Αρχική » Αρμαγεδδών

Αρμαγεδδών

από Άρδην - Ρήξη

του Ν. Λόουλς, από το Άρδην τ. 23, Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2000

Στις 31 Δεκεμβρίου, όταν το ρολόι χτύπησε μεσάνυχτα, πολλοί κρατούσαν την αναπνοή τους. Για μερικούς, η αλλαγή της χιλιετηρίδας θα ανήγγελλε τη Δευτέρα Παρουσία του Ιησού στη γη και θα σάλπιζε τη μάχη του Αρμαγεδδώνος, όπως προφητεύτηκε στο βιβλίο της Αποκάλυψης. Για άλγους, ο καινούργιος χρόνος θα συνοδευόταν από το δέος μιας κοινωνικής αποδόμησης, λόγω της ανικανότητας των υπολογιστών να αναγνωρίσουν το έτος 2000. Προέβλεπαν την κατάρρευση των χρηματιστικών οργανισμών, την αδυναμία ηλεκτροδότησης, την εξάντληση των αποθεμάτων τροφής και νερού που θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να κινηθεί έτσι, ώστε να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο στις Η.Π.Α.

Εκατομμύρια Αμερικανών μοιάζουν προσκολλημένοι στο πρόβλημα του έτους 2000, αναφέρει ο Nick Lowles στις “Θεωρίες της Συντέλειας του Κόσμου ” και καταλήγει ότι ενώ στη Χριστιανική Δεξιά των Η.Π.Α μεταδόθηκε ο πυρετός της χιλιετηρίδας, άλλα τμήματα της ευρύτερης δεξιάς, απορρίπτουν τον φανατισμό αυτό που συσχετίζεται με την αλλαγή της ημερομηνίας. Πιο ουσιαστική είναι η ενασχόληση τους με τον “κίτρινο κίνδυνο που αναδύεται στην Ασία ή την ενίσχυση των μειονοτήτων στις Η ΠΑ”, και αν στρέφονται όπως ο Μπιουκάναν κατά της «παγκοσμιοποίησης», το κάνουν για λόγους που έχουν να κάνουν με την υπεράσπιση «του μέσου Αμερικανού» από την «κοσμοπολίτικη ελίτ», τις μειονότητες και τον «τρίτο κόσμο»

____

Ο Hal Lindsey θεωρείται από πολλούς ως προφήτης. Το πρώτο του βιβλίο Ο Τελευταίος Μεγάλος Πλανήτης Γη, πούλησε 18 εκατομμύρια αντίτυπα και αποτέλεσε το bestseller της δεκαετίας του ’70. Το 1990 οι πωλήσεις πλησίασαν τα 28 εκατομμύρια. Θεωρεί ότι ο σμος με τη μορφή που τον γνωριζούμε πλησιάζει στο τέλος και η μάχη μεταξύ του Καλού και του Κακού, όπως προειπώθηκε από τον Απόστολο Ιωάννη στην Αποκάλυψη, θα πραγματοποιηθεί επί των ημερών μας. Αυτή η μάχη, 55 μίλια βόρεια του Τελ Αβίβ, θα προαναγγείλει τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού και το τέλος του κόσμου.

Ο Lindsey δεν είναι μόνος. Καθώς ο κόσμος φθάνει τη χρονολογία 2000 μ.Χ„ το αναμενόμενο Τέλος του Κόσμου έρχεται να συναντήσει την παράνοια που σχετίζεται με το σφάλμα των Η/Υ λόγω του αποκαλούμενου ‘ιού του 2000’ από τον οποίο θα προκληθεί η κοινωνική κατάρρευση εξ αιτίας της ανικανότητας των υπολογιστών να αντιληφθούν τον νέο αιώνα. Για κάποιους, το σφάλμα του ιού του 2000 θα σημάνει το τέλος των αποθεμάτων τροφής και την οικονομική καταστροφή, ενώ για άλλους αποτελεί απλώς μια συνωμοσία με σκοπό τον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών και την επιβολή στρατιωτικού νόμου.

Το έργο του Lindsey είχε μεγάλη επίδραση στην κοινωνία και την πολιτική των Η.Π.Α. Υποστηρικτής του υπήρξε και ο Ronald Reagan, ο ηθοποιός που έγινε Πρόεδρος, ο οποίος σύμφωνα με τον συγγραφέα Gore Vidal, προσχώρησε στον Ευαγγελισμό μετά από τη συνάντηση του το Σεπτέμβριο του 1970 με τον George Otis. Αφού έπεισε τον Reagan, τότε Κυβερνήτη της Καλιφόρνια, για την Εκσταση “όλοι ένωσαν τα χέρια προσευχόμενοι και ο Otis προφήτευε την επερχόμενη εκλογή του Reagan στην προεδρία. Σύμφωνα με τον Otis τα χέρια του Reagan ‘πάλλονταν και τραντάζονταν’ κατά τη διάρκεια της προφητείας” (Αρμαγεδδών, από τον

Gore Vidal, The Observer, 15 Νοεμβρίου 1987)

Τον επόμενο χρόνο, ο πεπεισμένος πλέον Reagan αποκάλυψε συνεπαρμένος τα πνευματικά του πιστεύω στον James Mills, Πρόεδρο της Γερουσίας της Πόας της Καλιφόρνια. Επικαλούμενος τον προφήτη Ιεζεκιήλ στην Παλαιά Διαθήκη, ο Reagan περιέγραψε την προσχωρηση της Λιβύης στον κομμουνισμό σαν «σημάδι ότι η μέρα της μάχης του Αρμαγεδδώνος δεν είναι πολύ μακρια».

«Για πρώτη φορά στην ιστορία» συνέχισε ο Reagan, «όλα είναι έτοιμα για τη μάχη του Αρμαγεδδώνος και τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού». Ο Reagan πιστεύοντας στη θεωρία του Lindsey ότι αυτός ο πόλεμος έχει προφητευτεί ως πυρηνικός, μετά την εκλογή του στην Προεδρία δεν έχασε καιρό και διεξήγαγε την μεγαλύτερη κούρσα εξοπλισμών στην ιστορία.

Όμως, ο φόβος της επερχόμενης καταστροφής δεν περιοριζόταν στους θρησκευτικούς και πολιτικούς ακτιβιστές. Γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια συνοδεύτηκαν απο έναν καταιγισμό ταινιών φυσικών καταστροφών του Χόλυγου-ντ. Αυτός ο καταιγισμός απέχει πολύ από το να αποτελεί σύμπτωση, αντανακλά την έντονη ανησυχία της αμερικανικής κοινωνίας πως ο κόσμος αντιμετωπίζει μια κατακλυσμική πρόκληση όντας ανίκανος να αντιδράσει.

«Νομίζω ότι η ανθρώπινη ζωή απειλείται όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία του πλανήτη» είπε σε ομιλία του σε ακαδημαϊκό κοινό το 1996, ο Dr. George Wald, νομπελίστας επιστήμονας απο το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. «Δεν είναι ένας μόνο ο άμεσος κίνδυνος, αλλά πολλές επικίνδυνες καταστάσεις που λειτουργούν ταυτόχρονα και ενώνονται σε μια κοινή συνιστώσα την ίδια περίπου χρονική στιγμή. Αυτή η χρονική περίοδος τοποθετείται κοντά στο έτος 2000. Συγκαταλέγομαι σε εκείνους τους επιστήμονες που δυσκολεύονται να δουν πως το ανθρώπινο γένος θα καταφέρει να συνεχίσει και μετά το έτος 2000».

Η Χριστιανική Δεξιά συμπέρανε ταχύτατα ότι οι καταστροφικοί σεισμοί της Τουρκίας, της Ταϊβάν και πτης Κεντρικής Αμερικής αποδεικνύουν και με το παραπάνω την επερχόμενη κρίση. “Αυξάνουν σε συχνότητα και καταστροφικότητα” επιχειρηματολογεί ο Lindsey στο πιο πρόσφατο βιβλίο του, Κώδικας Αποκάλυψη. ” Ό,τι και να πιστεύει κανείς για τη Βίβλο, θεωρώ ότι είναι πασιφανές πως ότι προβλέφθηκε τον 1ο μΧ αιώνα και νωρίτερα βρίσκεται σήμερα ολοφάνερα μπροστά μας”.

Μερικοί μπορεί να τα θεωρούν όλα αυτά ως ανοησίες, στην πραγματικότητα όμως η έλευση της νέας χιλιετίας έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη από τις αστυνομικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. “Η απειλή που θέτουν οι εξτρεμιστές σαν αποτέλεσμα γεγονότων σχετικών με το έτος 2000, είναι κατι περισσότερο από αληθινή” αναφέρει μια πρόσφατη αναφορά του FBI. “Το εκρηκτικό μίγμα θρησκευτικής αποκάλυψης και συνωμοτικών θεωριών (Νέα Τάξη Πραγμάτων) μπορεί να παράγάγει βίαιες ενέργειες που στοχεύουν στην επίσπευση του τέλους του κόσμου όπως προφητεύτηκε στη Βίβλο”.

To FBI έχει έναν πολύ παράδοξο τρόπο να θυμάται τη σημασία των ημερομηνιών. Το 1993, 74 υποστηρικτές της αίρεσης του κλάδου του Δαυίδ σκοτώθηκαν σε μια φωτιά, μετά από αντίσταση 51 ημερών στο FBI. Δύο χρόνια αργότερα ο Timothy Mc Veigh και ο Terry Niaholls υπενθύμισαν την ημερομηνία, ανατινάζοντας ομοσπονδιακό κτίριο στην Οκλαχόμα, με αποτέλεσμα το θάνατο 168 ανθρώπων.

Η αστυνομία του Ισραήλ επίσης προετοιμαζόταν για την μαζική άφιξη Χριστιανών φοντα-μενταλιστών για τους οποίους υπήρχε φόβος ότι είτε θα προβούν σε μαζικές αυτοκτονίες είτε θα προσπαθήσουν να εκχριστιανίσουν τους Εβραίους, όπως προβλέπεται στην Αποκάλυψη.

Ο κώδικας της αποκάλυψης

Οι θεωρίες του τέλους του κόσμου δεν είναι καινούργιες. Ακόμα και πριν ο Ιωάννης γράψει την Αποκάλυψη ο κόσμος είχε αναστατωθεί με την ιδέα μιας επερχόμενης αναταραχής. Ο Damian Thompson, στο βιβλίο του Η Συντέλεια του Κόσμου, υποστηρίζει ότι σχεδόν σε όλες τις κοινωνίες και τις θρησκείες υπήρχε το πιστεύω ότι η ιστορία προχωράει μέσα από περιόδους αποσυνθέσεως και αναγεννήσεως. Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι “κατά τον 2ο π.Χ. αιώνα υπήρχε κάτι νέο στην ατμόσφαιρα. Για να το θέσουμε απλά οι Εβραίοι άρχισαν να εκφράζονται υπέρ ενός νέου ένδοξου κόσμου, αντί της επιστροφής τους στην αρχαία παράδοση της Βασιλείας του Δαυίδ. Υπήρξε μια έντονη αλλαγή που έμελλε να αλλάξει το ρου της Ιστορίας. Ο Χριστιανισμός θα ήταν αδύνατον να υπάρξει χωρίς αυτή την αλλαγή.”

“Ο ριζοσπαστικός Ιουδαϊσμός των τελευταίων π.Χ. αιώνων και συνακολούθως ο Χριστιανισμός, πρόσφεραν μια συναρπαστικότερη προσδοκία” προσθέτει ο Thompson. “Σχεδιάστηκε πάνω σε ένα νέο λογοτεχνικό είδος με το όνομα ‘αποκάλυψη’ από την ελληνική λέξη αποκαλύπτειν που σημαίνει φανερώνω”‘ εξηγεί ο Thompson. «Η φιλολογία της Αποκάλυψης παίρνει το σχήμα της αποκάλυψης του τέλους της ιστορίας. Βίαιες και γκροτέσκες φιγούρες αντιπαρατίθενται ρίχνοντας φευγαλέες ματιές στον μετασχηματισμένο κόσμο. Το βασικό θέμα είναι συνήθως η τιτάνια πάλη μεταξύ καλού και κακού».

Από το 1970 μια νέα γενιά θεωρητικών του Τέλους του Κόσμου προσπάθησε να επανερμηνεύσει τη Βίβλο τοποθετώντας την σε πιο μοντέρνα βάση. Ο Lindsey, στο βιβλίο του Ο Τελευταίος Μεγάλος Πλανήτης Γη, ισχυρίζεται πως η κοινωνία βαδίζει προς την «προτελευταία διανομή», με τη μάχη του Αρμαγεδδώνος να απέχει μόλις μερικά χρόνια. Όμως, ακριβώς πριν την τελική αναμέτρηση, το «καλό» (βλέπε λευκούς, ετεροφυλόφιλους, χριστιανούς άνδρες) θα αναληφθεί μέσα σε έκσταση. Το «κακό» (βλέπε πολυπολιτισμικοί, οπαδοί της έκτρωσης και κομμουνιστές), θα έχει φρικτό τέλος. Μετά από εφτά χρόνια «ενταφιασμού των νεκρών», ο Θεός θα επιστρέψει με τους αναληφθέντες και θα κυβερνά τη γη ειρηνικά και αρμονικά για 1000 χρόνια.

Τον δρόμο που άνοιξε ο Lindsey ακολούθησαν άλλοι ευαγγελιστές Χριστιανοί. Η ανάγκη των Εβραίων να επιστρέψουν στα «πάτρια εδάφη» αναφέρεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης, ως το πρώτο σημάδι της συντέλειας του κόσμου. Ο σμός του κράτους του Ισραήλ το 1948 εξελήφθη ως ένα τέτοιο σημάδι από τους ευαγγελιστές Χριστιανούς. Το χωρίο της προφητείας που λεει ότι ο Αντίχριστος θα προελάσει στον Αρμαγεδδώνα από την Ανατολή, θεωρήθηκε ως αναφορά στους κομμουνιστές που κατεθύνονταν από την Σοβιετική Ένωση.

«Ο Ιωάννης κατέγραψε όσα είδε και άκουσε κατά την διάρκεια μιας εμπειρίας που θα ονομάζαμε ταξίδι στο χρόνο, που τοποθετείται στις απαρχές του 21ου αιώνα» λεει ο Lindsey. Σύμφωνα με τον Lindsey ο Ιωάννης προφήτευσε τα πυραυλοφόρα υπερηχητικά αεροπλάνα, τα επιθετικά ελικόπτερα προηγμένης τεχνολογίας, και τα βιολογικά και χημικά όπλα.

Δεν θα ήταν φρόνιμο να απορρίψουμε με περιφρόνηση τις θεωρίες του Lindsey, γιατί όπως δείχνουν και οι πωλήσεις του βιβλίου του, οι διδαχές της Χριστιανικής Δεξιάς περί αποκάλυψης, έχουν ισχυρή απήχηση σε μια κοινωνία που ο Χριστιανισμός βρίσκεται στο επίκεντρο της. Πανω από 241 εκ. χριστιανοί κατοικούν στις ΗΠΑ, εκ των οποίων το 40% συμμετέχει σε εβδομαδιαία βάση στα θρησκευτικά μυστήρια. Μια και η χριστιανική κοινότητα των ΗΠΑ περιελάμβανε ανεπτυγμενες παραδόσεις, υπήρξαν κα: αυτοί που θεωρούσαν ότι είναι οι εκλεκτοί του Θεού. Η οικονομική επικράτηση των ΗΠΑ μετά το 1945 και μετά ενδυνάμωσε αυτήν την ψευδαίσθηση υπέροχης.

Η Χριστιανική Δεξιά αποτελείται από «εκείνους που οργανώνονται για να αναβαθμίσουν τη πολιτιστική και θρησκευτικά επίδραση μιας κυριολεκτικής, ατομικά ηθικολογικής, μεταφορας της Βίβλου, ώστε να μετατρέψουν τις ΗΠΑ στο Χριστιανικό έθνος που οραματίζονται, λεει αιδεσιμότατος David Ostenford του Κέντρου για τις Νεες Koινότητες που εδρεύει στο Σικάγο. «Άρχισε να ασκεί επιρροή στα τέλη της δεκαετίας του 1970 υπό την αιγίδα της κίνησης Ηθική Πλειοψηφία του Jerry FalweL προσθέτει. «Αναδύθηκε στην πολιτική σκηνή το 1989 με το σχηματισμό του Χριστιανικού Συνασπισμού υπό τον αιδεσιμοτατο Pat Robertson».

Από μια πρόσφατη δημοσκόπηση που εκπονήθηκε από Newsweek (1 Νοεμβρίου 1 9 9 r προέκυψε ότι το 68% των Αμερικανών πιστεύουν πως θα πάνε στον Παράδεισο ενώ μόνο ένα 3 πιστεύει ότι θα καταλήξει στην Κόλαση. Το συγκλονιστικό είναι ότι το 40% πιστεύει ότι ο κόσμος θα τελειώσει στη Μάχη του Αρμαγεδδώνος, μεταξύ Χριστού κα: Αντίχριστου, όπως έχει διατυπωθεί στην Αποκάλυψη. Από αυτούς, περισσότεροι από τους μισούς πιστεύουν ότι η μάχη θα διεξαχθεί επί των ημερών τους. Ένα ελάχιστα μικρότερο ποσοστό, 18%, πιστεύει ότι ο Ιησούς θα επιστρέψει στη γη κατά τη διάρκεια της γενιάς τους. 19% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Αντίχριστος βρίσκεται τώρα στη γη και μερικοί έφτασαν στο σημείο να διατυπώσουν την άποψη ότι ο Γκορμπατσόφ, με το εκ γενετής σημάδι στο κεφάλι, είναι η προσωποποίηση του Σατανά, που όπως προφήτευσε ο Ιωάννης, θα αποκάλυπτε τον εαυτό του λίγο πριν την τελική μάχη.

Με την ορμή ενός τέτοιου θρησκευτικού πάθους δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο φόβος της νέας χιλιετηρίδας διακατέχει μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού απ’ ότι σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα.

Η κρίση ίου “ιού του 2000”

Οι θεωρητικοί της βιβλικής καταστροφής συνοδεύονται από εκείνους που φοβούνται την κατάρρευση του συστήματος λόγω της ανικανότητας των Η/Υ να αναγνωρίσουν το έτος 2000. Ο πιο ένθερμος υποστηρικτής αυτής της άποψης είναι ο James Wickstrom, ο παλιός ηγέτης του Posse Commitatus (Επιτροπή Καταδίωξης) , που είχε φυλακιστεί στις αρχές του 1990 για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.

Στα κηρύγματα προς τους οπαδούς του προβλέπει οικονομική και κοινωνική κατάρρευση. «Τίποτα δεν πρόκειται να λειτουργήσει καθώς το παγκόσμιο σύστημα Η/Υ θα κλείσει και τίποτα δεν θα κινείται. Ούτε τρόφιμα, ούτε καύσιμα, ούτε ηλεκτρικό, και δεν θα είναι διαθέσιμο ούτε καν το κύριο στήριγμα της απλής επιβίωσης για να μπορέσουν οι πληθυσμοί να κρατηθούν» (Inteligence Updafe-Μάρτιος 1998).

Το Εθνικό Σοσιαλιστικό Επαναστατικό Κόμμα των Λευκών, που εδρεύει στη Βόρεια Ντακότα, πιστεύει ότι οι Ρώσοι «θα εκμεταλλευτούν το κοινωνικό και στρατιωτικό χάος που θα δημιουργηθεί από την πτώση των υπολογιστών λόγω του ιού του 2000» για να εκτοξεύσουν πυρηνική και χημική επίθεση κατά των Η.Π.Α.

Άλλοι πιστεύουν ότι κινεζικά στρατεύματα θα εισβάλουν στις Η.Π.Α, μερικοί δε ισχυρίζονται ότι ήδη χιλιάδες έχουν πάρει θέση. Κάποιοι πάλι είδαν ως δύναμη εισβολής μια ομάδα Ασιατισσών συλλεκτριών ανθέων. Άλλοι ψάχνουν για εχθρούς στην «αυλή» τους πιστεύοντας ότι η κρίση των Η/Υ θα χρησιμοποιηθεί από τις αρχές των Η.ΠΑ, που εκτελούν τις οδηγίες των Ηνωμένων Εθνών, για τον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών και την επιβολή στρατιωτικού νόμου. Πληθώρα από «εμφανίσεις» στρατιωτικών δυνάμεων του Ο.Η.Ε διαπιστώθηκαν (!) σε διάφορα μέρη της χώρας, ετοιμάζονται οδικά σήματα για την επιβολή στρατιωτικού νόμου και συγκροτήθηκαν στρατόπεδα συγκέντρωσης. «Πιστεύω πως όταν χτυπήσει ο ιός του 2000 θα υπάρχουν Ομοσπονδιακοί περιορισμοί σε κάθε γωνιά της χώρας» λεει ο John Trochman, συνιδρυτής της Εθνοφρουράς της Μοντάνα (MOM) (Αναφέρεται στο «Η παράνοια του ιού του 2000 ακραία αντιμετώπιση τής χιλιετηρίδας» έκδοση ADL).

Η καχυποψία για τα Ηνωμένα ‘Εθνη ως τη «μοναδική Παγκόσμια Κυβέρνηση» έχει τις ρίζες της στην Χριστιανική απόδοση της Αποκάλυψης, όπου ο Απόστολος Ιωάννης προέβλεψε την ίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης στη γη από τον Αντίχριστο. Επίσης ταιριάζει και στο εξαιρετικά ισχυρό αντι-Κυβερνητικό αίσθημα μερικών στην κοινωνία των Η.Π.Α. Η επινόηση της φράσης «Νέα Τάξη Πραγμάτων» από τον George Bush το 1990, αναζωπύρωσε την παράνοιά τους.

Έρευνες περί του Millenium

Η ενασχόληση με την χιλιετηρίδα, τώρα εμφανίζεται ως βασική ενασχόληση πολλών ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων. Κέντρα Ερευνών, σελίδες στο Internet, βιβλία και άρθρα, αφιερώθηκαν στη μανία περί της χιλιετηρίδας, κυρίως μεταξύ των βίαιων οπαδών της λευκής υπεροχής και των “πατριωτικών” (ένοπλων) κινήσεων.

Αναμφισβήτητα υπάρχουν μερικοί οπαδοί της λευκής υπεροχής που πιστεύουν στην κρίση που θα επιφέρει ο ιός του 2000, αλλά οι περισσότεροι διαφωνούν. Ο William Pierce, ηγέτης της National Alliance (Εθνική Συμμαχία) και συγγραφέας του” The Turner Diaries’ πιστεύει ότι η κυβέρνηση και οι οργανισμοί θα λύσουν έγκαιρα το κύριο μέρος του προβλήματος των υπολογιστών. Όποιο χάος δύναται να προκύψει θα είναι από “τρελαμένους χιλιετηριδολόγους που θα αποτρελαθούν όταν διαπιστώσουν ότι η Δευτέρα Παρουσία δεν συνέβη”. Ολοφάνερα εκνευρισμένος από την προκατάληψη σε σχέση με το Τέλος του Κόσμου ο Pierce ολοκληρώνει λέγοντας ‘Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα για να ανησυχούμε”.

Τα κίνητρα ορισμένων από τους πλέον ένθερμους οπαδούς των θεωριών για τον ιό της χιλιετίας είναι αμφισβητούμενα, γιατί φαίνεται ότι με πρόσχημα τον θόρυβο για την Συντέλεια του Κόσμου, πολλοί είναι εκείνοι που κερδίζουν. Χιλιάδες συνωθούνται σε “εκθέσεις Προετοιμασίας” όπου με είσοδο 5$ οι συμμετέχοντες πληροφορούνται για αποθήκευση όπλων, τροφίμων και καταφύγια. Ένα εγχειρίδιο που διανέμονταν στην Niagara Frontier Sportsman Gun and Military Expo περιελάμβανε διαφημίσεις για προμήθεια σιτηρών για την αντιμετώπιση του ιού. “Στην αβέβαιη εποχή μας και με την έλλειψη εμπειρίας που υπάρχει χρειάζεστε ένα απόθεμα σιτηρών για να στηριχθείτε. Πολλές ζωές μπορεί να σωθούν με αυτό το απόθεμα. Με μόνο 185$ μπορεί κανείς να θρέψει 6 άτομα για δύο χρόνια”…

Αληθινή απειλή Παρά ορισμένες από τις πλέον ακραίες προβλέψεις, η χιλιετία φαίνεται ότι θα εγκαινιαστεί χωρίς μεγάλα προβλήματα…. Επιμένοντας εξάλλου πάρα πολύ στις προφητείες για το τέλος του κόσμου, ιδιαίτερα για τις πιο παρανοϊκές και παράδοξες προφητείες, υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουμε την αληθινή σημασία της παρουσίας της θρησκευτικής δεξιάς στην αμερικάνικη κοινωνία.

Όπως επισημάναμε ήδη ο Χριστιανισμός έχει διαμορφώσει την αμερικάνικη κοινωνία και όχι μόνο την άκρα δεξιά. Αποτελεί συστατικό στοιχείο του Εθνικισμού του Μέσου Αμερικανού (MAN), μιας ιδεολογικής τοποθέτησης που απορρίπτει τόσο την φιλελεύθερη διεθνιστική ελίτ που βρίσκεται από πάνω όσο και την πολύπολιτισμική, εξαρτώμενη από την κοινωνική πρόνοια, ομάδα των φτωχών που βρίσκεται από κάτω. Ο Χριστιανισμός έχει μεταβληθεί παράλληλα στην ηθική βάση για την αντίθεση προς μια σύγχρονη πλουραλιστική κοινωνία. Όταν ο Lindsey γράφει ότι “οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί σε ένα πολιτισμικό πόλεμο που υποσκάπτει τα ίδια τα θεμέλια τ ου έθνους -την ίδια του την επιβίωση” συσπειρώνει τον κόσμο που είναι ενάντια στην σεξουαλική διαφορετικότητα, τις εκτρώσεις και την εκκοσμικευμένη κοινωνία.

Σήμερα που ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει και ο κόσμος αναδιοργανώνεται μάλλον σε περιφερειακή βάση, οι ευαγγελικοί χριστιανοί αναπροσαρμόζουν την κατεύθυνση των πυρών τους. Ο Lindsey ερμηνεύει σήμερα την Απειλή της Ανατολής στην οποία αναφέρεται η Αποκάλυψη ως την απειλή που έρχεται από την Κίνα. “Πιστεύω ότι αυτά τα 200 εκατομμύρια των στρατευμάτων (Ο Ιωάννης αναφερόταν στο μέγεθος του στρατού του Σατανά) θα καθοδηγούνται από τους Κινέζους και θα περιλαμβάνουν και άλλους Ανατολίτες συμμάχους τους”, γράφει.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Lindsey στρέφει την προσοχή του στην Ασία, σε μια στιγμή που αυτή η ήπειρος αναδύεται ως ο κύριος οικονομικός ανταγωνιστής των ΗΠΑ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι παραγνωρίζεται η Δυτική Ευρώπη. Σε μια εποχή περιφερειακών συγκροτήσεων, ο Lindsey προσθέτει: “Κάθε χρόνο μετά την υπογραφή της Συμφωνίας της Ρώμης, το 1957, η Ευρώπη γίνεται όλο και πιο ισχυρή στην παγκόσμια σκηνή… Τώρα υπάρχει μια σημαντική πίεση για την επέκταση της Ένωσης. Από αυτόν τον οικονομικό και πολιτικό κολοσσό θα αναδυθεί η ανίερη παγκόσμια διακυβέρνηση”.

Μέσω της πολιτικής διαμεσολάβησης του Εθνικισμού του Μέσου Αμερικανού (MAN), με εκφραστή τον διεκδικητή της προεδρίας Πατ Μπιουκάναν, που επιδιώκει την εφαρμογή πολιτικών, όπως “Η Αμερική Πρώτη” και “ενάντια στην ελευθερία του εμπορίου”, είναι αναπόφευκτο ότι ορισμένοι θα προσπαθήσουν να καλύψουν την ρατσιστική και αντιπλουραλιστική πολιτική τους, πίσω από το πέπλο του Θεού, κατά τον ίδιο τρόπο που ο Reagan και άλλοι δικαιολογούσαν τον Ψυχρό Πόλεμο.

Ο Leonard Zesldnd, διευθυντής του “Ινστιτούτου για την Έρευνα και την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα”, προχωράει ακόμα πιο πέρα. “Όλες αυτές οι συζητήσεις για την Συντέλεια του Κόσμου συσκοτίζουν το πραγματικό πρόβλημα που ενδιαφέρει το κίνημα της Λευκής Κυριαρχίας: μια φυλετική Συντελεια όταν οι λευκοί θα πάψουν να αποτελούν την αδιαμφισβήτητη πλειοψηφία των Αμερικανών Σύμφωνα με τις σημερινές προβλέψεις, μεταξύ του 2025 και του 2050 θα πραγματοποιηθεί μια δημογραφική αλλαγή. Οι έγχρωμοι-οι Αφροαμερικανοί, οι Αμερικανοασιάτες, οι Μεξικανοαμερικανοί, κλπ – θα γίνουν η πλειοψηφία και οι λευκοί θα μεταβληθούν σε μια μειονότητα, σε ένα έθνος μειονοτήτων. Εκείνη τη στιγμή οι λευκοί θα πρέπει να αποφασίσουν αν είναι πριν απ’ όλα Αμερικάνοι ή λευκοί. Και θα είναι αδύνατο να προστατευτούν τα προνόμια των λευκών χωρίς κάποιο είδος φυλετικού απαρτχάιντ. Τοέτος 2025 θα είναι μάλλον πιο σημαντικό για το μέλλον της χώρας, από το 2000.”

Δεδομένου ότι η άνθρωποτα θα επιβιώσει από τις προφητείες των κατακλυσμικών αλλαγών, ορισμένοι προφήτες της Συντέλειας ίσως γίνουν περισσότερο συνετοί. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν πρόκειται να αλλάξον. Ήδη ορισμένοι Ευαγγελικοί επιχειρηματολογούν υπέρ του ότι η χιλιετία δεν τελειώνει παρά μονο με την έλευση του 2001, ενω άλλοι επικεντρώνονται στο 2033, δυο χιλιάδες χρόνια μετά τη σταύρωση του Χριστού. Αλλοι ακόμα είναι πεπεισμένοι ότι “Η Μία και Μοναδική Παγκόσμια Κυβέρνηση” συνωμοτεί απλώς για να καλύψει τα γεγονότα της Χιλιετηρίδας από το ευρύ κοινό…

Μετάφραση: Ηρώ Παπαχρήστου, Γιώργος Καραμπελιας

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ