Αρχική » Εάν η Μόσχα καταφέρει να υλοποιήσει το σχέδιο της σε Μακεδονία & Θράκη, ο Ερντογάν θα μπει από την πίσω πόρτα στη Β. Ελλάδα…

Εάν η Μόσχα καταφέρει να υλοποιήσει το σχέδιο της σε Μακεδονία & Θράκη, ο Ερντογάν θα μπει από την πίσω πόρτα στη Β. Ελλάδα…

από Άρδην - Ρήξη

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ από την ιστοσελίδα Hellas Journal, Νέα Υόρκη

Το κείμενο μας την Παρασκευή, με τίτλο «“Κυκλώνουν” την Ελλάδα: Ο Πούτιν με τα ακροδεξιά κόμματα και ο Ερντογάν με τους πράκτορες του στη Θράκη… Και ένα υστερόγραφο για τα F-16 και τον κ. Μενέντεζ» (ΕΔΩ) προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Παρά το γεγονός ότι δεν αναφερθήκαμε συγκεκριμένα στα κόμματα αυτά, οι οπαδοί της ΝΙΚΗΣ και του Κυριάκου Βελόπουλου, εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους, ταυτιζόμενοι με αυτούς που υποστηρίζουν τον αυταρχικό ηγέτη της Ρωσίας, «Βλαδίμηρο» Πούτιν.

Δυστυχώς πιστεύουν ότι ο «Ξανθός Ηγέτης», όπως τον αποκαλούν, του «Ορθόδοξου Ξανθού Έθνους», θα κατέβει από τη Μόσχα στα Βαλκάνια για να σώσουν την Ορθοδοξία και να δώσει ένα γερό μάθημα στην Τουρκία που απειλεί την Ελλάδα και είναι η κατοχική δύναμη του 40% του εδάφους της Κύπρου μας.

  • Τα παραπάνω είναι απλά fake news. Ο Πούτιν είναι ένας στυγνός σύμμαχος του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και του έχει χαρίσει το σύστημα S-400 για να το χρησιμοποιήσει εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, όταν αποφασίσει να υλοποιήσει το σχέδιο του εναντίον του Ελληνισμού.

Δεν είναι σύμμαχος της Ελλάδας και της Κύπρου και ούτε τον ενδιαφέρει η Ορθοδοξία. Είναι πολέμιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης και θα επιδιώξει να παίξει παιγνίδι εναντίον του Φαναρίου με τη βοήθεια του Ερντογάν όταν έρθει η ώρα να αντικατασταθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να διεισδύσουν στα Βαλκάνια, όχι με πόλεμο, και έχουν στοχεύσει στη Σερβία, στα Σκόπια και φυσικά στην Ελλάδα. Δεν είναι μυστικό ότι η Μόσχα έχει καταφέρει να έχει επιρροή στη Βόρεια Ελλάδα και χρησιμοποιεί γι’ αυτό Έλληνες κληρικούς.

Το Άγιο Όρος μπορεί να είναι μία χαμένη υπόθεση για την Ελλάδα. Μοναχοί εκφράζονται δημόσια υπέρ του Πούτιν και της Ρωσίας.

Οι μονές Φιλόθεου, Παντελεήμονος, Καρακάλλου, Κωνσταμονίτου και Ξηροποτάμου, ανήκουν στο λεγόμενο “ρωσικό μέτωπο” και πολεμούν το Φανάρι. Η αναγνώριση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο θύμωσε τους μοναχούς των εν λόγω μονών και τάχθηκαν αναφανδόν εναντίον της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Βαρθολομαίος, έκανε μία δήλωση που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, διότι στόχευσε τη ΝΙΚΗ. Είπε τα εξής αποκαλυπτικά -και σίγουρα γνωρίζει περισσότερα από τον καθένα:

«Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως ό,τι έχει σχέση με το συγκεκριμένο κόμμα αναφερόταν στους καταληψίες της Μονής Εσφιγμένου. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί το φίδι έχει γεννήσει τα αυγά του και τώρα τρέχουμε όλοι πίσω από μία “ΝΙΚΗ”.

Το ότι έχουν κάποιες επαφές με κάποιους ανθρώπους εντός Αγίου Όρους, αυτό είναι σίγουρο γιατί όλοι το βλέπουμε, όλοι το διαβάζουμε και στο διαδίκτυο κάποιοι το λένε και εμφανώς, άλλοι δεν το λένε, το υποκρύπτουν, είναι κάτι το οποίο υπάρχει, δεν μπορεί κανείς να το αποκρύψει.

Αυτό το φαινόμενο υπήρχε πριν και στον πολιτικό και στον εκκλησιαστικό χώρο. Ήταν πιο παλιά η Χρυσή Αυγή, ήταν και οι ΑΝΕΛ. Πάντα σε αυτό το πνεύμα υπάρχουν οι άνθρωποι που ζουν με αυτό τον τον τρόπο και να εκμεταλλεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα», τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος της Μονής Εσφιγμένου, και πρόσθεσε:

«Πλούσιοι Ρώσοι και οι αποκαλούμενοι ολιγάρχες πάντα έρχονταν στο Άγιο Όρος. Όλοι το ξέρουν αυτό, όχι μόνο εγώ. Έχουν χαρίσει πολλά χρήματα σε μερικά μοναστήρια, ιδιαίτερα στον Άγιο Παντελεήμονα. Δεν ήταν τυχαία η παρουσία τους, ούτε οι δωρεές τους ήταν τυχαίες».

  • Όσα κατήγγειλε και για τον κ. Βελόπουλο είναι φρικτά. Διαβάστε:

Στις 1.6.2023 ο Κυριάκος Βελόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή επιβεβαίωσε:

– τις παράνομες οικονομικές-εμπορικές συναλλαγές του με εγκαταβιούντες στο Άγιο Όρος.

– την πώληση προϊόντων αμφίβολης ασφάλειας που παράγονται σε παράνομη βιοτεχνική μονάδα στο Άγιο Όρος, όπου δεν γίνεται κανένας έλεγχος για την ασφάλεια των προϊόντων για χρήση από ανθρώπους.

– την χρηματοδότηση καταληψιών κτηρίων και αγροκτημάτων Αγίου Όρους.

Παράλληλα μετέδωσε ψευδείς ειδήσεις για τα τεκταινόμενα στο Άγιο Όρος (για δήθεν πεινασμένους μοναχούς κτλ).

Συγκεκριμένα από το 1:04:13 και μετά λέει Βελόπουλος χασκογελώντας:

«Kαι για το φάρμακο θα το ξανάκανα και αυτό..το φάρμακο για την φαλάκρα. Η τραγωδία του νεοέλληνα είναι η αναπαραγωγή της ημιμάθειάς του. 2015 θα το πω και αμαρτία δεν έχω το είπα και δημόσια. Ήρθε η Μονή Εσφιγμένου. Οι άνθρωποι δεν είχαν να φάνε χειμωνιάτικα και λένε “σε παρακαλούμε κάναμε αυτό το προϊόν, μπορείς να το παρουσιάσεις και τα έσοδα να τα δώσεις σε μας;” Λέω “δεν είναι της εταιρίας μου..να βοηθήσω”. Και το κανα μια βδομάδα. … για την τριχόπτωση. Και τους βοήθησα οικονομικά μετά. Θα το ξανάκανα πάλι. Δεν θα άφηνα ποτέ άνθρωπο να πεινάσει. Έτσi..δεν είναι προϊόν της εταιρίας μου. Έδωσα και παραπάνω λεφτά. Μα βγάζουν προϊόντα, και αρτοσκευάσματα βγάζουν»

Πως γίνεται να πεινάν οι καταληψίες που παράγουν οι ίδιοι αρτοσκευάσματα και διάφορα άλλα προϊόντα για τα οποία αγοράζουν πρώτες ύλες χιλιάδων ευρώ, μόνο ο ίδιος ξέρει.

Ο Βελόπουλος αυτοπαρουσιάζεται ως δήθεν υπερασπιστής της Ορθοδοξίας, ενώ υποστηρίζει τον αρχηγό της κατάληψης, ο οποίος υβρίζει τους Αγίους Παΐσιο και Πορφύριο, δεν ήταν ποτέ ιερέας ή απλός πιστός της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και επιθυμεί να βγει ένας “Έλληνας Χίτλερ”.

Οι καταληψίες αν και δεν έχουν ουδεμία σχέση με το Άγιο Όρος, προσπαθούν πάση θυσία να παραμείνουν στο Άγιο Όρος με σκοπό την διατήρηση της παράνομης εμπορικής δραστηριότητας.

Από την διατήρηση της κατάληψης βέβαια κερδίζουν:

– όσοι έχουν εμπορικές συναλλαγές μαζί τους

– όσοι πολιτικοί υποστηρίζονται από τους καταληψίες και εμφανίζονται ψευδώς ως υποστηριζόμενοι από το Άγιο Όρος. Αν οι καταληψίες αποχωρήσουν – ως οφείλουν – από το Άγιο Όρος, δεν θα μπορούν να προσφέρουν τέτοιες “υπηρεσίες” σε πολιτικούς.

  • Ο Αρχιμανδρίτης ομιλεί με αποδείξεις και ζητά βοήθεια από το ελληνικό κράτος το οποίο απουσιάζει. Ο κ. Βελόπουλος έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα και αποφεύγει να τοποθετηθεί για το άνευ προηγουμένου κατηγορώ.
  • Ο κ. Βαρθολομαίος δίνει στους πιστούς και ένα σύνδεσμο (ΕΔΩ) που παραπέμπει στην ιστοσελίδα της Μονής, όπου «πετσοκόβει» τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης. Κανονικά έπρεπε να επέμβουν όλοι οι εισαγγελείς της χώρας.

Δεν είναι μόνο ο εν λόγω ηγούμενος που κατηγορεί ελληνικά κόμματα ότι συνεργάζονται με τη Μόσχα. Η σχέση ήταν κοινό μυστικό στη Βόρεια Ελλάδα, τώρα την γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες.

Φυσικά, οι πολίτες είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν όποιο κόμμα τους εκφράζει. Σεβόμαστε και τιμούμε το δικαίωμα κάθε πολίτη να υποστηρίζει και να ψηφίζει τους πολιτικούς στους οποίους πιστεύει.

Όμως, πρέπει να γνωρίζουν ότι η Μόσχα έχει στοχεύσει την Ελλάδα. Και στοχεύοντας την Ελλάδα εξυπηρετεί την Τουρκία του Ερντογάν. Πηγαίνοντας στις κάλπες πρέπει να έχουν στο μυαλό τους αυτή τη λεπτομέρεια. Η Πατρίδα κινδυνεύει. Ο Ερντογάν και ο φίλος και σύμμαχος του, Πούτιν, έχουν καταστεί ορκισμένοι εχθροί του Ελληνισμού.

Ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις και οι Έλληνες πολιτικοί που δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα, ενώ γνωρίζουν. Το κράτος γνωρίζει ονόματα, έχει και τις διευθύνσεις. Δεν αντέδρασε και δεν κτύπησε το κακό στη ρίζα του. Και θα το πληρώσει η Πατρίδα. Οι ευθύνες των πολιτικών είναι τρομακτικές.

Ο Νίκος Κοτζιάς, από τη θέση του υπουργού των Εξωτερικών, ήταν ο μόνος που ξεκίνησε τον πόλεμο εναντίον των ανθρώπων του «Ξανθού Ηγέτη» στη Βόρεια Ελλάδα. Απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες που ηγούνταν της ρωσικής διείσδυσης. Όλοι τον χειροκρότησαν αλλά δεν τον ακολούθησαν. Κρίμα.

Το πρόβλημα είναι εθνικό. Αυτά που λένε για «πόλεμο» της Ρωσίας και της Αμερικής στην Μακεδονία και τη Θράκη είναι κουβέντες του καφενέ. Η επίθεση και η ρωσική διείσδυση εναντίον της Ελλάδας, δεν έχει σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι αυτό που φαίνεται και τίποτα άλλο: Εάν η Μόσχα επιτύχει και καταφέρει να υλοποιήσει το σχέδιο της, ο Ερντογάν θα μπει από την πίσω πόρτα στη Βόρεια Ελλάδα.

  • Ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Βαρθολομαίος κατηγορεί ονομαστικά τους ηγέτες της ΝΙΚΗΣ και της Ελληνικής Λύσης, οι οποίοι έχουν υποχρέωση να βγουν καθαροί. Αύριο μπορεί να είναι στη Βουλή, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Και το ελληνικό κράτος πρέπει να ερευνήσει ΤΩΡΑ, όχι μετά τις εκλογές, τα οικονομικά όλων των κομμάτων, όχι μόνο της ΝΙΚΗ και του κόμματος του κ. Βελόπουλου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι δημοσιογράφοι Γιάννης Σουλιώτης και Γιάννης Παπαδόπουλος, έγραψαν στην εφημερίδα Καθημερινή τα εξής -δεν χρειάζεται κάποιο σχόλιο από εμάς:

Το νήμα που φέρεται να συνδέει το κίνημα Νίκη με την Ιερά Μονή Φιλοθέου οδηγεί στην οδό Μακένζι Κινγκ 12, όπου στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια διεύθυνση έχουν δηλώσει ως έδρα και εταιρείες που έχουν συνδεθεί με τη διαχείριση του εκατοντάδων θέσεων υπόγειου πάρκινγκ στο εμπορικό κέντρο Πλατεία.

Το κτίριο της Μακένζι Κινγκ, ιδιοκτήτης του οποίου φέρεται να είναι η αγιορείτικη μονή, είχε δηλώσει ως έδρα και μια επιχείρηση στην οποία φαίνεται να ήταν εταίρος υποψήφιος βουλευτής στη Θεσσαλονίκη με τη Νίκη στις πρόσφατες εκλογές του Μαΐου.

Οπως φάνηκε από τα αποτελέσματα, είχε τη μεγαλύτερη απήχηση σε ψηφοφόρους της Κεντρικής Μακεδονίας, συγκεντρώνοντας τα υψηλότερα ποσοστά του στην Πιερία, στην Πέλλα και στο Κιλκίς.

Πηγές από το Αγιον Ορος ανέφεραν στην «Κ» ότι φαίνεται να υπάρχει ιδεολογική συνάφεια του κόμματος με τις αποκαλούμενες και ως «φιλοθεΐτικες μονές», στις οποίες αποδίδεται φιλορωσικό πρόσημο. Ενα από τα ζητήματα στο οποίο εντοπίζονται οι κοινές τους θέσεις είναι και η αρνητική στάση τους απέναντι στην πανδημία COVID-19 και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Την άνοιξη του 2005 η Ιερά Μονή Φιλοθέου αγόρασε από την εταιρεία ΓΕΚΑ Α.Ε. ένα υπόγειο πάρκινγκ άνω των 400 θέσεων στο εμπορικό κέντρο Πλατεία, στην οδό Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε λίγες ημέρες αργότερα η σύσταση μιας μονοπρόσωπης εταιρείας με βασικό σκοπό τη λειτουργία του πάρκινγκ. Σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», μοναδικός εταίρος της ήταν ένας έμπορος, ο οποίος παράλληλα φέρεται να ήταν νόμιμος διαχειριστής των περιουσιακών στοιχείων της μονής.

Τον Ιανουάριο του 2009 συστάθηκε, με έδρα την οδό Μακένζι Κινγκ 12, άλλη εταιρεία, στην οποία αργότερα μεταβιβάστηκαν τα μερίδια της μονοπρόσωπης ΕΠΕ που είχε αναλάβει τη λειτουργία του πάρκινγκ. Μια γυναίκα που εμφανίζεται να μετέχει στη σύνθεση αυτής της εταιρείας ίδρυσε το 2014, με έδρα το ίδιο κτίριο στη Μακένζι Κινγκ, άλλη εταιρεία με βασικό αντικείμενο το χονδρικό εμπόριο υπολογιστών.

Στην ανακοίνωση σύστασης αναφέρεται ως μέλος της επιχείρησης και ένας μετέπειτα υποψήφιος βουλευτής με τη Νίκη στη Θεσσαλονίκη. Στο βιογραφικό του που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος δηλώνει ως επάγγελμα μηχανικός δικτύων και αναφέρει ότι υπήρξε σχεδιαστής συστημάτων ηλεκτρονικής παρακολούθησης θέσεων πάρκινγκ.

Στο ίδιο κτίριο της Μακένζι Κινγκ λειτουργεί σήμερα τα γραφεία του και το κόμμα Νίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Α.Δ.Δ. 14 Ιουνίου 2023 - 13:54

Για την ορθότητα του γεωπολιτικού προσανατολισμού της Ελλάδας σε συνέργειες με την Δύση, ως ανταπάντηση της ροπής της Τουρκίας προς την Ευρασία, δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση εκ μέρους μου.
Επίσης δεν αμφισβητείται η πολιτική “Τρίτης Ρώμης” που ασκεί η Μόσχα εδώ και αιώνες εις βάρος του Ελληνισμού, ούτε βέβαια η συμμαχία Ρωσίας – Τουρκίας. Εξάλλου τα πρώτα φανερά ίχνη “πρακτόρων” της ρωσικής διείσδυσης είχαν γίνει ορατά ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 με τις αλήστου μνήμης εκπομπές τηλεπωλήσεων του Δημοσθένη Λιακόπουλου (γιατί άραγε δεν γίνεται καθόλου λόγος στα δημοσιογραφικά μέσα για τον ρόλο που έπαιξε ο εν λόγω κύριος στην διαμόρφωση της ελληνικής κοινής γνώμης υπέρ του Πούτιν; ). Και προφανώς η Ελλάδα πρέπει να έχει ανοιχτά τα μάτια της προς αυτού του τύπου τις διεισδύσεις.

Όμως η θέση του κ. Ιγνατίου ότι ο Νίκος Κοτζιάς έπραξε προς την σωστή κατεύθυνση όταν απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες, μάλλον χρειάζεται πολλές διευκρινίσεις. Για εθνικούς/ στρατηγικούς λόγους άραγε ο Κοτζιάς προέβη σε αυτήν την ενέργεια, ή γιατί του την υπαγόρευσαν από την Ουάσιγκτον, προκειμένου να καμφθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις των “ρωσόφιλων” κατά της τότε σχεδιαζόμενης Προδοσίας των Πρεσπών;
Πώς μπορεί ο Κοτζιάς να σκέφτηκε και να έπραξε πατριωτικά και συγχρόνως να ξεπούλησε την ταυτότητα της Μακεδονίας;
Αν ο Κοτζιάς εμφορείτο από πατριωτικά ιδεώδη, τότε, δεδομένου ότι δεν είχε γίνει ακόμα η εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, θα έπρεπε πρώτα να αποκαλύψει τα δίκτυα μαύρου χρηματισμού από την Μόσχα προς τα ελλαδικά κέντρα αναπαραγωγής πουτινικής προπαγάνδας -και επίσης να αποκαλύψει την ανθελληνική στήριξη που έδωσε η Μόσχα στα Σκόπια. Με τους Έλληνες πρακτορίσκους θα έπρεπε ο κ. Κοτζιάς να τα βάλει κατ’ αρχάς, και όχι να συγκρουστεί απευθείας μετωπικά με τους Ρώσους. Τότε, όταν θα αποκαλυπτόταν ότι οι αστέρες της ρωσικής προπαγάνδας ήταν κοινοί απατεώνες, ίσως θα αποδυναμωνόταν η επίδραση της Μόσχας αισθητά.
Θα αντιτείνει κανείς ότι ασχέτως της εθνομηδενιστικής ιδεολογίας του Κοτζιά, οι Ρώσοι διπλωμάτες έπρεπε αν διωχθούν. Είναι όμως έτσι; Ποιο ήταν τελικά το όφελος; Και γιατί ανοίξαμε ειδικά εκείνη την εποχή διπλωματική έριδα με μία υπερδύναμη, κόντρα στην εξωτερική πολιτική όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων (με κατεξοχήν παραδείγματα τον Καραμανλή τον Β’ και τον Σαμαρά) που κρατούσαν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον Πούτιν, διά μέσω των οποίων θα μπορούσαν στο φινάλε να αναπτυχθούν και επενδυτικά σχέδια;

https://www.primeminister.gr/2014/01/29/12569

Συγγνώμη, αλλά ο “πατριωτισμός” του κ. Κοτζιά δεν με πείθει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ