Αρχική » Μεταναστευτικό: Το έγκλημα συνεχίζεται στη Λέρο

Μεταναστευτικό: Το έγκλημα συνεχίζεται στη Λέρο

από Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα

Της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα

Ούτε οι εθνικοί λόγοι, ούτε η καταστροφή του περιβάλλοντος, ούτε η άρνηση των κατοίκων της Λέρου δεν είναι ικανά να σταματήσουν την κατασκευή μιας νέας μεταναστευτικής πόλης στο μικρό νησί της Δωδεκανήσου.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με ενορχηστρωτή τον κ. Μηταράκη, συνεχίζει την εγκληματική και επικίνδυνη για τα νησιά πολιτική της.

Οι μετανάστες που βρίσκονται σήμερα στην Λέρο είναι 81 (ολογράφως ογδόντα ένα). Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στο νησί έχουν εισέλθει όλα κι όλα 35 άτομα.

Η Λέρος επίσης έχει αντίστοιχο πληθυσμό με την Λαμπεντούζα (περίπου 8.000), η οποία δέχεται τεράστια πίεση μεταναστευτικών ροών και η κυριαρχία της δεν αμφισβητείται από κανέναν. Το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στο νησί της Λαμπεντούζα είναι χωρητικότητας 100-200 ατόμων και εξυπηρετεί μόνο αυτήν την λειτουργία, της ταυτοποίησης,

Στην Λέρο όμως, η κυβέρνηση απέναντι σε κάθε λογική, «στήνει» μια νέα πόλη χωρητικότητας 2.000 ατόμων στο πιο στρατηγικό και ευαίσθητο σημείο του νησιού, πάνω ακριβώς από τον ναύσταθμο, στο φυσικό λιμάνι στο Λακκί. Ούτε λόγος βέβαια για τήρηση οποιασδήποτε πολεοδομικής η περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Τα ίδια νοσηρά σχέδια και ακόμη μεγαλύτερα προγραμματίζουν και για το νησί μας, την ίδια στιγμή που η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως την κυριαρχία του και ζητά έντονα την αποστρατικοποίησή του. Ας τολμήσουν να το κάνουν.

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Ακολουθήστε το Άρδην στο Facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του Άρδην στο Youtube

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ