Αρχική » Ο δόλιος βλάξ και μια θλιβερή επέτειος

Ο δόλιος βλάξ και μια θλιβερή επέτειος

από admin

Σαν σήμερα πριν πέντε χρόνια από το ακριτικό Καστελόριζο ο Γιώργος Παπανδρέου μας έβαζε στο Μνημόνιο και κατέστρεφε την χώρα. Λίγους μήνες πριν, τον Φεβρουάριο του 2010, ο Γ. Καραμπελιάς μας προειδοποιούσε για το ποιον του ανδρός αυτού.

papandreou kastelorizo_990x595

του Γιώργου Καραμπελιά από τη Ρήξη τ. 60

Πολλοί από μας επέμεναν πως είναι βλαξ και δεν πρόκειται να κυβερνήσει ποτέ. Άλλοι, ανάμεσά τους και μερικοί που τον γνώριζαν, αντέτειναν πως είναι δόλιος και μνησίκακος ως καμήλα. Όταν την έφερε στον άχρηστο παρλαπίπα μέσα στο κόμμα του, εξόντωσε τον Σημίτη, χρίστηκε πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, και εν συνεχεία κέρδισε τις εκλογές απέναντι στον παραδομένο, επιβεβαιώθηκαν όσοι επέμεναν στη δεύτερη άποψη, πως είναι όντως δόλιος και σιγανό ποτάμι.
Ωστόσο, τέσσερις μήνες διακυβέρνησης ανέβασαν τις μετοχές εκείνων που πόνταραν στην ευήθεια. Διότι στη διάρκειά τους κατέστρεψε ήδη ό,τι είχε απομείνει από την οικονομία, φουσκώνοντας ο ίδιος τα ελλείμματα και αυτοπροβαλλόμενος σαν το εύκολο θύμα των κερδοσκόπων. Παράλληλα, τα πρώτα του ταξίδια στο εξωτερικό ήταν στην Τουρκία και την Αγγλία, δηλαδή στους ορκισμένους εχθρούς μας, (βλέπε και Φαϊνάνσιαλ Τάιμς) και όχι στη Γαλλία, τη Γερμανία ή τη Ρωσία, απ’ όπου θα μπορούσε ίσως κάτι να κερδίσει η Ελλάδα. Και μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης δραπετεύει για τέσσερις (!) μέρες στην Ινδία για την… αειφόρο ανάπτυξη.
Όμως και πάλι μπερδεύει τους «παρατηρητές». Εξαγγέλλει μια πολιτική λιτότητας, που υπερακοντίζει το Πρόγραμμα Σταθερότητας, αφού πρώτα εξαπάτησε τον Σαμαρά, στη συνάντηση που είχαν, ώστε αυτός να τον στηρίξει δημοσίως χωρίς να του αναφέρει τα νέα μέτρα, που εξήγγειλε δύο ώρες μετά! Επρόκειτο για καταπληκτικό δούλεμα. Εξαγγέλλει τα πιο αντιλαϊκά μέτρα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, κερδίζοντας και τη στήριξη του Καρατζαφέρη, και τη στιγμή που τα συνδικάτα, οι συριζαίοι και οι γραφειοκρατίες ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, προωθεί το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια ώστε να τσουβαλιάσει όλους τους εθνομηδενιστές και «πολυπολιτισμικούς» αριστερούς.
Συμπέρασμα, το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Βλέπε Κόφι Ανάν, Μπαν Γκι Μουν και άλλους υπαλλήλους των Αμερικανών. Και υπάρχει μια παμπάλαια σύνθετη ελληνική λέξη, που το αποδίδει θαυμάσια: κουτοπονηριά.

Διαβάστε ακόμα:

Η στρατηγική της «αράχνης», από τον ΓΑΠ στον Αλέξη Τσίπρα

Ειδικό δικαστήριο για τον ΓΑΠ

Προωθήστε την αφίσα «Καταζητείται ο ΓΑΠ»

Αιδώς Αργείοι

O Γιώργος Παπανδρέου στο πλυντήριο Harvard

Μνημόνιο και κρίση, αντιμνημόνιο και ανατροπή

Επιστολή – σοκ στελέχους του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα φύγει απ’ την Ελλάδα

Όχι στο «δημοψήφισμα» Παπανδρέου-Μέρκελ

H αναπόφευκτη πτώχευση ενός μοντέλου

ΣΧΕΤΙΚΑ

5 ΣΧΟΛΙΑ

george 26 Απριλίου 2013 - 08:40

Δόλιος ναι! Για το βλάκας έχω αρχίσει να αμφιβάλω κύριε Καραμπελιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
flatsolid 29 Απριλίου 2013 - 09:06

Και έζησε αυτός καλά (στο Μανχάτταν) κι΄ αυτοί (πιστωτές) καλύτερα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Homotopy 26 Απριλίου 2015 - 11:19

Α,ώστε λοιπόν κατά τον κ.Καραμπελιά,του 2010,ο ΓΑΠ σε 4 μήνες κατέστρεψε “ό,τι είχε απομείνει από την οικονομία, φουσκώνοντας ο ίδιος τα ελλείμματα και αυτοπροβαλλόμενος σαν το εύκολο θύμα των κερδοσκόπων.”
Ενώ όσοι λέμε σήμερα πως ο Τσίπρας σε 3 μήνες κατέστρεψε ό,τι είχε απομείνει από την οικονομία, οδηγώντας σε ύφεση και εσωτερική στάση πληρωμών και αυτοπροβαλλόμενος σαν το εύκολο θύμα των κερδοσκόπων και των δανειστών, είμαστε γερμανοτσολιάδες και φερέφωνα των ξένων.Σε αντιδιαστολή με τον…πατριώτη κ.Καραμπελιά σύμφωνα με τον οποίο το 2010,όπως διαβάζουμε στο παραπάνω άρθρο,ο ΓΑΠ δεν έπρεπε να επισκεφθεί τους ορκισμένους εχθρούς μας,Τουρκία και Αγγλία,αλλά τη Γαλλία και τη…Γερμανία “απ’ όπου θα μπορούσε ίσως κάτι να κερδίσει η Ελλάδα”.(Δεν βάζω και τη Ρωσία που έγραψε διότι την περασμένη εβδομάδα είδαμε πια…τι (δεν) θα μπορούσε να κερδίσει η Ελλάδα)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
xen 26 Απριλίου 2015 - 18:02

Συνέχεια το λέμε ότι οι οπαδοί του ΓΑΠ πέρασαν στο σύνολό τους στον Συριζα (τουλάχιστον όσοι ήταν κάτω από τα 60 και δεν πέτυχαν στις καλές του εποχές τον Γέρο της Δημοκρατίας και άρα εχουν άλλου τύπου σχέσης με το Παπανδρέϊκο), αλλά καμιά φορά χρειαζόμαστε και καμιά απόδειξη για να είμαστε σίγουροι. Εσύ είσαι απόδειξη αμετανόητου οπαδού του ΓΑΠ, ότι και να γίνει θα πιστεύεις ότι ο ΓΑΠ είχε αγαθες προθέσεις αλλά…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 26 Απριλίου 2015 - 21:19

Φίλτατοι εδώ είσθε κι εδώ είμαστε ο ΓΑΠ θα ξαναέρθει στα πράματα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μέσα στα επόμενα 3-5 έτη.
Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ