Αρχική » Δεν θα περάσει ο νέος φασισμός: Ανακοίνωση της Κ.Π. Άρδην για τα σημερινά γεγονότα

Δεν θα περάσει ο νέος φασισμός: Ανακοίνωση της Κ.Π. Άρδην για τα σημερινά γεγονότα

από admin

Η Κίνηση Πολιτών Άρδην καταγγέλλει το σκηνικό απίστευτης τρομοκρατίας που έστησε η κυβέρνηση και ο κατοχικός υπουργός Τάξης, Χρυσοχοΐδης, αμαυρώνοντας την επέτειο της μεγάλης ελληνικής επανάστασης. Τα εγκλήματα των νέων πασάδων και των νενέκων τους, εναντίον του λαού και του τόπου, είναι τόσο σκληρά και απροκάλυπτα, που, πλέον, δεν μπορούν να εμφανιστούν δημόσια στο Σύνταγμα παρά μόνο υπό την ασφυκτική προστασία 7.000 αστυνομικών και με μια ντουζίνα ελεύθερων σκοπευτών να περιπολούν από τις γύρω ταράτσες. Αυτό είναι το επίπεδο της αποδοχής που απολαμβάνει πλέον το πιο σάπιο και προδοτικό καθεστώς της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.

Το σκηνικό του εκφοβισμού είχε στηθεί εδώ και εβδομάδες. Τα ΜΜΕ, τηλεοράσεις και εφημερίδες, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να αναγκάσουν τον κόσμο να κλειστεί στα σπίτια του και να αποφευχθεί μια ακόμη αυθόρμητη έκρηξη της λαϊκής οργής, όπως συνέβη κατά την 28η Οκτωβρίου του 2011. Μέχρι και τις «πατριωτικές πολιτοφυλακές» φούσκωσαν για να δημιουργήσουν κλίμα εθνικιστικής προβοκάτσιας, ενώ ο «δεν-έχω-διαβάσει-το-μνημόνιο-που-ψήφισα», Μ. Χρυσοχοΐδης, πρωτοστατούσε τις τελευταίες μέρες με εμπρηστικές δηλώσεις τύπου «ακροδεξιά στοιχεία ετοιμάζονται ν’ αμαυρώσουν την επέτειο».

Βεβαίως, αυτοί που πέτυχαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να αμαυρώσουν την επέτειο ήταν η ίδια η κυβέρνηση και ο υπουργός της κατοχικής τάξης. Και το πέτυχαν, κυρίως διότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα η αριστερά, λούφαξαν. Αντί να μπουν μπροστά, σήμερα, καλώντας σε μαζικές κινητοποιήσεις, ώστε να σπάσουν τον τρόμο, να προφυλάξουν τους πολίτες από την αυθαιρεσία και την καταστολή και να απομακρύνουν και τους πιθανούς προβοκάτορες, προτίμησαν να μείνουν στα σπίτια τους, βλέποντας από την τηλεόραση τα γεγονότα. Έφθασαν μάλιστα να μιλούν για πιθανές προβοκάτσιες, συμβάλλοντας έτσι στην κατατρομοκράτηση του λαού. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι, καθώς, ούτως ή άλλως, και μέχρι πολύ πρόσφατα, αυτοί οι χώροι πρωταγωνιστούσαν στην αποδόμηση της εθνικής σημασίας της επανάστασης και την κατασυκοφάντηση της επετείου, καλώντας στην κατάργηση των παρελάσεων. Αυτή τη φορά, βέβαια, οι ευθύνες είναι μεγαλύτερες, μια και η παρουσία του κόσμου στους δρόμους δεν είχε μόνο συμβολικό νόημα, δηλ. να αποδείξουμε ότι οι αγώνες των Ελλήνων για ελευθερία συνεχίζονται και το 2012: Είχε και άμεσο πολιτικό νόημα, καθώς σήμερα, ανήμερα της μεγάλης εθνικής επετείου, η κυβέρνηση επέλεξε να δώσει την τελευταία, πριν τις εκλογές, μεγάλη αντιπαράθεση με το κοινό λαϊκό αίσθημα.

Εμείς, ως Κίνηση Πολιτών Άρδην, είχαμε έγκαιρα καταγγείλει τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του Χρυσοχοΐδη. Γι’ αυτό και καλέσαμε δημόσια τους φίλους και τις φίλες να κατεβούμε οργανωμένα στην παρέλαση. Η αντίδραση του καθεστώτος υπήρξε άμεση. Δεν προλάβαμε να κάνουμε λίγα μέτρα από τα γραφεία μας, και να κολλήσουμε μία-δυο αφίσες με τον Κολοκοτρώνη, και αμέσως περικυκλωθήκαμε από δυνάμεις ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, ακολουθούμενοι από δεκάδες ασφαλίτες και εκατοντάδες ένστολους, οι οποίοι, με συνεχείς προκλήσεις, έστησαν το σκηνικό της προσαγωγής μας. Σύντομα, ο επικεφαλής διέταξε την προσαγωγή πέντε μελών της Κίνησής μας (Γ. Καραμπελιά, Χ. Σταματοπούλου, Ιω. Ξένου, Β. Στοϊλόπουλου και Ιλ. Κουλαφέτη), οι οποίοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από ώρες. Το περιστατικό αυτό, καθώς και δεκάδες άλλα στην Ελλάδα, οι προσαγωγές ηλικιωμένων που χτυπούσαν κουτάλια σε τάπερ, και άλλα παρόμοια συμβάντα, καθιστούν σαφές το μήνυμα που ήθελε να δώσει το υπουργείο της κατοχικής τάξης: πλέον, η έκφραση του κοινού λαϊκού αισθήματος, που ξεχειλίζει από οργή, έχει ποινικοποιηθεί. Και πέραν αυτού, όλο το σκηνικό της διαπόμπευσής μας από την αστυνομία, η περικύκλωση μερικών ανθρώπων από δεκάδες αστυνομικούς και οι προσαγωγές για τα τρικάκια και τις αφίσες με τον… Κολοκοτρώνη, καταδεικνύουν τα νέα, πολύ επικίνδυνα για τον λαό και τον τόπο, πρότυπα γελοιότητας και νοητικής υστέρησης που έχει υιοθετήσει η ΕΛΑΣ.

 Ωστόσο, η μεγάλη επιχείρηση κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού δεν πέτυχε εντελώς. Στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε παρών και γιόρτασε την επέτειο της μεγάλης απελευθέρωσης, γιουχάροντας τους εκπροσώπους του άθλιου πολιτικού κατεστημένου. Και τούτο ήταν μια τρανή απόδειξη, ότι, όσο κι αν αυτό το καθεστώς κουρελιάζει Σύνταγμα και αναφαίρετα δικαιώματα του πολίτη, όσο κι αν μισεί τον λαό και καταδιώκει απηνώς κάθε συλλογική έκφραση της βούλησής του, δεν μπορεί να κατασιγάσει την οργή για την υποδούλωση του τόπου.

1821-2012: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

4 ΣΧΟΛΙΑ

Cultastasiakos 25 Μαρτίου 2012 - 21:16

Σωστή η επισήμανση περί γελοιότητας των μεθόδων που μετέρχεται πια το καθεστώς των υποταγμένων και τα όργανα του..Αυτό ακριβώς,πέρα από τη βία που ποτέ δεν έπαψε να είναι βασικό τους όπλο,τους απογυμνώνει και τους απονομιμοποιεί όλο και περισσότερο.Το ίδιο γελοίες είναι και οι δηλώσεις των εκλεγμένων και μη αρχόντων, που ετσιθελικά κινητοποίησαν όλους τους πραιτωριανούς τους για να δώσουν στους αφέντες τους και στους ίδιους μια παράσταση-τραγέλαφο που δήθεν αποδεικνύει οτι έχουν ακόμη τον έλεγχο..Το διακύβευμα τώρα είναι να εκφραστεί και στις εκλογές η βαθιά αηδία που αισθάνεται ο λαός απέναντι σε αυτό το καρκίνωμα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αντωνης Σπυρόπουλος 26 Μαρτίου 2012 - 12:33

Και ναι, οι φοβισμένοι θεματοφύλακες της διεφθαρμένης και ξεπουλημένης πολιτικής εξουσίας της μεταπολίτευσης-με προεξάρχοντα τον προϊστάμενό τους Χρυσοχοΐδη- προέβησαν στην ύψιστη καταπάτηση του δικαιώματος των Ελλήνων και κάθε ανθρώπου να εκφράζει τα πατριωτικά του αισθήματα και να τα διαδηλώνει ελεύθερα. ο Λίθος του αναθέματος θα έρθει σύντομα από τον ελληνικό λαό, ο οποίος γογγύζει καθημερινά από τις παράνομες και επωνείδιστες συμβάσεις που υπογράφει ο κ Χρυσοχοϊδης -χωρις καν να τις έχει διαβάσει- που, μάλιστα, ανερυθρίαστα και προκλητικά μας διατυμπανίζει κιόλας.
Άραγε ποια Ανωτατη Αρχή θα συλλάβει τον κυριο αυτό για τα ατοπήματά του;
Για την παραχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στους δανειστές χωρίς να έχει πάρει την έγκριση του ελληνικού λαού, αντιθέτως, εξαπατώντας τον με το γνωστό: “Λεφτά υπάρχουν”;
Θα ήταν σώφρον να μην προκαλεί άλλο πλέον το λαϊκό αίσθημα ο φοβισμένος και απομονωμένος ηγετίσκος Χρυσοχοϊδης.
Είναι γνωστό στην Ιστορία πως κάθε καθεστώς που καταρρέει μετέρχεται κάθε κατασταλτικού μέτρου για να εκφοβίσει το Λαό.
Πλάναται πλάνην οικτράν… Είμαστε πολλοι, είμαστε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η ιστορία τους έχει γυρίσει την πλάτη. Θα έρθει και η ώρα που ο λαός σαν ποταμός θα τους παρασύρει…Το γνωρίζουν γι αυτό φοβούνται, γι αυτό τρέμουν τα ισχνά ανθρωπάρια.
ΥΓ: Σίγουρα δεν έχει διαβάσει το μνημόνιο που υπέγραψε, αλλά, σίγουρα, έχει μελετήσει τον Γκεμπελς!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ευάγγελος Μουρελάτος 26 Μαρτίου 2012 - 23:51

Σε ένδειξη συμπαράστασης και με μεγάλη εκτίμηση,
αναδημοσιεύσαμε την ανακοίνωσή σας.
Καλή συνέχεια στους κοινούς μας αγώνες για:
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΠΡΟΚΟΠΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ