Αρχική » Η Χρυσή Αυγή θα κάνει στη Θράκη ό,τι η Χούντα έκανε στην Κύπρο

Η Χρυσή Αυγή θα κάνει στη Θράκη ό,τι η Χούντα έκανε στην Κύπρο

από admin

«Κουντούρντισαν» οι Χρυσαυγίτες το Σαββατοκύριακο στη Θράκη. Τι για «συντάγματα εθνικιστών» μίλησαν, τι «Τούρκοι Μογγόλοι Δολοφόνοι» φώναξαν, τι απειλές εκτόξευσαν ότι «κοιτούν προς την Πόλη» των 11.000.000 εκατομμυρίων, και άλλα πολλά μεγαλόσχημα.

Αυτήν την στρατηγική, των παχιών (σαν τον Παναγιώταρο), αιχμηρών λόγων και των προκλήσεων, σε μια περιοχή που οργιάζει το Τουρκικό προξενείο, οι ΜΙΤ και θάλλουν οι επεκτατικές στρατηγικές των νεοθωμανών, οι της Χρυσής Αυγής την θεωρούν «πατριωτική στάση».

Στην ουσία της, πέρα απ’ ότι στην ουσία της είναι φαφλατάδικη και άνευ πραγματικού αντικρίσματος, είναι και επικίνδυνη. Διότι το μόνο που καταφέρνει είναι να δικαιώνει την τουρκική προπαγάνδα, και να δίνει λαβή για την περαιτέρω εξάπλωσή της εντός του μουσουλμανικού στοιχείου, και για την εσωτερική καταστολή που ασκεί το προξενείο εντός της μειονότητας, στ’ όνομα της «προστασίας» από το Χριστιανικό στοιχείο.

Έτσι η Χρυσή Αυγή, «πουλώντας πατρίδα» με στριγκλιές για μερικές δεκάδες ψήφων, απειλεί να ρίξει λάδι στη φωτιά –με τον ίδιο τρόπο που οι ιδεολογικοί και πολιτικοί πρόγονοί τους, αυτοί της δικτατορίας προσέφεραν τα «ανδραγαθήματά τους» στην Κύπρο το 1974.

Οι επιτελείς του Νταβούτογλου θα τρίβουν τα χέρια τους…

Οι υγιείς πατριωτικές δυνάμεις θα πρέπει να αποκαλύψουν τον πραγματικό ρόλο και τις συνέπειες των γαυγισμάτων της Χρυσής Αυγής. Προτού ριζώσει για τα καλά, εκμεταλλευόμενη την εγκατάλειψη της πολιτείας που υπαγορεύεται από την προδοτική πολιτική της κυβέρνησης και των αρχουσών τάξεων. Ειδάλλως, η ζημιά θα γίνει και η ΧΑ θα παίξει τον ρόλο του «επιταχυντή» όλων όσων φοβόμαστε ότι θα συμβούν στην ακριτική μας Θράκη…

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Καμπούρης 11 Δεκεμβρίου 2012 - 13:31

Αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια. Τώρα το θέμα είναι πώς να πείσεις τον κόσμο που πιστεύει ότι η Χ.Α. είναι αυτοί που τουλάχιστον κάτι κάνουν…
Και πώς να το κάνεις τη στιγμή ο αντίθετος πόλος στο άκουσμα και μόνο της λέξης “εθνικό” σε κατατάσσει με τους φασίστες…
Είναι πολύ στενός ο δρόμος μας…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κωνσταντάς Χατζηκωσταράτσος 12 Δεκεμβρίου 2012 - 09:34

Νομίζω πως είναι αναγκαία μια παρατήρηση.

Η χούντα είχε οργανώσει μια κίνηση εναντίον του Μακαρίου στη Κύπρο, με επικάλλυμα εθνικό. Με πρόσχημα τη πολιτική του Μακαρίου για ευκταίο και εφικτό (“η Ενωση είναι το ευκταίο, η ανεξαρτησία το εφικτό”), τον κατηγορούσε πως εγκατέλειψε τον αγώνα για Ενωση. Ταυτόχρονα όμως η χούντα διαμηνούσε στο Μακάριο πως η Ενωση πρέπει να αναβληθεί.

Αποκορύφωμα ήταν το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου. Με τη σειρά του, αυτό έδωσε πρόσχημα στη Τουρκία για να εισβάλει. Πρόσχημα, όχι αιτία, διότι αιτία ήταν ο τουρκικός σωβινισμός. Η ίδια η τουρκική πολιτική ανέφερε ως αιτία την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης, και όχι άλλη. Η ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων, π.χ., δεν αναφέρθηκε ως αιτία. Εξ άλλου, μέσα σε τέσσερεις-πέντε μέρες,από τις 15 μέχρι το βράδυ της 19ης Ιουλίου 1974, δεν μπορείς να ετοιμάσεις σχέδια για εισβολή, να επιλέξεις και να συγκεντρώσεις δυνάμεις για να φύγουν και να εισβάλουν στη Κύπρο. Ωστε, η εισβολή ήτανε σχεδιασμένη από καιρό.

Νομίζω, λοιπόν, πως η φράση “να ρίξει λάδι στη φωτιά” δεν περιγράφει σωστά όσα κάνει η χρυσή γαυγή, και κυρίως όσα έκανε η χούντα. Κατά την αντίληψη μου, η φράση αναφέρεται σε ενέργεια πραγματική, και όχι εκλαμβανόμενη ως τέτοια. Και αυτό που έκανε η χούντα δεν ήταν αιτία της εισβολής, αλλά παρουσιάσθηκε ως τέτοια.

Οι δε “υγιείς πατριωτικές δυνάμεις” μπορούν, και νομίζω πρέπει, να αντικατασταθούν από το σωστότερο πατριωτικές δυνάμεις. Αυτές οι δυνάμεις είμαστε εμείς. Οι άλλοι είναι πατριδοκάπηλοι, κατά δήλωσιν μεν πατριώτες, κατ’ ουσίαν δε αυταρχικό πολιτικό ρεύμα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ