγαρικής Κατοχής. Μια επέτειος που θα έπρεπε να είναι αφορμή μεγάλης γιορτής μα αναμένεται να περάσει σε κλίμα βαρύ, αφού η Θράκη στα χρόνια της τρέχουσας κρίσης χτυπήθηκε δυσανάλογα.Το ντόπιο δυναμικό ολοένα και φθίνει, ιδίως των νέων επιστημόνων, και μια βόλτα στο κέντρο της πόλης φέρνει στον νου εικόνες του μετασοβιετικού Χάσκοβου.
Αν σ΄ αυτά προσθέσει κανείς και τις βλέψεις της Τουρκίας, τι ελπίδα μπορεί να είναι ένας υποψήφιος δήμαρχος μέσα στο τοπίο αυτό;
Κι όμως, πέρα από την γνωστή διαχείριση της μετριότητας υπάρχει πριν την κάλπη κι ένα στοιχείο έκπληξης: η Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, με επικεφαλής τον εκπαιδευτικό Κώστα Καραΐσκο, που ελέω απλής αναλογικής διεκδικεί ρόλο ρυθμιστικό για την επόμενη μέρα, αφού ήδη έχει εφαλτήριο το 9,2% που είχε πάρει το 2014 (τότε υπό τον Ν. Δαπέργολα) και μία πολύ πλούσια δράση σε κάθε επίπεδο.
Αυτό που αναγράφεται στην σελίδα της Παράταξης στο Facebook δεν είναι υπερβολή:

Ο Κώστας Καραΐσκος

O «Σπάρτακος» είναι μία μοναδική περίπτωση δημοτικής κίνησης σε μείζονα δήμο της χώρας, όπου κανένα από τα βασικά της στελέχη δεν είχε ποτέ σχέση με οποιοδήποτε κόμμα. Με πυρήνα τον ρηξικέλευθο 15νθήμερο ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ, που διηύθυνε ο (μαθηματικός!) Κώστας Καραΐσκος για 18 χρόνια, εξέφρασε για χρόνια έναν νέο, αδέσποτο πατριωτικό χώρο. Κι όπως λέει η δημοτική κίνηση «…πασχίζει να είναι «πολιτική» χωρίς να αφίσταται της πραγματικότητας και αποτελεσματική χωρίς να τσαλαβουτάει στα κόλπα της κατεστημένης διαπλοκής».
Ό,τι ζωντανό έβγαλε τα τελευταία 20 χρόνια η πόλη εκτός γραμμής ήταν από τον ίδιο πυρήνα ανθρὠπων: είτε ήταν για την «υποδοχή» του Ερντογάν, του Νταβούτογλου ή του ΕΛΙΑΜΕΠ, είτε για την αποκλειστική πληροφόρηση σε ζητήματα ευαίσθητα ή εξειδικευμένα (tourkikanea.gr), είτε για σύγκρουση με την τοπική διαπλοκή (οικονομικοπολιτική, πανεπιστημιακή…) είτε για την καταγγελία του ρόλου που παίζει το Τουρκικό Προξενείο στην περιοχή.
Αλλά και στα δημοτικά ζητήματα της καθημερινότητας οι άνθρωποι του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ καταπιάστηκαν με καθετί, προτείνοντας λύσεις ρεαλιστικές και παράγοντας και οι ίδιοι έργο, παρότι δεν ήταν σε θέσεις ευθύνης.
 Δεν είναι τυχαίο ότι η ιστοσελίδα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ (www.spartakos.gr) έχει πάνω από 300 αναρτήσεις για δράσεις, προτάσεις, πρωτοβουλίες κτλ! Πόσες άραγε αντιπολιτεύσεις έχουν καταγεγραμμένο έργο προσβάσιμο στον κάθε πολίτη;

Η αληθινή δημοκρατία και η εθνική αναγέννηση μπορούν να ξεκινήσουν από τα κάτω;
Ο φίλος Κώστας Καραΐσκος και οι συν αυτώ λένε ναι!

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Kanaris 7 Μαρτίου 2019 - 13:12

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους φίλους πατριώτες Σπαρτακιστές, και θα χαρούμε πολύ να τους δούμε να συνεχίζουν το έργο τους ακόμα πιο ενισχυμένοι από την τοπική κοινωνία.
Αν υπάρχει ελπίδα για εθνική αναγέννηση, αυτή θα προέλθει μόνο από τα λαϊκά στρώματα της επαρχίας. Οι πρωτευουσιάνοι είτε ιδιωτεύουν και μαραζώνουν μέσα στην απελπισία τους, είτε στοιβάζονται έξω από το γραφείο του κάθε πολιτευτή, παρακαλώντας να τους βολέψει οπουδήποτε (και με οποιονδήποτε τρόπο). Και όλα αυτά συμβαίνουν όχι με την σκληρή δεξιά ή το ρουσφετολογικό πασόκ, αλλά με την σεμνή «πρωτάρα» αριστερά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ