Αρχική » Το παιδί για τα θελήματα και οι Νεο-οθωμανοί

Το παιδί για τα θελήματα και οι Νεο-οθωμανοί

από Άρδην - Ρήξη

Της Σύνταξης της Ρήξης 

Η Ελλάδα, κάτω από τη φωτισμένη ηγεσία του Τσίπρα και με τη συνεπικουρία των Καμμένου- Κοτζιά, τείνει να μεταβληθεί στο παιδί για τα θελήματα των Αμερικανών. Σε αυτά τα πλαίσια ανέλαβε και τον ρόλο του μεσολαβητή με την Τουρκία και τον σουλτάνο της, τον οποίο καλεί στην Αθήνα ως μη όφειλε, για να λειτουργήσει ως «γέφυρα» που θα εξομαλύνει τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση!
Εξάλλου, όπως τόνισε ο ανεκδιήγητης πρωθυπουργός, δεν πρέπει να γίνονται εχθρικές δηλώσεις των Ευρωπαίων εναντίον της Τουρκίας, την οποία και χρειάζεται η Δύση! Έτσι, την ώρα που η προσβλητική για την ανεξαρτησία οποιουδήποτε κράτους συμπεριφορά των Τούρκων, στο Αιγαίο και τη Θράκη, συνεχίζεται, η Ελλάδα ετοιμάζεται να δεχτεί τον σουλτάνο που παραμένει ανεπιθύμητος στις δυτικές καγκελαρίες, για να του προσφέρει γην και ύδωρ στη χώρα μας και την Κύπρο, μαζί με τον Αναστασιάδη, ως αντάλλαγμα για μια έστω σχετική απομάκρυνση του Ερντογάν από τη Ρωσία.
Ανάλογες κινήσεις γίνονται και σε σχέση με τα Σκόπια, όπου οι Αμερικανοί και ο Κοτζιάς βιάζονται να λύσουν όπως-όπως το ζήτημα και να εντάξουν τη FYROM στο ΝΑΤΟ, όσο ο φιλορώσος Γκρούεφσκι δεν βρίσκεται στα πράγματα! Ενώ την ίδια στιγμή ο λαλίστατος υπουργός Εξωτερικών αφήνει τον φιλότουρκο –αλλά και φιλοαμερικανό– Ράμμα να οργιάζει εναντίον της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Ο Καμμένος πουλάει βλήματα, με τον τρόπο του μάλιστα, στη Σαουδική Αραβία, για να χρησιμοποιηθούν εναντίον των φιλοϊρανών της Υεμένης .
Και όλα αυτά σε μια στιγμή που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στη Μέση Ανατολή και οδηγούμαστε σε νέες μείζονες αντιπαραθέσεις. Οι κυβερνητικοί σαλτιμπάγκοι σκοπεύουν μήπως να ανατρέψουν την παραδοσιακά ουδέτερη πολιτική της Ελλάδας στην περιοχή, μεταβάλλοντάς την σε όργανο μιας αντιρωσικής, αντιϊρανικής και αντιαραβικής πολιτικής; Κάτι τέτοιο εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους και απειλεί να στρέψει τη Ρωσία ενάντιά μας, και μάλιστα στην Κύπρο. Ας θυμηθούμε τα καλά του κριμαϊκού πολέμου, όταν οι Ρώσοι, εξαιτίας της συμμετοχής μας, έστρεψαν τους Βουλγάρους εναντίον μας. Αν τώρα στηρίξουν τους Τούρκους;
Γιατί είναι ένα πράγμα να εκμεταλλευτούμε την αντίθεση του Ισραήλ, της Αιγύπτου και εν μέρει των ΗΠΑ και της Ευρώπης, με την Τουρκία του Ερντογάν, συνάπτοντας επωφελείς, αμυντικού τύπου επιμαχίες, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα τις παραδοσιακές μας φιλικές σχέσεις με το Ιράν ή τη Ρωσία, και είναι ένα δεύτερο να μεταβληθούμε σε τυφλό όργανο μιας επιθετικής ψυχροπολεμικής πολιτικής. Η Ελλάδα έχει αντίθεση μόνο με την επιθετική νεοθωμανική Τουρκία που μας απειλεί σε Κύπρο, Αιγαίο και Θράκη, και με κανέναν άλλον.
Και όμως, οι εξουσιολάγνοι της κυβέρνησης είναι έτοιμοι να γίνουν ατζέντηδες μιας επικίνδυνης πολιτικής στην περιοχή και ταυτόχρονα να χρησιμοποιούνται και ως ενδιάμεσοι μιας «προσέγγισης» με τον βασικό μας αντίπαλο, την Τουρκία! Για τον ελληνικό λαό, λοιπόν, μόνο μια απάντηση υπάρχει. Όχι στην επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ