Αρχική » Ωροσκόπιο

Ωροσκόπιο

από Άρδην - Ρήξη

της Ελένης Λεφάκη-Ντάκου, από το Άρδην τ. 7 Μάρτιος-Απρίλιος 1997

Καντεμιά! Να γράψω λέει, ωροσκόπιο για το ΄Ἀρδην! “Χαρά μου”, λέω στη Συντακτική, “να υππρετώ την Εθνική Ἀνεξαρτησία, όχι, όµως, και την εθνική Ἀσυναρτησία! Κι έπειτα, εγώ δεν ξέρω απὀ τέτοια| Θέτε, καλλίτερα, να κάνω µια τούμπα; Κάπως θα τα καταφέρω…’ “Όχι! Όχι τούμπα, Ελένη!” μου απαντά ο φίλος Στοφορόπουλος, συνηθισμένος να διατηρεί διπλωματική ψυχραιμία. “Ωροσκόπιο θα µας γράψεις.”

Τώρα, τι να κάνω; Ούτε άστρα γνωρίζω, οὔτε ζώδια… ΑΙ Για να ρίξω µια µατιά στην εφημερίδα, τάχει τα ζώδια…Νάτα: ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ, ΙΧΘΕΙΣ,… ΚΔΡΚΙΝΟΣ (να φας τη γλώσσα σου!…) ΠΑΡΘΕΝΟΣ, ΖΥΓΟΣ… Μπα! Σαχλαμάρες! Πού τα βρήκαν αυτά; Χάθηκαν οἱ αστερισµοί της προκοπής; Με τα ωραία, µε τα ρωµαντικά ονόµατα, να δείξοµε Κι εμείς το ταλέντο µας; Η Βερενίκη, ῃ Άρκτος… (ἀσ᾽ την αυτή, σε πολιτικό περιοδικό θα θύμιζε Ρωσία), ο Ωρίων…

…για. στάσου! Μήπως… Ἀν χρησιμοποιούσα τα κινέζικα ζώδια; Με το παρελθόν μοῦ, ποιος θα παραξενευτεί; Κι έπειτα, η Συντακτική, δε φαντάζομαι να ψυλλιαστεί τίποτα Σάµατις ξέρει απὀ ζώδια; Ἀν -παρ΄ ελπίδα- το σχολιάσει κανείς τοὺς, κάτι θα βρω να τα μπουρδουκλώσω… η καθ’ πµάς Ἅπω Ἀνατολή, θα πω, 20% αὔξηση στις εξαγωγές, θα πω, πειράζει να εξάγει και ζώδια,… Ἑν τάξει! Αυτό θα κάνω… Γιά να πάω να ψάξω τη βιβλιογραφία, δεν αποκλείεται να έχει μείνει κάτι σχετικό, απὀ το παρελθόν…

…Μάο, “Διαλεχτά Έργα”, όχι… “Για τις αντιθέσεις”, ὀχι”.. “Το Κινέζικο Σύνταγμα”; όχι… ᾿Κινέζικη Ἀστρολογία”! Μπίγκο! Αυτό εἶναι πού λέει τα ζώδια; Σελίδα ᾷ, μάλιστα! Λοιπόν, έχομε Και λέμε: ΠΟΝΤΙΚΙ (Ποντίκι, ε; Για φαντάσου! Θυμίζει Σημίτη), ΜΑΙΜΟΥ (Καλόοο! Θυμίζει πσουκάτο), ΚΑΤΣΙΚΑ (Βάσω; Πόπη;), ΤΣΟΒΟΛΑΣ, δηλαδή ο Κόκορας ή, μάλλον, αντιστρόφως: ΚΟΚΟΡΑΣ, δηλαδή ο Τσοβόλας, ΒΟΔΙΑ, ΓΟΥ\ΡΟΥΝΙΑ, ΦΙΔΙΑ..,τι λές, βρε παιδί μου! Όλους εδώ τους έχουν οι Κινέζοι: δικούς µας, τούρκους, ευρωπαίους!.. ΤΙΓΡΗΣ. Ιδού και οἱ αµερικάνοι! Προφανώς, για λόγους σύντομίας, οι Κινέζοι έχουν παραλείψει το “χάρτινος”. ΣΚΥΛΟΣ: ε, καλά, αυτό είναι εύκολο, είναι ο Συνασπισμός, γλύφει, κουνάει την ουρά… Και ο ελληνικός λαός; Πού είναι ο ελληνικός λαός;… Α, νάτος: η ΓΑΤΑ!… Πάμε παρακάτω: ΔΡΑΚΟΣ, μμμ…Καλό ἡ κακό, παίζει, λέει, μεγάλο ρόλο ο ὠροσκόπος. Τι εἶναι, καλέ, ο ὠροσκόπος;… Σελίδα2: …μπλά, µπλα, μπλα… γωνία, μέρα, ώρα…, συνδυασμός µε το ζώδιο… μ΄ άλλα λόγια, δηλαδή, δεν αρκεί το σκέτο ζώδιο, πρόπει Καὶ να το συνδυάζω µε κάτι άλλο. Εν τάξει κατάλαβα! ἂν πάρω, δηλαδή, το Δράκο µε ὠροσκόπο, ας πούμε, Φίδι ἡ Τίγρη, θα εἶναι µε την κακή έννοια, δηλαδή ο Ερμπακάν, Τσιλέρ, Μάαστριχτ κλπ. Αν πάρω το Δράκο µε ωροσκόπο τη Γάτα, θα είναι µε την καλή έννοια, άρα πρόκειται για µας, το Άρδην. Κι αν θέλω να βρώ την Παπαρήγα, πρέπει να πάρω το Δράκο µε ωροσκόποοο….Να πάρ΄ η ευχή! Δεν υπάρχει συνδυασμός που να βγάζει την Παπαρήγα… Μα βέβαια τι κάθοµαι και λέω! Αυτή συνδυαζόταν µε τους σοβιετικούς! Χωρίς σοβιετικούς, τι να την κάνουν οἱ Κινέζοι την Παπαρήγα; Λυτά πηγαίνουν µαζί, όπως λέμε, “πάπια λακέ”]

Τι γα τον κάνουν το λακέ  χωρίς την πάπια; Έτσι θα σκέφτηκαν οἱ Κινέζοι και την παρέλειψαν. Τώρα, Τι ἆἀλλο έχοµε;… Μας έχει περισσέψει το Άλογο ζωδιακώς, ο Έβερτ και ο Σαμαράς πολιτικώς. Λες,… Μπα! Αποκλείεται| Τέτοιο ωραίο Και περήφανο ζώο! Καλλίτερα να το αφήσω ως ἀστρο-μπαλλαντέρ, για την περίπτωση που θα παρουσιαστεί κάποιος καινούργιος στο Στερέωµα. Κι αν µε ρωτήσουν για Έβερτ-Σαμαρά απὀ τη Συντακτική;.. Ε, θα πω: “Δε φαίνονται αυτοί από την Κίνα[”… ἡ, Καλλίτερα: “Ούτε στα άστρα δεν ανιχνεύονται αυτή την εποχή!”

Ἄϊντε, ας µαγειρέψοµε, τώρα, το ὠροσκόπιο;”

Κίνηση πλανητών. Ἡ Νέα διάΤαξη των πλανητών έχει δροµολογήσει, τα τελευταία χρόνια, εξελίξεις και δυναμικές που έχουν αλλάξει τη διεθνή σκακιέρα. Πλημμυρίδα από ουράνια σώµατα παραβιάζει το χώρο της Γάτας.
Πρόκειται για τοὺς πλανήτες Άρη, Πλούτωνα χαι Κρόνο, επειδή δε αυτοί οι πλανήτες σηµαίγουν δυσαρµονία, απειλή, να γίγοῦν όλα λίµπα και να µας φάει το μαύρο σκοτάδι, πρέπει να αναµέγετε νέα πλημμυρίδα από άλλης
φύσης ουράνια σώματα, όπως αεροπλάνα, μετεωρίτες, πυραύλους κλπ. Λόγω Απόκεω και Αρχοµένης Ανοίξεως, κατά το δίµηνο Μαρτίου και Απριλίου, η Αφροδίτη θα προσπαθήσει να διασπάσει τον κλοιό των απειλητικών πλανητών, να µπει στην τροχιά της Γάτας και να επιδράσει ευνοϊκώς. Αλλά, µε Πλανητάρχη ισχυρά αντι-αφροδισιακό, δεν τα βλέπω καλά τα πράµατα σε Κύπρο, Αιγαίο κλπ. Όσο για την άλλη έννοια της Αφροδίτης, µε τόσα βάσανα, ποιος έχει όρεξη..

Μιλούν τα άστρα. Οι ανελέητοι πλανήτες εξάρουν τον επιθετισµό των ζωδίων Φιδιού, Τίγρη και Γουρουνιών, οποίος εξακολουθεί να ενισχύει τις παραλυτικές και διαλυτικές τάσεις σε Ποντίκι (που εμφανίζεται µε ωροσκόπο-Μαϊμού, δηλαδή ό,τι πιο κουφό), Βόδια, Σκύλο. Λόγω τρι-πλανητικής πιέσεως, τα ζώδια αυτά έχουν περιέλθει σε πλήρη σύγχυση και υποφέρουν απὀ σοβαρή κρίση ταυτότητας. Έτσι, το Ποντίκι βρυχάται επειδή νομίζει πως είναι Λέων. Ποντίκια, Μαϊμούδες, Βόδια, Σκύλοι και Κατσίκες πιστεύουν ότι ἐχουν υποστεί μετάλλαξη και συμπεριφέρονται ως Φίδια. Μερικοί απ᾿ αυτούς νομίζουν πως είναι Κρόνοι και αισθάνονται την ανάγκη να τρώνε τα παιδιά τους. Από την πολλή συνάφεια μεταξύ τους και ολονών µε χθόνια στοιχεία, έχουν υποστεί διάχυση και διαπλοκή, ποιος είναι ποιος, κανείς δεν ξέρει, ώστε δημιουργούνται εξ αντανακλάσεως συγχύσεις, οπτικές απάτες και πρόσκαιρες απώλειες συνειδήσεως στη Γάτα, που παίζει τον ρόλο του τελικού αποδέκτη των αστρικών επιδράσεων.

Αστρολογικές προβλέψεις. Για το άµεσο διάστηµα, προκοπή µην περιμένετε στα εθνικά, οικονομικά, αισθηµατικά κλπ. Τα εθνικά και οικονομικά μεγέθη, ιδιαίτερα, δεν απειλούνται µόνο αστρολογικώς, αλλά και αστρονοµικώς, και µε γεια τα νέα, θα µου πείτε, σιγά µην περιµένομε εσένα να το διαβάσεις στα άστρα για να το µάθοµε!

Ἐν τάξει! Αυτά, ίσως, τα ξέρετε. Δεν ξέρετε, όµως, ότι στο αστρολογικό πεδίο έχει εισβάλει δυναμικά ο Δράκος µε ωροσκόπο Γάτα! Εδώ και ένα χρόνο, ο συνδυασμός αυτός χαρακτηρίζεται από µεγάλη αντοχή, αξιοσημείωτη σταθερότητα και ασκεί ευεργετικἠ επίδραση στα πράγματα. Αν και αχνή, ακόµα, η παρουσία του στο Στερέωµα, θα διαδραματίσει σημαίνοντα ἡ καθοριστικό ρόλο στο χώρο της Γάτας και όχι µόνον. Γι’ αυτά, όµως, θα µιλήσομε από τεύχος 9 ή 10, αφού πάρα πολλά θα εξαρτηθούν από τις κινήσεις της Αφροδίτης.

Αστρολογικές συμβουλές. Ἐξ αιτίας της σκοτεινής και µπερδεµένης κατάστασης πλανητών και ζωδίων, η κατανόηση των αστρικών επιδράσεων δεν είναι εύκολη. Η συμβουλή µου είναι να µη βιαστείτε να προγραμματίσετε τις καλοκαιρινές σας διαποπές, να αποφεύγετε το Χρηματιστήριο και τις αλβανικές τράπεζες και, κὺρίως, να µελετάτε συστηματικά το Άρδην. Το Άρδην, άλλωστε, διαβάζουν πρώτα τα άστρα Ἆαι, µετά, δείχνουν ό,τι δείχνουν. Με σκέτη µελέτη, βέβαια, άστρων ή Άρδην, δεν γίνεται ν᾿ αλλάξομε τον κακό µας τον καιρό, άαααλλα Χρειάζονται, αν, όµως, δεν διαβάζετε το Άρδην, από πού θα τα πληροφορείστε; Κι έπειτα, ποιος θα σας υπενθυµίζει, κάθε δύο µήνες, ότι, παρ᾽ ὀλ’ αυτά, η Γάτα είναι εφτάψυχη;

“… φτάνει ως εδώ, µια χαρά είναι το κείμενο! Άσε που μοιάζει µε ωροσκόπιο! Ας πάω να το δώσω στη Συντακτική…” (Υποτίθεται, τώρα, ότι επιστρέφω στο σπίτι µου, και σκέφτομαι.)

“., για φαντάσου! Όταν ο φίλος Στοφορόπουλος διάβασε το Ωροσκόπιο, είπε: “Δίκηο είχες, Ἑλένη, καλλίτερα να έκανες την τούμπα! Δεν πειράζει, όµως, προσπάθησε πάλι. Ἐννοώωῳ… την τούμπα!”

Αλλά εγώ θα ξαναγράψω ωροσκόπιο. Και για το τεύχος 8, και για το 9, και για το 10.


ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: