του Γ. Σχίζα, από το Άρδην, τ. 36, Μάιος-Ιούνιος 2006

χαιρετισμός του ΓΙάννη Σχίζα στην συνέντευξη τύπου της Κίνησης για την υποστήριξη του Μανώλη Γλέζου στις εκλογές για την υπερνομαρχία

αγαπητοί φίλοι

Ας επιτραπεί  να εκφράσω το θερμό ενδιαφέρον μου για μια ανεξάρτητη και υπερκομματική Νομαρχιακή κίνηση. Μια κίνηση που, χωρίς «αλισβερίσια» με κομματικά ή άλλα κέντρα ισχύος, θα αναδείξει τα μεγάλα, υπερτοπικά και διαδημοτικά προβλήματα του λεκανοπεδίου. Που θα σκιαγραφήσει τις απαιτούμενες λύσεις, χωρίς δημαγωγικές πλειοδοσίες και τηλεοπτικές φανφάρες. Που θα εισάγει ένα νέο πολιτικό και επικοινωνιακό ήθος στις προεκλογικές διαδικασίες.

Οι χωροταξικές και πληθυσμιακές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, οι Ολυμπιακοί αγώνες, τα συγκοινωνιακά προβλήματα και η διαχείριση της ενδοαστικής και περιαστικής φύσης, η πόλωση ανάμεσα στις ευκατάστατες και στις υποβαθμισμένες αστικές περιοχές, συνθέτουν μιαν ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Οι αποφάσεις αυτής της περιόδου προβλέπεται να αποβούν καθοριστικές για το μέλλον της Αττικής, για την αισθητική και τη λειτουργικότητα του χώρου.

Καλούμαστε να αποφασίσουμε για το εάν θα ενταφιάσουμε οριστικά τα οράματα του Πικιώνη, του Κωνσταντινίδη, του Κανδύλη και του Τρίτση, ή εάν θα ορθώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στα συμφέροντα και στα ελλείμματα διορατικότητας. Ανεξάρτητα από τον κομματικό προσδιορισμό τους και τις ευρύτερες στοχεύσεις τους, οι πολίτες μπορούν να συντονιστούν σε ένα μεγάλο ρεύμα για την ποιότητα ζωής. Και ο Μανώλης Γλέζος, με την αυτοδιοικητική εμπειρία και την ευρύτατη αναγνώρισή του, μπορεί να εκφράσει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο αυτό το ρεύμα….

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

elGreek