Αρχική » Το τέλος μιας εποχής, η αρχή μιας νέας

Το τέλος μιας εποχής, η αρχή μιας νέας

από admin

Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να αναγκάζεται κανείς να απαντήσει στις αθλιότητες ενός ατόμου όπως ο Καζάκης.

Παρότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει γράψει αναρίθμητους υπαινιγμούς αλλά και ανοικτές αθλιότητες ενάντια στο Άρδην, δεν απαντούσαμε γιατί θεωρούσαμε και θεωρούμε ανούσιες τις διαμάχες με άτομα ανάλογου ποιού. Ο άνθρωπος ανήκει σε άλλη κατηγορία.  Όμως είμαστε υποχρεωμένοι για μία πρώτη και τελευταία φορά να το κάνουμε, διότι το κίνημά μας βρίσκεται σε μία καμπή και το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών με τέτοιες λογικές, συνιστά προϋπόθεση για τη διαδικασία ωρίμανσης του. Οι κραυγές και οι εύκολες παρόλες της αρχικής φάσης, όταν πολιτικοί απατεώνες, διαταραγμένοι και άτομα με νηπιακή πολιτική σκέψη, βρισκόταν συχνά στο προσκήνιο, πλέον δεν μπορούν να πείσουν κανένα. Η κριτική λοιπόν στο ήθος και τις πρακτικές ατόμων σαν τον Καζάκη έχει παραδειγματικό χαρακτήρα. Αφορά το τέλος μιας ολόκληρης εποχής και την απαρχή μιας νέας. Γι’ αυτό και θεωρούμε πως αυτό μας το κείμενο αφορά στην πορεία του αντιμνημονιακού κινήματος, συνολικά, με αφορμή, απλώς, την πρόσφατη συκοφαντική εκστρατεία του Καζάκη εναντίον μας.

Σήμερα έχει επιτέλους καταστεί συνείδηση πως, εκτός από αντιστασιακή διάθεση και αγανάκτηση, απαιτείται επιτέλους φρόνημα, ήθος και προπάντων Λόγος, προκειμένου να ολοκληρώσουμε μια πορεία διαμόρφωσης ενός κινήματος απελευθέρωσης αυτού του τόπου.

Ας πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Οι συκοφαντίες ενός τσαρλατάνου

Ο Καζάκης, αφού απέτυχε οικτρά σε όλες τις προηγούμενες τυχοδιωκτικές ενέργειές του (συμπεριφορά του στη Σπίθα, εκλογικό τουρλουμπούκι με τον Παπαθεμελή, επαναλαμβανόμενες «συμμαχίες» χωρίς αρχές, ακόμα και με ακροδεξιούς), επιδίδεται τον τελευταίο καιρό σε μια συκοφαντική εκστρατεία –τη μόνη μορφή «διαλόγου»[1] που γνωρίζει– ενάντια στο Άρδην και τον Γιώργο Καραμπελιά, κατά τον ίδιο τρόπο που είχε τολμήσει στο παρελθόν να κάνει και με τον Μίκη Θεοδωράκη. Αυτό το κάνει διότι, ως ανερμάτιστος και τυχάρπαστος, αισθάνεται ότι απειλείται από μια διαδικασία ουσιαστικής και στέρεης συγκρότησης του αντιμνημονιακού χώρου, στην οποία δεν χωράνε πλέον  οι παχιές και εύκολες διακηρύξεις και στην οποία  εντάσσεται και η πρόσφατη πρωτοβουλία του Άρδην και του «Σπάρτακου» για τη δημιουργία ενός Πατριωτικού Εναλλακτικού Απελευθερωτικού  Κινήματος. Γι’ αυτό ξεκίνησε μια νέα σειρά επιθέσεων εναντίον μας. Το περιεχόμενό τους αποτελείται από  ένα μείγμα συκοφαντιών και διαστρεβλώσεων, οι οποίες στοχεύουν στο να εμποδίσουν τις διαδικασίες συνεύρεσης του αντιμνημονιακού χώρου και να «τσιμεντάρουν» τους λίγους που τον ακολουθούν ακόμα, ενάντια στο Άρδην, καθώς και να απομακρύνουν ανθρώπους που δεν έχουν εικόνα για τη μέχρι τώρα πορεία δεκαετιών του κινήματος. Εξάλλου, όπως ο ίδιος διακηρύσσει, στα μόνα σχολειά που έχει θητεύσει επί μακρόν ήταν το ΚΚΕ με την ιδιαίτερη έφεση στην πρακτορολογία και τη συκοφαντία που χαρακτηρίζει τη λογική του και οι πολυεθνικές και χρηματιστικές εταιρείες στις οποίες συμμετείχε.

Και οι συκοφαντίες του μπορεί να μη λένε τίποτα για τον «εχθρό» τον οποίον επιθυμεί να κατασκευάσει, λένε πολλά όμως για τη δική του ταυτότητα και τις ιδεολογικές του αντιλήψεις.

Πρώτον, με το  να καθυβρίζει τον Γ. Καραμπελιά ως μίσθαρνο όργανο του Εμφιετζόγλου και της Πρεσβείας[2] –όπως συκοφαντούσε στο παρελθόν τον Θεοδωράκη και τη Σπίθα ως ενεργούμενα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ή χαρακτήριζε «άκαπνο» τον… Μανόλη Γλέζο!–  επιστρέφει τον πολιτικό διάλογο στον πολιτικό παγετώνα των χειρότερων στιγμών της μεταπολίτευσης. Καταφεύγει στη χειρότερη εκδοχή αυριανισμού[3],  δείγμα μιας αντίληψης για την πολιτική η οποία χρεοκόπησε – και μαζί οδήγησε τη χώρα μας στην καταστροφή. Η πολιτική αλητεία, όμως, ποτέ δεν πρόσφερε καλές υπηρεσίες στην υπόθεση της χειραφέτησης του ελληνικού λαού –αντιθέτως, εκθέτει, εν τέλει, την πλειοψηφία των ανθρώπων που συμμετέχουν στο ΕΠΑΜ και εμφανίζονται σήμερα να καθοδηγούνται από έναν τσαρλατάνο,  έναν κατ’ εξακολούθηση ψευδολόγο, ο οποίος χρησιμοποιεί ίδιου και χειρότερου τύπου «επιχειρήματα» και στις εσωτερικές αντιπαραθέσεις της οργάνωσής του. Για όποιον έχει παρακολουθήσει τον δημόσιο λόγο του, πρόκειται για έναν βορβορώδη οχετό. Μπορούμε δε να φανταστούμε το ποιόν του κατ’ ιδίαν λόγου του, το οποίο αντιμετωπίζουν όσοι τολμούν να του αντιπαρατίθενται στο εσωτερικό της οργάνωσής του[4].

Εμφανίζεται να κατηγορεί όποιον τολμάει να διαφωνεί μαζί του ως «δεξιό» και «συντηρητικό», την ίδια στιγμή που επέλεξε να συμμαχήσει με μια συλλογικότητα (τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας) η οποία δεν ντρέπεται να ανακοινώνει ότι συμμετέχει στις γιορτές μίσους στον Γράμμο και εκδίδει ανακοινώσεις εκθειάζοντας την Ελληνική Αστυνομία για την εισβολή στο Πολυτεχνείο και τις έρευνες που διεξήχθησαν εκεί κατά τα μέσα του Αυγούστου, και υποχρεώθηκε να το πάρει πίσω μόνο τη στιγμή που ξεσηκώθηκε όλος ο κόσμος και στο ίδιο το ΕΠΑΜ γι’ αυτή τη συμμαχία[5].

Αυτή είναι η υπέρτατη απόδειξη του ακραίου τυχοδιωκτισμού του Καζάκη. Να βάλλει κατά δικαίων και αδίκων, επιστρατεύοντας χυδαίες συκοφαντίες, την ίδια στιγμή που είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με τον οποιονδήποτε, προς άγραν ψηφοφόρων.

Ποιος μιλάει για ποιους

Σε ό,τι αφορά στην ουσία, είναι αστείο να παίρνει κανείς κάποιες διαφημίσεις που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Άρδην (πολλές από τις οποίες, τελικά, δεν πληρώθηκαν ποτέ από την Εταιρεία του Εμφιετζόγλου προς το περιοδικό, επειδή βούλιαξε οικονομικά πριν από μερικά χρόνια) και να χυδαιολογεί ασύστολα. Εξάλλου, εμείς είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι η μόνη μεγάλη εταιρεία που είχε διαφημιστεί στο περιοδικό μας είναι εκείνη του Εμφιετζόγλου, παρά τις πολιτικές διαφωνίες που έχουμε μαζί του, μια και ανήκουμε σε διαφορετικούς χώρους. Ενός ανθρώπου που έχει προσφέρει πάρα πολλά στη Θράκη για την αντιμετώπιση της τουρκικής προπαγάνδας στους Ρομά και τους Πομάκους, σε μια εποχή που κανένας δεν μιλούσε γι’ αυτά, τουλάχιστον πριν από είκοσι χρόνια. Καλά θα κάνει λοιπόν ο άκαπνος πρώην κνίτης να μη χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα του τουρκικού Προξενείου για τη δράση του Εμφιετζόγλου υπέρ του ελληνισμού στη Θράκη. Αντίθετα, εμείς έχουμε αρνηθεί να συναναστρεφόμαστε και να σιτιζόμαστε από υποκείμενα τύπου Κοντομηνά, που έχουν κατακλέψει τον ελληνικό λαό και το δημόσιο και που κάποια στιγμή προσπάθησαν να παίξουν, μαζί με άλλους εκπροσώπους της λούμπεν μεγαλοαστικής τάξης, το παιγνιδάκι της δραχμής, προκειμένου να απαλείψουν τα χρέη τους και να αγοράσουν κοψοχρονιά τη χώρα – εκμεταλλευόμενοι την πραγματική αγανάκτηση των Ελλήνων και το γεγονός ότι όντως το ευρώ λειτουργεί αρνητικά για την ελληνική οικονομία. Και όμως, ο επιχειρηματίας αυτός, σε προσωπική συμφωνία με τον Καζάκη, τον είχε σχεδόν έξι ώρες την ημέρα στο ραδιόφωνό του να προπαγανδίζει τη φωνή του κυρίου του με επαναστατική λεοντή!

Τολμάει κάποιος που εμφανίστηκε ως κομήτης, χωρίς κανείς να ξέρει από πού κρατάει η σκούφια του, να στρέφεται εναντίον ενός ανθρώπου που, από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, συμμετέχει μόνιμα και ενεργά στα κινήματα για τη χειραφέτηση του ελληνικού λαού, με αναρίθμητες συλλήψεις, δίκες, καταδίκες, από όλα τα καθεστώτα, με μια ακτιβιστική, συγγραφική και εκδοτική δραστηριότητα χωρίς προηγούμενο στη μεταπολιτευτική περίοδο και να χαρακτηρίζει «σκυλολόϊ» αγωνιστές που συνέπεια και συνέχεια επί δεκαετίες έχουν αντιμετωπίσει την κρατική καταστολή. Εξάλλου, όπως αυτός τόλμησε ανενδοίαστα να επιτεθεί με αχαρακτήριστες εκφράσεις στα δύο νεώτερα σύμβολα της αντίστασης του ελληνικού λαού, τον Μανόλη Γλέζο και τον Μίκη Θεοδωράκη, του έλειπε ο Γιώργος Καραμπελιάς στη μεταπολιτευτική περίοδο.

Δυστυχώς, με την αιφνίδια είσοδο στη δημόσια ζωή πολλών ανθρώπων χωρίς προηγούμενη πολιτική εμπειρία, μπορούσαν διάφοροι τυφλοπόντικες να συκοφαντούν ανθρώπους που, παλαιότερα, δεν θα μπορούσαν να πιάσουν στο στόμα τους χωρίς να τους παίρνουν με τις πέτρες. Εδώ έφτασε ένα ναζιστικό γκρουπούσκουλο σαν την «Χρυσή Αυγή» να εκτιναχθεί δημοσκοπικά σε πάνω από 10% του ελληνικού λαού, και δεν χωράει ένας απατεώνας τηλε-ευαγγελιστής στον αντιμνημονιακό χώρο; Όταν μάλιστα χαϊδεύει τα αυτιά ενός καθημαγμένου κόσμου, προφητεύοντας πάνω από εκατό φορές μέχρι σήμερα την «άμεση κατάρρευση» και υποσχόμενος τον παράδεισο της δραχμής[6], ενώ απολαμβάνει και το ανάλογο σπρώξιμο από τα  καθεστωτικά μήντια;

Αλλά ζούμε στην εποχή της σύγχυσης: ένας άνθρωπος που, μέχρι πρότινος, εργαζόταν για τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά τραστ, φτάνει να κατηγορεί άλλους για «σχέση με το μεγάλο κεφάλαιο»! Όταν αυτοί οι άλλοι, σε αντίθεση με τον Καζάκη, πάλεψαν επί δεκαετίες για να είναι αυτόφωτοι, διαθέτουν τα δικά τους αυτοχρηματοδοτούμενα όργανα επικοινωνίας και είναι κομμένοι (με άνωθεν εντολές πρεσβειών, κυβερνήσεων ή ολιγαρχών-επιχειρηματιών) από ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα ΜΜΕ, ενώ πολλές φορές αρνούνται συνεργασίες με κανάλια και παρουσία σε εκπομπές που δεν εγκρίνουν, σε αντίθεση με τους τυχάρπαστους λιγούρηδες. Μάλλον, λοιπόν, ο Καζάκης «εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια». Επειδή έγινε γνωστός μέσα από διαύλους που του πρόσφεραν απλόχερα διάφοροι χρεοκοπημένοι επιχειρηματίες.

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, η λειτουργία της συκοφαντίας είναι άλλη: απώτερο σκοπό δεν έχει να αποκαλύψει αυτά που διατείνεται ότι αποκαλύπτει, αλλά να αποκρύψει άλλα, απάτες, αδυναμίες και παραλείψεις που αφορούν τον ίδιο και την άμεση οριστική του χρεοκοπία.

Πρώτον, οι συκοφαντίες του Καζάκη σκοπό έχουν να αποκρύψουν το γεγονός ότι δεν διαθέτει πρόταση για την έξοδο από την κρίση και ότι έχει στηρίξει την οικοδόμηση της προσωπικής του πολιτικής σταδιοδρομίας σε ένα κούφιο και κενό ιδεολόγημα. Έτσι, περιδιαβαίνει επί τρία χρόνια κανάλια και σταθμούς κλίνοντας σε όλες τις δυνατές κλίσεις τις προτάσεις «βγαίνουμε άμεσα από το Ευρώ» και «δεν πληρώνουμε τίποτα» ενώ, επί του συγκεκριμένου, δηλαδή στα ερωτήματα του ποιος θα το κάνει και με ποιόν τρόπο, δεν έχει τίποτα να πει.

Η αλήθεια είναι ότι ο Γ. Καραμπελιάς και το περιοδικό Άρδην διαθέτουν μια διαφορετική αντίληψη για το νόμισμα. Όχι παραμονής στο ευρώ με κάθε τίμημα, αλλά ρεαλιστικής, πραγματικής απεξάρτησης από το νόμισμα που καθήλωσε την Ελλάδα σε κατάσταση αποικίας χρέους. Ο Γ. Κ. και το Άρδην  ανήκουν σε εκείνους που πάλεψαν, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, για να μην ενταχθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη, όταν ο Καζάκης κρυβόταν στις χρηματιστικές εταιρείες που, όπως αναφέρει αόριστα, εργαζόταν. Ωστόσο το Άρδην ενδιαφέρεται πραγματικά και όχι τυχοδιωκτικά για την απελευθέρωση της χώρας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θέτουμε τη διαδικασία της απεξάρτησης από το (γερμανικό) νόμισμα, με τα πόδια της στο έδαφος. Δηλαδή, θεωρούμε ως προϋπόθεση τη διαμόρφωση κοινωνικών και πολιτικών υποκειμένων, καθώς και ενός πολιτικού προγράμματος ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας, ώστε να είναι εφικτή η έξοδος από αυτό χωρίς να σημάνει νέες καταστροφές για τον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό και προτιμούμε πρώτα να συμβάλουμε στην οικοδόμηση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που να είναι σε θέση να το πραγματοποιήσουν, και να ξέρουν πως μπορούν να το κάνουν, και δεν αρκούμαστε σε τυχάρπαστους μπατιρημένους επιχειρηματίες και πολιτικούς απατεώνες. Γι’ αυτό και προκρίνουμε ζητήματα όπως αυτό της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της αποκατάστασης του εμπορικού ισοζυγίου, της ανοικοδόμησης της αγροτικής οικονομίας σε λογικές αυτάρκειας, την ανασυγκρότηση των κοινωνικών υποκειμένων που μπορούν να φέρουν σε πέρας αυτή τη διαδικασία, τη διαμόρφωση ενός πλατιού αντιγερμανικού κινήματος, καθώς και μιας σοβαρής εναλλακτικής πρότασης εξόδου από την κρίση, την οποία δεν διαθέτει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, πόσο μάλλον ο… Καζάκης.

Διότι όλα αυτά είναι προϋποθέσεις για την απεξάρτησή μας από την οικονομία του ευρώ, και κατά συνέπεια από το κοινό (γερμανικό) νόμισμα: Δίχως αυτά, η έξοδος από το ευρώ μεταβάλλεται σε μια πολιτική καταστροφής του ελληνικού λαού, από την οποία θα κερδίσουν οι… Γερμανοί, οι κερδοσκόποι, οι μαυραγορίτες και βέβαια οι… νεο-οθωμανοί, που καιροφυλακτούν να προσαρτήσουν ολοκληρωτικά τη διαλυμένη Ελλάδα. Πώς εξάλλου εξηγείται το γεγονός ότι η Μέρκελ επανήλθε, εν είδει απειλής, στο ζήτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας; Εξάλλου, γνωρίζουμε και τις διασυνδέσεις του χρηματοδότη επιχειρηματία με το γερμανικό κεφάλαιο.

Η υποτίμηση της γερμανικής κατοχής και του νεο-οθωμανισμού

Και εδώ φτάνουμε ίσως στο πιο σημαντικό ζήτημα που εγείρει η καζάκειος συκοφαντία: ισχυρίζεται ότι επικαλούμαστε τον «μπαμπούλα του νεο-οθωμανισμού» για να μπλοκάρουμε τη διαδικασία αποχώρησης από το ευρώ! Στο ίδιο μήκος κύματος, κυκλοφορείται ότι προβάλλουμε υπερβολικά τον ρόλο των Γερμανών, συγκαλύπτοντας τις εγκληματικές ευθύνες των ελλαδικών αρχουσών τάξεων. [Μήπως γι’ αυτό ο Καζάκης προσπάθησε να εμποδίσει τη συμμετοχή του ΕΠΑΜ στις διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη Σόϊμπλε στην Αθήνα, όπου συμμετείχαν ακόμα και συνιστώσες του Σύριζα;]

Στην πράξη, τα επιχειρήματά του αναποδογυρίζουν την πραγματικότητα. Πρώτον, διότι η απειλή του νεο-οθωμανισμού είναι πραγματική, η κατοχή της Κύπρου είναι πραγματική, ενώ  η άμεση έξοδος από το ευρώ, υπό την ηγεμονία των λαϊκών δυνάμεων, δεν είναι. Αντίθετα, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί άμεσα μόνο ως γερμανικό εγχείρημα. Στο δε εσωτερικό της χώρας, όντως διασταυρώνεται η γερμανική με τη νεο-οθωμανική σφαίρα επιρροής, και έχουμε πολλά προηγούμενα στην περιοχή που επαληθεύουν του λόγου το αληθές (Βοσνία, Κόσοβο κ.ά.). Η επιθετικότητα που εκδηλώνει το τουρκικό κεφάλαιο σε μια σειρά πεδίων (μαρίνες, τράπεζες κ.ο.κ.), καθώς και η πραγματικότητα στη Θράκη (για να μην μιλήσουμε για την Κύπρο) επαληθεύουν αυτή τη διαπίστωση. Συνεπώς, άλλος είναι αυτός που προβάλλει μια φανταστική συνθήκη για να συγκαλύψει μια πραγματική, και όχι εμείς. Όποιος υποτιμά την κεντρική, εδώ και χίλια χρόνια, απειλή για τον ελληνισμό από τη γειτονική μας χώρα, βρίσκεται στην ίδια γραμμή με την εθνομηδενιστική Αριστερά. Αντίθετα, εμείς επιμένουμε σε έναν αταλάντευτο «διμέτωπο» αγώνα, στηριγμένο στην ελληνική ιδιοπροσωπία.

Το ίδιο συμβαίνει με τους Γερμανούς και τις εν Ελλάδι άρχουσες τάξεις. Αυτή τη στιγμή, οι ελλαδικές άρχουσες τάξεις εκμεταλλεύονται την κρίση (απόδειξη, τα όργια της Μυκόνου) αλλά αυτό το κάνουν επειδή ακριβώς εμπλέκονται στις λειτουργίες της Νέας Κατοχής. Όπως έγινε και την περίοδο του 1940-1945, όπου μέσα από τον μαυραγοριτισμό αναδύθηκαν οι μεταπολεμικές άρχουσες τάξεις, έτσι και σήμερα, πάνω στο μνημόνιο, τις απαιτήσεις της Τρόικας, το γενικότερο κλίμα κατακρεούργησης των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, της αναταραχής στην αγορά, της αστάθειας των τραπεζών κ.ο.κ., κάποιοι πλουτίζουν, θέτουν τους όρους για μονοπωλιακό έλεγχο της αγοράς, των τραπεζών κ.λπ.

Αυτούς, όμως, τους χτυπάς όταν υποδεικνύεις τις συγκεκριμένες λειτουργίες μέσα από τις οποίες πλουτίζουν στις πλάτες του ελληνικού λαού. Και αυτές αφορούν στη σύμπραξη με τους επίδοξους κατακτητές, τη συμμετοχή στη νέα αποικιακή συσσώρευση διά της αρπαγής, που συντελείται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Κατά συνέπεια, ο ρόλος όλων αυτών μπορεί να αποκαλυφθεί όταν κανείς γίνεται συγκεκριμένος – όταν δηλαδή αναφέρεται στις πραγματικές στρατηγικές που έχουν υιοθετήσει και όχι όταν επικαλείται γενικές και αόριστες παρόλες. Γι’ αυτό, εξ άλλου, το «σύστημα» δίνει πολύ ευκολότερα βήμα σε αυτόν τον επίδοξο Δον Κιχώτη με συμπεριφορά κουτοπόνηρου Σάντσο Πάντσα, παρά σε εκείνους που επιτίθενται πολύ πιο άμεσα και συγκεκριμένα στην πραγματική στρατηγική του.

Και εν πάση περιπτώσει είναι εξαιρετικά αστείο να έρχεται ο κομήτης του 2009 Καζάκης και να κατηγορεί τον Γ. Καραμπελιά και το Άρδην ότι «δεν λένε τίποτα» για το εσωτερικό της χώρας, όταν ο τελευταίος και η «ομάδα» του έχουν, από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, αναφερθεί στις βασικές παραμέτρους του μεταπολιτευτικού συστήματος, έχουν συμμετάσχει σε όλους τους μεγάλους αγώνες με ακριβό τίμημα και συζητούν από τότε τα επικίνδυνα για τον τόπο αδιέξοδά του.

Τι παράδοξο λοιπόν, εμείς στο Άρδην να επιμένουμε πως οι βασικοί εχθροί του ελληνικού λαού είναι από τα «δυτικά», σήμερα οι Γερμανοί, ως αιχμή του δόρατος της ιμπεριαλιστικής Δύσης και από τα «ανατολικά» ο τουρκικός επεκτατισμός, τους οποίους υπηρετούν οι ντόπιες και υποταγμένες μεταπρατικές ελίτ, και ένας ψευδοεπαναστάτης να μας κατηγορεί ακριβώς γι’ αυτά, προβάλλοντας ως φύλλο συκής την ακατάσχετη δραχμολογία του.

Φυσικά, υπάρχουν φίλοι και φίλες που προκρίνουν την άμεση έξοδο από το ευρώ και την απροϋπόθετη επιστροφή στη δραχμή σαν ένα μέρος του σχεδίου της αντίστασης απέναντι στη νέα κατοχή. Ούτε εχθροί νιώθουμε με αυτούς τους/τις συναγωνιστές/ριες, ούτε ορκισμένοι αντίπαλοι, το αντίθετο. Θεωρούμε ότι μια σοβαρή αλλά πολιτισμένη και κόσμια συζήτηση, ακόμα και αντιπαράθεση, αναφορικά με το ζήτημα του νομίσματος διευρύνει και εμπλουτίζει τον προγραμματικό διάλογο στο εσωτερικό του κινήματος της αντίστασης του ελληνικού λαού. Δηλώνουμε, όμως, ριζικά αντίθετοι με τη δόλια προσπάθεια ορισμένων να χαράξουν διαχωριστικές γραμμές στο εσωτερικό του κινήματος με βάση την τοποθέτηση του καθενός στο ψευδο-δίλημμα “ευρώ ή δραχμή” καθώς και με την ιεχωβάδικη επιμονή να πλασάρουν την επιστροφή στη δραχμή ως το σύγχρονο “νερό του Καματερού” που θεραπεύει πάσαν νόσον και μαλακίαν του ελληνικού έθνους και του μεταπολιτευτικού κοινωνικού σχηματισμού.

Η ενότητα στη δράση

Γι’ αυτό και προτείνουμε την «ενότητα στη δράση», δηλαδή τη σύμπλευση σε μια σειρά κινητοποιήσεων και, ταυτόχρονα, την έναρξη ενός μακρού διαλόγου ανταλλαγής απόψεων και επιχειρημάτων, πάνω στις διαφωνίες που μας χωρίζουν.

Θεωρήσαμε αυτή τη στάση τίμια, διότι δεν μας ενδιαφέρει η «ενότητα» ως πρόσχημα μικροπολιτικής και ως όχημα συνδιαλλαγής μικρών πολιτικών φέουδων. Γι’ αυτό και δεν την θέτουμε «απροϋπόθετα», επικαλούμενοι την «πατρίδα που κινδυνεύει», όπως κάνουν τόσοι άλλοι επιτήδειοι σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς που ζούμε, μόνο και μόνο για να αναπαράγουν σε μεγαλύτερη κλίμακα ό,τι ακριβώς κατηγορούν: δηλαδή τους παραγοντισμούς, την πολιτική ως συνδιαλλαγή καπετανάτων κ.ο.κ.

Απέναντι σε αυτήν τη στάση, ο Καζάκης επέλεξε να απέχει: αρνήθηκε, δύο τουλάχιστον φορές, να παρευρεθεί σε εκδήλωση διαλόγου πάνω στο ζήτημα του νομίσματος, όταν μάλιστα η πρωτοβουλία εκπορευόταν από ανθρώπους του δικού του χώρου, στη μία έφυγε την τελευταία στιγμή, ενώ η συζήτηση είχε ξεκινήσει, και δεν συμμετείχε σε όσες συζητήσεις οργανώθηκαν από κοινού από το ΕΠΑΜ, το Άρδην και άλλες οργανώσεις. Αντίθετα, επέλεξε τη συμμαχία ακόμα και με ακροδεξιούς, που, όπως όλα τα τυχοδιωκτικά εγχειρήματά του, δεν κράτησε παρά μερικές εβδομάδες, όπως είχε συμβεί με τη Σπίθα, τον Παπαθεμελή κ.ο.κ.

Όπως φαίνεται δε, από τις τελευταίες επιθέσεις του,  προτιμάει να υβρίζει από απόσταση ασφαλείας –γιατί, απλούστατα, το θράσος του είναι η άλλη όψη μιας βαθειάς δειλίας, που προκύπτει από την ιδεολογική του φτώχεια.

Όλα τούτα τα «αστεία» δεν είναι διόλου ακίνδυνα, καθώς εγκλωβίζουν έναν κόσμο, σε μια στιγμή που θα έπρεπε να πραγματοποιούμε βήματα προς άλλες κατευθύνσεις, προκειμένου να οργανώσουμε επιτέλους ένα κίνημα χειραφέτησης του ελληνικού λαού.

Οι ασύστατες συκοφαντίες του όμως παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία για να δείξουμε και να αποδείξουμε πόσο μακριά βρισκόμαστε από αυτόν, την ηθική του και τις πράξεις του. Είναι χρήσιμες, όσο αποκρουστικές και αν είναι, διότι ακριβώς αποτελούν το παράδειγμα προς αποφυγή.

Δυστυχώς γι’ αυτόν, η αγωνιζόμενη συνείδηση του ελληνικού λαού βρίσκεται σε διαδικασία  ωρίμανσης· έχουν παρέλθει οι παλιές  εύκολες «δόξες» και ο Καζάκης έχει ήδη τοποθετηθεί, από ένα μεγάλο μέρος του αντιμνημονιακού χώρου και του ελληνικού λαού, εκεί όπου πραγματικά ανήκει, δίπλα στον Λιακόπουλο, ως ένας τηλε-ευαγγελιστής της δεκάρας ή σε κάποιο σκετς του Λαζόπουλου. Εξάλλου, έχουν πλέον περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από την έναρξη της κρίσης και πολλοί φίλοι και σύντροφοι δεν είναι  πια «καινούργιοι». Έχουν συσσωρεύσει αρκετές εμπειρίες και είναι καιρός να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να στείλουν τους Καζάκηδες εκεί που τους αξίζει.

Παράλληλα, η ανοχή ενός τέτοιου τύπου «διαλόγου» και ηθών, στα πλαίσια του κινήματος, καλλιεργεί ένα κλίμα τραμπουκισμού και παλληκαρισμού, που εν πολλοίς επέτρεψε στο φαινόμενο της «Χρυσής Αυγής» να αναδυθεί. Διότι, όταν ο πολιτικός διάλογος εκφυλίζεται σε βρισιές, συκοφαντίες και άναρθρες κραυγές, εμποδίζει την ωρίμανση ενός πολιτικού χώρου που, στις εσωτερικές διεργασίες του, έχει ανάγκη από σοβαρή και εμπεριστατωμένη συζήτηση, ώστε να διαμορφώσει ένα σοβαρό και συνεκτικό πρόγραμμα που θα μπορεί να πείσει τον ελληνικό λαό.

Εμείς δεν σκοπεύουμε να ασχοληθούμε περισσότερο με ένα άτομο που έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα αρκετή ζημιά στο αντιμνημονιακό κίνημα. Ευτυχώς, τα ψωμιά του είναι μετρημένα και γι’ αυτό,  αντί να ασχολείται πλέον με τη «δραχμή», ψάχνει να βρει εσωτερικούς εχθρούς ώστε να επιβιώσει προσωπικά, διχάζοντας το κίνημα, ακόμα και σε βάρος της ίδιας τη οργάνωσης στην οποία συμμετέχει. Διότι, βέβαια, όταν σέρνει το ΕΠΑΜ ακόμα και σε συμμαχία με ακροδεξιούς, απορρίπτοντας και ναρκοθετώντας κάθε συνεργασία με το Άρδην, ποιους άραγε εξυπηρετεί; Ας τον αφήσουμε λοιπόν στο αδιέξοδό του.

Την επόμενη περίοδο, θα καλέσουμε όλο τον κόσμο που επιθυμεί να αγωνιστεί ενάντια στη νέα υποδούλωση του τόπου σε ενότητα πάνω σε πολύ απτά και συγκεκριμένα ζητήματα που απαντούν στην πράξη στους δήμιους του ελληνικού λαού.

Πρώτον, σε μια πλατιά καμπάνια (που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μποϋκοτάζ των γερμανικών προϊόντων, παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα μεγαλοκαταστήματα συμφερόντων γερμανικού κεφαλαίου, διαδηλώσεις ενάντια  στους νέους Γερμανούς γκαουλάιτερ και πολλά άλλα) ενάντια στη νέα γερμανική κατοχή.

Δεύτερον, σε μια καμπάνια νέων, ενάντια στη φυγή τους από την Ελλάδα –στη μεγαλύτερη αιμορραγία που έχει δει ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες– που στόχο έχει τη μεταβολή της χώρας σε χώρο απελπισμένων συνταξιούχων στα όρια της επιβίωσης. Αυτή την καταστροφική λεηλασία ανθρώπινων εγκεφάλων και χεριών, που οργανώνει πρωτίστως το γερμανικό κεφάλαιο, πρέπει να την χτυπήσουμε άμεσα με μια σειρά πρωτοβουλιών που θα ανακοινωθούν σύντομα, την επόμενη περίοδο.

Τρίτον, μια πλατειά καμπάνια για την εκτεταμένη αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής, που απειλεί να βυθίσει και την Ελλάδα στο χάος. Ενάντια στη νέα αποικιοκρατία της Δύσης, που αυτή τη φορά συνεπικουρείται από τη νεο-οθωμανική επιθετικότητα και τα αυτοκρατορικά παραληρήματα του «σουλτάνου» Ερντογάν. Μια καμπάνια που θα πραγματοποιηθεί από κοινού μαζί με τους αγωνιζόμενους λαούς της περιοχής, όσους επιθυμούν πραγματικά να εγκαθιδρύσουν συνθήκες εθνικής ανεξαρτησίας, πραγματικής δημοκρατίας και αγαστής συνύπαρξης των πολιτισμών της περιοχής – πέρα από το φατριαστικό μίσος και τον ισλαμικό ολοκληρωτισμό των σαλαφιστών.

Τέταρτον, μια ευρύτατη πρωτοβουλία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη δημιουργία δομών αλληλεγγύης του λαού, στην οποία αφιερώσαμε και σχετική συζήτηση στο Βελβεντό της Κοζάνης, στις 28-31 Αυγούστου 2013, και στο τελευταίο τεύχος του Άρδην.

Μέσα από αυτές τις καμπάνιες, όπως και όποιες άλλες προταθούν ή συγκροτηθούν, όπως ενάντια στους πλειστηριασμούς, για την εκπαίδευση κ.λπ., πιστεύουμε πως μπορούμε να περάσουμε σε ένα ανώτερο επίπεδο ωριμότητας του αντιμνημονιακού κινήματος

Πράγματι, καμπάνιες τέτοιου χαρακτήρα σκοπό έχουν να οικοδομήσουν την ενότητα στη βάση μιας σύγκλισης που παράγεται στην πράξη, μέσα από κοινές δραστηριότητες και ιδεολογικές ζυμώσεις, και μπορούν τόσο να έχουν απτά αποτελέσματα όσο και να δημιουργήσουν τις συνθήκες μιας ευρύτερης πολιτικής ενότητας και σύγκλισης.

Ο Καζάκης και οι καζακειάδες ήταν ένα φαινόμενο του αρχικού ξαφνιάσματος και της εύκολης παρόλας. Τώρα πια έχουμε περάσει στα δύσκολα και τα πραγματικά. Πρέπει να διώξουμε τη γερμανική κατοχή, να αποκρούσουμε τον νεο-οθωμανισμό, να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη των Ελλήνων μεταξύ τους, να αποφύγουμε την καινούργια ξενιτειά των νέων μας, να ξαναπάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Πού καιρός για τηλε-ευαγγελιστές;

3 Σεπτεμβρίου 2013

Θόδωρος Ντρίνιας, Κίνηση Πολιτών Αρδην (ΚΠΑ), Πάτρα

Γιάννης Ξένος – Συντάκτης της εφημερίδας Ρήξη, ΚΠΑ, Αθήνα

Γιώργος Ρακκάς – Συντάκτης του περιοδικού Άρδην, ΚΠΑ, Θεσσαλονίκη


[1] Χαρακτηριστικό δείγμα καζάκειου «διαλόγου»: Γράφει ο Καζάκης στις 30 Αυγούστου 2013 προς κάποιον τρίτο για να δικαιολογήσει τη συμμαχία του με μια οργάνωση, η οποία εμφανίζεται να παρίσταται στις γιορτές του μίσους, που πραγματοποιήθηκε στο Βίτσι μέσα στο καλοκαίρι, και να χαιρετίζει την πρόσφατη έρευνα-εισβολή της ΕΛΑΣ στο Πολυτεχνείο: «Κατά τη διάρκεια των επαφών διευκρινίστηκε από μεριάς τους ότι αφενός η παλιά ακροδεξιά ηγετική ομάδα έχει περιθωριοποιηθεί, αν και υφίσταται ακόμη στις γραμμές του ΣΕΕ και ότι αφετέρου υπάρχει η διάθεση να υιοθετήσουν ανάλογα με τα προτάγματα του ΕΠΑΜ. Εμείς θέσαμε ότι αφενός η στάση απέναντι στο ευρώ και στην ΕΕ κρίνει τον πατριωτικό χαρακτήρα μιας δύναμης και τη δυνατότητα συνεργασίας μαζί της. Μας διευκρίνισαν ότι κι αυτοί ήταν υπέρ του εθνικού νομίσματος και έχουν ξεκινήσει μια διαδικασία αλλαγής της θέσης τους που πρόβλεπαν να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο. Μετά από όλα αυτά εμείς είπαμε ότι η δυνατότητα συνεργασίας τελικά θα κριθεί στο δρόμο. Κάτι στο οποίο συμφώνησαν κι αυτοί, αν και είναι έξω από την ιδιοσυγκρασία τους. Όλα αυτά αποτυπώνονται στο κοινό ανακοινωθέν, που συντάχθηκε μετά την επίσημη συνάντηση κλιμακίων των σχηματισμών, στις 21 Ιουλίου. Έχουν σημασία οι ημερομηνίες. Δεύτερη ερώτηση: Που υπάρχει πρόβλημα στον χειρισμό της όλης υπόθεσης; Που πλήττεται ο ηθικός, ο πολιτικο-οργανωτικός, ο δημοκρατικός χαρακτήρας του κινήματος και οι άλλες παπάρες που αναφέρει ο εν λόγω κύριος; Ή μήπως ο κ. Καραμπελιάς και το σκυλολόι που σέρνει μαζί του με χρηματοδότηση Εμφιετζόγλου είναι καλύτερο;». Έτσι προσπαθεί να γλυτώσει ο Καζάκης το ρεζιλίκι της σύμπραξής του με νοσταλγούς των Ταγματασφαλιτών και χειροκροτητές των κατασταλτικών μηχανισμών. Συκοφαντώντας τον Γ.Κ. και το «σκυλολόι» του. Πηγή: Δ. Καζάκη, Οι γνωστοί-άγνωστοι ξαναχτύπησαν, προσωπικό Ιστολόγιο του Δημήτρη Καζάκη. Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2013/08/blog-post_30.html. Προσπελάστηκε: 02/09/2013.

[2]«Ο κ. Καραμπελιάς εδώ και χρόνια χρηματοδοτείται, ή τέλος πάντων υποστηρίζεται από τον “πατριώτη” επιχειρηματία Εμφιετζόγλου. Ο κύριος αυτός είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της ληστείας του Χρηματιστηρίου και με στενότατες σχέσεις με την εν λόγω πρεσβεία. Όπως και με πολύ ύποπτες δραστηριότητες στην Θράκη με τους Πομάκους. Ωραίος, λοιπόν, ο μύθος αλλά δεν πιάνει. Όσο για τον κ. Καραμπελιά εγώ είπα συγκεκριμένα πράγματα. Έχω κάνει σε κάποιο από όλα αυτά λάθος; Λέω πουθενά ψέματα; Αν ναι να πείτε συγκεκριμένα. Συγνώμη, αλλά ο μόνος πατριωτικός χώρος που υπάρχει είναι εκείνος που παλεύει για την μονομερή διαγραφή του χρέους, για έξοδο από το ευρώ και την ευρωζώνη ώστε να κατακτηθεί η εθνική ανεξαρτησία της χώρας με εθνικό νόμισμα και για αληθινή δημοκρατία. Συντάσσεται με τίποτε απ’ όλα αυτά ο κ. Καραμπελιάς; Υποστηρίζει τίποτε απ’ όλα αυτά ο κ. Καραμπελιάς; Όχι. Κάθε άλλο. Γιατί λοιπόν πρέπει να τον κατατάξουμε στον πατριωτικό χώρο; Από που κι ως που; Επειδή μιλά για “ελληνισμό” από το 1204 και μετά; Ας σοβαρευτούμε. Ο κ. Καραμπελιάς έχει κάνει από την αρχή της κρίσης τις επιλογές του και επιμένει σ’ αυτές. Κι αυτές είναι να αποδεχτεί το καθεστώς κατοχής και να συμμετέχει στην επίθεση τρομοκρατίας που γίνεται από την μαύρη προπαγάνδα λέγοντας ξανά και ξανά ότι η διαγραφή του χρέους και η έξοδος από το ευρώ ισοδυναμεί με κατάκτηση της Ελλάδας από την Τουρκία. Είναι πατριώτης κάποιος που αναμασά την τρομολαγνεία του καθεστώτος; Όχι βέβαια. Ο κ. Καραμπελιάς μπορεί να είναι και είναι εθνικιστής, αλλά πατριώτης δεν είναι ό,τι κι αν λέμε. Τα υπόλοιπα είναι για ηλίθιους που ξέρουν μόνο να κοπαδοποιούνται». Σχόλιο του Δ. Καζάκη, στο άρθρο του, Άλλο πατριώτης και δημοκράτης και άλλο εθνικόφρων προς πώληση στον πλειοδότη, προσωπικό του ιστολόγιο. Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2013/08/blog-post_25.html. Προσπελάστηκε 02/09/2013.

[3] Για όποιον άντεξε το παραπάνω, ιδού ένα ακόμα δείγμα αυριανισμού, μέσα από το οποίο αδεικνύεται μεταξύ άλλων και η βαθιά αγραμματοσύνη του συγγραφέα: «Όλοι οι άλλοι δεν είναι παρά εθνικόφρονες παλαιάς κοπή, που ξέρουν να μιλούν μόνο για «ελληνισμό» με τον στόμφο Γερμανών σχολαστικών ακαδημαϊκών του 19ου αιώνα που εισήγαγαν και τον όρο, μόνο και μόνο για να επικαλεστούν τον γνωστό «πατριωτισμό» του καθ’ έξη προδότη: Τι θέλετε τώρα, να τα βάλουμε με την ΕΕ και να μας χιμήξει η Τουρκία, να μας κάνουν εμπάργκο οι μεγάλοι και να συμμαχήσουν εναντίον μας οι Ελοχίμ και οι Νεφελίμ; Αυτοί ανήκουν μόνο στον “πατριωτικό” διάλογο που έχει εγκαινιάσει και κάνει με την γνωστή παρέα του ο κ. Καραμπελιάς. Βλέπετε επιθυμεί να τα βρει με την «λαϊκή δεξιά» του Καραμανλή καθώς οργανώνει την επανακατάληψη της ΝΔ με τις πλάτες της πρεσβείας των ΗΠΑ. Πάει να επαναλάβει αυτό που απέτυχε το 2010 όταν οι εθνικόφρονες σύμβουλοι του Σαμαρά τύπου Χρύσανθου Λαζαρίδη, του έταζαν λαγούς με πετραχήλια». Πηγή: ό.π.

[4] Αξίζει κανείς να διαβάσει το ακόλουθο παραληρηματικό απόσπασμα από την πρόζα αυτού του «καβαλημένου καλαμιού» στο ίδιο υβριστικό κείμενο, για να καταλάβει που γράφει όλους τους συντρόφους του, τους οποίους απειλεί και υποτιμά χυδαία, και σε ποιων επιστημόνων την  δικαιοδοσία  ανήκει:  «Γι’ αυτό και επιμένω να λέω: δεν με νοιάζει ποιος θα ακολουθήσει το κίνημα. Εγώ ακόμη και μόνος μου θα τα βγάλω πέρα, θα φτάσω μέχρι το τέλος του δρόμου και θα νικήσω. Αυτό τον πόλεμο δεν θα τον χάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να τον δώσω ολομόναχος. Έχω τέτοια εμπιστοσύνη στο λαό μας, τέτοια βαθιά γνώση της ιδιοσυγκρασίας του, που είμαι σίγουρος ότι θα τιμήσει τον αγώνα, όσοι κι αν χαθούν μέσα στις ιδεοληψίες τους, όσοι κι αν λιγοψυχήσουν στο δρόμο, όσοι κι αν αφήσουν την κακοήθεια με την οποία τους ανέθρεψαν από κούτσικα να τους στείλει στο διάολο κι ακόμη παρά πέρα. Για μένα ο λαός και η πατρίδα μου είναι αστείρευτη πηγή δύναμης και αντοχής. Γι’ αυτό και δεν υπολογίζω τίποτε και κανέναν. Δεν φοβάμαι τίποτε και κανένα. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για το ΕΠΑΜ που σήμερα πιστεύω ότι στέκεται τόσο γερά στα πόδια του και μέσα στο λαό ώστε κανένας κακοήθης συκοφάντης δεν μπορεί να το πλήξει. Ακόμη κι αν δρα μέσα από τις γραμμές του. Κι όποιος πιστεύει για μένα ότι θα μετρήσω περισσότερο από τον αγώνα φιλίες ή ισορροπίες, τότε δεν με ξέρει ούτε από την καλή, ούτε από την ανάποδη.» Και συνεχίζει: «Με τον κόσμο που συναναστρέφομαι κι αυτός είναι πολύ περισσότερος από τον κόσμο που συναναστρέφονται όλοι μαζί οι πυρήνες και τα μέλη του ΕΠΑΜ – και εννοώ τον κανονικό κόσμο κι όχι τις παρέες των ξεφτιλισμένων ιδεολογιών της αριστεράς και της δεξιάς – είδα μόνο θετική ανταπόκριση…» (http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2013/08/blog-post_30.html). Μετά τον Μιχαλολιάκο ανέκυψε και άλλος υποψήφιος Φύρερ στη χώρα.

[5] Και βέβαια ψεύδεται ασύστολα όταν αναφέρει ότι συνεργάζεται με τον συγκριμένο Σύνδεσμο, παρότι είναι ψυχροπολεμικός, επειδή δήθεν συμφωνεί με την επιστροφή στη δραχμή. Ιδού τι έγραφε ο ίδιος στις 25 Αυγούστου,  μερικές μέρες πριν, στο προσωπικό του μπλογκ, όταν άρχισε την επίθεση στον Γ. Καραμπελιά:  «Στα πλαίσια αυτά και με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, το ΕΠΑΜ δέχτηκε με κάθε καλή πρόθεση να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στα δυο πολιτικά σχήματα. Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (ΣΕΕ) συνιστά ένα νέο σχετικά πολιτικό σχήμα από πρώην στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και απλούς πολίτες που κινείται – όπως το ίδιο προσδιορίζει – στον πατριωτικό χώρο. Οι συζητήσεις εξαρχής έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και επικεντρώθηκαν σε επίπεδο αρχών και προταγμάτων, αλλά και κοινών δράσεων εναντίον του κατοχικού καθεστώτος. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν οι δυο πολιτικοί σχηματισμοί σύμφωνοι στα εξής:  Πρώτο: Ως προς τα προτάγματα, δηλαδή τι πρέπει να γίνει άμεσα για να γλυτώσει η χώρα και ο λαός της, τόσο το ΕΠΑΜ, όσο και ο ΣΕΕ βρέθηκαν να συμφωνούν σχεδόν απόλυτα. Ο ΣΕΕ δεν έχει καταλήξει ακόμη στο ζήτημα του εθνικού νομίσματος, που το ΕΠΑΜ θεωρεί κορυφαίο θέμα αιχμής, αλλά το προσεγγίζει κι αυτός μέσα από την ανάγκη κατάκτησης της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας προς όφελος του ελληνικού λαού.» !  http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2013/08/blog-post_25.html  Ενώ λοιπόν, όπως είδαμε στην σημείωση 1, στις 30 Αυγούστου, αφού τον είχαν πάρει με τις πέτρες για τη συμμαχία με τον ΣΕΕ, ισχυριζόταν πως είχαν συμφωνήσει στο θέμα της δραχμής,  πέντε μέρες πριν, αναγνώριζε πως ο ΣΕΕ «δεν έχει καταλήξει ακόμα στο ζήτημα του εθνικού νομίσματος». Με τους ακροδεξιούς του ΣΕΕ που δεν έχουν «καταλήξει» (!) μπορούσε να συνεργάζεται ο άκαπνος αγωνιστής Καζάκης, το Άρδην του βρώμισε.

[6] Χαρακτηριστικές για τις αναρίθμητες και διαρκώς  διαψευδόμενες προφητείες του είναι κάποιες περιπτώσεις σταχυολογημένες κυριολεκτικά στην τύχη. Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012, δήλωνε: «Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, η Ελλάδα θα πτωχεύσει τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες», δήλωσε ο οικονομολόγος Δ. Καζάκης. Ο επικεφαλής του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) επεσήμανε ότι «οι Οίκοι Αξιολόγησης θα υποβαθμίσουν την Ελλάδα σε κατηγορία “D”, δηλαδή “Default – χρεοκοπία” τις επόμενες μέρες» (http://www.newsbomb.gr/blogs/story/109721/kazakis-i-ellada-hreokopei-se-2-%E2%80%93-3-evdomades#ixzz2dkZu47ub). Το 2013, όταν έγινε η δέσμευση των καταθέσεων στην Κύπρο, σε αναρίθμητες δηλώσεις του, υποστήριζε ότι το τριήμερο 29/3 με 1/4 θα γινόταν δέσμευση των καταθέσεων (http://www.youtube.com/watch?v=EBpoN4STxiQ#t=248),  ενώ, για το ίδιο θέμα, στο Volos.gr, δήλωνε : «Κλάψτε τις καταθέσεις σας, όποιος προλάβει τον κύριον οίδε». «Τι πρόκειται να συμβεί 29 Μαρτίου με 1η Απριλίου όταν δεν θα λειτουργούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες λόγω του Bank Holiday».

ΣΧΕΤΙΚΑ

29 ΣΧΟΛΙΑ

ange-ta 3 Σεπτεμβρίου 2013 - 19:55

Χωρίς καμία απολύτως καμία αμφιβολία, ο Καζάκης είναι ένας γελοίος συκοφάντης.
Ενας μικρός άνθρωπος,
Ξέρουμε, ότι χρησιμοποιεί στις αναλύσεις του ψεύτικα στοιχεία για να στηρίξει την θεωρία της πανάκιας που είναι η Δραχμή.
Για τον Καζάκη, μόλις βγούμε από το Ευρώ, όλα θα λυθούν δια μαγείας. Λες και η δραχμή είναι ένα τόσο ισχυρό νόμισμα που όλες οι συναλλαγές με την αλλοδαπή θα γίνουν στην ονομαστική της αξία, η οποία θα είναι 50% της σημερινής ισοτιμίας.
Ξέχασε ο Καζάκης ότι στην εποχή της δραχμής η ισοτιμία της τράπεζας ήταν 100 και αν ήθελες εκτός τραπέζης να αλλάξεις ένα χιλιάρικο έπαιρνες το 50% της επίσημης τιμής.

Ωστόσο, γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει τον κόπο να απαντά κανείς σε άτομα σαν τον Καζάκη με ένα μακροσκελές αρθρο. Δυό λόγια θα έφταναν.

Να βάζει κανείς τις θέσεις του κινήματός μας ανάμεσα στις ανοησίες του Καζάκη; Απλώς τις μαγαρίζει;

Λέω δηλαδή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 3 Σεπτεμβρίου 2013 - 21:24

Επειδή μια απάντηση πάντα την οφείλουμε, δικαιολογείστε, αλλά μην ασχοληθείτε εκ νέου με τον Καζάκη, δεν το αξίζει και τζάμπα του δίνετε αξία ! Αυτό που προέχει είναι πράγματι η συγκρότηση του αντιμνημονιακού χώρου σε αρραγές μέτωπο και σε ρεαλιστικές βάσεις !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ηρακλης 3 Σεπτεμβρίου 2013 - 22:56

πραγματικα ισως δεν αξιζει να ασχολουμαστε με τον δ. καζακη διοτι γνωριζω τουλαχιστον μια σπιθα οπου αυτος που ηγηθηκε με παντιερα τον δ, καζακη εχασε καθε αξιοπιστια,δυστυχως γιατι ισως δεν του αξιζε, και εκμηδενησε απολυτως μια πολυμελη σπιθα.
Επομενως η παρεμβαση Καζακη στο αντιμνημονιακο κινημα δεν ειχε καμια τυχη και διχως την κριτικη αντιπαραθεση του κινηματος πολιτων αρδην,ισως μονο για να εξηγηση την αποτυχια της πολιτικης δρασης του εν λογω οικονομολογου θα επρεπε κατι να γραφτει.
θα θελα να προσθεσω οτι ο μονος που παρακολουθουσε και ηταν κοντα στις θεσεις του αρδην, σε αυτην την σπιθα, ημουν εγω οπου απεφυγα να αντιπαρατεθω με αλλα μελη επειδη ειχα περισσοτερη γνωριμια με το ηγετικο προσωπο αυτης της σπιθας και ουτε ειχα επαφη με αλλα μελη , επομενως ο δ.καζακης καταφερε να καταστει αναξιοπιστος απο μονος του και να συμπαρασυρει και οποιον τον αλοκουθησε πολιτικα διχως την βοηθεια μας.
οι ανθρωποι οι οποιοι προσετρεξαν εξαρχης στην σπιθα ειχαν ηδη καποιο επιπεδο για να καταλαβουν και να δυσπιστισουν και να διαφωνησουν.
το ζητημα ειναι οτι αυτη η δυσπιστια μεταφερεται με αρνητικη αμφισβητηση στο αντιμνημονιακο κινημα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
γιωργος 4 Σεπτεμβρίου 2013 - 09:34

Πρώτα από όλα για να υπάρξει σοβαρή συζήτηση πρέπει να καταδικαστούν οι αθλιότητες του Καζάκη.’Εχω όμως μια σειρά από παρατηρήσεις/ερωτήματα που καλοπροαίρετα θα θέσω
-Όταν το ΕΠΑΜ συναντιέται με τον ΣΕΕ κάνει συμμαχίες με ακροδεξιούς .Με την ίδια λογικη θα μπορούσε κάποιος να κατηγορήσει την ΚΠ Αρδην για τις εκδηλώσεις με τον Φαήλο και τον Χρύσανθο καθώς και με το γεγονός οτι οι μαυροφορεμένοι που έκαναν την ιστορία στην Πανόρμου είχαν ψιλοακολουθήσει ορισμένες πορείες του χώρου σας.Σε γενικές γραμμές γνώμη μου είναι οτι όποιος ασχολείται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες.Διάφοροι αξιωματικοι απόστρατοι κλπ λίγο ως πολύ την έχουνε ”την πετριά” που έλεγε και η γιαγιά μου με την εθνικοφροσύνη του 1950.
-Αν κατάλαβα καλά ο Παπαθεμελής είναι ακροδεξιός όταν συνεργάζεται με τον Καζάκη ενώ δημοκρατης όταν μιλάει με εσάς.
-Η ΚΠ Αρδην λέει οτι προσπάθησε να καλέσει τον Καζάκη σε εκδηλωσή της.Μα αφού πριν κάτι μήνες ο Γ . Ξένος τον είχε καταγγείλει σαν όργανο συμφερόντων.Αρα η ο Γ .Ξένος δεν πίστευε όσα έγραφε ή θέλατε να έρθετε σε επαφή με έναν ύποπτο τύπο!
-Γράφεται οτι ο Σ.ΕΕ ήταν υπέρ της εισόδου των ΜΑΤ στο πολυτεχνείο.Δεν έχω δει μία ανακοίνωση της ΚΠ ΑΡΔΗΝ που να καταδικάζει την είσοδο.Ούτε στις θέσεις της κίνησης σας φαίνετα να υπάρχει κοινή συμφωνία για το θέμα του ασύλου.
-Γράφεται οτι ο ΣΕΕ συμμετείχε στις γιορτές στον γραμμο.Κακώς! Μα και το κκε που ψηφίσατε στις τελευταίες εκλογές οργάνωνε εμφυλιοπολεμικές γιορτές εκει πάνω…
-Η ΚΠ Αρδην υποστηρίζει οτι αν βγούμε από το ευρω και την εε θα απομονωθούμε και θα κινδυνέψουμε από τον Τούρκους.Ο ισχυρισμός αυτός κανεί την παραδοχή οτι η ΕΕ μας προστατεύει από τους Τούρκους ,πράγμα συζητησιμο.Αν λοιπόν πρέπει να μείνουμε στο Ευρω και την ΕΕ τότε θα πρέπει να περιμένουμε να αλλάξουν οι συσχετισμοί εντός ΕΕ έτσι ωστε να γλυτωσουμε από την λιτότητα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δημήτρης Π. 6 Σεπτεμβρίου 2013 - 21:50

Γιώργο
Μια παρατήρηση σχετικά με την προσπάθεια επαφής ΣΕΕ ΕΠΑΜ για να ξέρετε πώς έχουν τα πράγματα και να το λαμβάνετε υπόψη στην αναλύσεις…

Η αντιπροσωπία του ΣΕΕ που ήρθε σε επαφή με τον Καζάκη ήταν κάποιοι νέοι στον ΣΕΕ, καθόλου ακροδεξιοί οι οποίοι μπήκαν στο Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΕΕ στις τελευταίες εκλογές με πρόθεση να αλλάξουν τον ΣΕΕ προς κατεύθυνση προοδευτική.
Με αυτούς καλά πήγαν οι συνομιλίες όπως φαίνεται και από το Δ.Τ. του Καζάκη σχετικά με το θέμα.
Υπήρξε όμως αντίδραση από τις συντηρητικές συνιστώσες του ΣΕΕ με αποτέλεσμα να αθετήσουν την συμφωνία που είχαν κάνει οι ολίγοι με τον Καζάκη.
Αποτέλεσμα είναι να τους “αδιάσει” ο ΣΕΕ και τελικά αυτοί παραιτήθηκαν και έφυγαν από τον ΣΕΕ και έτσι ο ΣΕΕ έμεινε στα χέρια των συντηρητικών.
Αυτά με λίγα λόγια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώργος Ρακκάς 4 Σεπτεμβρίου 2013 - 09:59

Ορισμένα πράγματα πρέπει να μπουν στη θέση τους.

α) Σε σχέση με τους μαυροφορεμένους που έκαναν την ιστορία της Πανόρμου. Αγαπητέ μου δεν τα λες καλά. Δεν είχαν ψιλοακολουθήσει ορισμένες πορείες του χώρου μας, αλλά ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΕΞΩ από ορισμένες πορείες του χώρου μας. Ας μην διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα, ή ας φροντίσουμε να μαθαίνουμε τα γεγονότα από πρώτο χέρι.

β) Πουθενά στο κείμενο δεν αναφέρεται ο Σ. Παπαθεμελής ως ακροδεξιός. Ο χαρακτηρισμός αφορά την ΣΕΕ.

γ) Η κ.π. Άρδην δεν είχει προσπαθήσει να καλέσει τον Καζάκη σε εκδήλωσή της. Ωστόσο, έχουν γίνει επανειλημμένες κρούσεις μέσω τρίτων να διοργανωθεί εκδήλωση όπου θα μιλήσουν οι Γ.Καραμπελιάς, και Δ. Καζάκης, για το θέμα του νομίσματος. Την μοναδική φορά που αναγγέλθηκε ότι θα μιλήσουν από κοινού, σε εκδήλωση της Σεισάχθειας, ο κ. Καζάκης έφυγε πριν να μιλήσει. Τα υπόλοιπα περί Γ. Ξένου, και Καζάκη είναι σοφιστείες. Προφανώς, αυτά στα οποία αναφερόμαστε έγιναν πριν να γράψει ο Γ. Ξένος το κείμενό του και πριν ο Καζάκης να ξεκινήσει έναν πόλεμο λάσπης, ο οποίος όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό έκοψε οποιαδήποτε δυνατότητα διαλόγου (μην σου πω ότι τον ξεκίνησε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο).

δ) Σε σχέση με τα ΜΑΤ και το Πολυτεχνείο, ας επανέλθουμε στη σοβαρότητα. Το Άρδην δεν θα έβγαζε καμία ανακοίνωση, ποτέ, που να εκθειάζει τη δράση των ΜΑΤ ενάντια σε κοινωνικούς χώρους.

Αυτή τη στιγμή έχουμε να χρωστάμε κάτι χιλιάδες ευρώ ποινές από συλλήψεις που έγιναν στην τελευταία διετία. Και δυστυχώς για εμάς, δεν υπάρχει κάποιος από τον οποίον ‘να τα παίρνουμε’ για να καλύψουμε το χρέος –διάφορα μέλη της κ.π. Άρδην δεν μπορούν να βγάλουν ούτε φορολογική ενημερώτητα για αυτόν τον λόγο.

ε) Σε σχέση με την σύγκριση ΣΕΕ και ΚΚΕ, δεν χρειάζεται απάντηση. Το επιχείρημα στερείται σοβαρότητας.

στ) Οι εκδηλώσεις με τον Χρύσανθο και τον Φαήλο πραγματοποιήθηκαν πριν αυτοί να κάνουν την μνημονιακή τους κωλοτούμπα, σε ένα κλίμα διαλόγου πάνω στα ελληνοτουρκικά. Και πάλι, αφορούσαν ανοιχτές εκδηλώσεις διαλόγου πάνω στα εθνικά θέματα (όπου κατά καιρούς έχουν κληθεί, βουλευτές του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ). Είναι το ίδιο αυτό με την σύμπραξη/συμμαχία;

ζ) Καλά και ο προβληματισμός με τους Τούρκους και την Ε.Ε. είναι κι αυτός, δυστυχώς, πολύ χαμηλού επιπέδου. Η κ.π. Άρδην έχει ως θέση της την απεξάρτηση από την οικονομία του ευρώ, με μακροπρόθεσμη προοπτική την απεμπλοκή από τον οικονομικό στραγγαλισμό του νομίσματος. Πρόκειται για μια διαδικασία που για να λειτουργήσει απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις. Μια από αυτήν, να μην γίνει άτακτα, σε συνθήκες κοινωνικής αποσύνθεσης, και κρατικής ανυπαρξίας, διότι αν γίνει έτσι, η μισή χώρα θα περιέλθει αυτόματα στη νεο-οθωμανική σφαίρα επιρροής. Ήδη κινδυνεύει να περιέλθει. Πόσο μάλλον, αν υποβιβαστούμε εντελώς σε καθεστώς failed state από μια άτακτη χρεοκοπία. Αυτό λέμε. Ούτε ‘να αλλάξουν οι συσχετισμοί εντός της Ε.Ε.’, ούτε ‘το ευρώ μας προστατεύει από την Τουρκία’.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρίστος Μαργαρίτης 4 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:05

Εχω μια ενσταση με την εφοδο της αστυνομιας στο Πολυτεχνειο.Δεν ειμαι υπερ της αστυνομιας.Σαν θεσμος χρειαζεται(οπως ειναι δομημενη η κοινωνια μας,δυστυχως δεν ειμαστε Μαριναλεντα,που απ οτι ξερω, δεν εχει αστυνομια),αλλα το πως λειτουργει ειναι εξισου σημαντικο.Και σιγουρα, η λειτουργεια της θελει ριζικες αλλαγες.Ομως, στην προκειμενη περιπτωση,βρεθηκαν μολοτοφ.Αυτο ειναι σωστο;εκτος αν θεωρησουμε οτι αυτοι που τις εφτιαξαν κανουν επανασταση
(γνωριζουμε αλλωστε τις θεσεις αυτου του χωρου γαι τα εθνικα και οχι μονο θεματα).Για να μην παρεξηγηθω,το ξαναλεω,δεν ειμαι υπερ της αστυνομιας.Αλλα καλο ειναι να σεβομαστε τα Πανεπιστημια σαν χωρους ανταλλαγης ιδεων και οχι δημιουργιας μολοτοφ και συναφων υλικων.Θα μ ενδιεφερε η αποψη σας γι αυτο το θεμα.

Οσο για τον Καζακη,η απαντηση της ΚΠΑ,ειναι αυτη που του αρμοζει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιαννης Δημητρίου 4 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:58

Σίγουρα ο Καζάκης διέπραξε αθλιότητα και συμφωνώ με τις απαντήσεις του Γιώργου Ρακκα στον ανώνυμο Γιωργο που δεν φαίνεται πάντως οπαδός του Καζάκη.
.Υπάρχει όμως ένα σημείο που υπάρχει κάτι σκοτεινό.Ρωτηθήκατε αν βγάλατε ανακοίνωση ενάντια στην επέμβαση των ΜΑΤ στο πολυτεχνείο και οχι αν βγάλατε υπέρ.Επιπλέον αν η Κ Π Αρδην έχει θέση υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου που από οτι βλέπω δεν έχει κοινή θέση των συμμετεχόντων σε αυτή ,πράγμα όχι απαραίτητα κακό
Όσο για .Αυτούς τους μαυροφορομένους τραμπούκους του Παπαγεωργίου όντως η ΚΠ Αρδην τους έχει πετάξει έξω από πορείες της και όποιος ασχολείται ξέρει.Απορώ με τον παραπάνω που πήγε να σας τους χρεώσει.
Σε κάθε περίπτωση η επίθεση καζακη ήταν ανήθικη και τον θέτει εκτός διεργασιών για την συγκρότηση πατριωτικού δημοκρατικού χώρου….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Corto Maltese 4 Σεπτεμβρίου 2013 - 14:29

Για την συνολική αξιολόγηση του Καζάκη ως διαμορφωτή απόψεων καλό είναι να συμπεριληφθεί και η θεώρησή του επί της νεώτερης ελληνικής ιστορίας και επί των εθνικών θεμάτων.
Ποια είναι η απόψή του π.χ. για τον μακεδονικό αγώνα; Η ελληνική αστική τάξη ήθελε να προσαρτήσει ολόκληρη την Μακεδονία αποκλειστικά για πάρτη της, ενώ ο βούλγαρος Σαντάνσκι πρέσβευε μια Μακεδονία σοσιαλιστική, με ισότητα των εθνοτήτων κλπ.
Αυτά δίδασκε ο Καζάκης από ραδιοφωνικού άμβωνος (κανάλι 9) και αυτά αρκούν για να καταταχθεί στους ανιστόρητους φαφλατάδες, αν όχι στους απάτριδες. Κατά τα άλλα τολμάει να αυτοαποκαλείται πατριώτης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βασιλεία 4 Σεπτεμβρίου 2013 - 15:28

O κύριος Καζάκης να διαβάσει το παραμύθι “ο Πέτρος και ο λύκος”, αντί να παραμυθιάζει τον απελπισμένο κοσμάκη εδώ και τρία χρόνια. Τα γραφόμενά του μου ανακάτωσαν το στομάχι και με έκαναν να διερωτώμαι τι σόι νέα Ελλάδα ευαγγελίζεται ένας άνθρωπος που εκφράζεται με τόσο κίτρινο και ανήθικο χρώμα; Από ό,τι φανερώνουν οι ξεπνοημένες παρουσίες του ΕΠΑΜ στου δρόμους, η μόνη προφητεία του κ. Καζάκη που δείχνει να επαληθεύεται είναι ότι θα μείνει μόνος.

Υ.Γ. Αλήθεια, πότε θα χρεοκοπήσουμε, κύριε Καζάκη; Θα προλάβω να ραφτώ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μάο-Τσε-Γκρικ 5 Σεπτεμβρίου 2013 - 06:49

Όταν ξεκίνησε φάνηκε να δείχνει παιδί που τιμά τον ιδρώτα των ανθρώπων που τον μόρφωσαν. Η συνέχεια ήταν εξόχως διαφορετική εφόσον με προσχήματα επιτέθηκε άδικα σε σημαντικά πρόσωπα που είχαν μια διαχρονία στην πολιτική σκηνή της χώρας επιδιώκοντας να καταλάβει τη θέση τους και βάζοντας στο αντί-μέτωπο κόκκινες γραμμές διαχωρισμών. Είναι η τακτική του αρχηγίσκου που βρίσκει εχθρούς επιδιώκοντας μέσω της σύγκρουσης με αυτούς και των κατηγοριών να να ισχυροποιεί τον κύκλο του. Είναι μέθοδος σταλινική, χοτζική κλπ. Νομίζω ότι έπρεπε να δοθεί σημασία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώργος Γρυμπογιάννης 5 Σεπτεμβρίου 2013 - 08:53

Απάντηση-πρόσκληση προς ΑΡΔΗΝ:Θα ήταν ευχής έργο η ανάδειξη του μέγιστου ζητούμενου για την απεμπλοκή από την Γερμανική ΚΑΤΟΧΗ…
Επιμένουμε να αναδεικνύουμε τη δικονομική υπεροχή των επιχειρημάτων για την εσχάτη προδοσία των κυβερνώντων (και κάθε συνενόχου), αυτών που απ’ ευθείας είτε μέσω Σταυρίδη,Στουρνάρα κλπ καταφεύγουν και σε επιθετική αλητεία,για να μας τρομάξουν κιόλας. Θυμίζω πως ο Πάγκαλος (ναι, αυτός που μας έβριζε αλήτικα) μήνυσε πολίτη που τον αποκάλεσε αλήτη αλλά και αυτός και οι υπόλοιποι ΛΟΥΦΑΖΟΥΝ όταν τους αποκαλούμε προδότες με τον πιο επίσημο τρόπο (κρύβοντας και τις εις βάρος τους δικογραφίες στη βουλή). Η υπενθύμιση του κατακτημένου νομικού πολιτισμού (από ανθρώπινα δικαιώματα μέχρι ποινικό κώδικα για εσχάτη προδοσία), βοηθάει την καθημερινή και κατακερματισμένη οργή να εκφράζεται αντιμνημονιακά, πραγματικά και όχι δήθεν, γιατί κανένας πολίτης,κανένας κλάδος, κανένα ζήτημα δεν θα λυθεί αν δεν συνειδητοποιηθεί ταυτόχρονα με το μέγιστο ζήτημα της μνημονιακής εσχάτης προδοσίας. Πολύ περισσότερο που αυτό το ύψιστο ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ζητούμενο ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟ (αποσιώπηση και της καταγγελίας και του κακουργήματος με όλη τη δικονομική του σημασία) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (που ενθυλακώνουν τον αντίστοιχο ομοιοεπαγγελματικό μισθό και την αντίστοιχη ομοιοεπαγγελματική.σύνταξη).
Πάντα ενυπογράφως, Γιώργος Γρυμπογιάννης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βαγγέλης 5 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:27

Ωράια μας παραμυθιάζετε κι εσει και αυτός ακι οι όμοιοίσας.
Βρήκατ αυτιά και τραγουδάτε για το ποιος είναι ο πιο επαναστατικός, ο πιο χρηματισμένος ο πιο κινηματικός , ο πιο ακέραιος.
Η πλάκα είναι πως απευθύνεστε στον ίδιο χώρο! Καλείτε και οι δύο την αφεντομουτσουνάρα μου να σας στηρίξει γιατι;
Δεν έχετε μάθει από την νεότερη ελληνική ιστορία τίποτα; Βιβλία δεν διάβασε κανείς από τους “δυό” σας;
Γνωριζέτε ή όχι πως είμαστε αν όχι το μόνο , ίσως από τα λίγα , έθνη που μαζί με την Επανάστασή τους ενάντια στους κατακτητές έκαναν κι εμφύλιο σχεδόν ταυτόχρονα; Κι δεν αναφέρομαι στο “φωτια και τσεκούρι στους προσκυνημένους” αυτοί καλά να πάθουν. Μιλώ για αψιμαχίες μεταξύ οπλαρχηγών με τον ίσιο στόχο.
Φαίνεται πως αυτό το γονίδιο ακόμα υπάρχει και σε σας και σ αυτούς.
Τουλάχιστον οι “προσκυνημένοι” έχουν μία φωνή , μία πολιτικη, και την ακουλουθούν πιστά. Γιατί είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Εσείς που βάζετε την Κινησάρα σας και τα Μέτωπά σας πρόταγμα ενάντια στην Κατοχή , θα έπρεπε να έχετε 1000 φορές περισσότερη συμπαγή πολιτική και στρατηγική. Αλλά είπαμε. Ο καθένας οπλαρχηγός το τσούρμο του. Και “δε μπα να…”
Ειστε άξιοι και οι δύο της μικρής σας απήχησης της καχυποψίας που εισπράττετε, της μεγάλης προσπάθειας που πρέπει να καταβάλλετε ι ανα πείσετε”.
Επίσης Γλεζοι Θοδωρακηδες είναι τα σύμβολα μίας εποχής. Τόσο στρεβλά όσο και η κοινωνία μέσα στην οποία ζων και δρουν. Και βέβαια έχετε τον Γλέζο είνδαλμα. Ο Σύντροφός του όμως σκαρφάλωσε και την Κατέβασε. Αυτός ήταν ο ήρωας και προς τιμήν του και Δάφνες στον τάφο του και “εκ δεξιών του πατρός καθήμενος” ας είναι, έμεινε μετριόφρων , σιωπηρός και σεμνός. Ο μπαρμπα Μάνος μόνο ταινία δεν το χει κάνει! Και βγαίνει και μου κουνάει την “σταθερότητα” της ευρωζώνης ως το μέγα σωσίβιο!
Αλήθεια, τότε στην Κατοχή που ήταν μικρός δεν υπήρχαν άλλοι Γλέζοι να προπαγανδίζουν πως η Κατοχή είναι καλύτερη από το να είμαστε σε έναν διαρκή πόλεμο με τους Γερμανούς; Δεν έφερε κανείς προπαγανδιστικό παράδειγμα την Αγγλία τότε που βομβαρδιζόταν κάθε μέρα , και την τραγικότητα στις ζωές των Αγγλων; Ετσι γι ανα δείξει οτί εμείς , αν και υπό κατοχή τουλάχιστον επιζούμε ,αν συμορφωθούμε προς τας υποδείξεις.
Τα μαγιαζιά σας κοιτάτε και οι δύο ο ένας καλύτερα από τον άλλο. Υπερτερείτε σε σημεία έναντι του άλλου αλλά τίποτε το σημαντικό.
Κι εγώ , ο “απ έξω” που σας τα χώνω είμαι “σίγουρα” Συριζάιος ή “κρυφοκαζάκης”. Πάντως όχι “δικός” σας. Αλήθεια; Για ψάχτείτε καλύτερα…
Κάπου εκεί είμαι κι εγώ κι οι όμοιοί μου που σας κοιτούν κι εσάς και το τσούρμο του Καζακη με το ίδιο μάτι.
Δεν έχετε πάρει στα σοβαρά την Απελευθέρωση ούτε ο ένας ούτε ο άλλος.
Δεν κάνετε κάτι γι αυτό, μόνο τσακωνόσαστε και πετάτε μπούρδες. Αλήθεια , στο [2] ο Καζάκης σας κατηγορεί ανοικτά για κάτι. Εσείς αυτό που απαντήσατε δεν με κάλυψε γιατί δεν επιχειρηματολογήσατε όποως εκείνος. Δείχνει να έχει στοιχεία που δεν μπορείτε να διαψεύσετε. Όπως κι εκείνος δεν μπορεί να ξεκολλήσει με την εμμονή του να ενημερώσει το τσούρμο του για το τι έκανε πρίν από το να γίνει κομήτης!
Και οι δύο υπολείπεστε της κατάστασης! Ειμαι εδώ ετοιμος εγώ και οι συνοδοιπόροι μου (γιατί μιλάω και στην γειτονιά μου και στην δουλειά μου , και υπάρχουν αυτιά που ακούν, υπάρχουν συνηδειτπποιημένοι Ελληνες) δεν μπορούμε να καταλήξουμε με ποιο τσούρμο θα σταθούμε δίπλα. Ολοι από πίσω σας μα θέλετε. Διπλα σας , εχετε αποδείξει πως δεν θελετε να στέκεται κανείς. Εχετε πρόβλημα με τις σκιές που κάνουν οι διπλανοί σας;
Καλή μας τύχη ολονών , αν είναι να ηγηθούν της Απελευθέρωσής μας πολιτικάντηδες σαν και του λογου σας. Σοβαρευτείτε και πάρτε ολοι σας μια γερή δόση μετριοφροσύνης και αγωνιστικής ταπεινότητας. Εκτός από το Γλέζο υπήρχε κι ο Γληνός και ο Αρης και ο Αφαντος αντιστασιακό φαντάρος, και ο αγνωστος φουστανελάς που πολέμησαν για μένα και το Χώμα μου.
Αποδείξτε πως τουλάχιστον τ αξίζατε. Αλλιώς σπίτια σας! Μπα κι έρθει κανας πιο άξιος! εξ άλλου δεν είναι ντροπή, θα ναι ελπιζω καλύτερος από εσάς…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρίστος Μαργαρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2013 - 15:06

Εγραψε ενα κειμενο ο Κζζακης και ενα ο Ξαφας,εναντια στο Αρδην και τον Καραμπελια.Θεωρεις οτι δεν επρεπε ν απαντησουν;Σου φαινεται παραλογο οτι απαντησαν;μιλας για το χαρακτηριστικο της φυλης,τον εμφυλιο,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να μην δινονται απαντησεις.Αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Οσο για την χρηματοδοτηση απο Εμφετζιογλου,το Αρδην απαντησε οτι οντως υπηρχαν διαφημισεις του στο περιοδικο Αρδην.Αρκετες ομως δεν πληρωθηκαν,αφου καταστραφηκε οικονομικα.Οποτε που ειναι τα στοιχεια οτι υπαρχει χρηματοδοτηση;Η λασπη εγιναν στοιχεια.Γιατι εγω αυτο που καταλαβαινω μετα απο την απαντηση του Αρδην,ειναι οτι ο Καζακης,η εχει μυαλο 5χρονου η ειναι ψευτης.Αν παρεις το Αρδην τωρα,διαφημισεις δεν εχει.Πως λοιπον χρηματοδοτει ο Εμφετζιογλου και με τι λεφτα;Ας μας πει ο Καζακης λοιπον.

Δεν ξερω αν εισαι Συριζα η Καζακικος,εσυ ξερεις καλυτερα τι εισαι,αλλα σχεδον ολο το κειμενο σου,ειναι αστοχο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρίστος Μαργαρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2013 - 15:07

διορθωση:Κζζακης=Καζακης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώργος Ρακκάς 5 Σεπτεμβρίου 2013 - 15:30

@Βαγγέλη

α) Γράφεις: ‘Δεν κάνετε κάτι γι αυτό, μόνο τσακωνόσαστε και πετάτε μπούρδες. Αλήθεια , στο [2] ο Καζάκης σας κατηγορεί ανοικτά για κάτι. Εσείς αυτό που απαντήσατε δεν με κάλυψε γιατί δεν επιχειρηματολογήσατε όποως εκείνος. Δείχνει να έχει στοιχεία που δεν μπορείτε να διαψεύσετε. ‘

Μια χαρά απαντήσαμε, μιλώντας ανοιχτά για τη σχέση που είχαμε με τον εν λόγω επιχειρηματία. Η οποία εξ άλλου δεν ήταν κρυφή… Διαφημίσεις έβαζε, ορατή στον καθένα ήτανε.

Στον δικό μου πλανήτη, αυτός που κατηγορεί φέρει και την υποχρεώση να φέρει αποδείξεις. Εσύ έχεις αντιστρέψει ολοκληρωτικά κάθε έννοια δικαιοσύνης, και ζητάς περαιτέρω εξηγήσεις από αυτόν που συκοφαντείται.

Άσε που λες ότι επιχειρηματολόγησε ενώ έκανε ακριβώς το αντίθετο. Πέταξε μια σβουνιά λάσπη, δίχως καμία επιχειρηματολογία. Και τολμάς να λες ότι ‘εμείς δεν επιχειρηματολογήσαμε όπως αυτός’.

Ο καθείς διαβάζει και καταλαβαίνει, νομίζω, το τι λέγεται και το τι συμβαίνει. Ας μην επεκταθούμε περαιτέρω.

Κατά τα άλλα, ωραία η πρόζα περί ομόνοιας, και η τάχα συλλήβδην απόρριψη, αλλά για την ταμπακιέρα δεν λέει κάτι.

β) Γράφεις: ” Αλήθεια, τότε στην Κατοχή που ήταν μικρός δεν υπήρχαν άλλοι Γλέζοι να προπαγανδίζουν πως η Κατοχή είναι καλύτερη από το να είμαστε σε έναν διαρκή πόλεμο με τους Γερμανούς; Δεν έφερε κανείς προπαγανδιστικό παράδειγμα την Αγγλία τότε που βομβαρδιζόταν κάθε μέρα , και την τραγικότητα στις ζωές των Αγγλων; Ετσι γι ανα δείξει οτί εμείς , αν και υπό κατοχή τουλάχιστον επιζούμε ,αν συμορφωθούμε προς τας υποδείξεις.”

Αυτό το παραλήρημα, καλό θα ήτο να μείνει εντελώς ασχολίαστο.

γ) Γράφεις: Για εσάς θα είμαι ή κρυφοκαζάκης, ή συριζαίος.

Όχι. Κακοπροαίρετος ακατανόητος είσαι που κατά βάση θέλεις να βρίσεις, και το κάνεις προσπερνώντας επιχειρήματα και την διάθεση για ένα σοβαρό διάλογο πάνω στα συγκεκριμένα πολιτικά ζητήματα.

δ) Γράφεις: ” Αποδείξτε πως τουλάχιστον τ αξίζατε. Αλλιώς σπίτια σας! Μπα κι έρθει κανας πιο άξιος! εξ άλλου δεν είναι ντροπή, θα ναι ελπιζω καλύτερος από εσάς…”

Θα μας στείλεις και σπίτια μας επειδή δεν σου αρέσουμε; Κι εσύ με αυτήν την λογική του ‘όποιος δεν μου γουστάρει σπίτι του!’ θέλεις να κάτσεις υποτίθεται ‘δίπλα’ σε κάποιους;

Κατά τα άλλα επικαλούμαστε υποτίθεται τον ‘πόνο του ανένταχτου’ για να περάσουμε από κάτω τις δικές μας ολοκληρωτικές λογικές. Εμένα, όλη αυτή η ιστορία περί ‘μπουχτίσαμε-και-από-τους-δυό-αλλά-ο-ένας-είναι-πιο-πειστικός-και προπάντων-εγώ-έχω-δίκηο’ μου φαίνεται άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, πάντως.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βαγγέλης 8 Σεπτεμβρίου 2013 - 00:21

@Χριτος Μαργαρίτης: Δεν έχεις διαβάσει ή επιλέγις τι να διαβάσεις από εκεί. Πές μου , σε τι διαφέρεις από τον Άδωνι και τις τακτικές του; Σε έχω για πιο έξυπνο απ τον μπουμπουκο.
@Γ. Ρακκάς
a)Στο δικό μου πλανήτη αν κάποιος με συκοφαντησει απαιτώ από το δικαστήριο να μου παραδώσει το πετσί του, και την δέσμευση πως θα βγάλει ενυπόγραφο συγγνώμη για τις αστοχίες που είπε και κατέστρεψε την φήμη μου ως αγωνιστή άνθρωπου κλπ. Δεν είδα κίνηση δική σας (θα το έιχατε αναφέρει) εξ ού και η “γαργάρα”. Ξανα γράφω “Εσείς αυτό που απαντήσατε δεν με κάλυψε γιατί δεν επιχειρηματολογήσατε όποως εκείνος. Δείχνει να έχει στοιχεία που δεν μπορείτε να διαψεύσετε. ” Μόνο ο Χ Μαργαρίτης εξήγησε , μετά το “άστοχο κατά τα άλλα” κείμενο . Και στο κάτω κάτω γνωρίζετε πως ο συκοφάντης, είναι υποχρεωμένος να φέρει αποδείξεις μόνο όταν εγκληθεί από το δικαστήριο. Αυτά από τον πλανήτη Ελλάδα. Το συγκεκριμένο καταλαβαίνω πως σας ενοχλεί γι αυτό αν θέλετε μπορούμε να συμφωνήσουμε πως μια κατάφωρη συκοφαντία ενός τσαρλατάνου. Λίγο με ενδιαφέρει, είναι δικό σας θέμα αυτό. Εγω έκανα μία συγκριση με αυτά που εσέις γράψατε σο κείμενό σας.
Β) Το “παραλλήρημά” μου έχει αντικείμενο το οποίο υπάρχει μέσα στην κοινωννία μέσα στην οποία δρά. Που το κακό; Ποιος σας έβαλε στη θέση του Ψυχίατρου/νευρολόγου; Για την Ηρώ Κωνσταντοπούλου (5/9/1944) είπα κάτι;
Αφοπυ ο συγκεκριμένος μόνςο και αυτοβούλως πρόδοσε όλη του την προηγούμενη ζωή γι αμιά “εδρα” ,εγώ παραλληρώ; Κατα τα άλλα υποτίθεται πως κάνετε πολιτική κουβέντα.
Γ) Αυτα για τα οποία εγω σας εγκαλώ και το ΕΠΑΜ και το ΑΡΔΗΝ και το φύρδην και το μήγδην , τους Δεν Πηρώνω και Δεν πληρώνωμαι, ειναι πως τσακώνεστε σαν τους οπλαρχηγούς για το ποιανου τ ασκέρι θα είναι το πιο “αγωνιστικό” και το πιο απελευθερωτικό.
Αντι να κοιτάτε όλοι μαζί πως θα ξετινάξουμε την Κατοχή, ξεκατινιάζεστε στο διαδίκτυο και αλλού για μικρότητες το ενός η του άλλου. Σας παρακολούθησα αρκετά και εσάς και το ΕΠΑΜ, και άλλους θύλακες αντίστασης, και το μόνο που ανακάλυψα , δυστυχώς για εμένα, είναι πως κανείς δεν νοιαζεται γι αυτόν τον τόπο. Ολοι πολεμάτε για να περάσει η εικόνα σας προς τα έξω. Να μαζεψουμε νέα μέλη. “Ο καθεις δια τον εαυτόν του”. Στη θέση σας θα ζητουσα πρώτος ταπεινα συγγνώμη από τον Λαό τον οποίο υποτίθεται πως έρχεστε να βοηθήσετε για την κατάντια του Απελευθερωτικού κινήματος και την ανυπαρξία κοινής γραμμής. Δεν είναι ντροπή να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και τις εμμονές μας .
Αρνούμαι να πιστέψω πως υπάρχει εκει έξω μόνο μία κινηση πολιτών που να νομίζει ότι ειναι η απελευθερώτρια δύναμη , και “όλοι οι άλλοι” δεν δείχνουν να το καταλαβαίνουν. Όλοι οι άλλοι φταίμε σ αυτό τον τόπο. Εμείς ποτέ.
Σας το ξαναείπα και απάντησ δεν πήρα. Οι δυνάμεις κατοχής έχουν μία γραμμή. Αυτήν που έχουν. Ολοι αυτοί που αυτοδιαφημίζονται ως “Το νέο ΕΑΜ” η “Νέα ΕΠΟΝ” οι “άλλοι Αρηδες|” έχουν καμια δυό τρείς διαφορετικές.
Και αυτό είναι που πληγώνει ανθρώπους σαν κι εμένα και “παραλληρω” και “βρίζω” χάνοντας τους στόχους “π’ανω στα πολιτικά ζητήματα” . Χέστηκα για τα πολιτικά ζητήματα. Η Πατρίδα σου τελεί υπό Κατοχή. Εχει παραδώσει εθνική κυριαρχία! Το νοιώθεις; Βγήκαν άλλοι Γλέζοι πια στο δρόμο. Τους αφουγκράζεσαι; Η παρακολουθεις “τα πολιτικά ζητήματα”; Αφομιώνεσαι από τον Νεοναζί και εσύ επικαλείσαι “τα πολιτικά ζητήματα”. ΕΝΑ είναι μόνο το πολιτικό ζήτημα: Το τί ώρα θα σας φωτίσει όλους ο θεός να ρίξετε όλοι τα μούτρα σας να δώσετε τα χερια και να καλέσετε όλοι, σύσωμοι, το Λαό να αντισταθεί.Να μαζευτέι γύρω σας και να πολεμήσει για την Πατρίδα του , ξανα! Αλλοι με την γενική πολιτική απεργία, αλλοι με τις διαδηλώσεις στο σύνταγμα . άλλοι με το να μην πληρωνουν τα διόδια!
Ναι εχετε δικιο, ήρθα να σας τα χώσω γιατι εγω μόνο έχω δίκιο.
Και αυτό ειναι κακό; Δεν θα μπορούσα να έχω πράγματι δικιο; Ειστε σε θέση , όλα τα κινήματα , με μπροστάρη το Αρδην και όλους τους συντρόφους σας να συσπειρώσετε το Λαό για την απλευθέρωση; Αποδείξτε το εμπράκτως. Αλλιώς μάλλον έχω δίκιο να σας τα χώνω και να θέλω να σας στείλω σπίτια σας μπας και μπει στην θέση σας κάνα πιο άξιος, κι εσείς να προσπαθείτε να με χλευάζετε χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα για την πρόοδο της ενότητας ενός Απελευθυερωτικού κινήματος
Δ)Εγώ ειμαι πολύ μικρός για να κάνω κάτι τέτοιο. Ο Λαός θα σου το πεί φίλε αγωνιστή. Η Συνέλευση της γειτονιάς σου . Ετσι είναι αυτά. Τελείς υπό τις διαταγές της κοινωνίας της οποίας υπόσχεσαι σωτηρία. Γιατί αν δεν το κάνεις, η ίδια η κοινωνία θα σε στείλει σπίτι σου. Λίγη παραπάνω ταπεινοφροσύνη δεν έβλαψε κανεναν.
Χάρη στο εαυτό σας θα κάνετε. Εμένα τον κανένα ποιος να με χ..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώργος Ρακκάς 8 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:24

@ Βαγγέλη

α) Περί πετσιών, δικαστηρίων και αλλων όσων αναφέρεις. Μπορείς να κάτσεις ήσυχα στον δικό σου πλανήτη. Στον δικό μας πλανήτη, απαντήσαμε σε κάτι που θεωρούμε συκοφαντία, περιγράφοντας ποιά ήταν η σχέση. Από εκεί και πέρα δεν θα πέσουμε στο επίπεδο του συκοφάντη και δεν θα ασχοληθούμε άλλο μαζί του. Το να θεωρείς ότι κάποιος ‘επιχειρηματολόγησε’, επειδή μέσα σε μια πρόταση πέταξε μια ασύστατη συκοφαντία, σημαίνει ότι έχεις πολύ άσχημη εικόνα για το σημαίνει επιχείρημα και τι σημαίνει συζήτηση. Σαν φτάσουμε στο σημείο να θεωρούμε τις λάσπες και τον κιτρινισμό αποδεκτό επιχείρημα από μια συζήτηση, τότε έχουμε διολισθήσει σε κατάσταση ζούγκλας. Αν αυτή είναι η εικόνα σου για την πολιτική, στο καλό άνθρωπέ μου δεν έχουμε τίποτα να πούμε, δεν έχουμε σε τίποτα να ενωθούμε, και δεν έχουμε τίποτα κοινό να παλέψουμε.

β) Δεν θεωρώ ότι με τις επιλογές του ο συγκεκριμένος ‘πρόδοσε’ τους προηγούμενούς του αγώνες. Συνεχίζεις το παραλλήρημα, νομίζεις ότι κάποιος σε έχει βάλει σε ρόλο δικαστή. Τα σχόλιά σου για τον Γλέζο βρίθουν εμπάθειας. Δεν περιέχουν ούτε στάλα σοβαρών πολιτικών επιχειρημάτων. Αρνούμαι να τα συζητήσω ή να τα σχολιάσω.

γ) Πουθενά η Κίνηση Πολιτών Άρδην δεν λέει ότι θεωρεί έχει ρόλο ‘σωτήρα’. Πουθενά δεν ισχυρίζεται ότι ‘μόνο αυτή μπορεί’. Μόνιμη κατάληξη στις ανακοινώσεις είναι το ότι ‘πιστεύουμε ότι μπορούμε με ΑΛΛΟΥΣ να συμβάλλουμε στην Διαμόρφωση ενός αντιστασιακού δρόμου’. Πάντα με άλλους και πάντα να συμβάλλουμε -δηλαδή βλέπουμε τους εαυτούς μας ως κομμάτι μιας ευρύτερης διαδικασίας.

Το πρόβλημα είναι άλλης τάξεως: Ότι απλούστατα, με ανθρώπους σαν κι εσένα, που έχεις αυτήν την πολύ συγκεκριμένη αντίληψη για την πολιτική και τον διάλογο (πετσιά, σχοινιά και προδοσίες) δεν θέλουμε καμία σχέση, καθώς δεν πιστεύουμε ότι αυτή η σχέση θα είναι δημιουργική, και προς όφελος της κοινής υπόθεσης.

δ) Το ζήτημα δεν είναι ποιός θα ενωθεί να καλέσει τον λαό. Ο λαός δεν είναι σκύλος που περιμένει να του πετάξεις το κόκκαλο. Αυτά τα οποία λες σαφέστατα υποδηλώνουν πως διατηρείς μια τέτοια αντίληψη.

ε) Το αν θα γίνει γενική πολιτική απεργία ή όχι, το πως θα οργανωθεί ένα κίνημα, είναι ζήτημα πολιτικό που δεν μπορούμε να το προσπερνάμε έτσι εύκολα επικαλούμενοι την ενότητα. Ενότητα δεν σημαίνει βαβέλ ούτε αυτό που σε μια παλιά διαφήμιση έλεγε ’30 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν…’ ή ‘120 ενωμένα εργοστάσια’. Είναι μια διαδικασία ιδεολογικής και πολιτικής σύγκλισης πολύ σοβαρής, που από το περιεχόμενό της θα εξελιχθεί η μετέπειτα πορεία της.

Αν αυτή δεν έχει συντελεστεί ακόμα, αυτό συμβαίνει διότι όταν επιτέλους αυτή η κοινωνία κατάλαβε ότι πρέπει να αρχίσει να αντιστέκεται ήταν πολύ αργά. Με την έννοια ότι είχαν ΗΔΗ περάσει πάρα πολλά χρόνια πνευματικής παρακμής, ιδεολογικού τέλματος, και πολιτιστικής καθίζησης. Το αποτέλεσμα είναι να ξεκινάει από το μηδέν (για να μην πούμε από το μείον δέκα), και να είναι αναγκασμένη, ενώ κινδυνεύει η ύπαρξή της, να περάσει απ’ όλα τα νηπιακά στάδια της συνειδητοποίησης μπλέκοντας με ψευδοπροφήτες, τσαρλατάνους, κούφια ιδεολογήματα –μην μπορώντας να ακολουθήσει μια κι έξω μια διαδικασία εκλογίκευσης και ιδεολογικής συνειδητοποίησης.

Γι’ αυτό και οι διαδικασίες της γέννεσης είναι πολύ επώδυνες, και έχουν τόσο έντονη την διάσταση των συγκρούσεων κλπ.

στ) Το ύφος σου είναι υβριστικό. Πες μου άνθρωπέ μου που να την βρώ την υπομονή να συζητήσω μαζί σου άλλο; Δεν είναι δυνατόν να απαιτείς έτσι στο πιάτο, σαν εξαπατημένος καταναλωτής, ένα κίνημα πανάκεια ενάντια σε ‘κάθε νόσο και κάθε μαλακία’. Η πολιτική ΔΕΝ είναι σούπερ μάρκετ. Αν δεν σε καλύπτει το ένα ή το άλλο, μπορείς να φτιάξεις κάτι τρίτο που να σε καλύπτει. Το να περιφέρεσαι και να βρίζεις λες και σου πούλησαν ληγμένο γάλα, δεν θα βοηθήσει σε τίποτα.

Σε ό,τι αφορά επί της ουσίας. Εμείς λέμε ότι από την σκοπιά μας πιστεύουμε ότι ζητήματα συγκλίσεων ή ενότητας, αντιμετωπίζονται με μια συγκεκριμένη διαδικασία: Ενότητα στη δράση γύρω από συγκεκριμένα θέματα (π.χ. μποϋκοτάζ των γερμανικών προΪόντων, καμπάνιες ενάντια στη φυγή των νέων) και από εκεί και πέρα, ένας πολιτικός διάλογος επί της ουσίας και επί του περιεχομένου σε μάκρος, με σκοπό την παραγωγή συνθέσεων και συγκλίσεων. Ούτε ‘δίνω τα χέρια’ σαν τον Αντρέα με τον Κύρκο, ούτε παράτες του τύπου ‘ενωθήκαμε για να σε σώσουμε’

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
γιωργος 6 Σεπτεμβρίου 2013 - 09:12

Yπαρχει περιπτωση η συγκρουση να εχει θρησκευτικο υποβαθρο; Ξερουμε οτι βασικα στελεχη του Επαμ ειναι παγανιστες,ενω το Αρδην αναγνωριζει τον πνευματικο ρολο της ορθοδοξιας στην προσπαθεια αναγεννησης του λαου….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρίστος Μαργαρίτης 6 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:36

Mαλλον εχει να κανει με την προσπαθεια συνεργασιας πριν καποια χρονια στην σπιθα.Τα χαλασανε,αλλα ο Καζακης απ οι φαινεται, δεν το ξεχναει

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
πάνος 6 Σεπτεμβρίου 2013 - 21:18

Ο Καζάκης έχει καταφέρει να κατηγορήσει το βαθύ κόκκινο ότι είναι έμμισθοι του βαθέος κράτους επειδή αποκάλυψαν τις επαφές με Καμμένο, να αναφερθεί απαξιωτικά στο ΓΛέζο, να κατηγορήσει τη Σπίθα στην οποία συμμετείχε ότι ήταν διαβρωμένη από παρακρατικούς μηχανισμούς, να κατηγορήσει το Βιτάλη ότι είναι εγκληματίας πολέμου και παραμονές εκλογών στις 6/5/2012 άνευ στοιχείων το Μαριά ότι δωροδοκήθηκε (ο οποίος έχει κάνει μήνυση), τον Καμμένο ότι προσπάθησε να τον δωροδοκήσει….Πάντως στο θέμα του νομισματος η αλήθεια είναι ότι αν και το άρδην ξεκινά από διαφορετική αφετηρία ταυρτίζεται στα συμπεράσματα (ότι είναι αδιέξοδη, επικίνδυνη και καταστροφική η αποχώρηση στην παρούσα φάση από την ευρωζώνη) με τον Παπαδήμο, τον Προβόπουλο…ΕΠιπλέον για να θεμελιώσει αυτό τον ισχυρισμό ο Καραμπελιάς υποστηρίζει ότι η ΓΕρμανία επιδιώκει την εκδίωξη της Ελλάδος από την ευρωζώνη παρόλο που από πουθενά δεν προκύπτει οτι αυτή η πρόταση είναι κυρίαρψη στην ευρωπαική ελίτ..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΓΞ 6 Σεπτεμβρίου 2013 - 21:31

Κε Πάνο συγγνώμη δεν βλέπετε τη Γερμανία να θέλει να διώξει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Μα κάθε μέρα, τα τελευταία 4 χρόνια, καταγράφονται δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων κατά της Ελλάδας και πόσα πιο ευκολα θα ηταν τα πράγματα στην ΕΕ χωρίς την Ελλάδα. Πρόσφατα η συζήτηση στη Γερμανία αναζοπυρώθηκε με την ίδια τη Μέρκελ να λεει ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στην ΟΝΕ και ξαναέφερε αυτή τη συζήτηση και πάλι στο επίκεντρο. Μολίς το είπε η Μέρκελ τη σκυτάλη πήραν οι βουλευτές που αρχισαν να λένε ότι δεν βγαίνει άκρη με την Ελλάδα και ας την διώξουμε τώρα. Τα ίδια ακούγονται συνεχώς και από τους συμμάχους – δορυφόρους της Γερμανίας, την Αυστρία, την Ολλανδία, Φιλανδία κ.ά. Στη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη αυτή η πρόταση ειναι κυρίαρχη, απλώς κάποια διαστήματα καταλαγιάζει λίγο και μετά από 1-2 μήνες επιστρέφει δριμύτερη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
πάνος 7 Σεπτεμβρίου 2013 - 13:28

ΓΞ μάλλον μπλέκεις 2 δαιφορετικά πράγματα. Το ότι Γερμανοί αξιωματούχοι κριτικάρουν την Ελλάδα δε συνεπάγεται ότι επιδιώκουν την αποπομπή της από την ευρωζώνη. Αν το ήθελαν δε θα χορηγούσαν νέα δάνεια και θα της έκοβαν την παροχή ρευστότητας. Απλά ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα για να εφαρμόσει το μνημόνιο. Πέρα από την εσφαλμένη ερμηνεία και στην επιλογή δηλώσεων υπάρχει επιλεκτικότητα. Περισσότεροι αξιωματούχοι (και ο γερμανικός ΣΕΒ) αναφέρουν ότι η διατήρηση της ευρωζώνης είναι σημαντική και επωφελής για τη Γερμανία και ότι η ευρωζώνη δεν είναι λέσχη να μπαινοβγαίνει όποιος επιθυμεί και ότι τυχόν ελληνική αποχώρηση θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη και επομένως τυχόν ελληνική αποχώρηση θα ήταν επικίνδυνη εξέλιξη και οικονομικά και γεωπολιτικά (αφού θα οδηγούσε την Ελλάδα σε αναζήτηση άλλων συμμαχιών). ΕΠομένως ξαναεπαναλαμβάνω ότι από πουθενά δεν τεκμηριώνεται ότι η πρόταση για αποπομπή Ελλάδος από ευρωζώνη είναι κυρίαρχη στη γερμανική ελίτ…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρίστος Μαργαρίτης 7 Σεπτεμβρίου 2013 - 14:30

Πανο,μακαρι το προβλημα να ηταν νομισματικο.Αλλα,ειναι καπως αφελες να θεωρουμε οτι ειναι τοσο απλο το προβλημα.Ναι, πρεπει να μπορουμε να κοβουμε δικο μας νομισμα,αλλα η αλλαγη νομισματος προυποθετει να εχουμε αλλες προυποθεσεις(να το ελεγχουμε εμεις,ο λαος να ειναι ενωμενος ν ανταπεξελθει στις δυσκολιες,εσωτερικες και εξωτερικες κλπ).Πρεπει επισης, ν αποκτησουμε αυταρκεια και μετα να κανουμε την κινηση.Ολα αυτα δεν τα χουμε.ας τ αποκτησουμε και μετα.Ο Κατσανεβας λεει,οτι θα δυσκολευτουμε 1.5 χρονο.Ομως,αυτο το διαστημα πρεπει να λειτουργησουμε ολοι στην εντελεια για να εχουμε το αποτελεσμα.Πιστευεις οτι ειμαστε ετοιμοι;εγω θεωρω οτι θα παμε σ εμφυλιο.Οποτε,ας προετοιμαστουμε για ν αποφυγουμε αυτο το ενδεχομενο.Και μετα ας κανουμε την αλλαγη νομισματος,που δεν νομιζω οτι και το Αρδην το αρνειται.Ο σκοπος ειναι αυτος,η διαφορα Αρδην με Καζακη ειναι ο τροπος.Και οταν ακουω καποιους να προτεινουν ευκολες λυσεις,δεν τους εμπιστευομαι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
πάνος 8 Σεπτεμβρίου 2013 - 15:43

Χρήστο, έγραψα ότι από διαφορετική αφετηρία το άρδην καταλήγει στα ίδια συμπεράσματα με τους οπαδούς του μνημονίου. Η θέση σου έχει μία αντίφαση. Αν κατορθώσουμε να σταθούμε στα πόδια μας εντός ευρωζώνης και να ανακάμψουμε, δε θα υπάρχει λόγος να φύγουμε στη συνέχεια. Το ζήτημα είναι ότι παραμένοντας στην ευρτωζώνη αποδιαρθρώνεται όλο και περισσότερο ο παραγωγικός ιστός, αυξάνει όλο και περισσότερο το κόστος ανασυγκρότησης της οικονομίας και γινόμαστε αποικία όπως οι υπόλοιπες βαλκανικές χώρες και η προύπόθεση που βάζεις δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρίστος Μαργαρίτης 8 Σεπτεμβρίου 2013 - 16:02

Πανο,να σου υπενθυμισω,τους Κινεζους,που ειπαν στην Μερκελ ν αλλαξει τακτικη απεναντι μας.Γερμανικη εφημεριδα, αν θυμαμαι καλα, το δημοσιεσε.Η Γερμανια, δεν παιζει μονη της το παιχνιδι,πιστευω και γω οτι θα ηθελε να μας διωξει απ το ευρω και να ελεγχει το νομισμα(δραχμη πχ),αλλα υπαρχουν και αλλοι μεγαλοι παιχτες που διαφωνουν.Αν ηταν στο χερι της, θα μας εδιωχνε.Και δω ειναι το λαθος του Καζακη.Ποιος θα ελεγχε το νομισμα;Ενω με αυτα που λεει η ΚΠΑ,ειναι στο χερι του λαου,να οργανωθει,ωστε ν ακολουθησει η κυβερνηση.Αν εμεις,σαν λαος,οργανωθουμε στο θεμα παραγωγης και εχουμε αυταρκεια,οποιαδηποτε αλλαγη,ακομα και νομισματικη θα ειναι πιο ευκολη.Δεν ξερω βεβαια,αν σ αυτη την περιπτωση, η Γερμανια θα θελει κατι τετοιο.Θελει να μας ελεγχει και να δειξει στους αλλους οτι κανει κουμαντο,οποτε αν μας διωξει και ταυτοχρονα συνεχιζει να μας ελεγχει,θα καταφερει τον σκοπο της.Εμεις τι κανουμε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
πάνος 8 Σεπτεμβρίου 2013 - 23:50

“Η Γερμανία ηθελε να μας διωξει απ το ευρω και να ελεγχει το νομισμα(δραχμη πχ)”. Πως ακριβώς θα γίνει κάτι τέτοιο? Ο εκδότης του νομίσματος ελέγχει τηνκυκλοφορία, καθορίζει τη νομισματική πολιτική εκτός και αν το νόμισμα συνδεθεί με άλλο (όπως νομίσματα χωρών που είχαν συνδεθεί με το $). Αφήνω ότι το συμπέρασμα ότι αν η Γερμανία θέλει να μας διώξει (δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο να εκδιωχτεί μία χώρα που εφαρμόζει τη δανειακή σύμβαση και να υπάρξει πιθανότητα κατάρρευσης της ευρωζώνης, δεν νομίζω ότι η γερμανική ελίτ είναι τζογαδόροι)…Το πως θα οργανωθούμε και θα αποκτήσουμε αυτάρκεια χωρίς κανένα εργαλείο οικονομικής πολιτικής είναι ακατανόητο…έγραψα και πριν ότι η παραμονή στην ευρωζώνη εξασφαλίζει ότι είναι απίθανο να γίνει αυτό που υποστηρίζεις….Αντιφατική & αυτοαναιρούμενη η θέση που υποστηρίζεις….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
παντελής 9 Σεπτεμβρίου 2013 - 00:58

Νέος παραλληρηματικός λίβελλος Καζάκη.

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_8.html

επιμένει στους χαρακτηρισμούς, ειδικά για τον Εμφιετζόγλου.

Μήπως πρέπει να εξετάσεται νομικά μέτρα ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρίστος Μαργαρίτης 9 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:58

Το πως θα ελεγχουν το νομισμα;μα φυσικα ελεγχοντας την κυβερνηση.Μας διωχνουν και απ το ευρω και δειχνουν στους αλλους Ευρωπαιους τι θα παθουν, αν δεν κατσουν ησυχοι(ν ακολουθουν δηλάδη τις διαταγες της Γερμανιας).

Οσο για το πως θ αποκτησουμε αυταρκεια(καθως και αυξηση εξαγωγων σε γεωργικα προιοντα),αν ο κοσμος γυρισει στα χωρια και αποφασισει ν ασχοληθει με το θεμα,ολα γινονται.Τα εργαλεια που λες δεν χρειαζονται,τουλαχιστον στην αρχη.Δες τι εχουν κανει οι κατοικοι του Βελβετου(και στην Θρακη ο Σπαρτατκος).Ειχα δει ενα ντοκυμανταιρ για τον κροκο Κοζανης και ελεγε οτι οι κατοικοι εκει δεν ασχολουνται με το θεμα και μας εχει ξεπερασει το Ιραν.Δεν φταιει το κρατος εδω,αλλα εμεις.Ακομα και η καλλιεργια Γκοτζι,ειναι μια θετικη κινηση,για εξαγωγικους λογους(χρειαζεται και αυτο).Υπαρχουν πολλα που μπορουν να γινουν,πρωτα απ ολα απο εμας.Αν γινουν.φευγουμε καταλληλα εξοπλισμενοι, απ το ευρω και δεν θα εχουμε απο πανω μας την Γερμανια.

Αντιφατικη η αποψη μου;για σενα ισως.Εγω λεω ο λαος να το αποφασισει,να κανει το πρωτο βημα και μετα αν ειναι φευγουμε απο Ευρω.Δεν λεω να σταθουμε στα ποδια μας,οσο ειμαστε
Ευρωζωνη,λεω να προετοιμαστουμε για να κανουμε το βημα.Δεν ειμαι υπερ του νομισματος.Και φυσικα αν μειωσουμε στο ελαχιστο τις εισαγωγες(δεν εχω καταλαβει γιατι αγοραζουμε καφε, ροφηματα Ελληνικα δεν υπαρχουν;)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ