Αρχική » Θέλει η πομπή να καλυφθεί και η χαρά δεν την αφήνει

Θέλει η πομπή να καλυφθεί και η χαρά δεν την αφήνει

από Άρδην - Ρήξη

Θέλει η πομπή να καλυφθεί και η χαρά δεν την αφήνει

Του Γιώργου Καραμπελιά δημοσιεύτηκε στο liberal.gr

Επειδή πολλές φορές εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τον Τσίπρα, τόσο για τις πολιτικές του, αλλά ακόμα περισσότερο για το ήθος του, πολλοί φίλοι θεωρούν πως έχω κάποιο «κόλλημα» ή και απωθημένο μαζί του, ή πως στην καλύτερη περίπτωση υπερβάλλω.

Όμως όπως η «πομπή» δεν μπορεί να κρύψει τον πραγματικό της χαρακτήρα, έτσι και ο Τσίπρας είναι αδύνατο να κρύψει τον εαυτό του και το αληθινό του ήθος, ιδιαίτερα με τόσες συνεντεύξεις που δίνει τώρα τελευταία και πιάνεται από μόνος του. Μιλώντας για το Μάτι, προσπαθεί να φανεί ως τεθλιμμένη συγγενής κατόπιν εορτής και προβάλει γελοίες δικαιολογίες, κλειστά κινητά, άγνοια της παρουσίας της τηλεόρασης κατά την περιβόητη σύσκεψη των ενόχων, κ.λπ. Όμως η πραγματική του φύση, η απόλυτη έλλειψη ενσυναίσθησης που χαρακτηρίζει πωρωμένους επαγγελματίες μαυρογιαλούρους, αυτή που εξάλλου του επέτρεψε με τέτοια άνεση να εξαπατήσει έναν ολόκληρο λαό, αναδεικνύεται ανάγλυφη στη συνέντευξή του με τον A. Σρόιτερ την Πέμπτη το βράδυ στον Άλφα.

Εκεί αυτοπαρασύρθηκε, από το χαζοχαρούμενο κλίμα της συνέντευξης που το ήθελε και ολίγον ως απάντηση στη συνέντευξη του Μητσοτάκη στον Αρναούτογλου, και αποκάλυψε τον βαθύτερο εαυτό του. Έβαλε τα γέλια αναφερόμενος στον τραγικό θάνατο δύο Ελλήνων πιλότων και εννέα ακόμα Γάλλων, αφήνοντας άφωνο και τον Σρόιτερ. Όπως ακριβώς βάζει τα γέλια στην υγεία των κορόιδων που τον έφεραν στην εξουσία. Θαυμάστε τον και αν θέλετε ξαναψηφίστε τον. Ιδιαίτερα κάποιοι παλιοί φίλοι μου, που κρυφογελάνε με τον «μένος» μου, και ορισμένοι ψάχνουν δικαιολογίες για να τον ξαναψηφίσουν, αυτόν ή το υπερφίαλο alter ego του.

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΉ 5 Ιουλίου 2019 - 20:08 ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρίστος 5 Ιουλίου 2019 - 22:08

Homo-postmodernismus: η απουσία ηθικού κοινωνικού πλαισίου, με τις αξίες και τις αρχές που συνδιαμορφώνονται μέσα από τη ζωή και την ενεργό συμμετοχή των μελών της κοινότητας, η απουσία ενσυναίσθησης του “Άλλου” που αυτόματα θα του δίδασκε τι θα πει “σεβασμός” και τι ¨αξιοπρέπεια” οδήγησαν τον γνωστό καταληψία στο να εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Αυτός είναι ο “άνθρωπος” που μας επιφυλάσσει το μέλλον, αυτά είναι τα παράγωγα του ατομικισμού, του σχετικισμού, της απλοϊκής θέασης της ζωής και του ευδαιμονισμού: ένα κέλυφος “ανθρώπου”, χαμένο στη ρηχότητα των επιθυμιών του και το ψευτοεπίχρισμα ηθικολογικών κατασκευών που συνήθως εξαντλούνται σε διαφημιστικά σλόγκαν για τα “ανθρώπινα δικαιώματα”.

Ο Τσίπρας είναι ζωντανό δείγμα του μέλλοντος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ