Αρχική »  Ο κ. Αρβανίτης του Σύριζα να βάψει την Βουλή!

 Ο κ. Αρβανίτης του Σύριζα να βάψει την Βουλή!

από Άρδην - Ρήξη

 

 Του Αλέξανδρου Ασωνίτη*

          Τα γεγονότα είναι γνωστά και ο κ. Αρβανίτης γνωστός δημοσιογράφος, καλός για μερικούς, κρατικοδίαιτος για άλλους, λόγω της πολυετούς παρουσίας του στην ΕΡΤ. Στις πρόσφατες ευρωεκλογές ήταν υποψήφιος του Σύριζα και εξελέγη. Συγχαρητήρια και καλή θητεία.

   Λίγο πριν τις εκλογές όμως, και μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στην Βουλή, επίθεση κατά της δημοκρατίας, δηλαδή, ο νυν ευρωβουλευτής  κ. Αρβανίτης αντί να καταδικάσει την επίθεση, έκρινε σωστό, δικαίωμά του βέβαια, να πει ότι:

     «Δεν έγινε κάτι φοβερό, θα την ξαναβάψουμε την Βουλή».

     Άρα λοιπόν έχουμε δυο ειδών επιθέσεις κατά της Βουλής: αυτές που καταδικάζουμε ομόθυμα κι αυτές τις οποίες δικαιολογούμε με άνεση και ευφυολογήματα. Αυτό δείχνει την δημοκρατικότητα καθενός, βέβαια,  και του Σύριζα, εν γένει.

       Όμως πλέον ο κ Αρβανίτης εξελέγη ευρωβουλευτής, συνεπώς έχει την ευκαιρία να δείξει ότι εννοεί όσα λέει και κυρίως ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες του:

        Διότι ο μισθός του στην Ευρωβουλή ανέρχεται σε 8.500 ευρώ περίπου, τον μήνα.  Υπολογίστε επί 12 μήνες και επί πέντε χρόνια.

   Ο κ. Αρβανίτης, λοιπόν, με τα χρήματα της πρώτης κιόλας ευρωβουλευτικής του αποζημίωσης οφείλει να κάνει πράξεις τα λόγια του και να πληρώσει αυτός για “να ξαναβάψουμε” την Βουλή, όπως δήλωσε. Θα συμφωνήσει ότι δεν χρειάζεται  να πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός.

       Θα συμφωνήσει επίσης, υποθέτω, ότι η υποχρέωσή του μεγεθύνεται,  επειδή ο νυν ευρωβουλευτής παρομοίασε τον εαυτό του με τον Γρηγόρη Λαμπράκη χαρακτηρίζοντας «Γκοτζαμάνηδες» τους πολίτες που σε μια περιοδεία του διαμαρτύρονταν για την συμφωνία των Πρεσπών.

     Αμ’ έπος, ευρωβουλευτά.

 

 ΥΓ:   Περί συμφωνίας των Πρεσπών ο λόγος: 

          Τα κόμματα που την στήριξαν διαλύθηκαν ήδη: Ποτάμι, Ανέλ, και ακολουθεί ο Σύριζα που αν υπήρχε αξιόπιστη κεντροαριστερά, η λεγόμενη, θα είχε ήδη διαλυθεί. Αλλά δεν προσφέρεται για χαρά και ικανοποίηση: Προξένησαν ήδη ανεπανόρθωτη ζημιά στην Ελλάδα.

         Περί ΕΕ και Ευρωεκλογών:

       Βροχή τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας για τα καλά της Ευρώπης παρά τα μνημόνια (Γιούνκερ: «η διάσωση της Ελλάδας δεν κόστισε ευρώ στον Ευρωπαίο πολίτη») παρά την άρνηση της ΕΕ να στηρίξει εμπράκτως  την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στην εκτός διεθνούς δικαίου, Τουρκία. Ευκαιρία, λοιπόν, για Ελλάδα και Κύπρο να αναγκάσουν τουλάχιστον την Βρετανία να πληρώσει πολύ ακριβά για τις βάσεις της (βλ:  Άγιος Μαυρίκιος), αφού δεν πλήρωσε ποτέ τίποτε για τους απαγχονισμούς και τις δολοφονίες των Ελλήνων αγωνιστών στην περίοδο του Αγώνα 1955-1959.

        Ενταξιακές διαπραγματεύσεις για Σκόπια (Β. Μακεδονία) και Αλβανία. Παρά το ότι η «ευρωπαϊκή» Αλβανία κράταγε αιχμάλωτη την σορό του Κώστα Κατσίφα επί δέκα μέρες, με την συνένοχη σύμπραξη της κυβέρνησης Σύριζα και ευρωβουλευτών του κόμματος Ποτάμι (Γραμματικάκης, Κύρκος). Αλλά αυτό δεν απαλλάσσει την Αλβανία. Να δούμε τι ανταλλάγματα θα πάρουμε για την έναρξη.

          Τα  αποτελέσματα στην Θράκη δείχνουν το  πρόβλημα που διογκώνεται κυκλωτικώς.  Θα καταλάβουμε ότι πρέπει να οργανωθούμε για να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία  ή όχι;

 

Αποτέλεσμα εικόνας για εκτελεση ασωνιτης

Ο Αλέξανδρος Ασωνίτης είναι συγγραφέας. Το τελευταίο του μυθιστόρημα «Εκτέλεση», κυκλοφόρησε πρόσφατα απ’ τις εκδ. Πατάκη. Συντονίζει την σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

θΩΣ 1 Ιουνίου 2019 - 17:49

ο βασικός μισθός μετά τους φόρους είναι 6.824.85, για έξοδα: 4.299, για κόστος προσωπικού: 21.209, για επίδομα κατοικίας: 1.193,53, για αποζημίωση δαπανών: 607, επίδομα τέκνων: 300 για κάθε παιδί, συμμετοχές σε συνεδριάσεις: 6.000. Το σύνολο μηνιαίως βγαίνει στις €40.432. Αν αφαιρεθεί το ποσό των €21.109 που είναι για βοηθούς και συνεργάτες, τότε στην πενταετία οι απολαβές φθάνουν κοντά στο €1,3 εκατ….https://www.thetoc.gr/politiki/article/analutika-oi-misthoi-kai-ta-pronomia-twn-eurwbouleutwn

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ