Αρχική » Μανώλης Γλέζος προς Σόιμπλε: Δεν επαιτούμε… Απαιτούμε…

Μανώλης Γλέζος προς Σόιμπλε: Δεν επαιτούμε… Απαιτούμε…

από admin

ΑνοιχτήεπιστολήτουΠροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου ΜανώληΓλέζου προς τον κ.Σόιμπλε: Δεν επαιτούμε…Απαιτούμε…

Κύριε Σόιμπλε,

Θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στην Ελλάδα, αν ερχόσασταν ως φιλοξενούμενος.

Αλλά έρχεστε σαν επικυρίαρχος. Και δεν το δικαιούστε. Έτσι θα αξιοποιήσω την πείρα δύο περισσοτέρων δεκαετιών ζωής, για να σας υπενθυμίσω ότι οι λαοί δεν έχυσαν το αίμα τους για μια Ευρώπη της δυστυχίας, του αυταρχισμού, της ανεργίας και της πείνας. Πιστέψαμε ότι η βελτίωση της ζωής όλων, νικητών και ηττημένων, ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος για μια Ευρώπη των πολιτών της και της Ειρήνης.

Γι’αυτό η φτωχή και καθημαγμένη Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις χώρες που δάνεισαν το 1953 την ηττημένη Γερμανία να ανακάμψει. Τον περασμένο Απρίλιο, με αναγκάσατε να σαςαποκαλέσωανιστόρητο, όταν χαρακτηρίσατε μη νόμιμες τις διεκδικήσεις μας. « Η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως», έλεγαν οι Λατίνοι. Σας επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι δικαιούμαστε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε :

α) τις αποζημιώσεις για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα,

β) την επιστροφή του αναγκαστικού δανείου,

γ) τις επανορθώσεις λόγω βλαβών στις υποδομές της χώρας και

δ) την επιστροφή των κλαπέντων αρχαιολογικών θησαυρών.

Δεν θα επαναλάβω τα ποσά, γιατί τα γνωρίζετε πολύ καλά. Είναι αυτά που επιδίκασε το 1946 η ΔιασυμμαχικήΕπιτροπή υπέρ της Ελλάδας.

Και για ακόμη μια φορά θα σας το πω :

Δεν επαιτούμε… Απαιτούμε…

Δεν επιζητούμε εκδίκησηαλλάδικαίωση…»

Την επιστολή προσυπογράφουν όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου «με τη βεβαιότηταότι αντιπροσωπεύουμε το σύνολο του Ελληνικού Λαού..», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Μεταξύ αυτών και ο Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, εκλεγμένο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα και εκπρόσωπός του για τα Καλάβρυτα και την ευρύτερη περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Μάο-Τσε-Γκρικ 17 Ιουλίου 2013 - 17:54

έχουμε όμως και ένα μεγάλο σόι-μπλε που αρνείται να υποστηρίξει αυτά στον Σόιμπλε. ΟΙ Γιάβολοι του Γιαβόλ που κυβερνάνε έχουν έτοιμες τις αγκαλιές.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ