Αρχική » Αιδώ Λευκωσία

Αιδώ Λευκωσία

από Άρδην - Ρήξη

του Β. Φτωχόπουλου, από το Άρδην τ. 4 Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 1996

Λίγες µέρες πριν την πορεία των μοτοσυκλετιστών η κυπριακή Κυβέρνηση έδωσε άδεια σε Τουρκοκύπριους να διασχίσουν µε λεωφορείο τις ελεύθερες περιοχές για να περάσουν στον μικρό τουρκοκυπριακό θύλακα των Κοκκίνων, ο οποίος. Βρίσκεται μακρυά από τα κατεχόμενα, περιτριγυρισµένος από τις ελεύθερες περιοχές Και η προσέγγιση του γίνεται συνήθως από την θάλασσα. Οι Τουρκοκύπριοι ζήτησαν την άδεια να μεταβούν στα Κόκκινα για να γιορτάσουν την επέτειο των βομβαρδισμών της Μανσούρας!! Δηλαδή τους εδώσαµε άδεια να γιορτάσουν τους βομβαρδισμούς που έκανε η τουρκική αεροπορία ΕΝΑΝΤΙΟΝ µας το 1964 µε βόμβες ναπάλµ Και που άφησαν δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες σακατεµένους! Αυτό από µόνο του δεν είναι τίποτα το σπουδαίο. Είναι ένα από τα σχιζοφρενικά πράγματα που κάνουν οι Έλληνες εδώ και χρόνια. Αυτό που είναι πέραν της πολιτικής, φιλοσοφικής, μεταφυσικής ή ψυχολογικής ερμηνείας είναι το γεγονός ότι οι Έλληνες των γύρω χωριών υποδέχτηκαν τα λεωφορεία µε αναψυκτικά και λουλούδια τα οποία εδόθηκαν στους Τουρκοκυπρίους προσκυνητές από τα παιδάκια των γύρω χωριών ανάµεσα στα χειροκροτήματα των πιο ηλικιωμένων κατοίκων και τα πλατειά χαμόγελα των ΟΗΕδων!! Ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος στην πλειοψηφία του χαιρέτησε την εκδήλωση ως ένα σηµαντικό σταθµό στην ελληνοτουρκική φιλία!!

Επειδή οι αδελφοί Ελλαδίτες µπορεί να µην έχουν καταλάβει, µέσα στη ζάλη των διακοπών και της εκλογολογίας, τι ακριβώς έχει συμβεί, το κάνω πιο λιανά.

Ο. Σύνδεσμος Βετεράνων Γερμανών Εκτελεστών ζητάει άδεια από την ελληνική κυβέρνηση (και την παίρνει) για να παραστεί στους γιορτασμούς που οργανώνει το γερμανικό κράτος στην Αθήνα για να τιμήσουν τους εκτελεστές που µε τόση ευστοχία δολοφόνησαν τους Έλληνες αγωνιστές στο Χαϊδάρι. Λίγο έξω από το Χαϊδάρι, το λεωφορείο των Γερμανών σταματάει για ξεκούραση και οἱ Κάτοικοι της γύρω περιοχής τοὺς υποδέχονται επισήµως µε αναψυκτικά και λουλούδια και οἱ ραδιοφωνικοί σταθµοί του ΚΚΕ, του ΣΥΝ και της Νέας Δηµοκρατίας χαιρετίζουν την εκδήλωση ὡς άλλο ένα δείγμα της ελληνογερμανικής φιλίας!

«Είναι δυνατόν» διερωτάται ο αδελφός Ελλαδίτης, Ναι αδελφοί, είναι δυνατόν!| Αυτή είναι η µια όψη του αλλοτριωμένου λαού µας. Τέσσερις µέρες µετά οἱ Αναστάσιος-Σολωµός έδωσαν µια άλλη. Ποιάν από τις δύο θα διαλέξουμε;

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ