Αρχική » Η Εύα Καϊλή και οι «λομπίστες» των Βρυξελλών

Η Εύα Καϊλή και οι «λομπίστες» των Βρυξελλών

από Νίκος Ντάσιος

του Νίκου Ντάσιου

Όπως έχω επισημάνει πρόσφατα, οι μεγαλύτερες απάτες στήνονται με ανθρωπιστικό μανδύα. Το έλλειμμα οράματος και προσωπικοτήτων πολιτικού κύρους τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη είναι συνέπεια της διαφθοράς προβεβλημένων πολιτικών στελεχών από το ανεξέλεγκτο χρήμα που ρέει άφθονο για την εξυπηρέτηση γεωπολιτικών και οικονομικών επιδιώξεων τρίτων χωρών και ισχυρών οικονομικών παικτών. Πρόσφατα παραδείγματα, οι χρηματοδοτήσεις Αμερικανών σε Κυπριακές ΜΚΟ και δημοσιογράφους για την προώθηση του Σχεδίου Ανάν, τα τεράστια ποσά που διακινούνται μέσω ΜΚΟ, και πολιτικών ομάδων που τις στηρίζουν, για την διαχείριση του μεταναστευτικού ή τα δίκτυα χρηματοδότησης Ρωσικών κεφαλαίων σε ακροδεξιές και ακροαριστερές πολιτικές ομάδες της Ευρώπης. Η διείσδυση των ισλαμικών κεφαλαίων από ξέπλυμα παράνομων δραστηριοτήτων, ενισχύεται συνεχώς είτε με την χρηματοδότηση μουσουλμανικών κοινοτήτων στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη από τη Σαουδική Αραβία, είτε μέσω Κατάρ και Τουρκίας επιδιώκοντας την προβολή ενός πιο ανθρωπιστικού προσωπείου καθεστώτων που καταπατούν συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Δίνοντας για παράδειγμα αφειδώς χρήματα σε λομπίστες των Βρυξελλών μπορείς να ανασκευάσεις την εικόνα της καταπάτησης των εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσων εργάστηκαν υπό άθλιες συνθήκες και πέθαναν κατα χιλιάδες για την προετοιμασία του Μουντιάλ.

Η MΚΟ Fight Impunity που ίδρυσε ο Ιταλός σοσιαλδημοκράτης Ευρωβουλευτής Αντώνιο Παντζέρι στα 2019 αγωνίζεται κατά της ατιμωρησίας της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιβαλλόμενη από εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες όπως η πρώην Ύπατος εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, ο σοσιαλιστής και πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ….. και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ενδεικτικό της παρακμής στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία αποτελεί το γεγονός ότι ο Αντώνιο Παντζέρι κατά του οποίου επιδικάστηκε πρόστιμο για παραβάσεις στο πλαίσιο ελέγχων της OLAF από το 2009, έλαβε παρ όλα αυτά τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα 2017 και πλαισιώνονταν από επίτιμες προσωπικότητες στον αγώνα για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παραδόξως η οργάνωση δεν κάνει αναφορές στις καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία μετά την πρόσφατη εισβολή της Ρωσίας ενώ ως προς την ατιμωρησία δεν γνωρίζουμε αν έχει αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για τις επανορθώσεις των Γερμανικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στην χώρα μας στο Β πόλεμο ή για τους 900 χιλ νεκρούς αμάχους στην Μικρά Ασία και στον Πόντο.

Η εμπλοκή της Εύας Καιλή μέσω του συζύγου της Φρατζέσκο Τζόρτζι, συμβούλου του Παντζέρι, σε παράνομο χρηματισμό από το Κατάρ έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για εμάς τους Έλληνες, δεδομένου ότι μια πολιτική εκπρόσωπος μας προωθεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο συμφέροντα χώρας που είναι εκ των βασικών συμμάχων της Τουρκίας. Διότι το Κατάρ εκ των βασικών χορηγών της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι μαζί με την Ρωσία και την Κίνα βασικός χρηματοδότης της Τουρκίας συμβάλλοντας στη διάσωση της Τουρκικής λίρας. Επιδιώκει την εξομάλυνση των σχέσεων του Ερντογαν με την Αίγυπτο, την Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα κλείνοντας τα ανοιχτά μέτωπα στην περιοχή ώστε να ασχοληθεί απερίσπαστος με τις διεκδικήσεις του κατά του Ελληνισμού ενώ επιπλέον στηρίζει την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Λιβύης στις περιοχές του παράνομου Τουρκο-λιβυκού Μνημονίου.

Θα πρέπει να εξάρουμε την αποτελεσματικότητα των βελγικών αρχών στην εξιχνίαση της υπόθεσης μετά από συστηματική παρακολούθηση της Ευρω-σοσιαλιστικής ομάδας η οποία φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που κατά πάσα πιθανότητα ήταν κι ο ίδιος υπό παρακολούθηση, και η αντιπολίτευση θα πρέπει να αναθεωρήσουν τα περί εκτροπής της δημοκρατίας, προτάσσοντας την εθνική ασφάλεια που ενίοτε απαιτεί την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων και πολύ υψηλά ιστάμενων αξιωματούχων από τις εθνικές υπηρεσίες πληροφοριών. Ο κίνδυνος δεν είναι να καταστεί η Εύα Καιλή «δούρειος ίππος» της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ αλλά του Κατάρ και της Τουρκίας στην Ελλάδα…

Ενισχύστε την προσπάθειά μας κάνοντας μια δωρεά στο Άρδην πατώντας ΕΔΩ.

Γνωρίστε τα βιβλία των Εναλλακτικών Εκδόσεων

Ακολουθήστε το Άρδην στο Facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του Άρδην στο Youtube

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ