Αρχική » Ο Φρανκεστάιν του συστήματος

Ο Φρανκεστάιν του συστήματος

από admin

Ζούμε τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, καθώς το δράμα γενικευμένης κατάρρευσης της χώρας βαίνει προς το τέλος του, απειλώντας την ύπαρξη και την υπόσταση του ελληνικού λαού.

Ενώ εξελίσσονται στιγμές που θα κρίνουν αποφασιστικά το μέλλον μας, και αντί μια ολόκληρη κοινωνία να προσανατολίσει την δημόσια συζήτηση σε σχέση με το τι μπορεί και πρέπει να γίνει για να αποφύγουμε την ολοκληρωτική καταστροφή, είμαστε αναγκασμένοι να ασχολούμαστε με τις παραστάσεις αίσχους που δίνει ο ναζί ψυχασθενής Κασιδιάρης και η παρέα του.

Αίφνης, λοιπόν, και με βάση το ψυχωτικό παραλήρημα από το οποίο κατελήφθη σήμερα το πρωί στο στούντιο του ΑΝΤ1, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος ‘πέφτει από τα σύννεφα’ και αντικρίζει κάτι που εδώ και αρκετά χρόνια σοβεί στο μαλακό υπογάστριο της κοινωνίας μας.

Ωστόσο τώρα είναι πολύ αργά. Το καθεστώς τα κατάφερε να καταστήσει τη Χρυσή Αυγή προνομιακό συνομιλητή ενός ευρύτατου, κομματιού της ελληνικής κοινωνίας που σήμερα εξαθλιώνεται ραγδαία – κι έτσι εισπράττουμε στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής αρρωστημένες καταστάσεις που άλλοτε βρίσκονταν στο περιθώριο.

Ποιός άραγε να φταίει; Μήπως οι ελληνικές άρχουσες τάξεις, που σαμποτάρισαν συστηματικά οποιαδήποτε μεταναστευτική πολιτική, για να αποκτήσουν πρόσβαση στα φθηνά μεροκάματα της ξένης και συχνά παράνομης εργατικής δύναμης; Ασφαλώς! Το τίμημα των οιονεί δουλοκτητικών συνθηκών υπήρξε η καίρια υπονόμευση της κοινωνικής και εθνικής συνοχής της χώρας μας –με συνέπεια τα κέντρα των πόλεων να βυθίζονται σε συνθήκες ζούγκλας, κοινωνικού κανιβαλισμού και πολέμου όλων εναντίον όλων.

Φταίει βεβαίως και η αριστερά, που σε αυτό το σημείο συμμάχησε με την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη δεξιά, πλειοδοτώντας στην λογική των ανοιχτών συνόρων, και υπονομεύοντας οποιαδήποτε προσπάθεια να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική αντιμετώπισης του φαινομένου. Της μόνης σοβαρής που μπορούσε να υπάρξει: Που να συνδυάζει έλεγχο των συνόρων, ενσωμάτωση και επιστροφή των ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί εδώ, με ανθρωπιστικούς όρους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έμπαινε καν στη συζήτηση, η οποία διεξάγονταν υπό το καθεστώς ιδεολογικής τρομοκρατίας.

Η άνοδος της Χρυσής Αυγής, είναι προϊόν αυτής ακριβώς της μονοδιάστατης σκέψης: Είναι ένας Φρανκεστάιν που γέννησαν από κοινού οι εθνομηδενιστές της αριστεράς και της σκληρής νεοφιλελεύθερης δεξιάς,  η παγκοσμιοποίηση και τα…. αφεντικά.

Σήμερα, δυστυχώς δρέπουμε τους πικρούς καρπούς αυτής της καταστροφής. Και είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις γκεμπελικές σειρήνες που επιστρατεύουν τους μηχανισμούς της βίας, της ισχύος και της προπαγάνδας, προκειμένου να κερδίσουν την υποστήριξη των πιο απελπισμένων κομματιών της ελληνικής κοινωνίας.

Μιας δύναμης που πατώντας πάνω σε υπαρκτά προβλήματα, λεηλατεί την κοινωνική οργή και την απελπισία και την αποπροσανατολίζει προπαγανδίζοντας την επιστροφή στην εποχή της ΕΣΠΟ και των γερμανοτσολιάδων.

Ωστόσο, οι κατάμεστες πλατείες, ο αγωνιζόμενος ελληνικός λαός έχει μιλήσει για όλα αυτά. Απάντησε μια και έξω, στην Χρυσή Αυγή και στην τεχνητή και αρρωστημένη τακτική της πρόκλησης εσωτερικού εμφυλίου πολέμου που υιοθετεί: Ο δρόμος για την ελευθερία, περνάει μέσα από την διαμόρφωση ενός πλατιού, λαϊκού, ριζοσπαστικού και προοδευτικού πατριωτικού μετώπου.

Αν τα ιδεολογικοπολιτικά εργαστήρια του συστήματος επέτρεπαν στη λαϊκή βούληση να εξελιχθεί αυτόνομα, δίχως να την υποβάλει σε μεταλλάξεις και καθεστωτικές παρεκκλίσεις, το μέτωπο αυτό θα είχε γίνει ήδη πραγματικότητα, και η Χρυσή Αυγή θα ήταν παρελθόν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα είχε μεγάλο κόστος για το ίδιο το Σύστημα και τις άρχουσες τάξεις στην Ελλάδα, γι’ αυτό και προτίμησαν ν’ αφήσουν τον μπαμπούλα να μεγαλώσει.

Υστερόγραφο: Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής πρέπει να συλληφθεί, προτού βρεθούμε μπροστά στην ελληνική παραλλαγή της παράνοιας ενός Μπρέβικ.

Κίνηση Πολιτών Άρδην

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

5 ΣΧΟΛΙΑ

Απόστολος Κατσιούλης 7 Ιουνίου 2012 - 21:53

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,
τα περί πατριωτικού Μετώπου έπρεπε να τα πείτε και να τα υλοποιήσετε τόσο εσείς όσο και το ΚΚΕ, προτού ξεκινήσει ο νερόβραστος ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχε έδαφος που ήταν σε θέση και ήθελε μιά ολοκληρωτική ρήξη με το υπάρχων σύστημα, αλλά το εισέπραξε ο Τσίπρας γιατί από πολύ νωρίς ενοχλούσε τούς πάντες για ΜΕΤΩΠΟ.
Τώρα θα έχει το ελληνικό κοινοβούλιο όχι μόνο τα παραδοσιακά κλεφτρόνια, αλλά και τους Άθλιους Αλήτες και τραμπούκους της παραδοσιακής δεξιάς.
Την βαρύτατη ευθύνη για την κατάντια αυτή τη φέρνει η
Αριστερά και ειδικά αυτή που από καιρό καμώνεται πολύ για το λαό.
Χαιρετώ, με την ελπίδα ότι κάποια φορά θα βγεί και ο ραγιάς από το καβούκι που είναι χωμένος.
Α. Κατσιούλης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
γιαννης Γ 7 Ιουνίου 2012 - 22:22

http://zaxariadis.blogspot.gr/2010/12/blog-post_1572.html
Οταν το ΚΚΕ ηταν ΚΚΕ το εβλεπε ετσι το θεμα,τωρα η καρπαζια πηγε συννεφο και αυτοι ασχολουνται με τις εκλογες…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Φοίβος Γ. Σπάρος 9 Ιουνίου 2012 - 11:18

Μπράβο στην Κίνηση Πολιτών Άρδην. Συμφωνώ κατά 99.9% …μιας που 100% ή πιο πολύ δέν γίνεται.
Ας τα έχουν αυτά υπόψη τους τα ΜΜΕ και οι επόμενες κυβερνήσεις.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
anonymous 12 Ιουνίου 2012 - 15:45

Κύριοι γάμος με έναν δε γίνεται. Απαιτούνται δυο. Από τη μεταπολίτευση κι εντεύθεν είχαμε την αριστερά να τα σπάζει μόνη της. Η χώρα πήγε πίσω αλλά δεν κινδύνευσε με διάλυση κι εμφύλιο. Ξαφνικά έχουμε και τη ΧΑ και τώρα τα πράγματα σφίγγουν. Δεν είναι λοιπόν μόνο η ΧΑ υπεύθυνη, είναι και η παρασιτική αριστερά και μάλιστα περισσότερο από τη ΧΑ. Το ότι ο Ελληνικός λαός έδειξε τόση μεγάλη υπομονή και ανοχή πριν γεννήσει το φαινόμενο ΧΑ καταδεικνύει ότι είναι εξαιρετικά δημοκρατικός.

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να συλληφθεί και να τεθεί εκτός νόμου και το παρασιτικό στοιχείο της αριστεράς και η ΧΑ.

Μάλιστα εγώ αν ήμουν τα πράγματα θα τους έστελνα και τους δυο παρέα στη Μακρόνησο, μήπως και λόγω των κοινών δυσκολιών τα βρούνε και αγαπηθούν. Αυτό το γράφω με διάθεση χιούμορ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κοινή λογική 14 Ιουνίου 2012 - 22:56

Προφανώς κι η άσκηση βίας είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο γιατί οδηγεί στην ανομία και τη διάλυση. Ακόμα πιο επικίνδυνο φαινόμενο όμως είναι η γενίκευσή της διότι δυστυχώς η άσκηση βίας και προπηλακισμών εναντίον τόσο πολιτικών αλλά και ομάδων που είναι ή θεωρούνται αντίπαλοι δεν είναι μονοπώλιο ούτε του Κασιδιάρη ούτε της ΧΑ (βλ. επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στην Κερατέα, επίθεση με νεκρούς στη Μαρφίν). Διότι πιο κακό κι από το Φρανκεστάιν του συστήματος είναι το ίδιο το σύστημα που είναι Φρανκενστάιν κι ο ένας σπάζει ή προσπαθεί να σπάσει το κεφάλι του άλλου…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ