Αρχική » Ρήξη φ. 87

Ρήξη φ. 87

από admin

Διαθέσιμα στην ιστοσελίδα:

[display-posts category="rixi87"]

Κυκλοφορεί την 1 Σεπτεμβρίου στα περίπτερα το νέο φύλλο της εφημερίδας Ρήξη (φύλλο 87). Η Ρήξη, ζητά να κοπεί το σήριαλ για τη ζωή του σφαγέα Σουλεϊμάν που προγραμματίζει να προβάλλει ο Αντένα από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου. Τα ελληνικά κανάλια μετά τον καταιγισμό με τουρκικά σήριαλ όλο το χρόνο, τώρα κάνουν ένα βήμα παραπέρα και µε τυµπανοκρουσίες, μας παρουσιάζουν έναν σφαγέα του ελληνικού και των λοιπών βαλκανικών λαών, τον Σουλεϊµάν, ως ήρωα.

Ο Γιώργος Καραμπελιάς γράφει για το διάλογο που συνεχίζεται σχετικά με την έξοδά μας από το ευρώ και όπως πάντα από νεο-φιλελεύθερους και «μαρξιστές» περιορίζεται στους οικονομικούς όρους, μην αναγνωρίζοντας τις πολιτισμικές και γεωπολιτικές διαστάσεις, που τώρα με τη συριακή κρίση είναι πολύ επίκαιροι. Αλλά το πιο αναγκαίο αυτή τη στιγμή για τους Έλληνες είναι η έξοδος από την κατάθλιψη.

Διαβάστε ακόμα σε αυτό το φύλλο:

Το νέο πακέτο μέτρο είναι ο κοινωνικός Αρμαγεδδών, αφού τα νέα μέτρα θα καταστήσουν προβληματική τη λειτουργία του κράτους, του Νίκου Ντάσιου. Ο Σταύρος Χριστακόπουλος αναρωτιέται για το αν ξέρουμε πως θέλουμε την Ελλάδα, σημειώνει ότι παρά του αντιθέτου εξαγγελίες του Σαμαρά αυτό το πακέτο δεν θα είναι το τελευταίο γιατί η κατάσταση στην ελληνική οικονομία είναι δραματική. Ο Γιώργος Ρακκάς γράφει για τη μακρά πορεία μέσα από τα ερείπια που θα ακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια. Ο Αθανάσιος Θεοδωράκης αναζητά τομείς στους οποίους μπορούμε να στηριχθούμε την επόμενη περίοδο και ο βασικός τομέας είναι ο αγροτικός. Ο Σωτήρης Τλούπας σημειώνει ότι πρέπει να γίνει μια αναγκαία δημογραφική επανάσταση, αφού η Ελλάδα έχει από τους χαμηλότερους δείκτες γεννήσεων στον κόσμο. Ο Γιάννης Ξένος αναρωτιέται αν μπορούν να γίνουν θετικά βήματα για τον περιορισμό του μεταναστευτικού, μετά τις θετικές ενέργειες στον Έβρο, αλλά και τις τρικλοποδιές της Χρυσής Αυγής. Ο συνεργάτης μας Γ.Α. γράφει για το πώς η Τράπεζα Πειραιώς πήρε προίκα το υγιές κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας και το «προβληματικό» παρέμεινε στο Δημόσιο. Ο Τάσος Χατζηναναστασίου για τη ΜΚΟ Euroclio και πως επιχειρεί να ελέγξει και να διαμορφώσει την ιστορική μνήμη.

Κύπρος: οι Μεθοδεύσεις του κατεστημένου και η υποψηφιότητα του Λιλλήκα, του Αλέκου Μιχαηλίδη.

Διεθνή: Η συριακή κρίση τείνει να εξελιχθεί από ευκαιρία σε παγίδα για την Τουρκία, αφού οι μόνοι κερδισμένοι από το παρατεταμένο αδιέξοδο είναι οι Κούρδοι, του Γιάννη Ξένου. Η απουσία της Τουρκίας από τη σύνοδο των αδεσμεύτων χωρών στο Ιράν είναι μια ακόμα ένδειξη ότι οι ιρανοτουρκικές σχέσεις επιδεινώνονται, του Καβεχ Αφρασιαμπί. Ο Βασίλης Στοϊλόπουλος ότι η διάσκεψη του Ρίο για το περιβάλλον, είκοσι χρόνια μετά την προηγούμενη συνάντηση, ήταν ένα μεγάλο φιάσκο, αφού κυριάρχησαν πλήρως οι άνθρωποι της οικονομίας. Στην Κίνα από την άλλη οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχώς αυξάνονται, της Τζένιφερ Τσεγκ.

Κοινωνία: Ο Νικόλας Δημητριάδης δηλώνει ότι ευτυχώς που πατώσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου γιατί έτσι μόνο ο αθλητισμός θα αποκαθάρει από όλα όσα τον μάστιζα τα προηγούμενα χρόνια. Ο Κώστας Σαμάντης κάνει ένα οδοιπορικό στην Ηρακλειά, το μεγαλύτερο νησί των Ανατολικών Κυκλάδων, ενώ ο Κωνσταντίνος Μαυρίδης γράφει για ένα ταξίδι του στον Άθωνα όπου μετατράπηκε σε ένα ταξίδι στην βαθιά ελληνική παράδοση και μια αποκάλυψη της δυνάμης που αυτή κρύβει.

Ιδέες: Ο Σπύρος Κουτρούλης παρουσιάζει τέσσερα βιβλία που κυκλοφόρησαν μέσα στο καλοκαίρι

Οι Λησμονημένες Ιστορίες αυτό το μήνα καταπιάνονται με το σκακιστικό μύθο Μπόμπι Φίσερ

Τέχνη: –Ο Κώστας Σαμάντης ασχολείται τη «θυρανοιξία» του αρχαίου θεάτρου  των Δελφών, όπου ξαναπαίχτηκε παράσταση μετά από 37 χρόνια –ενώ ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας στο cineρήξη παρουσιάζει το έργο του Αρμένιου σκηνοθέτη Σεργκέι Παρατζάνωφ που δεν δίστασε να έρθει σε ρήξη με το σοβιετικό καθεστώς για το έργο και να το πληρώσει με πολυετή φυλάκιση, τέλος τα σκίτσα του Νικόλα

 

Αναζητήστε την στα περίπτερα!

Την εφημερίδα Ρήξη μπορείτε επίσης να τη βρείτε:

Αθήνα: Στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο, Θεμιστοκλέους 37 (Εξάρχεια) Θεσσαλονίκη: Στο Στέκι του Άρδην, Βαλαωρίτου 1 &Δωδεκανήσου γωνία (8ος όροφος), Πάτρα: Κοινοτικόν, χώρος εναλλακτικής παρέμβασης, Ηφαίστου, αρ. 50 (μεταξύ Γεροκωστοπούλου & Πατρέως).

Εφημερίδα Ρήξη ardin-rixi.gr, perardin@gmail.com

Τηλ. επικοινωνίας: 210 3826319 & 2310543751

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ