Αρχική » Jumbo και τουρκικά προϊόντα

Jumbo και τουρκικά προϊόντα

από Άρδην - Ρήξη

Από την σελίδα στο facebook: Δεν αγοράζουμε Τουρκικά προϊόντα

Η εταιρεία JUMBO, ιδιοκτησίας Απόστολου Βακάκη, είχε καθαρά κέρδη 151.100.000 € το 2019 και θεωρείται ένας από τους πλέον σκληρούς διαπραγματευτές στην αγορά.

Στην αρχή της περιόδου των εκπτώσεων είχε ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας του ηλεκτρονικού καταστήματος γιατί είχε μπλοκάρει το σύστημα λόγω υπερφόρτωσης παραγγελιών. Τελικά ύστερα από 2 αναβολές λειτουργεί κανονικά από την Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου.

Αν και ξεκίνησε ως κατάστημα παιχνιδιών σταδιακά επεκτάθηκε σε ένα ευρύτερο πεδίο που συμπεριλαμβάνει πλέον και αντικείμενα καθημερινής οικιακής χρήσης. Μεγάλο μέρος αυτών είναι πλαστικά τα οποία εισάγει από την Τουρκία (με κωδικό 869). Τέτοια είναι: πλαστικά μπολ, κουτιά αποθήκευσης, πιγκάλ, παγοθήκες, τιναχτήρια χαλιών, κουτάλες, κάδοι απορριμμάτων κ.α. Διαθέτει ακόμη τουρκικά αποσμητικά χώρου, σπρέι για καθαρισμούς, απολυμάνσεις κλπ.

Το προηγούμενο διάστημα ο Ε.Φ.Ε.Τ. έχει ανακαλέσει από το Jumbo, μεταξύ άλλων, ως ακατάλληλα τα εξής τουρκικά προϊόντα:

-Παιδικό μπολ με την εμπορική ονομασία “Μπολ πλαστικό ζούγκλα” και αριθμό παρτίδας Lot NO:RA 1401.

-«Kουτάλα με τρύπες», στο οποίο διαπιστώθηκε η μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών σε ποσότητα που υπερβαίνει τα νομοθετημένα όρια για τη χρήση του σε επαφή με τρόφιμα. Το προϊόν είχε εμπορική ονομασία “Bosfor HOUSEWARE” προέλευσης Τουρκίας, με αριθμό παρτίδας Lot: 28062014 και αριθμό γραμμοκώδικα 8693395006331.

Να θυμίσουμε τέλος ότι είχε προκαλέσει σάλο η απόφαση της εταιρείας το 2014 να χρησιμοποιήσει σε κατάστημά της, στον Ίασμο του νομού Ροδόπης, σε όλες τις πινακίδες όπως και στις από μεγαφώνου ανακοινώσεις, την τουρκική γλώσσα παράλληλα με την ελληνική.

Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα (κωδικός 869), δεν στηρίζουμε επιχειρήσεις που τα εισάγουν, δεν χρηματοδοτούμε το πολεμικό ταμείο της Τουρκίας. Προτιμούμε ελληνικές εταιρείες, αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα!!!

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Ιπποκράτης Βουνάκης 10 Δεκεμβρίου 2020 - 18:18

Ντροπή για την επιχείρηση να υιοθετεί χάριν του κέρδους τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές που υποσκάπτουν την εθνική μας γλώσσα και δημιουγούν κλίμα αμφισβήτησης της ελληνικής επικράτειας !
Ας παραδειγματισθούν η επιχείρηση Jumbo και το Ελληνικό Κράτος από το παράδειγμα των Φλαμανδών του Βελγίου. Αν και η χώρα διαθέτει τρεις επίσημες γλώσσες (Γαλλικά, Φλαμανδικά και Γερμανικά), τα καταστήματα στη Φλάνδρα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν άλλη γλώσσα παρά μόνο τα Φλαμανδικά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βασιλειος 12 Δεκεμβρίου 2020 - 01:26

Δεν αγοραζουμε πλαστικα γενικα. Δεν στηριζουμε μεταπρατες εισαγωγεις φτηνων πλαστικων προϊοντων που γεμιζουν τα παιδια μας καρκινους μακροπροθεσμα. Αυτο θα επρεπε να ειναι το συνθημα συνολικα, για μια οικολογικα συνεπη, καλυτερη ποιοτητα ζωης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ