Αρχική » Τετάρτη 11.11 | 8:30 μ.μ. | Ζωντανή μετάδοση από την αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος: «Στο φθινόπωρο του Βυζαντίου»

Τετάρτη 11.11 | 8:30 μ.μ. | Ζωντανή μετάδοση από την αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος: «Στο φθινόπωρο του Βυζαντίου»

από Άρδην - Ρήξη

Το σύνολο Ex Silentio, γνώριμο εδώ και πολλά χρόνια στους φίλους της παλαιάς μουσικής, επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, για να ερμηνεύσει ζωντανά για πρώτη φορά στην Ελλάδα σπάνιες συνθέσεις από το ρεπερτόριο του όψιμου Μεσαίωνα, τις οποίες ηχογράφησε για τον δίσκο ακτίνας «Nell autunno di Bisanzio» («Στο φθινόπωρο του Βυζαντίου»). Το σύνολο, το οποίο διαπρέπει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα αποδώσει έργα Guillaume Dufay, Johannes Legrant, Μανουήλ Χρυσάφη και άλλων συνθετών με πιστά αντίγραφα οργάνων της εποχής. Συμμετέχουν: η σοπράνο Φανή Αντωνέλου (cantus), η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα (cantus), η σολίστ της βιέλας Φανή Βοβώνη, ο σολίστ της βιέλας και της βιόλας ντα γκάμπα Δημήτρης Τίγκας, ο βαρύτονος Νίκος Ζιάζιαρης (tenor), ο ψάλτης Αντώνης Αετόπουλος και ο Δημήτρης Κούντουρας (μουσική διεύθυνση και μεσαιωνικά φλάουτα).

Οι μεταδόσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του ΕΔΥΤΕ.

Παρακολουθήστε την παράσταση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.megaron.gr/event/ex-silentio-sto-fthinoporo-tou-buzantiou/?fbclid=IwAR0BMedrTT07wQ08-BFvZcJdf64zdOPplGwDInhi54LuklW5TVBMpxcGRkc

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ