Αρχική » Turkish Airlines: Κυρώσεις και ομολογία

Turkish Airlines: Κυρώσεις και ομολογία

από Αναδημοσιεύσεις

Από την σελίδα στο FB Δεν αγοράζουμε Τουρκικά προϊόντα

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ οι Τουρκικές Αερογραμμές (Turkish Airlines) δεν θα δέχονται πλέον υπηκόους Συρίας, Ιράκ και Υεμένης στις πτήσεις της προς το Μινσκ εκτός από κατόχους διπλωματικών διαβατηρίων, κατά δήλωση του Γιακούμπ Κούμοχ, επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου Διεθνούς Πολιτικής της Πολωνίας και πρώην απεσταλμένου στην Τουρκία.

H ΕΕ βρισκόταν σε συζητήσεις για να συμπεριλάβει αερομεταφορείς τρίτων χωρών, όπως η Turkish Airlines και η Belavia, στον διευρυμένο κατάλογο κυρώσεων για εμπορία και λαθρεμπόριο ανθρώπων. Αυτή η απειλή φαίνεται πως απέδωσε καρπούς: «Στο τέλος της ημέρας, η αγορά της ΕΕ είναι πιο σημαντική από 10 επιπλέον πτήσεις προς τη Λευκορωσία», δήλωσε με νόημα ένας διπλωμάτης της ΕΕ.

Με την συμφωνία οι τουρκικές αρχές θα αναστείλουν τις πωλήσεις εισιτηρίων απλής μετάβασης προς το Μινσκ από την Τουρκία. Θα εμποδίσουν επίσης τη λευκορωσική αεροπορική εταιρεία Belavia να χρησιμοποιεί το δίκτυο της Turkish Airlines στη Μέση Ανατολή, από όπου μετανάστες πετούσαν για Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια έπαιρναν περαιτέρω πτήσεις για το Μινσκ. Τρίτον, η αεροπορική εταιρεία θα σταματήσει να πωλεί εισιτήρια από Κωνσταντινούπολη προς το Μινσκ σε άτομα συγκεκριμένων εθνικοτήτων.

Διπλό συμπέρασμα από την συμφωνία: οι Τουρκικές Αερογραμμές παραδέχτηκαν την συμμετοχή τους, ως δεκανίκι του τουρκικού επεκτατισμού, στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.

Αποδείχθηκε επίσης ότι η μοναδική γλώσσα που καταλαβαίνει η Τουρκία είναι αυτή των κυρώσεων.

Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε…

ΥΓ. Για τον γενικότερο ρόλο των Τουρκικών Αερογραμμών ως υπομόχλιο των σχεδιασμών του Ερντογάν θα ασχοληθούμε εν καιρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ