Αρχική » Ανατριχίλα στην Κρήτη: Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές τιμούν τη «γενναιότητα» των ναζί

Ανατριχίλα στην Κρήτη: Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές τιμούν τη «γενναιότητα» των ναζί

από Δημοσθένης Γκαβέας

Μετά την κατακραυγή οι «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» φαίνεται πως ακύρωσαν τις εκδηλώσεις. Μέλη τους και Ελληνες ένστολοι.

Μάιος 1941 - Γερμανοί αλεξιπτωτιστές...
Μάιος 1941 – Γερμανοί αλεξιπτωτιστές στην Κρήτη

Του Δημοσθένη Γκαβέα από την huffingtonpost.gr

«Τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών που πριν από 80 χρόνια πήδηξαν και κατέλαβαν το νησί της Κρήτης» σκοπεύουν να τιμήσουν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά από τις 17 έως και τις 23 Μαΐου 2021 οι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές «European Paratroopers» με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την Επιχείρηση Ερμής της ναζιστικής Γερμανίας.«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους» αναφέρει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της προκαλώντας ανατριχίλα στην τοπική κοινωνία.

Ακυρώθηκε η εκδήλωση;

Αργά το μεσημέρι στις 13/4/2021 και έπειτα από την κατακραυγή στον ελληνικό Τύπο οι «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» κατέβασαν τις αναρτήσεις τους από την ιστοσελίδα τους για την προγραμματισμένη εκδήλωση στην Κρήτη.

Φαίνεται πως ενημερώθηκαν από τους τρεις Ελληνες που είναι μέλη της οργάνωσης

Μάλιστα η οργάνωση άλλαξε και τους πίνακες με τα μέλη της επιτροπής εξαφανίζοντας τους δύο εκ των τριών Ελλήνων, ένας εκ των οποίων είναι αστυνομικός εν ενεργεία.

«ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΑΔΑ. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους – 17-23 Μαΐου 2021. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση στην Ιστορία» αναφέρεται στην αφίσα.  

.
.

Βέβαια στην ιστοσελίδα των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών, οι οποίοι έχουν παράρτημα και στην Ελλάδα, αναφέρουν ότι θα τιμήσουν και τη γενναιότητα των συμμαχικών δυνάμεων και των Κρητών, και σημειώνουν ότι έχουν απευθύνει πρόσκληση και σε άλλους αλεξιπτωτιστές από χώρες του ΝΑΤΟ.

Ο Δήμαρχος Χανίων, ο κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, μιλώντας στη HuffPost αναφέρει ότι από το πρωί δεν έχει σταματήσει να χτυπάει το τηλέφωνο του Δημαρχείου. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την συγκεκριμένη εκδήλωση, ούτε γνωρίζει εάν υπάρχει κάποιος σύνδεσμος στην Ελλάδα που να βοηθάει την Ενωση των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. «Το διερευνούμε» λέει ο ίδιος αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια τέτοια εκδήλωση προσβάλλει το κοινό αίσθημα.

Εν τω μεταξύ σε παγκρήτιο ξεσηκωμό καλεί το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδασε ανακοίνωσή τηςμε τίτλο ”Οι Γερμανοί Ξανάρχονται».

Στην ανακοίνωσή του το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα διερωτάται:

«ποια δημόσια αρχή έδωσε την άδεια γι’ αυτή την άθλια φιέστα ναζιστικού παραληρήματος; Μπορεί κανείς να πιστέψει ότι υπάρχει ελληνική αρχή που έδωσε την άδεια για να γίνει αυτές οι αποτρόπαιες εμετικές, φασιστικές εκδηλώσεις;

Εκτός και αν οργανώνεται χωρίς επίσημη άδεια ή με παραπλάνηση των ελληνικών αρχών. Οπότε εδώ τα πράγματα γίνονται ακόμη σοβαρότερα!»

Η Ένωση των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών φαίνεται ότι έχει έδρα την Ιταλία και στο καταστατικό της αναφέρει πως πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, ενώ ξαφνιάζει η επισήμανση πως υποστηρίζει τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα (The European Paratroopers Association is a non-profit organization that support free democratic basic rights.).

Επίσης εντύπωση προκαλεί ότι στη συγκεκριμένη οργάνωση συμμετέχουν και τρεις Έλληνες.

Στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει ο κ. Γιώργος Κασαγιάννης και στην Εκτελεστική Επιτροπή οι κ.κ. Θωμάς Αποστόλου καιΠαρασκευάς Καζάς, ο οποίος υπηρετεί ως αστυνομικός στο Α.Τ Ραφήνας. 

.
.
.
.

 Έπειτα από τα δημοσιεύματα που φωτογράφιζαν τους δύο Έλληνες μέλη του διοικητικού συμβουλίου των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών, κατέβηκε το οργανόγραμμα με τις φωτογραφίες των δύο Ελλήνων ένας εκ των οποίων αστυνομικός εν ενεργεία.

Να θυμίσουμε ότι στην Κρήτη ακόμη φοράνε μαύρα για αυτούς που έχασαν από τα αντίποινα των ναζί Γερμανών αλεξιπτωτιστών (Πάνω από 40 χωριά καταστράφηκαν και εκατοντάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους) και να σημειώσουμε ότι χωρίς μνήμη δεν μπορεί να επικρατήσει συμφιλίωση των λαών.

Πριν λίγα χρόνια Γερμανοί φοιτητές είχαν επισκεφτεί το Γερμανικό Νεκροταφείο στην Κρήτη ένας από αυτούς είχε πει σε σχέση με το ναζιστικό παρελθόν της πατρίδας του: «Είμαστε υπερήφανοι γιατί δεν είμαστε υπερήφανοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Βασιλειος 13 Απριλίου 2021 - 14:35

Ο εξευτελισμος και η ταπεινωση μας απο τους γερμανους συνεχιζεται…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κωστας 13 Απριλίου 2021 - 15:19

Δεν ξέρω τι πρέπει η τι μπορεί να κάνει ο Δήμαρχος ώστε να μην γίνει αυτή η προσβλητική εκδήλωση στη Κρήτη. Προτάσσοντας είτε τα ωφέλη από Τουρισμό είτε τη λήθη στο παρελθόν δεν είναι αποδεκτό και αν θέλουν τα μέλη του club να πάνε να γιορτάσουν στη Γερμανία , στην Κρήτη είναι ανεπιθύμητοι και χρήσιμο είναι να το μάθουν .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: