Αρχική »  Ο Ζαχαριάδης, ο χουντικός Ιωαννίδης και ο Τσίπρας

 Ο Ζαχαριάδης, ο χουντικός Ιωαννίδης και ο Τσίπρας

από Αλέξανδρος Ασωνίτης

του Αλέξανδρου Ασωνίτη*

       Τι κοινό έχουν αυτά τα τρία πρόσωπα της ελληνικής ιστορίας; Ότι προκάλεσαν συμφορές στην Ελλάδα και τον ελληνισμό, οι ίδιοι ή τα κόμματά τους ή οι κυβερνήσεις που προΐσταντο και όχι μόνο δεν απολογήθηκαν ούτε μετάνοιωσαν αλλά θριαμβολόγησαν κιόλας:

       Άρθρο-δήλωση Ζαχαριάδη στον Ριζοσπάστη για την Μικρασιατική Καταστροφή: «… εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στην Μικρασία, αλλά την επιδιώξαμε κιόλας», Ιούλιος 1935.

      Χουντικός Ιωαννίδης: «Οι Τούρκοι θα μπουν στην Κερύνεια θα φτάσουν  μέχρι την Λευκωσία και μετά θα σταματήσουν, ό,τι θέλουν οι Τούρκοι το κάνουν».  Αλέξη Παπαχελά, Ένα σκοτεινό δωμάτιο 1967-1974 -η “Αρσακιάδα”, όπως ήταν το προσωνύμιό του, δεν θριαμβολόγησε.

      Ο Τσίπρας, εκτός από την δήλωσή του στον Μακρόν ότι, όσοι Έλληνες αντιδράνε στο ξεπούλημα της Μακεδονίας, είναι ακροδεξιοί, δηλαδή το 70% του ελληνικού λαού, άρα και αυτοί που τον είχαν ψηφίσει, 35,46%,  δήλωση για την οποία δεν λογοδότησε, την έβδομη επέτειο της μειοδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, που ήδη κάνει κουρελόχαρτο ο νέος πρωθυπουργός των Αλβανοβουλγάρων των Σκοπίων και η πρόεδρός τους. Αντίθετα διοργάνωσε παράτες με το φερώνυμο ινστιτούτο του -σικ- για να πανηγυρίσει που παραχώρησε τα πάντα στους Σκοπιανούς, με αντάλλαγμα το «Βόρεια» που ήδη το πήρε ο βοριάς και θα το παίρνει κάθε τρεις και λίγο, ώσπου δεν θα τα ξανακούσουμε. Για την γελοιοποίηση της Ελλάδας και τις Ιστορίας της αρκεί ο πρόσφατος τίτλος των Νιου Γιορκ Τάιμς: «Σε ποιον ανήκει ο Μέγας Αλέξανδρος», (Who owns Alexander the Great? It’s  a diplomatic minefield) μια ακόμη ατράνταχτη  απόδειξη ότι Τσίπρας-Σύριζα έλυσαν οριστικά το θέμα (όπως ονειρευόταν και προσπάθησε επί δεκαετίες το ΚΚΕ), μαζί με τις κοροϊδευτικές δηλώσεις του Αλβανοβούλγαρου πρωθυπουργού για υστερία της Ελλάδας και για «ταλιμπανισμό» του Μητσοτάκη (Τούρκοι, Αλβανοί και Σκοπιανοί λοιδορούν κάθε λίγο την Ελλάδα χωρίς καμία δική μας αντίδραση, μια ακόμη μεγάλη επιτυχία της Μεταπολίτευσης).

Η θέση του Τσίπρα, του Κοτζιά, του Καμμένου είναι ήδη στο Γουδή της Ιστορίας.

 ΥΓ: Μετά το «Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου» που ξεστόμισε  η αγνώμων Παλαιστινιακή αρχή και ύστερα ανακάλεσε, ακολούθησαν οι απειλές του Νασράλα, και του Φιντάν εν συνεχεία, κατά Κύπρου και Ελλάδας. Οι Ε.Ε, ΗΠΑ αντέδρασαν, πιο ήπια από όλους η Ελλάδα, φυσικά, ενώ δεν διάβασα καμία αντίδραση της Παλαιστινιακής Αρχής και της Χαμάς.  Καιρός η Ελλαδική κυρίως, αλλά και η Κυπριακή,  διπλωματία να βρουν λίγο θάρρος να θυμίσουν ότι από το 1974 η Κύπρος είναι κατεχόμενη από την Ισλαμική Τουρκία, ότι το 1982 η ελληνική κυβέρνηση του Ανδ. Παπανδρέου έσωσε τους Παλαιστινίους, και τον ίδιο τον ιστορικό ηγέτη τους Γιάσερ Αραφάτ, απ’ τον Λίβανο με τα καράβια που έστειλε και τους μετέφεραν ασφαλείς στην Τυνησία. Να το θυμίσει σε όλους, Άραβες και μη, τους μουσουλμάνους, σε όλη την Δύση και σε όλο τον κόσμο. Τόση αλαλία ωφελεί;

   ΥΓ 2: Για τους χάρτες Αλβανίας, Σκοπίων, Τουρκίας σε άλλο άρθρο. Ελληνικοί χάρτες με τα σύνορα μας μέχρι τα Τίρανα, τα Σκόπια, την Μικρασία, υπάρχουν, έχετε δει;

  ΥΓ 3: Να κάτι που δεν είχαμε συνειδητοποιήσει: 49 χρόνια και κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν είχε πάει στην Κύπρο για την επέτειο της εισβολής, ούτε ο Ηγέτης του Πατριωτικού χώρου Παπανδρέου, που δεν διεκδικεί τίποτε αλλά δεν παραχωρεί και τίποτε -εύγε-, ούτε ο εθνάρχης της δεξιάς Καραμανλής, αυτός δεν είχε πάει ποτέ του στην Κύπρο, όπως δεν είχε πάει στο Πολυτεχνείο.


 *Ο Αλέξανδρος Ασωνίτης είναι συγγραφέας.  Η μυθιστορηματική του τριλογία: Εκτέλεση, Εκδίκηση, Καθαρμοί,  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Διευθύνει την σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη, στο Σύνταγμα

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Θεοφάνης Ι. Βορεινάκης 28 Ιουνίου 2024 - 18:54

Ο Α.Π. ήταν ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την Κύπρο, μετά την τουρκική εισβολή τον Φεβρουάριο του 1982. Στις “βόρειες” κρατικές οντότητες ανήκει και η Βόρειος Ιρλανδία, ονομασία κοινώς αποδεκτή….Διερωτώμαι γιατί δεν αντιλαμβανόμαστε πως οι παραβιάσεις της συμφωνίας των Πρεσπών από τους “Βορειομακεδόνες” δεν σημαίνει παρά μόνον ότι είναι υπέρ μας (η συμφωνία) αλλιώς γιατί να διαμαρτύρεται το ένα μέρος! Όμοια επιχειρηματολογία χρησιμοποιεί και η Τουρκία επιδιώκοντας την αναθεώρηση της συνθήκης της Λοζάνης, που κατά την “Ιστορία του Ελληνικού Έθνους” ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να επιτύχει η χώρα μας…..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ