Αρχική » Εκεί στο ΠΑΣΟΚ είναι στα καλά τους;

Εκεί στο ΠΑΣΟΚ είναι στα καλά τους;

από Αναδημοσιεύσεις

του Σάκη Μούμτζη από το liberal.gr

Διαβάζω πως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν εσωκομματικές εκλογές διότι προφανώς δεν τους άρεσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο Νίκος Ανδρουλάκης τούς πήρε από το 7% και τους πήγε πάνω από το 12% και έχουν και παράπονα! Θα ήθελαν να ξεπεράσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να καταλάβει το κόμμα τους τη δεύτερη θέση. Εντάξει, δεν έγινε αυτό. Και η Νέα Δημοκρατία ζητούσε το 33% και έπεσε στο 28%. Ζητά κανένας την παραίτηση Μητσοτάκη; Και ο Κασσελάκης είχε βάλει τον πήχη στο 17,5% plus και δεν έφτασε ούτε το 15%. Τι έκανε; Τους παράτησε και πήγε διακοπές στον Αργοσαρωνικό και καλά έκανε. Και τσιμουδιά οι μπαρουτοκαπνισμένοι αριστεροί.

Και να μην ξεχάσω, το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ήταν μακράν το πιο αξιόλογο.

Λοιπόν, γιατί να παραιτηθεί ο Ν. Ανδρουλάκης; Στο κάτω-κάτω να μη ξεχνάμε πως, πριν από δέκα χρόνια, τον ΣΥΡΙΖΑ από το καταρρέον τότε ΠΑΣΟΚ τον χώριζαν 33 ολόκληρες μονάδες, ενώ σήμερα μόλις 2 μονάδες. Ας πούμε ότι παραιτείται ο Ανδρουλάκης. Υπάρχει κάποιος λαοπρόβλητος ηγέτης που θα τον διαδεχθεί κι εμείς δεν τον ξέρουμε; Εκτός αν κάποιοι από το παρασκήνιο θέλουν το ΠΑΣΟΚ να πάει πακέτο στον ΣΥΡΙΖΑ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις συλλογικότητες του Χάρη Δούκα. Θα τρίβει τα χέρια του ο Μητσοτάκης. Επ΄αυτού του σεναρίου -αν ισχύει- περιμένω οσονούπω να εμφανιστεί και ο αρχιτέκτονας του, που δεν το βάζει ποτέ κάτω. Αισθάνεται ιδιοκτήτης του ΠΑΣΟΚ.

Είναι γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ με τον Ν. Ανδρουλάκη πήγε πολύ καλά στην περιφέρεια -αισθητά επάνω από το εθνικό αποτέλεσμα- αλλά υστέρησε δραματικά σε Λεκανοπέδιο και Θεσσαλονίκη. Αντί να εξετάσουν τι έφταιξε και να προσπαθήσουν να αλλάξουν αυτή την κατάσταση, αποδίδουν στην ηγεσία αυτή την πτώση, που τελικά καθρεφτίζει ένα χρόνιο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις δύο σημαντικές περιοχές.

Είναι νομίζω ξεκάθαρο πως όλα τα ΜΜΕ «έπαιξαν» Κασσελάκη γιατί η εικόνα του πουλούσε. Ο Ανδρουλάκης -όπως είχα γράψει πριν από μερικές μέρες- είναι ένας παραδοσιακός πολιτικός, με σφιγμένο προσωπικό προφίλ, είναι με λίγα λόγια πολιτικός παλιάς κοπής. Στην επικοινωνία δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο διάδοχός του στο ΠΑΣΟΚ μήπως σκοπεύει να κυκλοφορεί με τη σκυλίτσα του, να δίνει τηλεοπτικές παραστάσεις σε πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα και πάει λέγοντας; Ποιος είναι αυτός; και πού ήταν κρυμμένος;

Στο κάτω-κάτω το show Kασσελάκη έχει ημερομηνία λήξεως. Άντεξε και κορυφώθηκε πέντε μήνες. Δεν μπορεί να αντέξει τρία χρόνια. Τώρα θα μιλήσουν οι πολιτικές, ο σοβαρός λόγος και τα προγράμματα. Και αυτό ισχύει για όλους. Το 2027 «θα φανεί και της μαϊμούς ο κ…», όπως είχε πει για άλλο θέμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τελικά, είναι κωμικοτραγικό να παρουσιάζονται ρωγμές στο κόμμα που αύξησε σημαντικά τη δύναμή του. Βλακεία; Προσωπικές φιλοδοξίες; Κρυφό σχέδιο; Όλα αυτά θα φανούν. Πάντως οι αυτοκτονικές τάσεις στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να υπάρχουν. Κρίμα!

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ