Αρχική » «Ντενεκές ξεγάνωτος»

«Ντενεκές ξεγάνωτος»

από Άρδην - Ρήξη

Screenshot-40

Του Γ.Κ. από τη Ρήξη φ. 121 που θα κυκλοφορήσει αύριο, Σάββατο 12 Μαρτίου 

Περιφέρεται, με το βλακώδες χαμόγελό του, ανάρμοστο απέναντι στη δεινή κατάσταση της χώρας του, από Βρυξέλλες σε Σμύρνη και από Κωνσταντινούπολη σε Μαξίμου. Κάθε νέα «βόλτα» του κατεβάζει ένα ακόμα σκαλί την Ελλάδα, οδηγώντας τη προς το χαίνον βάραθρο, που αυτός και η παρέα του έχει ανοίξει.
Εκλιπαρεί πλέον το ΔΝΤ να επιστρέψει, γλύφει ως υποτακτικός τον Νταβούτογλου, έχει μεταβάλει τη χώρα ολόκληρη σε περίκλειστο στρατόπεδο.
Τον καρπαζώνουν από παντού. Και όχι μόνον οι συνήθεις Σόϊμπλε και Ερντογάν, αλλά και οι «φίλοι» του Αυστριακοί, ακόμα και τα Σκόπια και οι Αλβανοί.
Ο Ολλανδός χοιροβοσκός μας εμπαίζει ανοικτά –περί «συζήτησης για το χρέος»– και ο Πολωνός αποκαλύπτει πως συνυπέγραψε τον αποκλεισμό της χώρας.
Μόνο του μέλημα πως θα παραμείνει μερικές ημέρες ακόμα στην εξουσία, για να παίζει τρίλιζα με τον Καρανίκα και τον Ιάγο της συμφοράς.
Όσο για τις ρητορικές του αποστροφές αναδεικνύονται ως αυτό που ήταν πάντοτε, ατέλειωτες κενολογίες, αναρίθμητα ψεύδη, καταστροφικές παλινωδίες, γελοίοι ψευτοπαληκαρισμοί.
Αίφνης, όμως, όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν πως απατήθηκαν, καθολικά, ολοκληρωτικά, ανελέητα.
Πώς ένας ολόκληρος λαός δεν μπορούσε να διακρίνει το προφανές; Πώς τόσοι «διανοούμενοι» δεν άκουγαν τον ήχο του ντενεκέ, πίσω από το αλαλάζον κύμβαλο; Πως τον έσπρωξαν στην εξουσία, τόσοι και τόσοι; Από τον Αλαβάνο μέχρι τη γάτα… Ψυχάρη, από τον Καραμανλή μέχρι τον Λαλιώτη; Πως τον ύμνησαν και τον δοξολογούσαν διανοούμενοι, όπως ο Γιανναράς;
Μήπως γιατί ένα είδος συλλογικής παραίσθησης–παράκρουσης συμπαρέσυρε όλη τη χώρα; Ή μήπως γιατί η χώρα βρίσκεται σε παρακμή και το μαγαζί είναι σάπιο, γιατί σε αυτό κυριαρχούν ανθρωπάρια και τιποτένιοι; Δημοσιογράφοι και εκδότες της συφοράς, Μαυρίκοι, ψευδοφιλόσοφοι, ψευδοοικονομολόγοι, Τσακαλώτοι, Βαρουφάκηδες και Κατρούγκαλοι.
Οι καλύτεροι, δυστυχώς, παραμένουν δειλοί, αποσυρμένοι στον εαυτό τους, αυτιστικοί – αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τους άλλους.
Το λαϊκό σώμα, αλλοιωμένο, πλαδαρό, περιδεές απέναντι στην πιθανότητα μιας αντίστασης, που όσο βαθαίνουν τα αδιέξοδα θα γίνεται όλο και πιο επώδυνη, αποζητά μια θαυματουργή λύση, ένα… δημοψήφισμα, έναν… Αρτέμη Σώρρα, έναν… Αλέξη Τσίπρα.
Και πρώτη πράξη κάθαρσης η αναγνώριση πως ο βασιλιάς είναι γυμνός. Για τα υπόλοιπα οψόμεθα…

exof_01

ΣΧΕΤΙΚΑ

12 ΣΧΟΛΙΑ

Common sense 11 Μαρτίου 2016 - 18:59

Και δυστυχώς επειδή ο χρόνος τρέχει και τρέχει αμείλικτα επείγει η αναζήτηση μίας “κιβωτού του Ελληνισμού και της Ρωμηοσύνης” μήπως και κατασθεί δυνατόν να σωθεί κάτι…. Άραγε θα βρεθεί ένας Δευκαλίων και μία Πύρρα αυτή τη φορά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ηλίας Σιμιντζής 11 Μαρτίου 2016 - 20:00

Το ανάθεμα είναι επόμενο. Και εύλογο.
Η διαπίστωση σωστή.
Η πρόταση ποιά είναι ? Και κυρίως το ΠΩΣ.

Παρακαλώ μόνο, όχι γενικόλογες ευχές..
Συγκεκριμένα και ξεκάθαρα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Απόστολος Κατσιούλης 11 Μαρτίου 2016 - 20:40

Καί εσύ κάθεσε στη γωνία και βρίζεις άντί να ανοίξεις μέτωπο πάλης!
Αυτή είναι πραγματική ΚΑΤΑΝΤΙΑ.
Το πάλαι πότε τραγούδι και στόχος του ΚΚΕ «παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στούς δρόμους» είναι, όσο ποτέ, ΕΠΙΚΑΙΡΟ!
Τώρα, στα δύσκολα, χρειάζονται τα παλληκάρια.
Απόστολος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
taxoumexamena 11 Μαρτίου 2016 - 23:53

Να φέρουμε τον Ομπάμα ή την Χίλαρυ να τους ελληνοποιήσουμε, να τους εκλέξουμε και να μας σώσουν.
Δεν βλέπω λύση από μέσα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Επώνυμος Άρχων 12 Μαρτίου 2016 - 08:57

Θα απαντήσω στον κ. Σιμιντζή για το πως ανατρέπεται η κατάσταση. Πριν όμως πω τον τρόπο να πω, πως για να γίνει αυτό θα πρέπει η κοινωνία μας να αντιληφθεί την κατάσταση της χώρας, πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, πως κανένας ότι και να υπόσχεται δεν θα διαχειριστεί τίποτε άλλο παρά την μιζέρια μας. Θα χρειαστούν θυσίες, αγώνα, καρτερία και υπομονή.
Η λύση λοιπόν που προτείνω είναι η εξής : επειδή προβλέπω πως σύντομα θα έχουμε εκλογές, θα ζητούσα από τους συμπολίτες μας να μην πάει κανένας να ψηφίσει. Και όχι μόνο αυτό αλλά να μεταφέρει αυτό το μήνυμα σε όσους γνωρίζει. Έτσι στο τέλος στις εκλογές να πάνε να ψηφίσουν τα κομματόσκυλα και οι “χρήσιμοι ηλίθιοι”. Όταν λοιπόν ο επόμενος πρωθυπουργός βγει και πει μας ψήφισε ο ελληνικός λαός, εμείς θα μπορούμε να του αντιτείνουμε ποιος λαός? Π.χ. το 1 εκατομμύριο ψήφους που πήρες? Όπως ο Τσίπρας με 2 εκ. ψήφους λέει μας ψήφισε ο λαός. Από κει και πέρα αρχίζει η πολιτική ανυπακοή. Περνάνε οι νόμοι και δεν εφαρμόζονται. Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα κάνουν απεργίες “ζήλου”. Δηλαδή λειτουργούν ακριβώς όπως λέει ο κανονισμός και δημιουργούν συμφόρηση στο κυβερνητικό έργο. Και με άλλα τέτοια μέτρα, μέχρι οι κυβερνήσεις να αναγκαστούν να εφαρμόσει τον κοινό στόχο που πρέπει να ζητεί κάθε σκεπτόμενος πολίτης. Την συμμετοχή της κοινωνίας στην λήψη αποφάσεων. Αυτό γίνεται με νομοθετικές πρωτοβουλίες πολιτών, όπου πολίτες που έχουν μια ιδέα που μπορεί να βοηθήσει την χώρα μας να κοινοποιείται και αφού συγκεντρώσει έναν αριθμό υπογραφών ή να εφαρμόζεται ή να συζητήται στην Βουλή για να εφαρμοστεί. Πιστεύω πως η συλλογική σοφία του λαού μαζί με δημοκρατικές διαδικασίες θα αναδείξουν τις καλύτερες λύσεις και αυτό γίνεται με πολίτευμα που προσεγγίζει όλο και πιο πολύ στην Άμεση Δημοκρατία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μπάμπης 12 Μαρτίου 2016 - 13:32

Με αυτή τη “συλλογική σοφία του λαού” μας έστειλες…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Παπαδόπουλος Γιώργος 12 Μαρτίου 2016 - 09:57

Είναι εκτός τόπου και χρόνου, δεν πιάνει τα μηνύματα των καιρών, όποιος από τους πατριωτικούς χώρους πιστεύει ότι δεν θα απαξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου αν συνεχίσει να επικαλείται την αναγκαιότητα παραμονής στο ευρώ και την υποταγή στη δεσποτεία των ευρωπαϊκών θεσμών

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
A.T 12 Μαρτίου 2016 - 16:23

Mε όλο το σεβασμό αλλά τα ίδια πιστεύει και ο Σόιμπλε.. Η εδώ και τώρα επιστροφή στη δραχμή έχει αποκτήσει μεταφυσικές διαστάσεις. Καμία δεύτερη σκέψη για γεωπολιτικές συνέπειες.. Κανένας λόγος για πνευματική και
παραγωγική ανασυγκρότηση πρώτα. Ας ξεφύγουμε πρώτα απ την δυναστεία της διανοητικής σαχλαμάρας που μαστιζει αυτόν τον τόπο χρόνια τώρα και μετά περνάμε και σε άλλα επίπεδα. Είτε με ευρώ είτε χωρίς ευρώ έχουμε μέλλον ακόμα στην κατρακύλα. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα μηνύματα των καιρών…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
alexandros.west 12 Μαρτίου 2016 - 16:29

Oπως σε προηγούμενα σχόλια μου σε άλλα ιντερνετικές τοποθεσίες από τη στιγμή που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν εξεδίωξαν σε χρόνο ασκαρδαμυκτί τον μέχρι 2-8-2015 Διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ (Παπανδρέου – φέρτο) πρώην υπάλληλο του ΔΝΤ Ανδρέα Γεωργίου , αλλά και από τη στιγμή που συντηρούν ακόμα την υποδιοικήτρια του Αθανασία Ξενάκη στην ΕΛΣΤΑΤ τότε λίγα – πολύ λίγα πράγματα μπορούμε να περιμένουμε από τους προς το παρόν κυβερνήτες (ναι προς το παρόν..)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Παπαδόπουλος Γιώργος 12 Μαρτίου 2016 - 21:21

Μα δεν πρόκειται να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση κάτω από αυτές τις συνθήκες. Τα λέει καλά το άρθρο, οι πρόγονοί μας φτιάξανε την ζωή τους από το μηδέν κάτω από πολύ πιο χειρότερες συνθήκες πάμπολλες φορές, κυριολεκτικά από το μηδέν, ούτε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, και εμείς πλαδαροί και φοβισμένοι πεθαίνουμε περιμένοντας το θαύμα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ο ηλιος ο πρασινος 13 Μαρτίου 2016 - 06:47

εγω συναντω ακομα καποιους που τον δικαιολογουν!μιλαμε για τον χειροτερο πρωθυπουργο της ιστοριας,που μονο με τον γουναρη κ την παρεα του μπορει να συγκριθει
ειναι απιστευτο αυτο που συμβαινει! νομιζεις πως δεν παει παρακατω και πλεον ο πατος εχει γινει ασανσερ με κουμπια που δειχνουν προς το μειον απειρο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βασίλειος Λιάκος 13 Μαρτίου 2016 - 14:28

Μόνον τά Χριστοκεντρικά κριτήρια δίνουν τήν δυνατότητα στόν άνθρωπο νά κρίνη σωστά ακριβώς διότι ο Χριστός είναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ ! Η πλειονότης τών Ελλήνων επειδή ακριβώς επιλέγει κατά τήν καρδίαν αυτού έχει τούς αναλόγους πολιτικούς άρχοντες, τίποτε τό παράξενο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ