Αρχική » H βαθιά Αμερική

H βαθιά Αμερική

από admin

του Dean M.

από την εφημερίδα Ρήξη, φ.81

 Οι ακροδεξιές οργανώσεις, οι ομάδες επιβίωσης και ο επερχόμενος αρμαγεδώνας

Το βιντεάκι στο you tube δείχνει ένα μουστακαλή γεροδεμένο τύπο με καουμπόικο καπέλο, γυαλιά καθρέφτες και μαύρη στολή εκστρατείας των ειδικών δυνάμεων να περιγράφει τον εξοπλισμό του. Στη ζώνη του ένα σαρανταπεντάρι για παν ενδεχόμενο, όπως λέει ο ίδιος, και γύρω από το στρατιωτικό του σακίδιο απλωμένα όλα τα χρειώδη για την ώρα μηδέν. Ένα όπλο ακριβείας ελεύθερου σκοπευτή με διόπτρα νυκτός μαζί με καμιά χιλιάδα σφαίρες, ναρκοπαγίδες, ένα τόξο, φίλτρα νερού και ταμπλέτες χαλαζόνης, πριόνι, τσεκούρι, μαχαίρι επιβίωσης, παγούρια, αφυδατωμένη τροφή, αδιάβροχο καταφύγιο εκτάκτου ανάγκης και ένα σωρό άλλα εφόδια για όταν θα γίνει η στραβή. Η ώρα αυτή έχει ονομαστεί, κατά την ορολογία των ομάδων επιβίωσης, W.S.H.T.F. (When Shit Hits The Fan), δηλαδή η ώρα που το σκατό θα χτυπήσει στον ανεμιστήρα και θα πρέπει απλά να τα παρατήσεις όλα και να φύγεις, ίσως για μερικές μέρες, ίσως για πάντα.

Το πότε θα είναι αυτή η ώρα, κατά τους δημιουργούς του βίντεο, είναι άγνωστο. Μπορεί να είναι σε ένα χρόνο ή και σε μία ώρα, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι έρχεται και πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιδράσουν. Όπως λέει και ο καουμπόι «οι εχθροί είναι πολλοί και είναι εξαιρετικά ύπουλοι γι’ αυτό δεν πρέπει να χαλαρώνεις και πολύ».

Τα τελευταία 20 χρόνια, οργανώσεις όπως «το Άρειο Έθνος», η «Κου Κλουξ Κλαν» και οι παραφυάδες της, η «Πολιτοφυλακή του Μίσιγκαν» και πολλές άλλες, θρησκευτικού και παραστρατιωτικού τύπου, ομάδες έχουν στην κυριολεξία πάρει τα βουνά. Χρησιμοποιώντας τις αχανείς εκτάσεις των τεραστίων και αραιοκατοικημένων δυτικών πολιτειών των ΗΠΑ, όπως η Μοντάνα, το Άινταχο, το Γουαϊόμινγκ, το Κολοράντο και το Νέο Μεξικό, έχουν επιδοθεί σε ένα ιδιότυπο ανταρτοπόλεμο με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία στους ιστοτόπους των εν λόγω ομάδων, χαρακτηρίζεται ως η πηγή όλων των κακών, ειδικά από την αποφράδα μέρα που αλώθηκε από τους κομμουνιστές του Ομπάμα (sic). Λάδι στη φωτιά ρίχνουν και τα ΜΜΕ τύπου Φοξ με παρανοϊκούς παρουσιαστές όπως ο Γκλεν Μπεκ να παρουσιάζουν σε καθημερινή βάση θεωρίες συνομωσίας και χονδροειδή ψέματα για την οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ και το επερχόμενο κακό που μπορεί να πάρει οποιαδήποτε μορφή, από την Αλ Κάιντα και τους Κινέζους ως τις μέλισσες δολοφόνους και το σοσιαλισμό.

To 2010 σημειώθηκε μια, άνευ προηγουμένου, αύξηση της τάξης του 250% στη στρατολόγηση νέων μελών στις διάφορες πολιτειακές εθνοφρουρές, με το σύνολο των παραστρατιωτικών πατριωτικών ομάδων να ξεπερνά τις 500 σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια. Πρωταθλήτρια πολιτεία στη δραστηριοποίηση τέτοιων ομάδων είναι το Τέξας με 52 ομάδες πατριωτών, με δεύτερο το Μίσιγκαν με 47 και τρίτη την Καλιφόρνια με 22. Ακολουθούν η Ιντιάνα με 21, η Νέα Υόρκη με 17, το Όρεγκον με 14 και το Κεντάκι με 13. Η ρητορική τους είναι ανοιχτά επιθετική και οι ελάχιστες προσπάθειες της Ουάσιγκτον να επέμβει στις περιοχές που δρουν προκάλεσε ένοπλες αναμετρήσεις με 6 νεκρούς αστυνομικούς και 4 εθνοφρουρούς μέσα στον τελευταίο χρόνο, καθώς οι ομάδες αυτές φέρουν βαρύ οπλισμό και ξέρουν να τον χρησιμοποιούν. Επιπρόσθετα, πολλοί βετεράνοι των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, έχοντας επιστρέψει απογοητευμένοι στις ΗΠΑ και αντιμέτωποι με την ανεργία και την οικονομική κρίση, βρίσκουν διέξοδο στην οργάνωση σε παραστρατιωτικές ομάδες που τουλάχιστον τους διαθέτουν ένα μέρος για να ζήσουν και άφθονα πυρομαχικά για εξάσκηση στη μόνη δουλειά που ξέρουν να κάνουν. Σε πρόσφατη επιδρομή του Εφ Μπι Άι στα όρη Κασκέιντ της πολιτείας της Ουάσιγκτον, το προπορευόμενο τζιπ της αυτοκινητοπομπής έπεσε σε νάρκη που σκότωσε τον οδηγό και τραυμάτισε όλους τους επιβαίνοντες, κάνοντας τον επικεφαλής να ματαιώσει την επιχείρηση, καθώς δέχονταν διασταυρωμένα πυρά από ελεύθερους σκοπευτές. Ο ηγέτης της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Ίδρυμα των Αμερικανών Πατριωτών για την Ελευθερία» από το Τέξας έχει αθλοθετήσει το κεφάλι του προέδρου των ΗΠΑ για 10 δολάρια και μια καινούρια καραμπίνα.

Ίσως την πιο επικίνδυνη εξέλιξη στην πορεία αυτών των οργανώσεων αποτελεί η σχέση τους με το νέο ακροδεξιό κίνημα του «Κόμματος του Τσαγιού». Κατά κάποιους πολιτικούς αναλυτές στις ΗΠΑ, το Κόμμα του Τσαγιού ποτέ δεν έκρυψε το γεγονός ότι θέλει να λειτουργήσει ως η νόμιμη ομπρέλα για κάθε πικραμένο που οργίζεται με την κατάντια της Αμερικής σήμερα και οι ακραίες θέσεις του απηχούν σίγουρα τα πιστεύω πολλών παρανόμων ακροδεξιών ομάδων αυτο-οργάνωσης. Έτσι κι αλλιώς, στις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις για τους υποψηφίους των δύο μεγάλων κομμάτων στις ΗΠΑ, οι υπερσυντηρητικοί υποψήφιοι είναι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά και ήδη κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι κάνουν λόγο για τη «χαμένη γενιά» με τις στολές παραλλαγής πάνω στα βουνά. Προφανώς με το χαμένη γενιά εννοούν τη «χαμένη ψήφο» που θα ήθελαν πολύ να λάβουν αν και φαίνεται να ξεχνούν το γεγονός ότι η πλειοψηφία των μελών των ακροδεξιών ομάδων επιβίωσης έχουν θέσει εαυτόν εκτός νομιμότητας και όχι μόνο δεν ψηφίζουν, αλλά ούτε έχουν ταυτότητες ή άλλα έγγραφα, ούτε και καταθέσεις σε τράπεζες ή πιστωτικές κάρτες. Τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν σχολείο, αλλά μορφώνονται στο σπίτι από τους γονείς τους, τους συγγενείς ή τους πρεσβύτερους της κοινότητάς τους και μαθαίνουν από μικρή ηλικία να μην εμπιστεύονται τα πολιτικά κόμματα και την κυβέρνηση και να εκπαιδεύονται στα όπλα και την επιβίωση στη φύση. Κανείς απ’ αυτούς δεν απογράφηκε στην τελευταία απογραφή των ΗΠΑ αφού την ασφάλεια των απογραφέων δεν μπορούσε να εγγυηθεί ούτε ο στρατός των ΗΠΑ. Μιλάμε για ανθρώπους που κατοικούν σε καταυλισμούς που απαρτίζονται από σπίτια χωρίς έγγραφα ιδιοκτησίας και που οι συναλλαγές γίνονται σε μετρητά ή σε είδος. Η εφορία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά καθώς τα μητρώα της για αυτούς τους ανθρώπους αποτελούν λευκές σελίδες. Είναι σα να μην υπάρχουν. Κατοικούν σε μια μαύρη τρύπα κάπου στα σπλάχνα της βαθιάς Αμερικής περιμένοντας την ώρα μηδέν, και αυτή η ώρα σίγουρα δεν είναι οι εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: