Αρχική » Τούρκοι πράκτορες οργανώνουν προβοκάτσιες σε κέντρα μεταναστών!

Τούρκοι πράκτορες οργανώνουν προβοκάτσιες σε κέντρα μεταναστών!

από Αναδημοσιεύσεις

Για την ενημέρωση των αναγνωστών μας δημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο από την Εστία για ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά την εθνική ασφάλεια της χώρας. Μακάρι το δημοσίευμα να μην επιβεβαιωθεί.

Άρδην

Τι κρύβεται πίσω από τα γεγονότα της Χίου – τι αποκαλύπτουν ξένα ΜΜΕ

ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ επεισόδια που διαδραματίσθηκαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Χίο είναι ένα από τα πολλά που σημειώνονται τελευταίως και έχουν αφορμή fake news που κάποιοι – μέσα από τις δομές- διαδίδουν. Ο καταυλισμός της ΒΙΑΛ στις παρυφές της πόλεως της Χίου παρ’ ολίγο να γίνει παρανάλωμα του πυρός όταν άγνωστοι διέδωσαν ότι ο τυχαίος θάνατος μιας 47χρονης μετανάστριας, οφείλεται στον κορωνοϊό. Λίγες ώρες αργότερα το ανεξάρτητο δίκτυο ειδήσεων Nordic Monitor, που έχει έδρα την Στοκχόλμη και γνωρίζει πολύ καλά τα τεκταινόμενα στην Τουρκία, έφερε στην δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα από διάφορες τουρκικές κυβερνητικές υπηρεσίες που αποκαλύπτουν ότι μέλη της τουρκικής ΜΙΤ, της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, έχουν διεισδύσει σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και κατασκοπεύουν όσους επιτίθενται στον Ερντογάν.

Η «Εστία» όμως είναι σε θέση να γνωρίζει ότι σκοπός της MIT είναι και να προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στις δομές που υπάρχουν στα νησιά. Διότι αυτό, κατά την Τουρκία, θα αναγκάσει την ελληνική Κυβέρνηση να απομακρύνει τάχιστα χιλιάδες μετανάστες από την ΒΙΑΛ, την Μόρια και άλλα κέντρα για να αποκλιμακωθεί η έντασις. Έτσι θα αρχίσει η «αποστολή» της νέας φουρνιάς μεταναστών που ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στα τουρκικά παράλια.

Το απόρρητο έγγραφο που έφερε στο φως το Nordic Monitor φέρει ημερομηνία 29 Ιουνίου 2019. Σε αυτό είναι σημειωμένα με έντονο χρώμα οι δράσεις της ΜΙΤ στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα αποδεικτικά στοιχεία για την δράση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας στην χώρα μας. Το έγγραφο αναφέρει ότι τα μέλη της MIT παρακολουθούν τους μετανάστες στην Ελλάδα για να βρουν στοιχεία όσων Τούρκων διέφυγαν μαζί με μετανάστες γιατί διώκονται από την Κυβέρνηση Ερντογάν.

Ειδική μνεία γίνεται για μια γυναίκα, δασκάλα στο επάγγελμα, την Hilal Bilim η οποία κατηγορείται για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν. «Είναι μία από αυτές που εγκατέλειψαν την Τουρκία, μετά από την (στημένη) απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7/2016. […] Ως αποτέλεσμα της εργασίας πληροφοριών, εντοπίσθηκε πως πρόκειται για μία εκ των Γκιουλενιστών που έμεινε σε κέντρο προσφύγων στην Ελλάδα» αναφέρει το έγγραφο. Η διαβαθμισμένη πληροφορία απεκαλύφθη μετά από ποινική έρευνα που εποπτεύεται από τον εισαγγελέα της Αγκύρας Αντέμ Ακιντζι, σχετικώς με έναν αριθμό Γκιουλενιστών που ζουν στο εξωτερικό. Μεταξύ αυτών και αρκετοί που πέρασαν στην Ελλάδα και διέμεναν στα κέντρα μεταναστών. Στον εισαγγελέα έστειλε την πλήρη έκθεση για τις έρευνες που είχαν γίνει μέχρι το συγκεκριμένο διάστημα και για τους Γκιουλενιστές στην Ελλάδα, όπωςτης Bilim, ο Ιμπραήμ Μποζκούρτ, επί κεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Μάλιστα η συλλογή των στοιχείων που αφορούν στην διωκόμενη δασκάλα καταδεικνύουν την εμπλοκή της MIT. «Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών που ήδη λειτουργούν για την συλλογή πληροφοριών χρησιμοποιώντας ομάδες μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Ελλάδα, έχουν εντείνει τις δραστηριότητές τους στο γειτονικό μέλος του ΝΑΤΟ. Το απόρρητο έγγραφο δείχνει ότι η Τουρκία παρακολουθεί τους επικριτές της, ακόμη και αν αυτοί καταφέρουν και περάσουν στην Ελλάδα και ζητήσουν άσυλο βάσει των διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα» καταλήγει το Nordic Monitor. Το εν λόγω δίκτυο, που ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας, εξτρεμισμού, τρομοκρατίας και εγκληματικότητος, λειτουργεί όπως το WikiLeaks και φέρει στο φως έγραφα από πηγές και διαρροές που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν ακόμη στα συρτάρια.

Το σχέδιο της Τουρκίας είναι να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία και Κυβέρνηση στέλλοντας περίπου 300.000 μετανάστες. Ήδη καταγράφονται προσπάθειες να πληγούν τα νησιά του Αιγαίου, λίγο πριν από το καλοκαίρι, με την έλευση μεταναστών που νοσούν από το κορωνοϊό. Το θέμα έχει φθάσει μέχρι τις Βρυξέλλες και έχει θέσει σε συναγερμό Αστυνομία και Λιμενικό.

Η κατάστασις στα νησιά εξελίσσεται σε βραδυφλεγή βόμβα, αφού οι μετανάστες πέφτοντας θύματα παραπληροφορήσεως, αναπτύσσουν παραβατική συμπεριφορά που φθάνει, όπως συνέβη το βράδυ της Αναστάσεως στην ΒΙΑΛ, ακόμη και σε εξέγερση. Πιστεύοντας κάποιοι ότι λόγω του Μεγάλου Σαββάτου η αστυνόμευσις θα ήταν χαλαρή, άρχισαν να φωνάζουν ψευδώς ότι έχασε την ζωή της μια γυναίκα από κορωνοϊό. Σε ελάχιστο χρόνο η κατάστασις ξέφυγε από τον έλεγχο και άρχισαν βανδαλισμοί, πυρπολήσεις οχημάτων, οικίσκων, εγκαταστάσεων και σκηνών. Τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για να επιβάλουν την τάξη. Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης συνεχάρη την ΕΛΑΣ και διεμήνυσε ότι θα αποδοθούν ευθύνες για τα επεισόδια. Ακολούθησαν συλλήψεις και αναζητούνται όσοι υποκίνησαν τα επεισόδια. Ο δήμαρχος της Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης ζήτησε «εδώ και τώρα» να δημιουργηθεί νέα δομή, πολύ μικρότερη και ελεγχόμενη, γεγονός που συνεπάγεται πως πρέπει να μεταφερθούν στην ενδοχώρα χιλιάδες μετανάστες. «Τα απαράδεκτα, θλιβερά και επικίνδυνα γεγονότα στη ΒΙΑΛ, παρά την αγιότητα των ημερών, κραυγάζουν με τον πιο ηχηρό τόνο προς την Κυβέρνηση ότι η εν λόγω δομή πρέπει να κλείσει αμέσως. Με ευθύνη της Πολιτείας πρέπει να δημιουργηθεί -μακριά από το πολύπαθο Χαλκειός και κάθε άλλη κατοικημένη περιοχή της Χίου- ένας μικρός και απόλυτα ελεγχόμενος χώρος προσωρινής παραμονής προσφύγων – μεταναστών», είπε ο δήμαρχος.

Η προκλητική και εχθρική δράσις της Τουρκίας σε σχέση με το μεταναστευτικό δεν σταματά μόνο στην παρουσία της MIT στις δομές αλλά φθάνει και στα υδάτινα σύνορα με το τουρκικό λιμενικό να βοηθά τους λαθρέμπορους να φθάσουν στα ελληνικά νησιά. Το Μεγάλο Σάββατο επτά τουρκικά σκάφη επεχείρησαν να στείλουν στην Μυτιλήνη μια λέμβο γεμάτη μετανάστες. Όλα άρχισαν όταν πέντε σκάφη του τουρκικού λιμενικού προσπάθησαν να «κρύψουν» την λέμβο μέχρι να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Αμέσως έσπευσαν τρία ελληνικά σκάφη και άρχισε ένα κυνηγητό με τα τουρκικά να προσπαθούν να τα εμβολίσουν. Το τουρκικό λιμενικό διαπιστώνοντας την δυσκολία να σπάσουν το φράγμα που είχαν αναπτύξει τα ελληνικά σκάφη κάλεσαν και άλλα να σπεύσουν στην περιοχή. Το ίδιο όμως έπραξε και το ελληνικό Λιμενικό. Μετά από αρκετή ώρα και παρά τους επικίνδυνους ελιγμούς το τουρκικό λιμενικό αναγκάσθηκε να υποχωρήσει. Τα τουρκικά ΜΜΕ έσπευσαν να κατηγορήσουν την Ελλάδα για παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων και υπεστήριξαν ότι το τουρκικό λιμενικό ήταν εκείνο που διέσωσε τους μετανάστες προστρέχοντας σε βοήθεια! Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος κατήγγειλε ότι το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου επεχείρησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, λέμβος με μετανάστες βορειοανατολικώς της Μυτιλήνης.

Διαβάστε ακόμα:

https://ardin-rixi.gr/archives/216409

ΣΧΕΤΙΚΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ 22 Απριλίου 2020 - 18:38

Δυστυχώς σαν αποτέλεσμα επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα.
Ήδη σήμερα η κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφέρει 2000 άτομα σε ξενοδοχεία στην ενδοχώρα.
Μπορεί η κυβέρνηση να κρατήσει τον Έβρο σε όλα τα άλλα όμως μας
έχει απογοητεύσει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κώστας Ζαρμπαλας 22 Απριλίου 2020 - 19:11

Διμιουργειται εύλογο ερώτημα εάν έχουμε επιχειρησιακή επάρκεια να αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο παρόμοιοα περιστατικά που θα λάβουν χώρα ταυτόχρονα σε 2-3 νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου καθημερινά η εβδομαδιαίως.
Ποια δυνατότητα ουσιαστικής βοήθειας μας παρεχει η Frontex ; Μήπως απλά είναι παρατηρητές και εμείς πρέπει να βγάλουμε πάντα το φίδι από την τρύπα !!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νίκος 23 Απριλίου 2020 - 08:13

Τον Έβρο η κυβέρνηση τον κράτησε μόνο και μόνο γιατί την επομένη της μαζικής εισβολής θα κατερρεε. Αν έμπαιναν 50-50 δεν θα εκανε τίποτε. Το ίδιο στο Αιγαίο. Όλα προσχήματα γίνονται. Δεν χρειαζεται και καμιά διάνοια για να κατλαβει κάνεις ότι αδειάζοντας τα νησιά προς την ενδοχώρα, σε συνδυασμό με την είδηση που φτάνει στα πέρατα του κόσμου, ότι εδώ ανοίξαμε τα ξενοδοχεία με μάσες, ξαπλες και επιδοματα, ότι οι “ροές”, όχι μόνον δεν θα σταματήσουν, αλλά θα αυξηθούν κιόλας…..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ