Αρχική » Οι αποκαλύψεις Κοντονή, η Χρυσή Αυγή και ο Σύριζα

Οι αποκαλύψεις Κοντονή, η Χρυσή Αυγή και ο Σύριζα

από Γιώργος Καραμπελιάς

Του Γιώργου Καραμπελιά από το liberal.gr

Η ναζιστική οργάνωση που καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, με τον εξοβελισμό της από την Βουλή, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, τιμωρήθηκε και από την ελληνική δικαιοσύνη. Και αυτή τη στιγμή διεξάγεται μάλιστα μια έντονη συζήτηση εν αναμονή της επιμέτρησης των ποινών. Διότι εξαιτίας των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα τις οποίες πραγματοποίησε η κυβέρνηση Σύριζα, τα καταδικασμένα ηγετικά στελέχη της Εγκληματικής Οργάνωσης μπορούν να προσδοκούν ότι θα πέσουν μάλλον στα μαλακά.

Μέσα σε αυτό κλίμα στις 8 Οκτωβρίου το πρωί έπεσε σαν βόμβα μια δήλωση του άλλοτε υπουργού Δικαιοσύνης του Σύριζα, Σταύρου Κοντονή. Διαβάζουμε λοιπόν το περιεχόμενο των δηλώσεών του στην τηλεόραση του Αντέννα: «Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την Κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία».

«Η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με του μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και την δίκη για την Χρυσή Αυγή». Αυτά είπε ο πρώην υπουργός και υποστήριξε μάλιστα ότι τελικώς εξεδιώχθη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και αντικαταστάθηκε από τον Μιχάλη Καλογήρου, εξαιτίας αυτών του των διαφωνιών.

Ο Σταύρος Κοντονής ήλθε απλώς να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί ήδη γνωρίζαμε ή υποπτευόμαστε: Ότι δηλαδή ο Σύριζα στα 4,5 χρόνια που κυβερνούσε έκανε ό,τι μπορούσε όχι μόνο για να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της δίκης, αλλά και δημιούργησε ένα νομικό πλαίσιο ώστε και μετά την καταδίκη τους οι Χρυσαυγίτες να συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους. Εξού και η ταύτιση των ηγετικών στελεχών και των απλών μελών στην επιμέτρηση της ποινής και προπαντός η κατάργηση της ποινής στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων.

Και αυτό διότι η Χρυσή Αυγή τους ήταν πολλαπλά χρήσιμη, τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία γενικότερα. Μάλιστα μετά τις δηλώσεις Κοντονή μπορούμε βάσιμα να υποπτευθούμε ότι υπήρχε προσυνεννόηση πριν καν ο Συριζα ανέβει στην εξουσία ή μήπως εξαιρετική «σύμπτωση συμφερόντων»;

Κατ’ αρχάς διότι η Χρυσή Αυγή ψήφιζε μαζί τους σε καθοριστικές ψηφοφορίες. Κατεξοχήν στην αποφασιστική και δραματική για τις συνέπειές της  αποτυχία εκλογής προέδρου στα τέλη του 2014. Έτσι έπεσε η κυβέρνηση του εχθρού της ναζιστικής ομάδας Σαμαρά, και ανέβηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ. Αλλά και στη συνέχεια «συνέπεσαν» σε αναρίθμητες περιπτώσεις: συμπόρευση στο άθλιο και ανισυνταγματικό δημοψήφισμα του 2015, καθιέρωση νέου εκλογικού νόμου, καθώς και σε αναρίθμητες άλλες περιπτώσεις.

Ωστόσο, η Χρυσή Αυγή δεν ήταν χρήσιμη στον Σύριζα μόνο ή κυρίως μέσα στη Βουλή, αλλά προπαντός διότι τους επέτρεπε να ταυτίζουν τον πατριωτισμό με τον φασισμό. Μην ξεχνάμε ότι, επί πολλά χρόνια, και συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ – και οι αναρχικές παραφυάδες του–  χρησιμοποιούσε το ναζιστικό μόρφωμα κάθε φορά που ήθελε να πλήξει τον πατριωτισμό των Ελλήνων: «Χρυσαυγίτες» βάφτιζαν όσους αντιδρούσαν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Τον χαρακτηρισμό του «χρυσαυγίτη» επεφύλασσαν σε όσους διαφωνούσαν με την καταστρεπτική πολιτική τους στο μεταναστευτικό το 2015 και το 2016.

Κατά συνέπεια η χθεσινή παρουσία του Τσίπρα έξω από τα δικαστήρια εκτός από πολιτικάντικη ήταν και σκανδαλώδης, μια και όπως δηλώθηκε απερίφραστα από τον πρώην υπουργό του, έκανε ό,τι μπορούσε για να ευεργετήσει τους Χρυσαυγίτες νομικά και ταυτόχρονα να τους επιτρέπει να καπηλεύονται τον πατριωτισμό της πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Όσο για τους δήθεν «αντιεξουσιαστές» που δυσαρεστημένοι… για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από την «αστική δικαιοσύνη» εκτονώθηκαν ενάντια στους αστυνομικούς αλλά και στο πλήθος των συγκεντρωμένων, κατανοητό το μένος τους. Χάσανε τους προνομιακούς τους αντιπάλους  που τους επέτρεπαν να καλύπτουν τις δικές τους… Μαρφίν. Δικαίως λοιπόν συμπαρίστανται στον.. Μιχαλολιάκο. Θα λείψει και σε αυτούς και στον Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης:

Οι σπόνσορες της Χρυσής Αυγής

Δίκη της Χ.Α. – Φάκελος «Χρυσή Αυγή και Ακροδεξιά στην Ελλάδα»

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Α.Δ.Δ. 8 Οκτωβρίου 2020 - 14:16

Εύστοχο το άρθρο του Γιώργου Καραμπελιά ως συνήθως. Να προσθέσουμε και μία άλλη πτυχή του ζητήματος, η οποία συνήθως παραλείπεται ή αποσιωπάται από τον κατεστημένο δημοσιογραφικό κόσμο:
Η διαμόρφωση της Χ.Α. σε κοινοβουλευτικό κόμμα δεν αποτέλεσε απλώς μία πολιτική ανωμαλία, με αφετηρία μία αποτρόπαια ιδεολογία εμφυλιακών καταβολών, αλλά πρέπει να ερμηνευθεί ως αποτέλεσμα της τρομακτικής ανόδου της ιδιότυπης ελληνικής μαφίας η οποία δρα στην χώρα μας τουλάχιστον από την δεκαετία του ’80.
Η Αθήνα (και εν γένει η Ελλάδα) τείνει να γίνει Παλέρμο και ίσως για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες συναθροίζονται στα αρχεία τόσες δολοφονίες αδιαλεύκαντες. Δεν είναι μόνον οι άλυτες υποθέσεις του άτυχου Γκιόλια, της Μαρφίν ή των δύο στελεχών της Χ.Α. στην Λ. Ηρακλείου. Ο κατάλογος φόνων είναι τεράστιος:

https://www.news247.gr/afieromata/10-mafiozika-chtypimata-poy-paramenoyn-orfana.6506940.html

Πιο πρόσφατα παραδείγματα μαφιόζικων χτυπημάτων, είτε διαλευκάνθηκαν είτε όχι: ο διπλός φόνος στην Μάνη (14/8/2014) για τον έλεγχο λαθρεμπορίας αναβολικών, η πιθανολογούμενη πρόκληση έκρηξης στην Πόρσε του Μαυρίκου στην Αττική οδό (9/6/2016), η εκτέλεση του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του (12/10/2017), η δολοφονία του Γιάννη Μακρή (31/10/2018),το χτύπημα στο Χαϊδάρι (29/10/19), η εκτέλεση σε ταβέρνα της Βάρης (19/1/20), το χτύπημα στην Βούλα (17/7/20) και άλλα ων ουκ έστι αριθμός.
Με άλλα λόγια το οργανωμένο έγκλημα είναι εδώ, στον τόπο μας, και δραστηριοποιείται με τρόπο που δεν έχει προγούμενο: ενώ στον παρελθόν οι φόνοι ήταν αποτέλεσμα συμπλοκών ανάμεσα σε μεμονωμένους νταήδες, το οργανωμένο έγκλημα ήταν σπάνιο.
Σήμερα, αν μάλιστα προσθέσουμε και την εγκληματική δράση των οργανωμένων συνδέσμων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων ή τους ψευδοαναρχικούς των μολότοφ, το οργανωμένο έγκλημα είναι μία θλιβερή ελληνική καθημερινότητα. Η ταύτιση της οργανωμένης βίας αποκλειστικά με τα μέλη της Χ.Α. χωρίς το ταυτόχρονο ξεκλήρισμα όλων των παρακλάδων της και των λοιπών εγκληματικών ομάδων του υποκόσμου, δεν θα αποτελέσει παρά μία τρύπα στο νερό.

Αποκαλυπτική η ταινία για το ξεκλήρισμα της Κόζα Νόστρα: Ο προδότης, του Μάρκο Μπελόκιο:
https://www.athinorama.gr/cinema/movie/o_prodotis-10069847.html

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: