Αρχική » Hλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Γιατί δεν λένε την αλήθεια;

Hλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Γιατί δεν λένε την αλήθεια;

από Αλέκος Μιχαηλίδης

του Αλέκου Μιχαηλίδη

Κατ’ ακρίβειαν, οι περισσότεροι από όσους εκφράζουν επιφυλάξεις για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης, μπορεί να προτάσσουν δικαιολογίες για το κόστος, το περιβάλλον, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά είναι πασιφανές πως η έγνοια τους είναι άλλη. Το είπαν διάφοροι κατά καιρούς για αυτό ή άλλα έργα, ακόμα και για την ίδια τη λειτουργία του κυπριακού κράτους και απορούμε γιατί δεν είναι ειλικρινείς αυτή τη στιγμή –ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ το είπε κάπως εύσχημα αλλά δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία.

Έγνοια τους είναι η Τουρκία, είναι ξεκάθαρο. Έγνοια τους είναι να προφυλάξουν μια φαντασιακή, μελλοντική συνεργασία με αυτό το φασιστικό καθεστώς δήθεν μετά τη λύση του Κυπριακού. Προτιμούν να μη γίνει το καλώδιο αυτή τη στιγμή, διότι υπάρχει η «προοπτική» να περάσει από την Τουρκία, σάμπως και αυτό είναι ασφαλές για την τωρινή ή τη μελλοντική Κύπρο. Προτιμούν να μην «μπλέκουμε» με την Ελλάδα γιατί θυμώνει ο Ερντογάν και θα μας κρατά μούτρα σε επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων.

Αν ήταν απ’ το χέρι τους -δεν είναι;- δεν θα έκαναν το παραμικρό έργο στην Κύπρο δίχως να ρωτήσουν την Άγκυρα, γιατί αποδέχονται την τουρκική ομηρία πριν και μετά τη λύση του Κυπριακού. Νομίζουν ότι αυτή είναι η μοίρα της Κύπρου, να πλουτίσει ως εταίρος της μεγάλης Τουρκίας.

Γιατί δεν λένε την αλήθεια και μιλούν για σκάνδαλα;

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ