Αρχική » To κωλομάγαζο

To κωλομάγαζο

από Γιώργος Καραμπελιάς

Του Γιώργου Καραμπελιά

Όσα συμβαίνουν εδώ και μία εβδομάδα στην Ελλάδα καταδεικνύουν το βάθος της παρακμής στο οποίο βρίσκεται η χώρα. Ένας γιάπης εκ Κύπρου, ο κ. Στυλιανίδης, εκλεκτός της σημιτικής παρέας που έχει εγκατασταθεί παρά τω πρωθυπουργώ, ήλθε μετά βαΐων και κλάδων εκ Βρυξελλών να αναλάβει το νέο υπουργείο που δημιουργήθηκε για… λογαριασμό του μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Και όπως ήταν αναμενόμενο, από όσους γνωρίζουν  τον άνθρωπο και τις παρέες του, απέδειξε ότι ήταν η χειρότερη δυνατή επιλογή. Απλούστατα,  συνέβαλε αποφασιστικά στο χάος που δημιουργήθηκε στην Αθήνα μετά από μία ισχυρή χιονόπτωση. Εάν σε αυτόν προστεθεί η ανικανότητα μεγάλου αριθμού  δημάρχων, της βορειοανατολικής Αττικής κατ’ εξοχήν, του Πατούλη, καθώς και η απληστία και η ανικανότητα των υπευθύνων της Αττικής Οδού, το τοπίο ολοκληρώνεται. Την ίδια ώρα ο Καλύβας και οι συν αυτώ μας δίνουν τη  συνταγή της επιτυχίας:  «να μη έχουμε φιλοδοξίες για να μην έχουμε και καταστροφές». Όμως  ο  ομογάλακτος ανανιστής  αδελφός του, που είχε τη φιλοδοξία να εγκαταστήσει «σένσορες» σε όλους τους δρόμους, όπως μας πληροφόρησε, κατέδειξε πόσο… κακό κάνουν οι φιλοδοξίες.

Όμως ενός κακού μύρια έπονται. Ένας αμοραλιστής, ικανός μόνο για ίντριγκες, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταθέτει… πρόταση μομφής(!) και ζητάει εκλογές, με αφετηρία τα χιόνια στην Αττική Οδό. Και αυτό όταν η χώρα έχει ακόμα πάνω από εκατό νεκρούς καθημερινά από την Πανδημία, η δε Τουρκία προσπαθεί να ολοκληρώσει την περικύκλωση μας για να μας πλήξει με τον ένα ή άλλο τρόπο. Άλλωστε αυτός δεν βλέπει την ανάγκη εξοπλισμού της χώρας, αλλά του αφοπλισμού της. Εκεί κατάντησε η άλλοτε Αριστερά. Να άγεται και να φέρεται από έναν πολιτικάντη ο οποίος για να διατηρήσει την απειλούμενη δημοσκοπική  πρωτοκαθεδρία του στην αντιπολίτευση ευτελίζει κάθε έννοια πολιτικής και ευπρέπειας. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Πασσαλίδη και του Ηλιού.

Και πίσω του στοιχίζονται όλοι οι… γίγαντες της αντιπολίτευσης. Ο δοξαζόμενος κρυπτόμενος κ. Ανδρουλάκης  κατέδειξε ήδη τα μεγέθη του. Τα φανταζόμασταν ήδη, αλλά ελπίζαμε μήπως και μας εκπλήξει θετικά. Ουδεμία έκπληξις εν τέλει. Είχε την ευκαιρία  να καταγγείλει την κυβέρνηση για ανικανότητα και τον ΣΥΡΙΖΑ για εξαπάτηση και να τοποθετηθεί με μία υπερήφανη αποχή απέναντι σε αυτή τη φαρσοκωμωδία. Έτσι θα έσωζε την τιμή της πολιτικής και θα ανέβαινε ψηλά στη συνείδηση του κόσμου. Αντ’ αυτού  μπήκε σαν κομπάρσος δεύτερης διαλογής στο παιχνίδι του Τσίπρα:  Πρόταση μομφής για την ανικανότητα διαχείρισης του χιονιά! Θα ήταν κωμικό αν δεν ήταν τραγικό. Ένδειξη της εσχάτης παρακμής στην οποία έχει περιέλθει μία χώρα που παίζει τα ρέστα της μετά από 12 χρόνια κρίσεων και βρίσκεται ακόμα στον αναπνευστήρα.

Μήπως όμως το πολιτικό προσωπικό που διαθέτουμε είναι κάπως εικόνα μας και μας μοιάζει; Πώς άραγε τους ανεχόμαστε; Μήπως για να το αλλάξουμε θα πρέπει να αλλάξουμε σε βάθος και μεις οι ίδιοι. Μήπως γι’ αυτό οι καλύτεροι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα απέχουν από αυτό που αποκαλείται δημόσια ζωή;  Μήπως φταίει το κακό το ριζικό μας; Μήπως είναι κ…. μάγαζο;         

Ακολουθήστε το Άρδην στο Facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του Άρδην στο Youtube

          

ΣΧΕΤΙΚΑ

5 ΣΧΟΛΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ 28 Ιανουαρίου 2022 - 18:52

… ΚΑΛΑ ΤΑΓΡΑΨΕΣ !!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιάννης Κουριαννίδης 28 Ιανουαρίου 2022 - 23:31

Τον αδικείς τον Στυλιανίδη. Γιά τις πυρκαγιές τον έφεραν τον άνθρωπο! Όχι για τα χιόνια!!!😉

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νίκος Κόμπλας 29 Ιανουαρίου 2022 - 11:29

Μεταφέρω την κύρια επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης για την ευθύνη όχι μόνο του Στυλιανίδη αλλά και Μέγαρου Μαξίμου, του ίδιου του πρωθυπουργού, για τις λανθασμένες αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούσαν την Αττική οδό, τα οποία, λέει, προκύπτουν από πρακτικά δύο συσκέψεων όπου συμμετείχαν, εκτός από τον Στυλιανίδη, τα δύο “δεξιά χέρια” του πρωθυπουργού, δηλαδή ο Υπουργός Επικρατείας Σκέρτσος και ο Υπουργός παρά του Πρωθουρού Χρήστος Τριανόπουλος: “….ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης τοποθετήθηκε σαφώς κατά της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, λέγοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί η οικονομική – εφοδιαστική αλυσίδα.
Από τη στιγμή που έχουν τηρηθεί πρακτικά είναι λοιπόν εύκολο να πληροφορηθούμε ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα: Με τη δημοσιοποίηση των πρακτικών!
Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να τα δημοσιοποιήσει. Με τον πόλεμο που έχει ανοίξει με την Αττική Οδό δεν θα της είναι και δύσκολο εάν έχει δίκιο αυτή και λέει ψέματα η εταιρεία- εκτός αν λέει ψέματα η κυβέρνηση. Η αντιπολίτευση, επίσης, οφείλει να ζητήσει τη δημοσιοποίηση των πρακτικών αυτών, όπως και οι εισαγγελικές αρχές….
..Η αποκάλυψη της συμμετοχής στη σύσκεψη του Άκη Σκέρτσου και του Χρήστου Τριαντόπουλου, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρώτον, γιατί η συμμετοχή τους αποκρύφτηκε έως σήμερα, προκειμένου να αποδοθούν όλες οι ευθύνες για το «ναυάγιο της κυβέρνησης στα χιόνια» στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, ενώ στο συντονισμό συμμετείχε το «επιτελικό κράτος» του μεγάρου Μαξίμου. ” https://www.ieidiseis.gr/paixnidia-eksousias/129503/na-dothoyn-sti-dimosiotita-ta-praktika-tis-syskepsis-tis-kyvernisis-me-tin-attiki-odo

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χαρά 29 Ιανουαρίου 2022 - 12:59

Εννοείται ότι οι πολιτικοί που έχουμε μας καθρεφτίζουν. Έίναι ο ατομικισμός και ο ωχαδερφισμός που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και ότι γενικά δεν θέλουμε τη συνολική ευημερία ,,,θέλουμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα που λέει ο λαός με την νοοτροπία αυτή δεν μπορείς να έχεις και σωστούς πολιτικούς,,,και δεν γίνεται πια να το αμφισβητούμε αυτό,,, με όποια χώρα του εξωτερικού και να συγκριθούμε βλέπουμε ότι κατι παει στραβά εδω που δεν έχει να κάνει με τους πολιτικούς

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΟΥΡΚΑΣ 29 Ιανουαρίου 2022 - 19:59

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΕΙΑ ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΝΟ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΕ. ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ