Αρχική » Η εμβέλεια όσων λέει ο Πρόεδρος μας

Η εμβέλεια όσων λέει ο Πρόεδρος μας

από admin

του Άριστου Μιχαηλίδη από την εφημ. Φιλελεύθερος

Τι να εννοούσε άραγε ο Δημήτρης Χριστόφιας όταν έλεγε στη Χουριέτ ότι θέλει να μας αφήσει ήσυχους η Ελλάδα; Μήπως έχει η Ελλάδα κατοχικό στρατό και εποίκους; Μήπως βγάζει φρεγάτες και αεροπλάνα γύρω από το νησί και απειλά την κυπριακή κυριαρχία; «Η χώρα αυτή (η Κύπρος, δηλαδή) δεν ανήκει ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Τουρκία. Ας μας αφήσουν ήσυχους οι μητέρες πατρίδες», είπε για να μας πείσει ότι δεν αλλάζει ο άνθρωπος. Μετά από τέσσερα χρόνια δοκιμασίας, όπου αποδείχτηκε συν τοις άλλοις ότι ζημιώνει τον τόπο όταν προσπαθεί να εξισώσει το θύμα με τον θύτη, επιμένει να θεωρεί σοφή πολιτική να βάζει τις «μητέρες πατρίδες» στην ίδια μοίρα για να ικανοποιεί, συνειδητά ή ασυνείδητα, την τουρκική οπτική. Αλλά, τι έκανε η Ελλάδα για να δέχεται αυτή την προσβολή από τον αρχηγό του κυπριακού κράτους; Αυτό που ξέρουμε όλοι είναι ότι η Ελλάδα και μάλιστα με την ηγεσία που είχε από το 1974 μέχρι σήμερα, δεν είχε ποτέ καμιά βλέψη στην Κύπρο, ούτε καν ήθελε να ασχολείται με το Κυπριακό. Στις περισσότερες περιόδους μάλιστα οι κυβερνήσεις και η ελίτ των Αθηνών, προσπαθούσε να απαλλαγεί από το Κυπριακό διότι εμπόδιζε, όπως έλεγαν, την ανάπτυξη της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας και προπάντων τα (βλακώδη) ανοίγματα προς την Τουρκία. Εκτός βέβαια που είναι πάντα το μόνο σίγουρο στήριγμα που έχει η Κύπρος σε κάθε της προσπάθεια. Τι εννοεί, λοιπόν ο κ. Χριστόφιας, όταν ζητά να μας αφήσει ήσυχους; Να σταματήσει να μας βοηθά; Να σταματήσει να μας στέλνει βιβλία; Να σταματήσει να μας στέλνει τραγουδιστές για συναυλίες; Μυστήριο.

Όταν μιλά σε τουρκικά ΜΜΕ ο κ. Χριστόφιας, έχει φαίνεται την εντύπωση ότι μπορεί να κερδίσει την τουρκική γνώμη λέγοντας αυτό που ικανοποιεί τα τουρκικά αυτιά και δεν τον ενδιαφέρει το ότι αυτά που λέει, κτίζουν την τουρκική προπαγάνδα και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον μας, όποτε τα χρειαστεί η τουρκική ηγεσία.

Μερικά από όσα είπε ο Πρόεδρος, σχολιάστηκαν από το Νίκο Αναστασιάδη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας, είπε ένα απίστευτο επιχείρημα: Ότι «είναι παράδοξο όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνεται στην τουρκική κοινή γνώμη με συνεντεύξεις του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης να προσπαθεί να ακυρώσει την εμβέλεια των μηνυμάτων που εκπέμπονται». Όμως, πρέπει να μας εξηγήσει ο Πρόεδρος ή ο εκπρόσωπος του, ποια είναι η εμβέλεια του εξής μηνύματος: «Στην ιστορία της Κύπρου, τόσο η ΕΟΚΑ όσο και η Τουρκική Οργάνωση Αντίστασης δεν πρόσφεραν στις δύο κοινότητες παρά μόνο το φανατισμό». Αυτό είπε στην τουρκική κοινή γνώμη ο Πρόεδρος και δόκτορας ιστορίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Ότι η ΕΟΚΑ δεν πρόσφερε τίποτε άλλο παρά μόνο φανατισμό. Αυτό μαζί με το ότι η Ελλάδα πρέπει να μας αφήσει ήσυχους, ίσα κι όμοια με την κατοχική Τουρκία, έχουν την εμβέλεια, που έχει η στενοκεφαλιά «κάποιων». Η ίδια εμβέλεια, που βοηθά τον Πρόεδρο μετά από τέσσερα χρόνια και όταν πια είναι παγιδευμένος μέχρι το λαιμό σε μια διαδικασία, που οδηγεί ολοταχώς στη ντε γιούρε διχοτόμηση, να διαπιστώνει ότι οι συνομιλίες καρκινοβατούν…ς Μιχαηλίδης: Η εμβέλεια όσων λέει ο Πρόεδρος μας

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ