Αρχική » Να φύγουν τώρα από την εξουσία!

Να φύγουν τώρα από την εξουσία!

από Άρδην - Ρήξη

kotes1

Προκήρυξη της Κίνησης Πολιτών Άρδην για την γενική απεργία της 4 Φεβρουαρίου 2016

Οι μαζικότατες και καθολικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν πως ο ελληνικός λαός το έχει χωνέψει πλέον: Εκείνες οι δυνάμεις που με ψέματα υπόσχονταν την επιστροφή της ευημερίας, έμελλαν και να την ενταφιάσουν οριστικά. Αντί για αποκατάσταση της εθνικής ανεξαρτησίας, της περνούν χειρότερα δεσμά και απειλούν να ολοκληρώσουν την κρίση με εξελίξεις που θέτουν σε αμφισβήτηση την ίδια την ακεραιότητα της χώρας μας (βλέπε τις εξελίξεις στο προσφυγικό, την έξωση μας από την Σέγκεν, προτάσεις συγκυριαρχίας του Αιγαίου και βέβαια το Κυπριακό)! Και αν η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός είχαν βουτηχτεί, αμέσως μετά το καλοκαίρι, στο σοκ και την απελπισία του φιάσκου που επέβαλε στη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σήμερα, η αρχική κατάθλιψη και παράλυση των πρώτων μηνών αποτελεί οριστικό παρελθόν. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται και πάλι, αγανακτισμένος, στους δρόμους.
Πλέον όλοι το έχουν καταλάβει: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι καταστροφική σε κάθε επίπεδο: Παραδίδει τα πάντα στους ξένους δυνάστες, προσχωρεί ανοιχτά στον νεο-οθωμανισμό (μέχρι και τηλεοπτική άδεια στην Θεσσαλονίκη υποσχέθηκε ο Τσίπρας στο τουρκικό κατεστημένο), κλιμακώνει την πολιτική λιτότητας, ξεπατώνει το εθνικό σύστημα εκπαίδευσης, διογκώνει τα κρούσματα κακοδιοίκησης και λεηλασίας του κρατικού πλούτου, επιβάλλει το ψεύδος και τη χειρότερη προπαγάνδα ως μέτρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχει προκαλέσει τη νεκρανάσταση όχι μόνο των «μνημονιακών» –εξάλλου η ίδια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο εθελοδουλίας απέναντι στους δανειστές– αλλά ενός εθνομηδενιστικού νεοφιλελευθερισμού, που σήμερα εκφράζεται από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, και κερδίζει διαρκώς έδαφος καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ξεφτιλίζει και διασύρει κάθε αντιστασιακό αντανακλαστικό της ελληνικής κοινωνίας.
Πρέπει να φύγουν, να φύγουν τώρα, προτού η καταστροφή ολοκληρωθεί και καταστεί μη-αναστρέψιμη. Σε διαφορετική περίπτωση, η Ελλάδα θα καταντήσει ένα βαλκανικό προτεκτοράτο, υπό καθεστώς λεηλασίας, στην εξωτερική περιφέρεια της Ευρώπης, και δίπλα στους Αμερικανογερμανούς κυριάρχους θα έχουν προστεθεί και οι νεο-οθωμανοί.
Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο σημείο 0 της κατάρρευσης. Πλέον, η διάσωση της κοινωνίας ταυτίζεται με τη σωτηρία της πατρίδας. Μήπως αυτό δεν εκφράζουν και οι κινητοποιήσεις των αγροτών που καταγγέλλουν ότι τα νέα μέτρα τους απειλούν με εξαφάνιση, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια την κατάρρευση της αγροτικής παραγωγής, την υπονόμευση της διατροφικής αυτοδυναμίας και συνακόλουθα την ερήμωση της ελληνικής υπαίθρου και ένα οριστικό πλήγμα στη βιωσιμότητα των ακριτικών περιοχών της χώρας; Ή μήπως το νέο ασφαλιστικό δεν πλήττει κυρίως τους νέους εργαζόμενους όλων των κλάδων, και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενισχύοντας έτσι τη μαζική φυγή τους στο εξωτερικό;
Μετά το φιάσκο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την εξάντληση του δήθεν «αντιμνημονιακού χώρου», η επανάκαμψη της λαϊκής αγανάκτησης θέτει ένα πολιτικό ζήτημα εκπροσώπησης της λαϊκής οργής πολύ πιο επιτακτικά. Οι παλιές αντιμνημονιακές δυνάμεις, έχοντας εμπλακεί στην αυταπάτη συγκρότησης ενός «συνεπούς ΣΥΡΙΖΑ», αδυνατούν να εκφράσουν τις νέες πραγματικότητες της κοινωνίας μας. Κυρίως, αδυνατούν να συλλάβουν τη διαπλοκή των πολιτικών λιτότητας με το προσφυγικό, τα γεωπολιτικά ζητήματα (Κυπριακό), καθώς και την επιβολή ενός νέου πνευματικού μνημονίου στην ελληνική εκπαίδευση. Από την άλλη, η νεοφιλελεύθερη ΝΔ κεφαλαιοποιεί πολιτικά την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται όμως εκ των πραγμάτων απέναντι από τον ελληνικό λαό.
Το κενό που έχει δημιουργηθεί αντικατοπτρίζει την απουσία ενός αυθεντικού πατριωτικού, εθνικοαπελευθερωτικού αντιστασιακού αιτήματος. Αυτό, ή θα καλυφθεί μέσω ενός δημοκρατικού προτάγματος, ή απειλεί να προκαλέσει την ανάδυση ενός νέου, μαζικότερου φασιστικού φαινομένου, καθώς ο Φρανκενστάιν-Τσίπρας προκαλεί εξ αντανακλάσεως μια απότομη στροφή της κοινωνίας μας προς τα δεξιά.
Ποτέ άλλοτε το δίλημμα «αντίσταση ή εξαφάνιση» δεν υπήρξε τόσο πραγματικό για τον ελληνικό λαό. Και πρώτο βήμα γι’ αυτό είναι το παλλαϊκό αίτημα: «να φύγουν τώρα από την εξουσία».

4 Φεβρουαρίου 2016

Η προκήρυξη της Κίνησης Πολιτών Άρδην σε εκτυπώσιμη μορφή (όποιος θέλει την τυπώνει και τη μοιράζει)

Προκήρυξη Άρδην για 4 Φλεβάρη

ΣΧΕΤΙΚΑ

6 ΣΧΟΛΙΑ

Χρίστος 4 Φεβρουαρίου 2016 - 08:30

Να φύγουν, ναι! … και μετά ποιος; μετά τι;

Ο Κούλης; η ΧΑ; το ΚΚΕ; ή … οικουμενική;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
xen 4 Φεβρουαρίου 2016 - 16:48

Η ΧΑ να μην είναι όλα τα υπόλοιπα λιγότερα βλαπτικά θα είναι, γιατί απλά αυτοί που τώρα κυβερνούν είναι οι χειρότεροι από όλους. Αλλά βλέπω ότι κάποιοι (λίγοι ευτυχώς) δεν έχετε ακόμα πειστεί περί της καταστροφικότητας των Σύριζα-Ανελ, τι άλλο περιμένετε να κάνει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
petran 7 Φεβρουαρίου 2016 - 14:15

lae antarsya!!!!! xaxaxaxxaxaxa

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΘ 4 Φεβρουαρίου 2016 - 16:29

“Από την άλλη, η νεοφιλελεύθερη ΝΔ, κεφαλαιοποιεί πολιτικά την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται όμως εκ των πραγμάτων απέναντι από τον ελληνικό λαό.
Το κενό που έχει δημιουργηθεί, αντικατοπτρίζει την απουσία ενός αυθεντικού πατριωτικού, εθνικοαπελευθερωτικού αντιστασιακού αιτήματος. Αυτό, ή θα καλυφθεί μέσω ενός δημοκρατικού προτάγματος, ή απειλεί να προκαλέσει την ανάδυση ενός νέου, μαζικότερου φασιστικού φαινομένου, καθώς ο Φρανκενστάιν-Τσίπρας προκαλεί εξ αντανακλάσεως μια απότομη στροφή της κοινωνίας μας προς τα δεξιά.” Με ολο το σεβασμο για τις ιδεολογικες προτεραιοτητες, τη φιλοπατρια, τη συνεπεια και τους αγωνες σας, νομιζω πως κανετε λαθος εδω. Οπως κανατε και με τους αγανακτισμενους. Η ΝΔ του Μητσοτακη δεν πρεπει να δαιμονοποιηθει και ειναι βραχυπροθεσμα η μονη λυση που αξιζει να δοκιμαστει -τονιζω το δοκιμαστει- για να εκτονωσει το αδιεξοδο. Σιγα τη δεξια! Πιο δεξια απο αυτην που μας κυβερναει τωρα δνε εχει ξαναματαγινει!!! Στο σημειο που βρισκομαστε ειναι καπιταλισμος ή βαρβαροτητα. Αν ο κοσμος δεν στραφει σε κοινοβουλευτικη και συστημικη λυση, θα ερθει φασισμος οπως σωστα προοικονομειτε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
MakGreek 7 Φεβρουαρίου 2016 - 15:58

Διάβασα σε ένα ιστολόγιο (είναι στην διάθεσή σας αν χρειαστεί για επικοινωνία) το εξής ειρωνικό σχόλιο, που νομίζω ότι πρέπει να απαντηθεί: “Τι ωραία, ρε φίλε, να είσαι στη γωνία σου! Και να περιμένεις να καθαρίσει ο “περήφανος λαός” (ο ποιός;)”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 8 Φεβρουαρίου 2016 - 06:29

Η (αναμενόμενη) χρεωκοπία του Σύριζα αλλά και των Ανελ (ας μην ξεχνάμε) αποδεικνύει περίτρανα ότι πλέον το ελλαδικό κράτος είναι στην τελική ευθεία προς το χρονοντούλαπο της Ιστορίας, ότι κι αν ακολουθήσει το σημερινό καθεστώς. Κι αυτό διότι καταρρέουν οι δύο μεγάλοι μύθοι της μεταπολίτευσης: 1) Παρά ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος πορεύεται σε εντελώς νέες ατραπούς που δεν περιλαμβάνουν ούτε την αριστερά, ούτε τον μαρξισμό ούτε το σοσιαλισμό ο πληθυσμός της Ελλάδος ήταν ενδόμυχα πεπεισμένος ότι αυτή ακριβώς η αγνή κι άσπιλλη αριστερά είναι η λύση κι όλοι οι υπόλοιποι (ειδικά αυτοί που την έζησαν στο πετσί τους) έχουν λάθος. 2) Ο φωνακλάδικος κι ελληναράδικος ψευτοπατριωτισμός του ότι “δεν διεκδικούμε (διότι δεν μπορούμε επειδή… ψιλοβαριόμαστε κιόλας λόγω του ότι εμείς έχουμε και μακραίωνη Ιστορία, είμαστε και βολεμένοι) αλλά και δεν παραχωρούμε τίποτα” (λες και το δικαίωμα ακόμα και της μη παραχώρησης θα στο δώσουν οι άλλοι οπότε δε χρειάζεται ούτε να αγωνισθούμε να το κερδίσουμε ούτε να το διεκδικήσουμε) μπορεί να εξασφαλίσει μία ιστορική στάσιμη κατάσταση (κάτι σαν το τέλος της Ιστορίας) όπου τα σύνορα δεν αλλάζουν, οι εχθροί μας συντείζονται άκοπα χωρίς να χρειάζεται εμείς να τους πολεμήσουμε και να τους νικήσουμε, ακόμα και να τους εξολοθρεύσουμε αν χρειασθεί, κι άλλα παρόμοια.
Το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει είναι λοιπόν: Μπορεί να επιβιώσει ο Ελληνισμός κι η Ρωμηοσύνη μετά το δυστυχώς αναμενόμενο τέλος (περίπου διακόσια χρόνια μετά τη δημιουργία του) του ελλαδικού κρατιδίου; Κι αν ναι πώς; Σε κάποιο μικρό τμήμα της ακόμα ελεύθερης Κύπρου; Άλλως πώς; Και που;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: