Αρχική » Ερώτηση του Γ. Καραμπελιά στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων για το Solidarity Now (βίντεο)

Ερώτηση του Γ. Καραμπελιά στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων για το Solidarity Now (βίντεο)

από Γιώργος Καραμπελιάς

Ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού “Αθήνα για την Ελλάδα” Γιώργος Καραμπελιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Αναλυτικά το κείμενο:

Αθήνα 9 Οκτωβρίου 2019

Δημοτική Παράταξη «Αθήνα για την Ελλάδα», Ξενοφώντος 4, Αθήνα 10557, τηλ. 2103826319.

Προς

ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Κ. Χρήστο Τεντόμα

ΘΕΜΑ: Εισαγωγή θέματος στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Οκτωβρίου 2019 με τίτλο: «Η ΜΚΟ Solidarity Now παραπλάνα με σχετική πινακίδα της στο Φρουραρχείο ότι μεταξύ των υπηρεσιών που παρέχει συμπεριλαμβάνεται και η παροχή ασύλου!»
Κύριε Πρόεδρε,

Σύμφωνα με καταγγελία πολίτη που απευθύνθηκε στον δημοτικό μας συνδυασμό η ΜΚΟ Solidarity Now στο κτήριο του Φρουραρχείου, που της έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Αθηναίων, παρουσιάζει σε σχετική πινακίδα της την Υπηρεσία Ασύλου, ως υπηρεσία που παρέχεται, μεταξύ άλλων, από την ίδια στους ωφελούμενούς της! (Επισυνάπτουμε σχετική φωτογραφία). Όπως είναι γνωστό η Υπηρεσία Ασύλου που φιλοξενείται στο κτήριο του Φρουραρχείου υπάγεται στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με το να παρουσιάζεται ως υπηρεσία που υπάγεται στην ΜΚΟ Solidarity Now, παραπλανώνται οι αιτούντες άσυλο ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ δέχεται και παρέχει εντέλει η ίδια το Άσυλο. Δεδομένου ότι η Solidarity Now ελέγχεται από το ίδρυμα Open Society Center του γνωστού χρηματιστή Τζώρτζ Σόρος (και άκρως δραστήριου στο μεταναστευτικό-προσφυγικό) δημιουργούνται πολύ αρνητικές εντυπώσεις στους Έλληνες πολίτες, που εντείνονται από την πολύ άσχημη σημερινή συγκυρία που βρίσκεται το μεταναστευτικό-προσφυγικό, ότι η ΜΚΟ του κ. Σόρος έχει αντικαταστήσει την ελληνική Πολιτεία ως προς τις διαδικασίες παροχής ασύλου.

Ζητούμε από τον Δήμαρχο κ. Μπακογιάννη έχοντας και την τελική ευθύνη για το κτήριο του Φρουραρχείου και των εκεί παρεχόμενων υπηρεσιών να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να πάψει άμεσα αυτή η παραπλάνηση.

Επίσης, με αυτή την ευκαιρία θα θέλαμε να μας ενημερώσει ο κος Μπακογιάννης μέχρι ποιο έτος έχει παραχωρηθεί στο Solidarity Now το κτήριο του Φρουραρχείο και με ποιους όρους.

Με τιμή,

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Γιώργος Καραμπελιάς

Η σχετική πινακίδα

 

Θέση της παράταξής μας είναι ότι η Υπηρεσία Ασύλου δεν πρέπει να συστεγάζεται σε ίδιο χώρο με καμιά ΜΚΟ (πόσο μάλλον με το Solidarity Now)  και να μεταφερθεί άμεσα σε άλλον χώρο. Επίσης, για μας η παραχώρηση χώρου του Φρουραρχείου στο Solidarity Now είναι προβληματική και θα καταβάλλουμε προσπάθεια να μην ανανεωθεί η σύμβαση παραχώρησης μετά την λήξη της το 2023.  

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ